Şimdi Ara

Fotoğraf düzenleme amaçlı laptop tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba uzun zamandır laptop araştırması yapıyorum ama işin içinden çıkamadım cpu,gpu derken binlerce modelle karşı karşıya kaldım. Bütçem 5000 lira eğer önerdiklerinize değerse biraz daha ödeyebilirim. Kullanmak istediğim uygulamalar photoshop, nik collection, lightroom olacak ağırlıklı olarak. Belki video düzenleme işine de girebilirim daha sonra. Laptopu ileride upgrade ile uzun yıllar kullanmak istiyorum(10 yıla çıkartabilirsem ne ala). Sanırım IPS panel ekran kullanmam gerekecek. İşlemci olarak da kararsızım ryzen 7 mi intel i5-i7 10. Nesil mi? Arada kaldım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu laptop işimi görür mü yoksa intel 10. nesil mi bakmalıyım?yardım lütfen

• durorda D kullanıcısına yanıt
    Hocam bunda dahili ekran kartı var. İleride video işi de yaparım diyorsan GTX 1060, 1065, 1650, 1070 vb serilere bakmak lazım. Ben de hem grafik hem video işi için laptop arıyorum kaç aydır bütçe kısıtlı oldugu için bulamadım. Performansı iyi olanların ekranları leş oluyor. Ekran iyi olanların ekran kartları düşük seviye oluyor. İki ucu bo...lu değnek

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Doğru diyorsunuz hocam bu döviz kurlarına bağlı zamlarla biraz beklemekte fayda var sanki dediğiniz grafik kartlarına sahip laptoplar için. Ayrıca katılıyorum ekranı iyi oluyor bazı laptopların ama işlemci zayıf vs işlemci iyi oluyor ekran tn panel. Başım döndü kaç aydır nokta atışı yapamadım bir türlü. Cevabınız için teşekkürler

• Ekranın ips olması yetmez sizin için. Renk doğruluğunun da iyi olması önemli. Fotoğraf ve video'nun en önemli noktalarından biri renk doğruluğudur. O yüzden sRGB değerinin %100'e yakın olması lazım.

Ekranı %100'e yakın ve hem işlemcisi hem de ekran kartı iyi olan bir model için 5000 liradan çok daha fazla vermeniz lazım. O yüzden ekran kalitesi çok iyi olmayan ama diğer özellikleri iyi olan laptop + harici ekran olarak da düşünebilirsiniz. Evden uzakta da düzenleme falan yapacaksanız uygun olmayabilir tabi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.