Şimdi Ara

Fransız arabaları neden sevilmiyor ?? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
2
Favori
12.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: asdfg112

alman arabaları felan fransız ve italyan arabalara göre genelde daha pahalı olur. fransız arabalar aynı donanımı ve hatta çoğu kez daha iyi donanımı daha uygun fiyata verirler.

alman arabası alan insanlar daha çok para verdikleri için psikolojik olarak kendilerini tatmin etmeye çalışırlar, mutlaka kazıklanmadıklarını birilerine ispat etme gayretinde oluyorlar. tabi bu herkes için geçerli değil, anlamadan yorum yapanlar için söylüyorum. önce kendi arabalarının ne kadar iyi olduğundan bahsediyorlar, sonra bu yetmiyor diğer markalara laf atmaya başlıyorlar. ben birçok B ve C sınıfı araba kullandım. birbilerine göre üstünlükleri var tabi ki. ama şöyle örnek vereyim;

aynı fiyat aralığında polo'nun punto'dan daha iyi olduğunu iddia edenlere gülüyorum, bu benim şahsi görüşüm. veya 60binlik Golf ile 50binlik C4'ü karşılaştıranlar da aynı kafada.

hiç olmadı motorlara bir bakalım. piyasanın en iyi dizellerini düşünelim. B ve C sınıfı için tabi;

PSA ; peugeot tarafından üretilen bir motor. Citroen Ford Mazda Volvo bunu kullanıyor.

DCI ; renault üretiyor. Nissan, Dacia, Mercedes bunu kullanıyor.

Multijet ; fiat üretiyor. Opel dışında kullanan var mı bilmiyorum.

TDI ; vw üretiyor, kendi grubu dışında kullanan bilmiyorum.

sence hangileri daha başarılı peki

"Fransız arabalari ayni donanimi hatta cogu kez daha iyi donanimi daha uygun fiyata verirler"
    Valla yazinda sadece fransiz ovgusu yapmissin ama diger arabalarla fransizlari karşılaştıriyomus gibi yazmissin ama ortada bi karsilastirma goremedim ben. Mesela ornek ver hangi fransiz arabalari bi alman arabasından daha iyi donanima sahip ve daha uygun fiyatli. Karsilastirdigin motorlari neye gore kendi kafanda lider seçtin.
    Ne de olsa dilin kemigi yok.

Edit= tdi motoru vw disinda kullanan yok oyle mii????? Sadece gülüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi obmann -- 4 Ağustos 2014; 17:48:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben kasa tiplerini begenmiyorum sahsen. Cok girintili cikintili gereKsiz bombeli yerlerden olusuyor. Gozume hitap etmiyor. Alman arabalarini sevmemizin sebebi keskin hatlardan olusmasi bence. Arabanim kaportasi duze daha yakin oluyor almanlarda. Bmw volvo vw opel(opel biraz fransiz alman karisimi gibi. Ozellikle yeni astra ve insignia. Ama fransiz arabalarindan hatta cogu aracdan daha yakisikli duruyor. )

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gökhan Göçer kullanıcısına yanıt
    Eline saglik güzel yazi olmuş

• Fransız araçları değil Fransızları sevmiyorum. Halk olarak hiç hoşuma gitmiyor, o ülkeye para verilmesini sevmiyorum. O markalae Fransız değil de klasik olarak Alman ya da Japon olsaydı araçlarını severdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: obmann

quote:

Orijinalden alıntı: asdfg112

alman arabaları felan fransız ve italyan arabalara göre genelde daha pahalı olur. fransız arabalar aynı donanımı ve hatta çoğu kez daha iyi donanımı daha uygun fiyata verirler.

alman arabası alan insanlar daha çok para verdikleri için psikolojik olarak kendilerini tatmin etmeye çalışırlar, mutlaka kazıklanmadıklarını birilerine ispat etme gayretinde oluyorlar. tabi bu herkes için geçerli değil, anlamadan yorum yapanlar için söylüyorum. önce kendi arabalarının ne kadar iyi olduğundan bahsediyorlar, sonra bu yetmiyor diğer markalara laf atmaya başlıyorlar. ben birçok B ve C sınıfı araba kullandım. birbilerine göre üstünlükleri var tabi ki. ama şöyle örnek vereyim;

aynı fiyat aralığında polo'nun punto'dan daha iyi olduğunu iddia edenlere gülüyorum, bu benim şahsi görüşüm. veya 60binlik Golf ile 50binlik C4'ü karşılaştıranlar da aynı kafada.

hiç olmadı motorlara bir bakalım. piyasanın en iyi dizellerini düşünelim. B ve C sınıfı için tabi;

PSA ; peugeot tarafından üretilen bir motor. Citroen Ford Mazda Volvo bunu kullanıyor.

