Şimdi Ara

Fransız arabaları neden sevilmiyor ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
2
Favori
12.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kendimde hiç sewmiyorum ama sadece tipten dolayı birçok forum başlığında görüyorum ki millette benim gibi pek fransız arabası sevmiyor nedeni sadece tipinden mi yoksa kalitesiz veya başka birşey mi acaba?

• Markalar sadece sermaye sahibidir. Hortumları, kayışları, contaları, yağları, pompaları, çelikleri, camları, sensörleri belli başlı firmalar üretir.

Araba işlerinin Alman'ı Fransız'ı yok aslında. Toyotası, VW'si de yok. Dünyadaki tüm arabaların tüm bileşenlerini %90 oranında aynı firmalar üretmektedir.

Hepsinde BOSCH, VALEO, Siemens, Saint Gobain Seikurits, Pilkington, Panasonic, Sony, Hyundai, Bombardier Steels Industry, Mitsibushi gibi
    dünya devlerinin ürettiği bileşenler kullanılır.

Yani aynı bilgisayarlar gibi ister HP olsun ister kaliteli bir bilgisayarın Acer ana kartını İntel, ekran kartını nvidia, ekranını samsung üretir.

VW'nin de abs sensörleri bosch, Toyota'nın da.. VW'nin lastikleri Volkswagen mi? Hayır piyasada hali hazırda satılan markalardan biridir.
    Şimdi Michellin sevilmiyor denemez, çok güzel lastiktir fransızdır.

BMW'nin de klima kompresörü VALEO, Peugeot'un unda.

DCI, CRDI, HDI, CDI ve TDI gibi motorların turbo ünitelerinin hemen hemen hepsini Mitsubishi üretir.

Ben araç alırken parçalarının kökenlerine bakarım. Dışarıdaki logosuna değil. Rahat ederim.

Bakınız; esasında araba markası diye birşey yoktur. Arabaların bileşenlerinin markası vardır. Örneğin kullandığım aracın markasının ait olduğu "PSA Group" esasen aynı zaman da bir motor imalatçısıdır. Ford, Volvo, BMW, Mini, Peugeot ve Citroen'in dizel motorlarını PSA üretir.

Ve aracımın diğer tüm aksamlarını dünyanın en güvenilir araç bileşen imalatçıları olan Valeo, Bosch GMBH, Saint-Gobain Sekuirit ve Michellin gibi tamamı Avrupalı şirketler üretir. Çeliğini bile Peugeot üretmez. Çelik rulo halinde gelir Alstom, Bombardier, Lohr Industrie gibi tamamı Avrupalı firmalar üretmiştir bunu da. Peugeot sadece pres makinelerinde bunlara şekil verir.

Dürüstçe konuşmak gerekirse Mercedes, BMW, ve hatta milletimizce birer meshep haline getirilmiş "VW" bile Peugeot ile aynı firmadan parçalarını alırlar. Hatta "VW" Asyalı şirketlerden de parça alır bunları Meksika'da bir araya getirir ve Türkiye'de satar. Neden biliyor musunuz? AB ülkelerindeki kalite standartları ve sertifikasyonları çok sıkı ve maliyet arttırıcı olduğundan. Hatta klima kompresörü Valeo, güvenlik donanımları Bosch, lastikleri Michellin Energy, camları Saint-Gobain Seuikirt, elektronik donanınımı yine BOSCH, motoru HDI, kayışlarına kadar Valeo olan tamamı Avrupalı nadir arabalardandır Peugeot ve Citroen.

Hatta biliyor musunuz? İtalyan arabaları sevilmez ama Japon, Kore, ABD ve Avrupa menşeili çoğu araçların tasarımları İtalya'daki Giugiaro gibi Dizayn Şirketlerinin çizim masalarında yapılmıştır. Volkswagen'i, Suzuki'yi, Alfa'yı, Chevrolet'i, BMW'yi, Seat'ı, Toyota'yı, Hyundai'yi Guigiaro çizer.

Almanya'yı din VW'yi meshep haline getirmenin, veya Japonyayı kabe Honda'yı hacerül esvet haline getimenin alemi yok.
  • Alman arabaları varken Fransız arabalarına bakılmaz. Ama son zamanlarda Renault eskisine göre daha iyi işler çıkarıyor.
  • dci candır. megane 2 dci ise evlattır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_zula -- 18 Haziran 2013; 14:00:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

dci candır. megane 2 dci ise evlattır.

