Şimdi Ara

Frame time (ms) ile ilgili gtx660ti-hd7950 techreport (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
3
Favori
4.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Fire.Sword

evet yeni teste göre bayağı düzelmiş. gerçi yeni driverla aynı şekilde biraz performans kaybetmiş ama zaten benim merak ettiğim hd7950 nin sorun yaşayıp yaşamaması veya hangi kartın daha iyi olduğu değil böyle birşey varsa yani kartlar frime atlıyorsa (gtx660ti içinde geçerli) diğer sitelerin sadece fps'ye bakması ne kadar doğru.

Ben size daha ötesinde bir şey söyleyeyim, çoğu site süreli testler gerçekleştirerek belli bölümlerden alınan performans sonuçlarını tablo haline getiriyor. Oysa test boyunca fps dalgalanması ne durumdaydı, hangi bölümde, hangi sahnelerde test edildi, ne kadar sürüyor test, gerçekçi bir senaryo muydu test edilen kısım gibi soruların cevabı genelde olmuyor. Hele bir de oyunun kendi test aracı varsa, çoğu site onu kullanıp geçiyor. İşte bunlar gerçekçi sonuçlar vermekten uzak oluyor. Ben bu konuda Hardwarecanucks ve Anand'ı beğeniyorum. Zira zorlayıcı sahnelerden, bölümlerden test alıyorlar. Özellikle Hardwarecanucks'ın test sürecini gösteren videolar yayınlaması gayet hoş bir durum. Guru3d de bu yolu izledi ancak bazı oyunlarda baya saçma yerlerden test aldıklarını görüyorum. O nedenle HWC daha iyi bence. Esasında tek siteye bakarak fikir sahibi olmak da bu sebeple imkansız hale geliyor. Elbette fikir edinilebilir ancak yanlış bir fikir olur. Bunun haricinde kullanılan oyunların ve oyun özelliklerinin yanısıra, sürücü, kartın saat hızları gibi meselelere de dikkat edilmesi gerekiyor.

Bunun haricinde en kaliteli incelemeleri Tech Report'un yaptığını düşünüyorum. Adamlar affetmiyor. Nvidia'ymış AMD'ymiş, iyi olsun kötü olsun, ne görürlerse yazıyorlar. Misal, Kepler mimarili ilk kartlar piyasaya çıktığında akıcılık konusunda AMD kartlardan biraz kötü durumdaydı. Bu durumu gösteren yine Tech Report olmuştu. Nvidia direk bu sorun üzerine çalıştı, 1-2 ayda halletti. Aynısı AMD'de oldu, AMD de şuan bu sorunu gidermeye uğraşıypr. İşte inceleme dediğin böyle olur. Yalnızca iyi olanı belirlemesi değil, dikkat çekmeyeni de ortaya çıkarması lazım.

HardOCP'nin de test sürecini gösteren çizelgeleri güzel ancak karta göre farklı ayar kullanarak elma-armut karşılaştırması yapmaları kafa karıştırabiliyor. Yine de elma-elma tabloları oldukça faydalı. Hangi kartın daha stabil bir oyun deneyimi sunduğunu gösterebiliyor. Ama o da hangi bölüm, hangi sahne sıkıntısına mahal veriyor.

Hepsini geçelim, bütün bir oyunu test etmeden, çok kısa süreli ve genel olarak tek bölümden alınan testlerle oyunun genel performansı hakkında yorum yapmak ciddi sıkıntıdır. O nedenle internette gördüğümüz tüm testlere bakacak olsak bile bir oyun hakkında bir kartın kesin performansı şudur diyemeyiz. Yalnızca belli bir fikre sahip olabiliriz. Bu da ancak en az 5-10 tane farklı sitenin test sonuçlarına bakarak mümkün olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

evet yeni teste göre bayağı düzelmiş. gerçi yeni driverla aynı şekilde biraz performans kaybetmiş ama zaten benim merak ettiğim hd7950 nin sorun yaşayıp yaşamaması veya hangi kartın daha iyi olduğu değil böyle birşey varsa yani kartlar frime atlıyorsa (gtx660ti içinde geçerli) diğer sitelerin sadece fps'ye bakması ne kadar doğru.

