Şimdi Ara

Fransız arabaları neden sevilmiyor ?? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
2
Favori
12.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abi alman yapmış yav diyen sanayi ustaları!!! sağolsun, vw de sık sorun çıkarıyor ama göze batmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 4 Ağustos 2014; 8:08:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdfg112

alman arabaları felan fransız ve italyan arabalara göre genelde daha pahalı olur. fransız arabalar aynı donanımı ve hatta çoğu kez daha iyi donanımı daha uygun fiyata verirler.

alman arabası alan insanlar daha çok para verdikleri için psikolojik olarak kendilerini tatmin etmeye çalışırlar, mutlaka kazıklanmadıklarını birilerine ispat etme gayretinde oluyorlar. tabi bu herkes için geçerli değil, anlamadan yorum yapanlar için söylüyorum. önce kendi arabalarının ne kadar iyi olduğundan bahsediyorlar, sonra bu yetmiyor diğer markalara laf atmaya başlıyorlar. ben birçok B ve C sınıfı araba kullandım. birbilerine göre üstünlükleri var tabi ki. ama şöyle örnek vereyim;

aynı fiyat aralığında polo'nun punto'dan daha iyi olduğunu iddia edenlere gülüyorum, bu benim şahsi görüşüm. veya 60binlik Golf ile 50binlik C4'ü karşılaştıranlar da aynı kafada.

hiç olmadı motorlara bir bakalım. piyasanın en iyi dizellerini düşünelim. B ve C sınıfı için tabi;

PSA ; peugeot tarafından üretilen bir motor. Citroen Ford Mazda Volvo bunu kullanıyor.

DCI ; renault üretiyor. Nissan, Dacia, Mercedes bunu kullanıyor.

Multijet ; fiat üretiyor. Opel dışında kullanan var mı bilmiyorum.

TDI ; vw üretiyor, kendi grubu dışında kullanan bilmiyorum.

sence hangileri daha başarılı peki

yanlış bilinen bir şey, Multijet motorları GM üretiyor, Fiat kullanıyor. Tam tersi yani

• megane III bile EuroNcup tan sadece 3 * alabildi. kalite alman rakiplerinin gerisinde. ama niye çok satıyorlar dersen, fiyatı ve yakıtı hesaplı geliyor, yoksa millet çok sevdiğinden değil.
  • manisa_tr kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

Aracın içindeki yolcularda hiçbirşey yok, neredeyse tamamen yeşil. Önemli olan da budur zaten!

Eklediğim resimde, 2 araç var Megane 3, Golf 5 yıldız.

Yetişkin Koruma: Megane %83 / Golf % 87 --> Fark %-4
    Çocuk Koruma: Megane %78 / Golf % 85 --> Fark %-7
    Pedestrian: Megane %60 / Golf %62 --> Fark %-2
    Safety Assist: Megane %48 / Golf %74 --> Fark %-26

YANİ ARAÇ KAPORTA OLARAK BAŞARISIZ OLDUĞU İÇİN DEĞİL, İÇERDİĞİ ELEKTRONİK DONANIM* İTİBARİYLE 5 değil 3 YILDIZ ALMIŞ.

2008 de çıkan bir araç için gayet normal, sonuçta Golf 7 2013 model bir araç.

*Autobrake
    Lane support
    Forward Collision Warning
    Front Assist with City Emergency Braking, Inter-Urban (Auto-Brake and Forward Collision Warning) system, Optional (meeting fitment requirements)

SADECE SONUCA BAKIP ARAÇ ÇUVALLADI, C-ELYSEE=MEGANE yorumu yapılmaz, önce test ve sonuçları değerlendilir, sonra yorum yazılır!
     Fransız arabaları neden sevilmiyor ??

• bazı arkadaşlar renault'nun ülkemizdeki satış rakamlarını örnek vererek bu tuhaf araçları övmeye çalışmışlar. bence renault'nun türkiye'de çok araç satmasının hiç bir ehemmiyeti yok. bu bir şey ifade etmiyor. asıl pazar olan kuzey amerika, japonya, ingiltere, almanya, italya gibi ülkelernde kaç araç satmış, diğer markalar kaç araç satmış? ayrıca renault gibi araçların daha çok satılması bizim ne kadar geri bir ülke olduğumuzu gösteriyor. bakın gelişmiş ülkelere, bazılarında renault diye marka yok. çoğunda da renault satışları çok gerilerde kalıyor. bir ülkenin ne kadar medeni olduğunu, yollarında gezen arabalara da bakarak anlayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marmaratic

quote:

Aracın içindeki yolcularda hiçbirşey yok, neredeyse tamamen yeşil. Önemli olan da budur zaten!

