Şimdi Ara

Fransız arabaları neden sevilmiyor ?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
2
Favori
12.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir tek kendi ülkelerinde en çok satıyorlarmış dünyada bizler gibi düşünse gerek
  • Sevmeseydim alır mıydım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eswody

fransız arabaları sadece ilk sahibini mutlu eder.
    Eğer aracı alıp 40bin km civarı kullanıp satılacaksa fransız arabaları iyidir güzeldir. Daha sonra sahibini üzmeye başlar

Allahını seversen araba nedir biliyomusun?

40binden sonran sahibini üzmeye başlarmış hey allahım ağzı olan konuşuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: of dead

Tamamen cahilliğin getirdiği ön yargı denilebilir.

Ne alaka cahillik arkadasim. Sen cahilsin bu yorumunla. Fransiz araclarinin almanlara, japonlara gore daha cabuk ariza cikarmasi sebebiyle bizim halkimizda yer etmistir. Tabiki eskisine gore artik daha saglam araclar uretiyorlar ancak yinede bir alman, bir japon kalitesinde degil. Ayrica kronik olan genel problemler, bizim yollarimiza gore olmadigi icin uzun sure bineceksen tavsiye etmezler. Pejolarda ön takim, renolarda direksiyon ve fren aksami pek saglikli degildi. Suan durumlari nedir bilmiyorum ancak bende alman araclarini begeniyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erdm24

quote:

Orijinalden alıntı: of dead

Tamamen cahilliğin getirdiği ön yargı denilebilir.

Ne alaka cahillik arkadasim. Sen cahilsin bu yorumunla. Fransiz araclarinin almanlara, japonlara gore daha cabuk ariza cikarmasi sebebiyle bizim halkimizda yer etmistir. Tabiki eskisine gore artik daha saglam araclar uretiyorlar ancak yinede bir alman, bir japon kalitesinde degil. Ayrica kronik olan genel problemler, bizim yollarimiza gore olmadigi icin uzun sure bineceksen tavsiye etmezler. Pejolarda ön takim, renolarda direksiyon ve fren aksami pek saglikli degildi. Suan durumlari nedir bilmiyorum ancak bende alman araclarini begeniyorum.

Bmw Fanclub diyorsun yani ama hani araçları kullanıpda yorum yapsak onu bilmem bunu bilemem amayla yürüyecek işler değil bunlar hani bir deyim vardırya elin nevresimiyle gerdeğe girilmez hesabı.

• eswody kullanıcısına yanıt
    214000 de broadway var. Hala yakıtı 0 arabalarla kapışır, hala yağ su dışında sanayiye girmez. Çok iyi araba değil şimdi herkesin en az bir kaç defa bindiği arabayı anlatmama gerek yok. Arabadan ne beklediğine bağlı bence performans bekliyorsan alman al ( merso bmw audi) yok ekonomik lsun diyorsan alacağın araba fransız olmalı bence. En ekonomik motorlar da genelde fransızlardadır diye düşünüyorum.
    tip konusuna gelirsek de gerçekten bazen saçmalasalar da genelde iyi işler yaptıklarını düşünüyorum. (megane 2, laguna3, clio4)
  • tamamen gecmisten kalan bir kompleks.

zamaninda yurt disina giden cogunluk almanya degil de fransaya gidip, arabaylariyla turkiyeye geldiklerinde passatla 320yle a4 le hava atmak yerine, 406yla, lagunayla, safrane la hava atmis olsalardi simdi herkes fransiz>alman diyor olurdu bence:)

• 15 ay Megane 2 kullandıktan sonra geçen hafta sattım. Bu süre zarfında hiç üzmedi, sadece bir defa kaloriferin sigortası yandı fakat yine de bundan sonra imkan oldukça Renault almama taraftarıyım. Beni bu düşünceye iten tek neden can sıkıcı tıkırtılardır. Haricinde aynı rakama alınabilecek pek çok Alman'dan veya Japon'dan daha konforlu ve donanımlı olduğunu düşünüyorum.