Ben size daha ötesinde bir şey söyleyeyim, çoğu site süreli testler gerçekleştirerek belli bölümlerden alınan performans sonuçlarını tablo haline getiriyor. Oysa test boyunca fps dalgalanması ne durumdaydı, hangi bölümde, hangi sahnelerde test edildi, ne kadar sürüyor test, gerçekçi bir senaryo muydu test edilen kısım gibi soruların cevabı genelde olmuyor. Hele bir de oyunun kendi test aracı varsa, çoğu site onu kullanıp geçiyor. İşte bunlar gerçekçi sonuçlar vermekten uzak oluyor. Ben bu konuda Hardwarecanucks ve Anand'ı beğeniyorum. Zira zorlayıcı sahnelerden, bölümlerden test alıyorlar. Özellikle Hardwarecanucks'ın test sürecini gösteren videolar yayınlaması gayet hoş bir durum. Guru3d de bu yolu izledi ancak bazı oyunlarda baya saçma yerlerden test aldıklarını görüyorum. O nedenle HWC daha iyi bence. Esasında tek siteye bakarak fikir sahibi olmak da bu sebeple imkansız hale geliyor. Elbette fikir edinilebilir ancak yanlış bir fikir olur. Bunun haricinde kullanılan oyunların ve oyun özelliklerinin yanısıra, sürücü, kartın saat hızları gibi meselelere de dikkat edilmesi gerekiyor.

Bunun haricinde en kaliteli incelemeleri Tech Report'un yaptığını düşünüyorum. Adamlar affetmiyor. Nvidia'ymış AMD'ymiş, iyi olsun kötü olsun, ne görürlerse yazıyorlar. Misal, Kepler mimarili ilk kartlar piyasaya çıktığında akıcılık konusunda AMD kartlardan biraz kötü durumdaydı. Bu durumu gösteren yine Tech Report olmuştu. Nvidia direk bu sorun üzerine çalıştı, 1-2 ayda halletti. Aynısı AMD'de oldu, AMD de şuan bu sorunu gidermeye uğraşıypr. İşte inceleme dediğin böyle olur. Yalnızca iyi olanı belirlemesi değil, dikkat çekmeyeni de ortaya çıkarması lazım.

HardOCP'nin de test sürecini gösteren çizelgeleri güzel ancak karta göre farklı ayar kullanarak elma-armut karşılaştırması yapmaları kafa karıştırabiliyor. Yine de elma-elma tabloları oldukça faydalı. Hangi kartın daha stabil bir oyun deneyimi sunduğunu gösterebiliyor. Ama o da hangi bölüm, hangi sahne sıkıntısına mahal veriyor.

Hepsini geçelim, bütün bir oyunu test etmeden, çok kısa süreli ve genel olarak tek bölümden alınan testlerle oyunun genel performansı hakkında yorum yapmak ciddi sıkıntıdır. O nedenle internette gördüğümüz tüm testlere bakacak olsak bile bir oyun hakkında bir kartın kesin performansı şudur diyemeyiz. Yalnızca belli bir fikre sahip olabiliriz. Bu da ancak en az 5-10 tane farklı sitenin test sonuçlarına bakarak mümkün olur.

yazıklarınızı okudum hocam, haklısınız tek siteye bağlı kalmamak gerekiyor. 4-5 siteye bakıp karar vermek gerekiyor.

• Burdan şöyle bir sonuçta çıkıyor mu ?

9500gt ekran kartı var 10 fps veriyor , nvidia buna driverla vs 1 ms e düşürse 1000/1 den 1000 fps akıcılığında oynatır oyunu tüm kartları geçer??
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrebo

Burdan şöyle bir sonuçta çıkıyor mu ?

