Şimdi Ara

Format sırasında hata. Acil.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Diskmaker ile USB diskime Yosemite yüklemesi oluşturdum. CMD+R veya CMD+ALT+R kombinasyonu çalışmıyordu. Açılışta ALT'a basarak başlangıç diski seçtim. Ardından USB belleği yani Yosemite yüklemesini seçtim. Disk izlencesinden hard diski sildim. Sonrasında yükleme ekranına gelip sıfırladığım diske yüklemeye başladım. Yüklemede ilk etap kısa sürede geçti ardından macbook yeniden başlatıldı ve ikinci bir yükleme ekranı geldi. Bu yükleme ekranı daha ağır ilerliyordu. ve Birden bire hata verdi. Ardından tekrar denemeye kalktığımda diskin adı "disk0s2" oldu ve disk bağlantısı kopuk gözüküyor. Bağla desem de olmuyor. Sil dediğimde de hata veriyor. İşin ilginç yanı disk 2'ye bölünmüştü. Bir kısım bağlı gözüküyor, diğer kısım ise bağlı değil. Diğer kısım Time Machine Backups için ayrılmıştı. İçi boş ancak onu da silersem ve bozulursa ne yapacağımı bilemiyorum. Ona silmeden sistem yüklemeye de izin vermiyor Time Machine için ayrıldığı için. Ne yapmam lazım acaba.
    https://drive.google.com/open?id=0B2HHGVC5oM9uSFptVlZPcHE4bUE

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sistem yuklerken Time Machine Backup disk olusturmaz. Bunun dısında elinizdeki sistem imajında bir sorun olabilir.
  • Soruda eksikler var. CMD-R çalışmıyormuş ne zaman çalışmıyordu? Herhalde soruya bakan tahmin etsin diye düşündün. Disk izlencesinden harddiski silmek? Partisyon silmek var da harrdisk silmek pek duyulan birşey değil. Harddisk çıkarmak olabilir mi o? Diskin adı disk0s2 olmaz, partisyonun olur.
  • Riverside_ kullanıcısına yanıt
    Mac bana verildiğinde Time Machine Backups hali hazırda disk içinde oluşturulmuş idi. Ben sistem yüklü olan Macintosh HD isimli bölüme sistem yüklemeye çalışırken Mac kapandı ve işlem yarım kaldı. Tekrar girdiğimde ise Macintosh HD bölümü "disk0s2" olmuştu. Ben fotoğrafta yer alan "disk0s2" bölümünü silmeye çalıştığımda hata veriyor. Time Machine içinde yedek yoktu ben de o kısmı sildim. Ve 30 GB gibi bir alana sistemi kurdum. Sistem kurduktan sonra da Mac'i açtıktan sonra "disk0s2" isimli bölümü formatlamaya çalıştığımda hata vermeye devam ediyor. Disk izlencesinde üst seçeneklerde Diski Çıkar - Diski Bağla komutlarından Bağla aktif yani disk bağlı gözükmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klbroglu -- 24 Ocak 2017; 7:29:4 >
  • Eksiklikler için kusura bakmayın.
    1) CMD+R Mac'i elime aldığım ilk andan itibaren çalışmadı.
    2) Mac bana verildiğinde Time Machine Backups hali hazırda disk içinde oluşturulmuş idi. Ben sistem yüklü olan Macintosh HD isimli bölüme sistem yüklemeye çalışırken Mac kapandı ve işlem yarım kaldı. Tekrar girdiğimde ise Macintosh HD bölümü "disk0s2" olmuştu. Ben fotoğrafta yer alan "disk0s2" bölümünü silmeye çalıştığımda hata veriyor. Time Machine içinde yedek yoktu ben de o kısmı sildim. Ve 30 GB gibi bir alana sistemi kurdum. Sistem kurduktan sonra da Mac'i açtıktan sonra "disk0s2" isimli bölümü formatlamaya çalıştığımda hata vermeye devam ediyor. Disk izlencesinde üst seçeneklerde Diski Çıkar - Diski Bağla komutlarından Bağla aktif yani disk bağlı gözükmüyor.
  • Kendim time machine backup hiç kullanmadım cunku tüm mac kurulumlarım SSD üstünde ve SSD yer azdır. Haaaa backup alırım ancak neyle? Carbon Copy Cloner kısaca CCC ile, tavsiye ederim. Ve CCC nin disk clone seçeneği ile tüm diski yedeklerim yani disk tamamen çöp olsa bile yedeğinin bir klonunu daha oluşturup aynen yola devam. CCC ile aşağı yukarı ayda bir bu şekilde yedek alırım yani herhangi bir göçme durumunda 1 aylık veri ve çalışmam gümegidebilir ancak Mac mini yi 1000VA UPS ile çalıştırırım ve bazen SpeedTools ile disk taraması da yaparım 0 bad sector.

Yerinde olsam hiç uğraşmaz harddiski başka bir Mac te usb den bağlayıp sıfırdan partisyon atar, hfs+ gibi format atıp osx kurulumu yapardım ve yukardaki araçlarla yedek ve bakım yapardım. Benim yöntemim bu. my way. Senin yöntem biraz karışık görünüyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.