Şimdi Ara

Forum ahalisi yardım eder misiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba. Önce derdimi anlatayım hep birlikte çözüm bulalım.

10.000 - 12.000 TL bütçemiz var. 2 yıldır otomobil almak için biriktiriyoruz. Genellikle şehir içi gündelik kullanım için babam ile otomobil bakıyoruz. Benim konuyu açma amacım ise ilk defa bir otomobil alıyor oluşumuz. Biraz acemiyiz yani bu konuda. Forumda 2. el araç alırken dikkat edilmesi gereken hususları okudum ancak benim ihtiyacım olan şey hangi modellere yönelmeliyim ? Hangi araç bize daha uygundur bunu öğrenmek. Bir türlü karar veremedik, çünkü kime sorarsan başka bir şey söylüyor açıkçası aklımız karıştı. Sizin önerileriniz benim için çok önemli. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

• marea -laguna 1-renault 19 hb veya sedan-megane 1 sizin için iyi seçim olacaktır zamanının iyi araçlarıdır
  • Araçtan beklentileriniz nedir, nispeten küçük araç işinizi görür mü? Manuel mi istiyorsunuz, otomatik mi? Manuel isterseniz o fiyata alacağınız en dolu araç Ford Fiesta 1.25 Ghia olur. Coupe düşünürseniz de Megane Coupe alabilirsiniz. Bence gerisi laf-ı güzaftır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: echomaniac

marea -laguna 1-renault 19 hb veya sedan-megane 1 sizin için iyi seçim olacaktır zamanının iyi araçlarıdır

Çok teşekkür ederim araştıracağım. Laguna hiç aklıma gelmemişti benim, genelde r19 lara bakmıştım.

Edit : @Aytürk

Aracı aslında annem için alıyoruz, annem evde yemek yapıp çeşitli festivallerde, konferanslarda, okullarda yemek satıyor. Haliyle eli ağır oluyor yıllardır dolmuşa biniyor, artık binmeyecek inşallah. Kullanım amacımız annemin yorgunluğunu bir nebze olsa da azaltmak, şehir dışına binde bir çıkarız. Bagajın geniş olması da aslında önemli onu yazmayı unutmuşum tepsi felan koyulacağı için. Tavsiyeniz için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duzah -- 24 Mayıs 2013; 16:52:39 >

• 10-12 bin bütçe ile laguna işine girerseniz çok büyük olasılıkla bir çok probleme kapı açarsınız. Düşük bütçe ile otomobil bakıyorsanız c ve d segmentin külüstürlerine değil, b sınıfı ekonomik araçlara bakmanızı öneririm. Fiat palio, hyundai getz, renault clio, hyundai accent gibi araçlara bakın. Ekonomik ve geniş araç derseniz lpg li ford mondeo öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: günerkanat

10-12 bin bütçe ile laguna işine girerseniz çok büyük olasılıkla bir çok probleme kapı açarsınız. Düşük bütçe ile otomobil bakıyorsanız c ve d segmentin külüstürlerine değil, b sınıfı ekonomik araçlara bakmanızı öneririm. Fiat palio, hyundai getz, renault clio, hyundai accent gibi araçlara bakın. Ekonomik ve geniş araç derseniz lpg li ford mondeo öneririm.

Açıkçası babam B sınıfı düşünüyor aynı şekilde ben de, ancak bagaj biraz kafamı kurcalıyordu. Cevap için teşekkürler. Araştırmaya devam
  • quote:

Orijinalden alıntı: In absentia

10-12 bin bütçe ile laguna işine girerseniz çok büyük olasılıkla bir çok probleme kapı açarsınız. Düşük bütçe ile otomobil bakıyorsanız c ve d segmentin külüstürlerine değil, b sınıfı ekonomik araçlara bakmanızı öneririm. Fiat palio, hyundai getz, renault clio, hyundai accent gibi araçlara bakın. Ekonomik ve geniş araç derseniz lpg li ford mondeo öneririm.
    lada diyorum bu paraya başka bişey demiyorum :)

lada vega-samara temizini bul satmazsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

lada diyorum bu paraya başka bişey demiyorum :)

lada vega-samara temizini bul satmazsın

Alıntıları Göster
    Pek bir bilgim yok Ladalar hakkında. Bildiklerinizi aktarırsanız bu araçlar hakkında çok memnun olurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: duzah

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Önce derdimi anlatayım hep birlikte çözüm bulalım.

10.000 - 12.000 TL bütçemiz var. 2 yıldır otomobil almak için biriktiriyoruz. Genellikle şehir içi gündelik kullanım için babam ile otomobil bakıyoruz. Benim konuyu açma amacım ise ilk defa bir otomobil alıyor oluşumuz. Biraz acemiyiz yani bu konuda. Forumda 2. el araç alırken dikkat edilmesi gereken hususları okudum ancak benim ihtiyacım olan şey hangi modellere yönelmeliyim ? Hangi araç bize daha uygundur bunu öğrenmek. Bir türlü karar veremedik, çünkü kime sorarsan başka bir şey söylüyor açıkçası aklımız karıştı. Sizin önerileriniz benim için çok önemli. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

99 Hyundai Accent GLS Otomatiğini bulursanız hiç kaçırmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: gezginbur

quote:

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Önce derdimi anlatayım hep birlikte çözüm bulalım.