9500gt ekran kartı var 10 fps veriyor , nvidia buna driverla vs 1 ms e düşürse 1000/1 den 1000 fps akıcılığında oynatır oyunu tüm kartları geçer??

öyle birşey söz konusu değil. gerçi olayı tam anlamak için @turbo-powwer yazısını bekliyorum ama benim anladığım kadarıyla olay şu. kart üst köşede 60 fps yani saniyede 60 kare çizdiği görülüyor. ama çizdiği kareleri tek tek sayınca (msi after burner çizilen kareleri frimetime'dan ms olarak gösteriyor) 60 çıkmıyor. 40 çıkıyor. yani kart 40 kare çizmesine rağmen 60 kare gösteriyor. o 20 kareyi bir şekilde atlıyor. ama neden atlıyor veya atlaması ne kadar sorun yaratır bilmiyorum. bunun dışında sitedeki teste göre çizilen her kare 50 ms'nin üzerine çıktığında yani kart gerçekte saniyede 20 karenin altına indiğine takılmalar olacağı için 50 ms üzerinde seyreden zamanında gösteriyor. yani nvidia veya amd kartların 1000 fps çizmesini sağlayamaz. driverla atlanan kareleri azaltıp akıcılığı arttırabilirler.

• quote:

Öyle bir sonuç çıksa savaş çıkar hocam
    Sonuçta bir hile ile frame atlanarak fps yükseltilebilir ama frame sayısı gözle görülür seviyede düşürülürse oynanabilirlik ortadan kalkıcağı için kullanılamaz..
    Eğer konu gerçekten doğru ve AMD sırf nvidia rekabeti için frame atlatıyorsa kartına yemin ediyorum bir daha amd kullanmam..
    Zaten sırf para kazanmak için ucundan ucundan kaliteyi artırarak satıyolar... Şunlara japonlardan yeni bi firma rakip çıksada bi rahatlasak artık ya..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morphinz -- 14 Şubat 2013; 21:30:56 >

• quote:

Zaten akıcılığın sağlanabilmesi için belli bir fps değerinin yakalanması gerekiyor. Esas sorun, yüksek fps'de dengesiz olarak değişen kare zamanı (frame time). Düşük seviye bir kart zaten akıcılık için gereken fps'yi sağlayamayacağı için frametime konusuna dahil olmaz.

Eskiden ideal değer 1000/20 = 50 fps idi. O nedenle de televizyon yayınları falan 50 fps olarak çalışırdı. Hatta eski oyunlar falan da öyledir. Sonrasında standart 60 fps'ye yükseltilince kare aralığı da 16,6 oldu. Bu değerin yakalanabilmesi için zaten 60 fps verebilecek bir kart gerekiyor. Ancak 60 fps almakla iş bitmiyor. Zaten ideal durum 60 fps'yi 60 fps olarak 16,6 ms aralıklarla gösterebilmek. Bu da pek mümkün değil. Ütopya gibi bir şey. Ancak çok yaklaşmak mümkündür ki o da zaten "smooth" bir his verir.

Daha yüksek fps almak da çözüm değildir. Misal, monitörünüz 60 hz'dir 60 fps üstünde yırtılma efekti görürsünüz. Monitörünüz yüksek tazeleme oranına sahiptir, bu sefer de siz 60 fps üstünü göremezsiniz. Hatta bu fps aralığı çok kısalınca, aradaki kareleri de göremeyip bir sonraki kareyi göreceğiniz için akıcılık hissi yine bozulabilir. Misal, gözünüz 13 ms aralıkları algılamıyor diyelim. 13 ms'de bir çizilecek karelerden her birini algılayamaz, 2 tane kareden birini algılarsınız. Bu da 26 ms aralıklarla görüntü algılamanıza sebep olur. Bu yüzden de alacağınız hissiyat 40 fps'nin bile altına düşer.

