Şimdi Ara

format sorunu_HDD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gecen hafta bilgisayara Acronis programı ile almış olduğum sistem yedeğini kullanarak(ki bu yedekle daha önce bir çok kez formatlamıştım bilgisayarı) format atarken tıkandı kaldı prorgam. Yani ilk aşamada C’yi sildi, ikinci aşamada yani restore ederken sonlara dogru gelirken tıkandı kaldı bilgisayar. C’yi sildiği için ilk aşama sonucunda, XP Cd’si ile sil baştan format atmak durumunda kaldım. Neyse format atmaya başladım, kur dosyaları yukledi ve ardından “bilgisayar 15 saniye içinde yeniden başlatılacak” kısmına geldiğinde son 2-3 saniye kala yine tıkandı. Yeniden başlattım format işlemini, bu sefer o 15 saniye kısmını geçtikten sonra yeniden başladı bilgisayar ama bu sefer de formata sil baştan başladı. Tanıdığım bir bilgisayarcı arkadaşıma gittim, orada DVD’lere D sürücüsündeki dosyalarımın yedeğini aldıktan sonra HDD’yi komple silip yeniden bölümleyerek C sürücüsüne XP’yi yükleyebildik.

Dün bilgisayara ya virüs ya da adware tarzı birşey bulaşmış olsa gerek, Office programlarını çalıştıramıyordum. Office CD’sini takıp “Repair” işlemini yapmaya çalıştım ilk olarak ama olmadı. Ardından Program Ekle/Kaldır’dan Office’i kaldırıp yeniden kurdum. Ama aynı sorun yine karşımdaydı. Acronis ile yeniden XP yuklemesi yapmaya çalıştım fakat yukarıda belirttiğim format sorununu tekrar yaşadım. XP Cd’si ile format girişiminde de aynı sorunla karşılaştım. Arkadaşın dükkanında yapmış olduğum işlemi (HDD’yi komple silip yeniden bölümleme) yaptım, ancak o şekilde XP yükleyebildim.

Neden HDD'yi komple silip sıfırlamadan format atamıyorum? Bunun nedeni nedir?

Sizce bu sorun nereden kaynaklanır? Bad sector oluşmuş olabilir mi HDD'de? Ve bu bad sector sorunu garanti kapsamında mıdır? HDD değişimini gerektirir mi bu?

Şİmdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Primary_You -- 26 Şubat 2008; 2:10:29 >

• Bad sectorle alakası yok galiba aynı sorunu yaşadım 2 kere acronisle geri yükleme yaptım çok güzel olmuştu oh be dedim harbiden güzel proğram 3.cüde tökezledi HD'yi maffetti Acronis kullananlar kızmasın Geri yüklemede hata verdi sonra bidaha başlattım bu sefer proğram iyice kafayı yedi ve ondan sonra HD mafoldu , bende normal formatı çakıp Acronisin image'ını sildim.Allahtan D farklı bir HD'de idi yoksa
  • Binbaşım
    Sorun acronisten kaynaklı olsa daha önce yaşardım bu sorunu. Ki acronis'i bilgisayarı aldığım günden beri kullanıyorum ve bugune kadar hiç sorun yaşamadım. Almış olduğum yedekle de daha önce iki defa formatladım bilgisayarı.

Hadi acronis ten kaynaklı diyelim sorunu, peki XP cd'si ile format atmaya çalışırken niye tıkanıyor? Kaç defa denedim, kaç farklı XP cd'si ile denediysem de olmadı.

En sonunda HDD'yi komple sıfırlayarak ve yeniden bölümleyerek formatlayabildik.

Ardından ikinci kez formatlama gereği duyduğumda, neden tekrar HDD'yi sıfırlamak zorundaydım?

HDD'yi komple silip yeniden bölümleme yapmadan neden format atamıyorum? Benim merak ettiğim bu.

HDD'yi komple silip bölümleme yapmadan C ye XP yüklemek istediğimde her defasında o 15 sn yazısı ekrandayken ya da o süre dolup yeniden başlarken sorun yaşıyorum?

????????????

• http://www.hdtune.com/hdtune_255.exe

Kardeş bu programla bi error scan yap bakalım. Sonuçları beraber değerlendirelim.
  • Hd tune ile taradım HDD'yi, ama o da sorunlu bir yer ya da bölge göstermedi. Kırmızı hiçbir nokta yoktu, komple yeşil, yani tertemiz bir HDD diye gösterdi.

Bir de bugun HP merkezi aradım ve durumu telefona çıkan Erdoğan isimli kişiye de aynen anlattım. Dediği şey "Bios'tan diagnostics'ten HDD self-test yapın. Eğer HDD'de bir sorun varsa zaten orada size gösterir." oldu. Sonucun negatif olduğunu bildiğim halde adamın dediğini yaptım. Oradan da hiçbir sonuç çıkmadı.

Ne yapacağımı hala bilmiyorum???

Merkeze mi göndereceğiz artık laptop'u???? :((((
  • servise güveniyorsan gönder...
  • İşte bende güvenmediğim için (HP servisinin ne kadar dandik olduğunu google'dan aratırsanız ya da şikayet forumlarında aratırsanız bulursunuz.) göndermek istemiyorum. Göndereceksemde sorunu öncelikle tespit edip bunun çözümü hakkında bilgi sahibi olmadan göndermek istemiyorum. Bugun fakültede ki bilgisayar öğretmenliği bölümündeki profesörlerden birine gidip durumu anlattığımda hocam aynen şunu söyledi:"HDD'de bad sector ya da master boot sector oluşmuş galiba." Çözüm yolunu sorduğumda "HDD'yi komple sıfırlayıp fabrika formatı attırmak ki servise verdiğinde serviste bunu yapıp geri gönderir sana HDD'yi. Ama büyük ihtimal sorun yeniden ortaya çıkar. HDD'yi değiştirmek en sağlam çözüm yolu olur" dedi.

Artık yorum sizin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    raid'li sistemde format sorunu!
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Adamın dediğini yaptıktan sonra ki ilk denemem de aynı sorunla karşılaşmıştım ya. İKinci kez deneyeyim dedim 1 saat kadar önce ve ikinci denememde aldı walla XP'yi. Nasıl oldu bende anlamadım ama XP yi hdd'yi sıfırlamadan yükledim.

Adamın dediği şeyin etkisi mi oldu acaba????
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.