DCI ; renault üretiyor. Nissan, Dacia, Mercedes bunu kullanıyor.

Multijet ; fiat üretiyor. Opel dışında kullanan var mı bilmiyorum.

TDI ; vw üretiyor, kendi grubu dışında kullanan bilmiyorum.

sence hangileri daha başarılı peki

"Fransız arabalari ayni donanimi hatta cogu kez daha iyi donanimi daha uygun fiyata verirler"
    Valla yazinda sadece fransiz ovgusu yapmissin ama diger arabalarla fransizlari karşılaştıriyomus gibi yazmissin ama ortada bi karsilastirma goremedim ben. Mesela ornek ver hangi fransiz arabalari bi alman arabasından daha iyi donanima sahip ve daha uygun fiyatli. Karsilastirdigin motorlari neye gore kendi kafanda lider seçtin.
    Ne de olsa dilin kemigi yok.

Edit= tdi motoru vw disinda kullanan yok oyle mii????? Sadece gülüyorum.

Bir sene önce yazdığım mesajı alintilamissiniz.

Kendi adıma nisan ayında aldığım 308 ile golfü karsilastirarak bu sonuca vardım. Dizel otomatik olan ve benim için olmazsa olmaz olan hız sabitleyici donanimina sahip golf, 308 den çok daha pahalıydı ve dsg benim için bir handikapti. Konforlu vites geçişleri olsa da sıkışık trafikte araç kullanan ben, görece sorunsuz olan 6r ye yöneldim. Beğenirsiniz veya begenmezsiniz, bu benim tercihim.

Tdi motoru sadece vw kullanıyor yazmamışım. Vw grubu demişim, audi seat skoda gibi markaları da bünyesinde bulunduruyor diye biliyorum vw. Eksik biliyor olabilirim tabi ama belirtmiştim. Siz yine de gülmek istiyorsanız gülün, insana yakışan bir harekettir :)

• Arabalarından ziyade biraz ülke ile alakalı olabilir bence.
  • 60.000 deki dizel edc megane 2 kullanmıştım ama araba 260.000 de gibiydi. trim sesleri artık tıkırtıdan çok çatırtıya dönmüş. edc vites atarken kafaya balyoz indiriyor sanki. ön takım da oldukça kötü görünüyordu. sahibi de öyle kötü kullanan biri değildi ama 2011 model arabanın o şekilde olması çok şaşırtmıştı beni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

quote:

Orijinalden alıntı: linqs

quote:

Orijinalden alıntı: of dead

Tamamen cahilliğin getirdiği ön yargı denilebilir.

ortada yaşadığımız bi sorun var ve üstüne etrafımızdada sorun yaşayanlar var .. o zaman kim cahillikle hareket ediyor sen mi bizmi ..

reno yu ayrı tutmak lazım kaç sene kullandık ama o pejo partner

Söz konusu DSG oldu mu bunu yazanlara "Benim arabamda sorun yok" deniyor. Onun arabasında sorun olmayınca diğerleri de düzeliyor sanki.

Şimdi ben de "Benim arabamda sorun yok" desem, bilindik arızalar yok mu olacak? Hayır.

Partner ne yaşattı bu arada?

daha 3 yaşında araba motor yedi , ufak tefek şeyleri saymıyorum ..

• Reno candır gerisi heyecandır.

• Safrane, 607 gibi araçları üretebiliyorlarsa demek ki adamlarda iş var diyorum kendi kendime.

• quote:

quote:

quote:

quote:

ortada yaşadığımız bi sorun var ve üstüne etrafımızdada sorun yaşayanlar var .. o zaman kim cahillikle hareket ediyor sen mi bizmi ..

Söz konusu DSG oldu mu bunu yazanlara "Benim arabamda sorun yok" deniyor. Onun arabasında sorun olmayınca diğerleri de düzeliyor sanki.

Şimdi ben de "Benim arabamda sorun yok" desem, bilindik arızalar yok mu olacak? Hayır.

Nasıl kullanıldı bilmiyorum fakat motor o arabanın en sağlam kısmı. Fabrikasyon bir sıkıntı olabilir, üstüne gitmek lazım.