Özetle 16,6 ms aralıklarla çizilen sabit 60 kare candır. Bu değere ne kadar yaklaşılırsa, o kadar güzel olur.

• quote:

quote:

Zaten akıcılığın sağlanabilmesi için belli bir fps değerinin yakalanması gerekiyor. Esas sorun, yüksek fps'de dengesiz olarak değişen kare zamanı (frame time). Düşük seviye bir kart zaten akıcılık için gereken fps'yi sağlayamayacağı için frametime konusuna dahil olmaz.

Eskiden ideal değer 1000/20 = 50 fps idi. O nedenle de televizyon yayınları falan 50 fps olarak çalışırdı. Hatta eski oyunlar falan da öyledir. Sonrasında standart 60 fps'ye yükseltilince kare aralığı da 16,6 oldu. Bu değerin yakalanabilmesi için zaten 60 fps verebilecek bir kart gerekiyor. Ancak 60 fps almakla iş bitmiyor. Zaten ideal durum 60 fps'yi 60 fps olarak 16,6 ms aralıklarla gösterebilmek. Bu da pek mümkün değil. Ütopya gibi bir şey. Ancak çok yaklaşmak mümkündür ki o da zaten "smooth" bir his verir.

Daha yüksek fps almak da çözüm değildir. Misal, monitörünüz 60 hz'dir 60 fps üstünde yırtılma efekti görürsünüz. Monitörünüz yüksek tazeleme oranına sahiptir, bu sefer de siz 60 fps üstünü göremezsiniz. Hatta bu fps aralığı çok kısalınca, aradaki kareleri de göremeyip bir sonraki kareyi göreceğiniz için akıcılık hissi yine bozulabilir. Misal, gözünüz 13 ms aralıkları algılamıyor diyelim. 13 ms'de bir çizilecek karelerden her birini algılayamaz, 2 tane kareden birini algılarsınız. Bu da 26 ms aralıklarla görüntü algılamanıza sebep olur. Bu yüzden de alacağınız hissiyat 40 fps'nin bile altına düşer.

Özetle 16,6 ms aralıklarla çizilen sabit 60 kare candır. Bu değere ne kadar yaklaşılırsa, o kadar güzel olur.

Sonuç olarak amd almamı diyorsun hocam

• quote:

quote:

Eyw hocam yorumun için.

Amd nvidia hiç bir zaman tutmadım f/p hangisiyse onu aldım ama beni fan boy yaptıracaklar nvidia için.Valla ms olayındada iyiyse en stabil kartlar nvidia demekki.

• Hocam şu konuya bi açıklık getirelim artık 660ti'mi 7950mi ?
    Kaynak yokmu kaynak.. O.c istiyoruz veri istiyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reliq

Sonuç olarak amd almamı diyorsun hocam

Öyle dediğim falan yok. Hatta bu frametime meselesine de çok takılmayın. İllaki düzeltilecektir. Yoksa net biçimde bu sorunu yaşayan taraf hapı yutar. Birçok donanım siteleri Tech Report'un ortaya çıkardığı bu hadise sonrasında test prosedürlerini değiştirip Tech Report gibi test yapacaklarını açıkladılar. Bundan sonra frametime konusu daha çok gündemde olacak yani. İstediğin kadar yüksek fps sunuyorum de. Akıcılık gitti mi istersen sabit 100 fps'de oynat. Milletin güveni kalmaz. O nedenle bu sorunlar hızlı şekilde çözülür artık. Misal, Aralık'ta sorun olduğu anlaşıldı, Ocak'ta çözüme yönelik beta sürücü geldi.

Bana göre esas hadise, bu sorunun 12.11'de yaşanmış olması. Acaba yeni serinin gaz ayarını açarken, bir yerlerde bir yanlışlık mı oldu? Performans geldi akıcılık gitti. Şimdi de akıcılığı düzeltirken performans giderse ne olacak? O kadar tantana yalan mı olacak?