+1...
  • 307 diyelim başkada birşey demeye gerek yok...
  • Fransız arabaları sevimesede ülkemiz orta direk vatandaş tarafından fiyatına göre makul olduğu için (bende dahil) alınıp binilmekte, foruma kalsa herkesin Audi, Vw, Honda, Ford vb binmesi gerekirdi.
  • bende 307 kullnıyorum şuan memnunum araç
    gayet donanımlı ve full araç fiyatına göre
    6 airbag
    ısıtmalı ve otomatik katlana bilen yan aynalar
    esp abs ebd
    far sensörü yagmur sensörü
    sunroof
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fransız arabaları ile ufak veya büyük sorun yaşayan kullanıcı kitlesi çok fazla , eskiden boş fransız araçlarını traktör niyetine kullandı millet hiç sorun yaşamadı (özellikle reno lar). donanım yüklü araçlar eskiler kadar problemsiz olamadı eskiye alışan tüketici yaşadığı sıkıntılar karşısında biraz mesafeli artık fransızlara olay bu bence .
  • Tamamen cahilliğin getirdiği ön yargı denilebilir.
  • Hep "aha aklıma bi şey geldi" anlayışıyla araba tasarladıkları için.
    Aptal ergonomi hataları olduğu için. Ornegin modus'un far ampulünü değiştirmek için tamponu sökmenin lazım. Citroenin arka cami açılmayan aracı vs
    Dayaniksiz oldukları için.

Keske biraz daha iyi arabalar üretseler de rekabet artsa almanların yüksek fiyatlandirmalarinin önüne engel olsalar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tr de yıllardır en çok satan 3 markadan biri .
  • pöco ve rönoya bişey diyemem ama Citroen almayacaksam kesinlikle tasarımı nedeniyle almam. Eski kasa C5'ler, kambur C3'ler, Picassolar bende pek iyi izler bırakmadı...
  • Bizim millette ön yargı denen şey var, adam daha önce kapısını açmamış ama yine de ahkam kesiyor yok, peugeot söyle renault böyle diye,
    Bazı sorunlar tüm markalarda olabilir ama genelleme yapmak yanlıştır,
    Not: Alman malı kullanıyorum.
  • 1990dan bu yana 3 arabamız oldu reno 12 brodway fairway belkide bıktık ama pejonun tipi cidden çekici değil japon ve almanlar daha çekici tasarım yapiyor sanki.
  • subaru, mazda, honda, mitsubishi, toyota, tipine, bütçene hoşuna hangisi gidiyorsa al, yıllarca bin, sorunsuz sıkıntısız geçinip gidersin, konfor senin için önemliyse, araca da bakarım beslerim diyorsan alman araçlarına bakarsın, kapıyı kapatırken bile farkı farkedersin, aracı alırken ucuza alayımda, gerisine sonra bakarız diyosan git fransız al, tıkırtılar, sıkıntılar olursa klimanın fanını aç, müziğin kulağını da biraz büktünmü fazla kafaya takmazsın, yine mutlu mesut takılırsınız, frszlar öcü böcü değil, ekmek-köfte hesabı, o paraya daha iyisi olmuyor ne yazik ki ...
  • Peugeot 508 allure

Dış tasarım olsun, iç tasarım olsun, sahip olduğu donanım olsun

çok hoşuma giden bir araç,
  • Pek orjinal olmayan tasarımları,diğer rakip markalara nazaran kalitesizliği,ufak tefek bir sürü sorun çıkarması,bazen ciddi sorunlar çıkarabilmesi,ruhsuzluğu gibi bir çok sebepten dolayı Fransa menşeili araçları tercih etmiyorum.Aralarında benim açımdan en tercih edilesi Renault'dur o da makul fiyatı ve pazar genişliğiyle durumu telafi ediyor.
  • 1)Alman
    2)Japon
    3)İtalyan
    4)Amerikan

Başa Türkiye yazmak isterdim ama...
  • 106-206 GTI, 207 GT-RC, 406 Coupe, RCZ harici diğer Peugeot ve Fransız modellerden hele ki Renault'dan hiç hoşlanmam. Bu hayatta mecbur kalmadıkça da almam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FX35 -- 18 Haziran 2013; 18:27:24 >
  • Yaklaşık 9 aydır Citroen C2 1.4 HDI kullanıyorum, araçtan gayet memnunum. Başta çekinceli aldım fakat gerek yakıtı olsun, gerek yol tutuşu(VTR Jant Mevcut) olsun başarılı.Zaten sizinde bildiğiniz gibi bakımları zamanında yapılan araç sahibini üzmez.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.