Servis elini suya sabuna sürmüyorsa direkt dava açılabilir hatta.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Nasıl kullanıldı bilmiyorum fakat motor o arabanın en sağlam kısmı. Fabrikasyon bir sıkıntı olabilir, üstüne gitmek lazım.

bu dediğim 2006 da oldu 8 sene geçti üstünden , kullanıcı hatası dediler de kullanıcı hatası olacak birşey de yoktu ortada , bi kaç kerede denk geldik ufak tefek problemler oluyor elektronik aksamda falan , bi arkadaşımda megane 2 var ondada hava yastığı ışığı yanıyor sürekli , içeriden baya tirim sesleri geliyor , bi abimde 407 vardı içi dışı 10 numara ama işte .. velhasıl tecrübelerim iyi değil ama şuanda belkide gelişmiştir psa bilmiyorum .. dsg konusunda tavrım net zaten 7 ileriyi ben tercih etmem ..

• çünkü millet alışmış kazık yemeye

ingiliz kraliyet ailesinin bindiği rover 'a 15000 vermezler doğan slx e gözü kırpmadan verirler.
    gaz,fren ve motordan ibaret polya dunyaları verir full+full 206 ya korkarak biner
    alfa romeo beş para etmez derler symbol'e 20000 bayılırlar

iyiki de oyle yoksa piyasası olsa biz ucuza binemezdik.
  • Peugeot 301 alma arefesinde gerek akrabalar gerekse komşuları gereksede çevremiz demediğini bırakmadı.. Fransıza 46 lira verilir mi vs. vs.
    Gittik aracı aldık.Şimdi hepsi araca hayran...
  • quote:

Orijinalden alıntı: EuroAsia

Peugeot 301 alma arefesinde gerek akrabalar gerekse komşuları gereksede çevremiz demediğini bırakmadı.. Fransıza 46 lira verilir mi vs. vs.
    Gittik aracı aldık.Şimdi hepsi araca hayran...

Motor desen hem az yakıyor hem on numara bagaj desen evi taşısan alır 600 lt bagaj olan cok az arac var piyasada eee daha ne olsun ici ferah :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bu dediğim 2006 da oldu 8 sene geçti üstünden , kullanıcı hatası dediler de kullanıcı hatası olacak birşey de yoktu ortada , bi kaç kerede denk geldik ufak tefek problemler oluyor elektronik aksamda falan , bi arkadaşımda megane 2 var ondada hava yastığı ışığı yanıyor sürekli , içeriden baya tirim sesleri geliyor , bi abimde 407 vardı içi dışı 10 numara ama işte .. velhasıl tecrübelerim iyi değil ama şuanda belkide gelişmiştir psa bilmiyorum .. dsg konusunda tavrım net zaten 7 ileriyi ben tercih etmem ..

Renault bilmem fakat 2000 ve 2010 arası PSA modellerini alırken secerisine kadar araştırmak lazım.

Kimisi sorunsuz biniyor, kimisi de lanet ediyor. Neredeyse yarı yarıya risk mevcut. Ama son dönem modelleri rakipleri karşısında gayet sağlam duruyor. İç mekan malzeme kalitesi ve işçiliği çağ atladı resmen. Belirttiğim dönemdeki modeller maliyet konusunda aşırı saçma bir hırsla üretilmiş. Kalitesinden kısılan şeyler yok artık dedirtiyor.

VAG ise üç kuruş daha kâr edeceğim diye kuru DSG yi çıkardı, milleti de canından bezdirdi. Garantide bu kadar patlayan şanzıman 7-8 yaşına gelince ne yapar bilinmez.

Fakat bu detay bundan 5 sene sonra VW nin kalite algısını çok etkileyecek. Dili yanan ikinci el kullanıcısı DSG dendi mi koşarak kaçar hale gelecek.

• Peugeot 106 ve 206 yuzunden. Ama meganeII candir.
  • obmann O kullanıcısına yanıt
    Uyuz oluyosan doktora gorun

• quote:

Orijinalden alıntı: BeRaT_chevy

Uyuz oluyosan doktora gorun

Bence once sizin o paralari o arabaya verdiğiniz icin doktora gorunmeniz lazim.

•  Fransız arabaları neden sevilmiyor ??

Fransız arabaları neden sevilmiyor ??

Gerekli cevabı verdiğime inanıyorum, aynı maçtan iki farklı kare ile.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.