Nvidia bu frametime dengesizliğini çok hafif şekilde geçen yıl yaşadı ama çok hızlı biçimde düzeltti. Zaten çok da büyütülecek bir durum değildi. Üstüne de R304 performans sürücüleri geldi. AMD'den de aynısı beklenir ama öncelikle 12.11 öncesi ve sonrası sürücülerin denenmesi, performans ve akıcılık durumunun açıklanması gerekiyor. Misal;

12.11 öncesi = 100x sorunsuz performans

12.11 ile = 110x sorunlu performans

12.11 sonrası = 100x sorunsuz performans

şeklinde olursa, bunun görülmesi gerekir. Böyle bir şey olacağını sanmam ancak Tech Report'un sonuçlarına göre 12.11'in havası biraz kaçacak gibi.

Aslında bunu yapacak da fazla site yok. Ama öncesinde 13.2 yahut sonraki bir WHQL sürücünün gelmesi gerekiyor. Çoğu site zaten testlerini bile güncellemedi. Sürücüler eski, oyunlar eski... Hatta geçen inceleme yapan bazı siteler Nvidia kartların sonuçlarını eski testlerden kopyaladılar. R310'ları bile kullanan siteler azınlık durumunda. Biz R313'ü, 13.2'yi konuşuyoruz...

@emrebo

Fanatik olmaya gerek yok. Ben ne AMD fanatikleri biliyorum, sırf sürücüden illallah ettikleri için Nvidia kartlar aldılar. Mesele içinde bulunduğunuz dönemde size hitap eden kartı almak. Firma bazlı olarak da düşünebilirsiniz. Misal, AMD'nin oyunlarla uyumluluğu artar, AMD alırsınız, Nvidia'nın artar Nvidia alırsınız. F/P zaten değişmeyen kriter. Ama bunun üstüne gelecek artı özellikler de artık tercihleri etkiliyor. Misal, ben aynı performansta kart alacaksam, Nvidia tarafında güveneceğim bir karta 3-5 fazla vermeye çekinmem (şuanda bu kartlar yalnızca GTX670 ve GTX660'tan ibaret). Çünkü daha yüksek konfor sağlıyor. Bu bir iddia değildir, ortada olan bir gerçektir. Ama yüksek çözünürlükte (2K ve yukarısı) kullanacaksam AMD kart alırım. Çünkü AMD kartlar birçok açıdan yüksek çözünürlükte daha iyidir. Bu da bir iddia değildir, ortada olan bir gerçektir. Bunları dile getirmek de fanatiklikle alakalı olan bir şey değildir. Misal, AMD bugün akıcılık konusunda sıkıntı yaşar, yarın o düzeltir Nvidia sorun yaşar. Bunlar olabilecek şeylerdir. O nedenle çok takılmamak lazım. Ama bakarız ki bir sonraki sürücüyle de sorun düzelmemiş, o zaman şüpheyle yaklaşmak normaldir. Zaten bana kalırsa şu akıcılık meselesini çözecek sürücü çıkmadan AMD kart alınmaz. Çıksın, saldırın. Çünkü AMD kartların fiyatları daha iyi bizim memlekette. Ama o halde bile ben PhysX kastıracam, AA mod'larını kurcalayacam, sürücü bana esneklik-rahatlık sunsun derseniz, fiyata bakmaz Nvidia alırsınız. Yani bunlar kişisel tercihlerdir. Ne yaptığınızı da biliyorsanız mesele kalmamıştır, fanatiklikle de alakası yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 14 Şubat 2013; 23:03:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Morphinz

Hocam şu konuya bi açıklık getirelim artık 660ti'mi 7950mi ?