Ek olarak milletin atıp tutmasına bakmayın. İkamet ettiğim küçücük ilçede benimki de dahil 4-5 tane HB Megane 2 vardı. Sedan karasörleri sayamadım. Kaldı ki bunun Clio'su var Kangoo'su var Laguna'sı, Symbol'ü var. Lafa gelince herkes konuşur ama aile bütçesi ön planda oldukça özellikle Anadolu'da Renault'un tahtı katiyyen sallanmaz..
  • Sadece forumda değil, sokakta da bu muhabbet var.. "Fransız arabası alınmaz.." diye argümansız, referanssız saçma bir yargı var.. Özellikle 2010'dan beri bu markalar çok güzel işler yapıyorlar.. Citroen DS serisinde Avrupa'da tasarımda uzak ara yaptı, rakibi falan yok.. Peugeot son üç yıldır gayet iyi işler yapıyor, eski kronik sorunları kalmadığı gibi hem tasarımda hem de donanım da bonkör davranıp, müşteri odaklı yaklaşımlar edindiler.. Renault desen fiyat/performans da referans işler yapıyor.. Clio 4'de çok cömert işler yaptılar, Megane ve Fluence fiyat anlamında çok iyi yere konumlandılar.. Eski kafa yorumlar en azından burada bilen, okuyan, ilgilenen insanlardan gelmesin.. Skoda uzun yolda su kaynatır gibi şehir efsanesine dönüşmeden, Fransız arabası alınmaz muhabbetini olabildiğince referans vermeden atmayalım ortaya.. Özellikle komşumun arabası şöyle oldu kaynımın arabası böyle oldu onun için alınmaz gibi yorumlar hiç yapılmasın :)

• nasil sevilmiyor,etraf reno,pejo kayniyor. fransizlarin belini büken almanlar degil,uzakdogudan gelen japon ve koreliler

• fransız araçları seviliyor nerden çıkarttın sevilmediğini türkiyede en çok alınıp satılan araç renault dur. evet bir ön yargı var ama bu kalite yönünden bir ön yargı buna rağmen araçların alınabilirliğini etkileyen bir neden değil ayrıca uzun yıllar hizmet ediyor fransız araçları bu da bir çok kişi için kalite algısını artıran bir unsur. ayrıca pazara yönelik üretim yapıyor. yani özellikle sedan ve bagajı büyük araçları üretiyor bir de DCI eklenince bunun üzerine peynir ekmek gibi gidiyor. sonuç olarak türk milleti fransızı seviyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ancakveancak -- 19 Haziran 2013; 16:02:07 >
  • alman arabaları felan fransız ve italyan arabalara göre genelde daha pahalı olur. fransız arabalar aynı donanımı ve hatta çoğu kez daha iyi donanımı daha uygun fiyata verirler.

alman arabası alan insanlar daha çok para verdikleri için psikolojik olarak kendilerini tatmin etmeye çalışırlar, mutlaka kazıklanmadıklarını birilerine ispat etme gayretinde oluyorlar. tabi bu herkes için geçerli değil, anlamadan yorum yapanlar için söylüyorum. önce kendi arabalarının ne kadar iyi olduğundan bahsediyorlar, sonra bu yetmiyor diğer markalara laf atmaya başlıyorlar. ben birçok B ve C sınıfı araba kullandım. birbilerine göre üstünlükleri var tabi ki. ama şöyle örnek vereyim;

aynı fiyat aralığında polo'nun punto'dan daha iyi olduğunu iddia edenlere gülüyorum, bu benim şahsi görüşüm. veya 60binlik Golf ile 50binlik C4'ü karşılaştıranlar da aynı kafada.

hiç olmadı motorlara bir bakalım. piyasanın en iyi dizellerini düşünelim. B ve C sınıfı için tabi;

PSA ; peugeot tarafından üretilen bir motor. Citroen Ford Mazda Volvo bunu kullanıyor.

DCI ; renault üretiyor. Nissan, Dacia, Mercedes bunu kullanıyor.

Multijet ; fiat üretiyor. Opel dışında kullanan var mı bilmiyorum.

TDI ; vw üretiyor, kendi grubu dışında kullanan bilmiyorum.

sence hangileri daha başarılı peki

• Forumda belki sevilmeyebilir ama gerçek dünyada böyle bir olay yok. Satış rakamlarına ve sokaklara baktığınızda bunu görebilirsiniz.
  • Forumda sevilmese de sokakta gerek şirket arabası gerek aile arabası olarak sıkça görürüz. Dizelleri az yakar, eskiden rakiplerine göre bariz ucuzken şimdi nerdeyse başabaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: we[AGRA]

Forumda belki sevilmeyebilir ama gerçek dünyada böyle bir olay yok. Satış rakamlarına ve sokaklara baktığınızda bunu görebilirsiniz.

+1...
  • adı üstünde fransız niye sevilsin . hem almanlar dururken citroen, reno neymiş.

• Japonu almanı dururken ne yapayım fransızı? Hiç bir alanda daha iyi değiller.

Şimdi çıkar birisi reno f1 de motor yapıyor, satıyor falan der.
  • Uzun zaman vw kullanan biri olarak, picasso askı bir baska..

• quote:

Orijinalden alıntı: Enes.E!

Bunu Gördükten Sonra Hiç Bir Fransız Aracı Sevemem .

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-renault-megane-ii-119404247/detay/

apaçilikte son nokta olabilir

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.