YANİ ARAÇ KAPORTA OLARAK BAŞARISIZ OLDUĞU İÇİN DEĞİL, İÇERDİĞİ ELEKTRONİK DONANIM* İTİBARİYLE 5 değil 3 YILDIZ ALMIŞ.

*Autobrake
    Lane support
    Front Assist with City Emergency Braking, Inter-Urban (Auto-Brake and Forward Collision Warning) system, Optional (meeting fitment requirements)

SADECE SONUCA BAKIP ARAÇ ÇUVALLADI, C-ELYSEE=MEGANE yorumu yapılmaz, önce test ve sonuçları değerlendilir, sonra yorum yazılır!

şimdi, Megane ı vurdunmu duvara 5 * alıyo mu almıyor mu?

• manisa_tr kullanıcısına yanıt
    Almıyor hocam.
  • Babamın oğlumu neden seveyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: manisa_tr

quote:

quote:

*Autobrake
    Lane support

Aktif ve pasif güvenlik arasındaki farkı biliyor musunuz?

"Duvara vurdun mu" 5 yıldız alır ama duvara vurduğu için 3 yıldızda kalmış.

Diğeri de o duvara vurmaktan kurtarma ihtimali yüksek olduğu için 5 yıldız almış.

Yani DÖ: Duvar öncesi, DS: Duvar sonrası

Eskiden sadece DS vardı, şimdi DÖ de var işin içinde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

quote:

Orijinalden alıntı: manisa_tr

quote:

quote:

*Autobrake
    Lane support

Aktif ve pasif güvenlik arasındaki farkı biliyor musunuz?

"Duvara vurdun mu" 5 yıldız alır ama duvara vurduğu için 3 yıldızda kalmış.

Diğeri de o duvara vurmaktan kurtarma ihtimali yüksek olduğu için 5 yıldız almış.

Yani DÖ: Duvar öncesi, DS: Duvar sonrası

Eskiden sadece DS vardı, şimdi DÖ de var işin içinde.

yıldız konusundaki en açıklayıcı mesaj bu olmuş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: TruckTörMinator

nasil sevilmiyor,etraf reno,pejo kayniyor. fransizlarin belini büken almanlar degil,uzakdogudan gelen japon ve koreliler

Mesajdan 1 yil Sonra gecen ay fluence sahibi old um, önyargilarimin olmasina ragmen.nasip meselesi.

• fransız arabalarını kötüleyenlerin otomobilden zerrece anlamadıklarını düşünüyorum. eğer ki konu kalite ve sağlamlıksa buyrun; sebastian loeb 9 defa dünya ralli şampiyonu kullandığı araba citroen. renault formula 1 takımı 35 senede 11 motor üreticisi şampiyonluğu. o sorunsuzluğu ile çok övülen toyota dünyanın yatırımıyla f1 e girdi nal topladı nal. bir birincilik bile alamadı sonra gitti. o yüzden fransız arabaları şöyle dandik böyle dayanıksız demeden önce bir aynaya bakın ben neyim neyi biliyorum forumlarda niye boşa sallıyorum diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efe_yakub

Peugeot 508 allure

Dış tasarım olsun, iç tasarım olsun, sahip olduğu donanım olsun

çok hoşuma giden bir araç,

almak için karar verme aşamasına geldiğinde foruma sor da,
    önereceğimiz arabalarla kafanı bi karıştıralım
  • quote:

Orijinalden alıntı: linqs

quote:

Orijinalden alıntı: of dead

Tamamen cahilliğin getirdiği ön yargı denilebilir.

ortada yaşadığımız bi sorun var ve üstüne etrafımızdada sorun yaşayanlar var .. o zaman kim cahillikle hareket ediyor sen mi bizmi ..

reno yu ayrı tutmak lazım kaç sene kullandık ama o pejo partner

Söz konusu DSG oldu mu bunu yazanlara "Benim arabamda sorun yok" deniyor. Onun arabasında sorun olmayınca diğerleri de düzeliyor sanki.

Şimdi ben de "Benim arabamda sorun yok" desem, bilindik arızalar yok mu olacak? Hayır.

Partner ne yaşattı bu arada?

• eskiden cimri olduklarını düşünürdüm fransızların

fakat bmw'nin şimdi opsiyonlarını düşününce yuh diyorum araba iphone müziklerini usb kablosundan oynatsın diye sattıkları kablo 130€ bluetooth ile sadece telefon oluyor bluetooth ile müzik dinlemek isterseniz opisyon kim bilir kaç yüz €
  • ben araçları memleketine göre ayırmıyorum
    Benim için önemli olan arabaya verdiğim paranın hakedilip edilmediğidir.