99 Hyundai Accent GLS Otomatiğini bulursanız hiç kaçırmayın.
    98i olmaz mı ? 2-3 adet buldum da (Yalnız yine herkes başka bir şey söylüyor :D )

• Sizin yerinizde olsam biraz daha sabredip 18.000TL bütçe yapıp Fiat Stilo bakardım. Muazzam, değeri bilinmeyen bir araçtır kendisi.
  • quote:

98i olmaz mı ? 2-3 adet buldum da (Yalnız yine herkes başka bir şey söylüyor :D )
    megane ve corollanın efsane diye tabir edilen kasaları var. özellikle corallanın bu kasası için çok sağlam diye çoğu kez duyuyorum. tabi temizi nasıl bulunur bu konuda bi fikrim yok. internetten hiç tanımadığım adamdan almak bana pek de mantıklı gelmiyor. bir tanıdığınızda varsa bakılabilir. hakkınızda hayırlısı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Sizin yerinizde olsam biraz daha sabredip 18.000TL bütçe yapıp Fiat Stilo bakardım. Muazzam, değeri bilinmeyen bir araçtır kendisi.
    Vallahi sabır felan kalmadı artık gerçekten ihtiyaç olduğu için otomobil alıyoruz bu yaz mutlaka almamız lazım yoksa biriktirdiğimiz paranın bir kısmı benim üni. masraflarına gidecek model ve kalite düşmüş olacak.
  • quote:

O fiyata alacağınız araçlar yüksek kilometreli olur yaşıda bir hayli fazla. Eğer bulunduğunuz ilde Geely servisi varsa size geely öneririm . Abs klima havayastığı standarttır. Hem yüksek model hem de düşük km araç bulma imkanınız olur.
    örnek ilanlar:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-geely-sahibinden-satilik-geely-124904717/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-geely-geely-1.5comfort-2011-model-kelepir-20000km-lpgli-aile-arabasi-125151238/detay
    2.ilandaki bence daha güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omarkatip -- 24 Mayıs 2013; 17:50:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: omarkatip

O fiyata alacağınız araçlar yüksek kilometreli olur yaşıda bir hayli fazla. Eğer bulunduğunuz ilde Geely servisi varsa size geely öneririm . Abs klima havayastığı standarttır. Hem yüksek model hem de düşük km araç bulma imkanınız olur.
    örnek ilanlar:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-geely-sahibinden-satilik-geely-124904717/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-geely-geely-1.5comfort-2011-model-kelepir-20000km-lpgli-aile-arabasi-125151238/detay
    2.ilandaki bence daha güzel.

Alıntıları Göster
    Bunu da ilk defa duydum. Bulunduğum ilde yok ancak yakını olan Adana'da var. Teşekkür ederim tavsiyeniz için araştırma yapayım hemen

• quote:

Pek bir bilgim yok Ladalar hakkında. Bildiklerinizi aktarırsanız bu araçlar hakkında çok memnun olurum.

konfor yok kalıte yok görüntü yok

ucuz yedek parça-yakıt cimrisi-sorun yok çunku donanım yok

Az ekmek az köfte ama tatlı köfte
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozak07

quote:

konfor yok kalıte yok görüntü yok

ucuz yedek parça-yakıt cimrisi-sorun yok çunku donanım yok

Az ekmek az köfte ama tatlı köfte

Alıntıları Göster
    Sen yine de güvenliğe önem ver.. O fiyata 4 havayastıklı, ABS'li Fiesta derim ben.. Tepsi çok gelirse arkayı yatırıverirsiniz..

• Palio düşündünüz mü hocam? Şehir içi kullanımı kolay, lpg dönüşümleri sıkıntı olabiliyor ve muadillerinden daha fazla yakıyor. Ama o fiyat için ideal bi araç bence.

Yada Hyundai Getz. Palio ile aynı mantık. Biraz daha küçük ama model olarak daha yeni oldugu için daha az sıkıntı verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Sen yine de güvenliğe önem ver.. O fiyata 4 havayastıklı, ABS'li Fiesta derim ben.. Tepsi çok gelirse arkayı yatırıverirsiniz..

Alıntıları Göster
    Fiestalara sempatim var ancak o fiyata ne kadar güzel bir Fiesta buluruz o düşündürücü. Ah bi 15-18 olsaydı bütçe hiç bu kadar kafa patlatmazdım direk Fiesta alırdık. Sağol önerin için.
  • quote:

Fiestalara sempatim var ancak o fiyata ne kadar güzel bir Fiesta buluruz o düşündürücü. Ah bi 15-18 olsaydı bütçe hiç bu kadar kafa patlatmazdım direk Fiesta alırdık. Sağol önerin için.

2000-2001 bulursunuz..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.