Şimdi Ara

format problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarım anlayamadığım bir şekilde açılmamaya başladı. başlangıçta işte ide channel master'da bir şey görünüyor, diğerlerinde alt alta "none" yazısı var. set up'a girip boot device olarak cd rom'u seçtim, tekrar açıldığında boot failure yazısından sonra cd boot çıktı, cd'den ön yükleme yapmak için bir tuşa basın dedi, bastım, daha sonra ekranın en üstünde "kur bilgisayarınızın donanım yapılandırmasını inceliyor" yazısı çıktı, 2 sn bu yazı durduktan sonra ekran simsiyah olarak kaldı(ama bilgisayar çalışır durumda) oldukça fazla beklememe rağmen-yarım saat kadar- herhangi bir yazı gelmedi ekrana. orijinal ve de kopya 2 adet xp cd'si var, ikisini de silip silip denedim, yok olmuyor. bilgisayar'ı açamıyorum, format da atamıyorum.

probleme çözüm bulabilecek biri varsa bekliyorum lütfen...

• eger mümkünse 2 bir harddisk tak işletim sistemini buna yükle ve diğer diskteki c yi formatla sorunun çözüldüğünü göreceksin
  • IDE kanallarında birtek ünite görünüyor ve siz bilgisayarı CD ile başlatabildiğinize göre, "IDE Primary Master"da görünen CD sürücü olmalı... Bu şartlarda, sabit disk sürücünüz BIOS tarafından tanımlı değil ve devre dışı.

BIOS ayarlarını analiz etmenizi ve tüm IDE kanallarını otomatik algılayacak şekilde yapılandırmanızı öneririm.
  • ide channel 0 master: HL-DT-ST GCE-8526B 1.04
    ide channel 0 slave : none
    ide channel 1 master: none
    ide channel 1 slave: none

şeklinde ilk açılışta ekran görüntüsü var. daha sonra cd'de önyükleme için bir tuşa basın yazısı geliyor, ve kilitleniyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sayginc

ide channel 0 master: HL-DT-ST GCE-8526B 1.04
    ide channel 0 slave : none
    ide channel 1 master: none
    ide channel 1 slave: none

şeklinde ilk açılışta ekran görüntüsü var. daha sonra cd'de önyükleme için bir tuşa basın yazısı geliyor, ve kilitleniyor.

Diğerini İse Hdd İide İse İde Yap
  • HDD IDE mi SATA mı?
  • hdd ide.
  • bios ayarlarında auto dedect HDD varsa onu seç sabit diski buldurmaya çalış yoksa ilk seçenekte tüm IDE kanllarını auto yap
  • "auto detect hdd"yi seçiyorum, otomatik olarak "auto" seçeniğinde kalıyor zaten. hdd hakkında herhangi bir bilgi getirmiyor ekrana.
  • quote:

"auto detect hdd"yi seçiyorum, otomatik olarak "auto" seçeniğinde kalıyor zaten. hdd hakkında herhangi bir bilgi getirmiyor ekrana.

O takdirde, sabit disk sürücünüz BIOS tarafından algılanamıyor!...

IDE portlarına bağlı olan tüm kablo ve sürücüleri sökün... "IDE Primary Master" portuna sadece HDD'yi bağlayın. Jumper ayarınının "Master" olarak yapılandırıldığından ve IDE kablosunun "1" nolu uçlarını doğru bağladığınızdan emin olduktan sonra bilgisayarı açarak BIOS'a girin. Burada tekrar otomatik algılama yaptırın ve HDD verilerinin tabloya yerleşip/yerleşmediğini teyid edin.

Şayet diskinizde fiziksel bir hasar yok ise ve sağlıklı çalışır ise, CD/DVD sürücü(lerini) bağlama işlemine girişebilirsiniz.

• bu durumda yapılacak en mantıklı şey kabloları değiştiermektir yani HDD CD bağlantı şeklini değiştir. şöyle yap önce cd yi tamamen çıkar. bilgisayarı aç ntldr hatası felan vermesi lazım ama sabit diski görmesi lazım. daha sonra CD yi tak tekrar dene mümkünse CD yi farklı bir IDE kablosu ile bağla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TA2DF

quote:

"auto detect hdd"yi seçiyorum, otomatik olarak "auto" seçeniğinde kalıyor zaten. hdd hakkında herhangi bir bilgi getirmiyor ekrana.

O takdirde, sabit disk sürücünüz BIOS tarafından algılanamıyor!...

IDE portlarına bağlı olan tüm kablo ve sürücüleri sökün... "IDE Primary Master" portuna sadece HDD'yi bağlayın. Jumper ayarınının "Master" olarak yapılandırıldığından ve IDE kablosunun "1" nolu uçlarını doğru bağladığınızdan emin olduktan sonra bilgisayarı açarak BIOS'a girin. Burada tekrar otomatik algılama yaptırın ve HDD verilerinin tabloya yerleşip/yerleşmediğini teyid edin.

Şayet diskinizde fiziksel bir hasar yok ise ve sağlıklı çalışır ise, CD/DVD sürücü(lerini) bağlama işlemine girişebilirsiniz.

tüm kabloları çıkarttıktan sonra sadece hdd'yi takıp deneyeceğim, sonucunu yazarım tekrar. teşekkürler..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.