Dostum ilk yorumda da belirttiğim gibi tartışma için açmadım konuyu. 660ti vs hd7950 konusu çok kez açıldı ve herkesin görüşü farklı bu yüzden rica ediyorum kart kavgasıyla konuyu kirletmeyelim. Konumuz hangi kartın daha iyi olduğu değil. Frime time ve kare atlamalarının oyunlara etkisi
  • quote:

quote:

Dostum ilk yorumda da belirttiğim gibi tartışma için açmadım konuyu. 660ti vs hd7950 konusu çok kez açıldı ve herkesin görüşü farklı bu yüzden rica ediyorum kart kavgasıyla konuyu kirletmeyelim. Konumuz hangi kartın daha iyi olduğu değil. Frime time ve kare atlamalarının oyunlara etkisi

Skyrim için kare atlamaları çok idi ve bunu 13.2 betada düzelttiler. Sırf bunu görmek için kurup oynadım. 7870 aktı. Sonuçta 7950 nin yavrusudur. Skyrim çok iyi cpu istiyor bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 14 Şubat 2013; 23:02:17 >

• quote:

Aslinda bu 2 karti secmek bile suphe etme nedeni, gtx670- 7950 veya 660ti-7870 olsa daha mantikli olurdu, ayrica secilen oyunlar da bir tuhaf, tam olarak GPUya yuklenmeyen dx9 oyunlari secmisler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Tartışma amaçlı söylemedim zaten yanlış anladın sanırım hiç bir zaman taraftarda olmadım zaten..
    Açtığın konu gerçekten çok iyi.. Bu bütün tabuları yıktı şuanda...
    Eğerki kesin sonuçlara ulaşırsak AMD'nin yaptığı bir hile ortaya çıkmış olacak..

• quote:

quote:

quote:

Tartışma amaçlı söylemedim zaten yanlış anladın sanırım hiç bir zaman taraftarda olmadım zaten..
    Eğerki kesin sonuçlara ulaşırsak AMD'nin yaptığı bir hile ortaya çıkmış olacak..

bu da farkli bir bakis acisi, bu site hile yapmis olmasin, gtx 660 ti 7950'den daha iyi gorunsun falan, ozellikle Never Settle kampanyasindan sonra boyle tuhaf tuhaf testleri gormek ilginc bir sey

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Yahu hile falan yok. Bu bir sorun. Kaliteyi düşürüp fps artırmak gibi istemli olarak yapılan bir şey değil. Sürücüdeki bazı açıklardan kaynaklanıyor gibi düşünün.

@Statistik

Yine her zamanki gibi müthiş bir fanatiklik halindesiniz. Firmayı savunmak adına, artık savunduğunuz firmanın bile yalancı olduğunu iddia etmeye başladınız, bravo. Nasıl bir tezat içinde olduğunuzu farkedin artık.

• takip
  • quote:

quote:

quote:

tartışma amaçlı söylemediğinizi biliyorum. ama 660ti mi 7950 mi diye sorunca. soruya "ne diyon sen arkadaşım hd7950, gtx670'i bile havada karada döver, tokat manyağı yapar, amd akar" diye cevip verip konuyu saptıracak birçok holigan (artık fanatikliği bile geçti bunlar) var. sen ne kadar iyi niyetli yazarsan yaz insanlar onu istediği yere çekebiliyor. bu yüzden konudan sapmak istemiyorum. Amd'nin bunu bilerek yaptığını sanmıyorum çünkü driverlarının sorunlu olduğu biliniyor, bu da bir driver hatası olsa gerek ve 13.1 ile bir miktar düzeltmişler ama 13.1 hala stabil bir şekilde kullanan çok kişi yok sanırım. forumdaki konuya bakınca yükleyen yüklediği gibi 12.11 geri dönüyor. bu yüzden henüz tam çözüldüğünü düşünmüyorum ama ilerde ne olur bilmiyorum. çözüldüğünde de M@U nun dediği gibi performans düşerse, holiganların gözbebeği 12.11'in bir anlamı kalmıyor. işler karışık yani. bu yüzden o konuya hiç girmeden bu kartlar niye frame atlıyor, atlaması ne kadar sorun yaratır, öyle birşey varsa toplam fps'ye bakmak yerine gerçekte çizilen framelere bakmak daha doğru değil mi, yeni driverlarda durum ne (iki firma içinde geçerli) gibi şeylerin üzerinden gitsek daha iyi olurdu. Açıkası ben hala @Turbo Powwer'ın yazısını bekliyorum olayın motionflowa benzer birşey olduğunu ayrıntılı yazacağını söylemişti.

