Şimdi Ara

Fotoğrafçılığa başlangıç için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Fotoğrafçılıkla amatör olarak uğraşmak istiyorum, ama daha önce hiç ilgilenmedim.

Kısa sürede sıkılır mıyım, devam eder miyim, bundan emin değilim. Bu yüzden başlangıçta harcama yapmak istemiyorum. Evde Nikon Coolpix S3200 var, başlangıç için idare eder mi, yoksa telefonla başlayıp internetten biraz bilgi edinip, devam etmek istersem başka bir makine mi alayım?

http://www.teknosa.com/urunler/135176058/nikon-coolpix-s3200-gumus-dijital-fotograf-makines

• merhaba :)

fotoğrafçılığı daha önce yapmadıysanız ilk defa başlayacaksanız ve gerçekten bir şeyler öğrenmek istiyorsanız size analog makine ile başlamanızı öneririm. her ayarı kendiniz yaparsınız ve diyafram enstantane asa/iso gibi parametreleri iyice oturtmuş olursunuz. kompakt makineler genel olarak uygun değildir yeni başlayanlar için. filmli makineler ise lensi ile birlikte 100 liradan başlar, gayet ucuz fiyatlar :) birkaç makara film bitirdikten sonra zaten ayarları yapmak refleks haline gelir ve kompakt makinenizi manuel modda istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

eğer filmli makine ile başlayacaksanız yardımcı olabilirim size.

saygılar
  • Analog dediğin filmli makineler değil mi ? Yeni başlayan bir insan hiç de uygun değil. manuel ayarları olan bir kompakt al . bütçen ne kadar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 27 Ağustos 2016; 14:38:41 >
  • analog makineler yeni başlayanlar için zorlu ancak öğrenmek için kesin yöntemlerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

Analog dediğin filmli makineler değil mi ? Yeni başlayan bir insan hiç de uygun değil. manuel ayarları olan bir kompakt al . bütçen ne kadar?

Elimdeki makineyi inceledim manuel ayarlar yapılmıyormuş.

Açıkçası şu an alamam, bir iki ay sonraya kalır eğer alırsam. Net bir bütçe yok ama mümkün olduğunda ucuz olmalı.

Ucuz yollu, ama çok da dandik olmayacak makine önerisi alabilirim.

edit: bir de makro çekim yapmak için kompakt makineler kullanılabilir mi? Asıl merak ettiğim makro çekimler aslında. İlla dslr mi gerekir, yoksa ekipman mı gerekir? Ucuz yollu nasıl ayarlanabilir bunlar?

quote:

Orijinalden alıntı: mehmet efendi

merhaba :)

fotoğrafçılığı daha önce yapmadıysanız ilk defa başlayacaksanız ve gerçekten bir şeyler öğrenmek istiyorsanız size analog makine ile başlamanızı öneririm. her ayarı kendiniz yaparsınız ve diyafram enstantane asa/iso gibi parametreleri iyice oturtmuş olursunuz. kompakt makineler genel olarak uygun değildir yeni başlayanlar için. filmli makineler ise lensi ile birlikte 100 liradan başlar, gayet ucuz fiyatlar :) birkaç makara film bitirdikten sonra zaten ayarları yapmak refleks haline gelir ve kompakt makinenizi manuel modda istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

eğer filmli makine ile başlayacaksanız yardımcı olabilirim size.

saygılar

analog benim de aklımda yok, dijital düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elin oğlu -- 27 Ağustos 2016; 21:56:53 >

• http://urun.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/samsung-smart-camera-ex2f-234259782

Fotoğrafçılığa başlangıç için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 28 Ağustos 2016; 13:57:52 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni Başlayanlar için Rehber
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.