Şahsi kullanım için aldığımız araçların büyük çoğunluğu fransız aracıydı ve hiç problem yaşamadık
    Şirketin verdiği araçların büyük çoğunluğu da alman araçlarıydı

kıyaslama yaptığımda aynı segmentteki araçların birbirine karşı pek bir üstünlüğünü görmedim hele forumda yere göğe sığdırılamayan passatın aynı yollarda Linea'dan daha çabuk döküldüğünü gördükten sonra...
  • Konu sahibi tip demiş ama şu aralar harika tasarımsal işler yapıyor özellikle citroen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alman,japon arabalari dururken fransizlara sira gelmez. Heleki o cliolara c3 lere o paralari verenlere daha bi uyuz oluyorum.
    Yalniz konuya soyle bi baktimda ne kadar fransiz oversen o kadar begeni alirsin olumsuz yorumlara direk eksi cakilmis.

• quote:

Orijinalden alıntı: parker48

Fransız arabaları sevimesede ülkemiz orta direk vatandaş tarafından fiyatına göre makul olduğu için (bende dahil) alınıp binilmekte, foruma kalsa herkesin Audi, Vw, Honda, Ford vb binmesi gerekirdi.

O cliolara 50-60 bin vermek orta hallilik mi oluyo?

• Markalar sadece sermaye sahibidir. Hortumları, kayışları, contaları, yağları, pompaları, çelikleri, camları, sensörleri belli başlı firmalar üretir.

Araba işlerinin Alman'ı Fransız'ı yok aslında. Toyotası, VW'si de yok. Dünyadaki tüm arabaların tüm bileşenlerini %90 oranında aynı firmalar üretmektedir.

Hepsinde BOSCH, VALEO, Siemens, Saint Gobain Seikurits, Pilkington, Panasonic, Sony, Hyundai, Bombardier Steels Industry, Mitsibushi gibi
    dünya devlerinin ürettiği bileşenler kullanılır.

Yani aynı bilgisayarlar gibi ister HP olsun ister kaliteli bir bilgisayarın Acer ana kartını İntel, ekran kartını nvidia, ekranını samsung üretir.

VW'nin de abs sensörleri bosch, Toyota'nın da.. VW'nin lastikleri Volkswagen mi? Hayır piyasada hali hazırda satılan markalardan biridir.
    Şimdi Michellin sevilmiyor denemez, çok güzel lastiktir fransızdır.

BMW'nin de klima kompresörü VALEO, Peugeot'un unda.

DCI, CRDI, HDI, CDI ve TDI gibi motorların turbo ünitelerinin hemen hemen hepsini Mitsubishi üretir.

Ben araç alırken parçalarının kökenlerine bakarım. Dışarıdaki logosuna değil. Rahat ederim.

Bakınız; esasında araba markası diye birşey yoktur. Arabaların bileşenlerinin markası vardır. Örneğin kullandığım aracın markasının ait olduğu "PSA Group" esasen aynı zaman da bir motor imalatçısıdır. Ford, Volvo, BMW, Mini, Peugeot ve Citroen'in dizel motorlarını PSA üretir.

Ve aracımın diğer tüm aksamlarını dünyanın en güvenilir araç bileşen imalatçıları olan Valeo, Bosch GMBH, Saint-Gobain Sekuirit ve Michellin gibi tamamı Avrupalı şirketler üretir. Çeliğini bile Peugeot üretmez. Çelik rulo halinde gelir Alstom, Bombardier, Lohr Industrie gibi tamamı Avrupalı firmalar üretmiştir bunu da. Peugeot sadece pres makinelerinde bunlara şekil verir.

Dürüstçe konuşmak gerekirse Mercedes, BMW, ve hatta milletimizce birer meshep haline getirilmiş "VW" bile Peugeot ile aynı firmadan parçalarını alırlar. Hatta "VW" Asyalı şirketlerden de parça alır bunları Meksika'da bir araya getirir ve Türkiye'de satar. Neden biliyor musunuz? AB ülkelerindeki kalite standartları ve sertifikasyonları çok sıkı ve maliyet arttırıcı olduğundan. Hatta klima kompresörü Valeo, güvenlik donanımları Bosch, lastikleri Michellin Energy, camları Saint-Gobain Seuikirt, elektronik donanınımı yine BOSCH, motoru HDI, kayışlarına kadar Valeo olan tamamı Avrupalı nadir arabalardandır Peugeot ve Citroen.

Hatta biliyor musunuz? İtalyan arabaları sevilmez ama Japon, Kore, ABD ve Avrupa menşeili çoğu araçların tasarımları İtalya'daki Giugiaro gibi Dizayn Şirketlerinin çizim masalarında yapılmıştır. Volkswagen'i, Suzuki'yi, Alfa'yı, Chevrolet'i, BMW'yi, Seat'ı, Toyota'yı, Hyundai'yi Guigiaro çizer.

Almanya'yı din VW'yi meshep haline getirmenin, veya Japonyayı kabe Honda'yı hacerül esvet haline getimenin alemi yok.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.