• AfterBurner ile izlenebiliyor. Yalnız burada verilen değerler çok küçük bir zaman aralığına denk geliyor. Online oyunlarda serverlar arasında bile tarifi mümkün olmayan o kadar farklar varken saniyenin 1/1000'i cinsinden yapılan ölçümlerde aradaki 10 ms farkı fazla büyütmek bana pek doğru gibi gelmiyor....

quote:

tartışma amaçlı söylemediğinizi biliyorum. ama 660ti mi 7950 mi diye sorunca. soruya "ne diyon sen arkadaşım hd7950, gtx670'i bile havada karada döver, tokat manyağı yapar, amd akar" diye cevip verip konuyu saptıracak birçok holigan (artık fanatikliği bile geçti bunlar) var. sen ne kadar iyi niyetli yazarsan yaz insanlar onu istediği yere çekebiliyor.

Daha ziyade never settle kampanyası sonrası böylebir algı oluştu. 7950/7970 iyi bir performans artışı aldılar. Ama bakıldığında BF3 ağırlıklı bir performans artışıydı ve zaten 7950 BF3'de 670'in eski driver ile gerisindeydi. Bir eşitleme iddiası var ama min fps olarak bakıldığında değişen bir şey olmadığı gibi ağır sahnelerde özellikle bench almaya yatkın bölümlerde o seviyede artışlar yok. Bunun yanısıra 310 no'lu sürücüyle Nvidia tarafından yanıt gecikmediği gibi 313 no'lu sürücüyle bir ilave daha yapıldı.

7970 kullandım, hikayesi çok kısa sürdü ama güzel karttı. Hatta 7970 almayın 7950 alıp OC yapın diyen varsa beri gelsin bence arada yine fark olacaktır. Yalnız çoğu 7970 için 1200 mhz üstü fantezidir, ortalama bir 670 bu seviyede akar, iyi bir 670 1300 ve üstünü görüyorsa 7970 ile aynı seviyede olabilir, hele 7950'nin burada esamesi okunmaz. Ama iş fiyat farkına gelince iyi bir 7950 ile 670 arasında da hatırı sayılır bir fark vardır. Bu noktada 7950 satın alan kullanıcıya da haksızlık etmeyelim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 15 Şubat 2013; 16:15:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: setek01

AfterBurner ile izlenebiliyor. Yalnız burada verilen değerler çok küçük bir zaman aralığına denk geliyor. Online oyunlarda serverlar arasında bile tarifi mümkün olmayan o kadar farklar varken saniyenin 1/1000'i cinsinden yapılan ölçümlerde aradaki 10 ms farkı fazla büyütmek bana pek doğru gibi gelmiyor....

Meseleye nasıl baktığınızı pek çözemedim. 1000 ms'de 10ms fark çok önemli değil demeniz, tam olarak anlamadığınız düşüncesini oluşturdu bende. 1000 ms dediğimiz 1 saniye tamam ama 1 saniyede basılan kare durumu önemli. Misal, bir taraf saniye 60 kare basıyor ve 18 ms aralıklarla düzenli şekilde bunu gerçekleştirebiliyorsa 55 fps gibi akıcılık sağlayabiliyor demektir. Ama diğer taraf 28 ms aralıklarla dengesiz bir fps değeri sunuyorsa 60 fps vermesinin hiç önemi yok. Zira algılayacağınız akıcılık değeri 35 fps'ye düşeyecek.

İşte mesele de tam olarak burda. 10 ms çok şey ifade etmese de 55 fps ile 35 fps arasında ciddi bir fark vardır sanıyorum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.