Şimdi Ara

Fransız arabaları neden sevilmiyor ?? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
2
Favori
12.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    saolun. bir aracın üretim olgunluğu çok şey fark ettiriyor. astra da dahil kullandığım ve arkadaş larımın araçlarından gördüğüm, hatta okuduğum da bu yönde.
    benim şansım astrayı classic olduktan sonra almak oldu. bu araba önceleri yıllarca kronik arızalar vermiş ve bunlar uzun yıllar üretimde kalması sayesinde giderilmiş. 2004 ilk üretimi olan bir araç ve 2011 de aldım. 2006 da alsaydım bazı sorunlarla uğraşacağıma eminim. çevremde böyle örnekler var. önemli olan araca verilen para, aracın segmenti değil üreticinin düzeltme ve iyileştirmeler yapması. LPG de aracınızın orijinalliğini bozmuştur belki de... benim çok memnun olduğum yine son kasa 2008 symbolü satma sebebim LPG olmuştu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 75hp 7 kullanıcısına yanıt
    Lpg'nin tek eksisi enjektör sesiydi ki asıl sorun aracın olmayan motor yalıtımıydı. Direksiyon bariz şekilde sert, yine süspansiyonları kesinlikle sert konfor odaklı değil, 2500-3000 devir arasında gelen motor zırıltısına ancak 2sene katlandım ki aracı en az beş sene satmamak üzere sıfır almıştım. Aracın üzerinde gelen lastikler de kalitesiz, müzik sistemi bence kötü, başka da kusuru yoktu sanırım Kötü bir araç değildi ancak benim beklentilerimi karşılamadı, astra h. lar ülkemizde ciddi rağbet gören araçlar, kullanıcılarına kazasız, keyifli sürüşler diliyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nkaradeniz kullanıcısına yanıt
    407 hayırlı olsun. beklentiler ve ihtiyaçlar farklı tabi. yoksa herkes SSCB dönemi gibi lada ya biner.

• 75hp 7 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, daha iyileri de size ve forumun değerli üyelerine inş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olaya fransiz olduklari icin

• obmann O kullanıcısına yanıt
    Senin psikolojik sorunlarin var heralde ilaclarini duzenli kullan olur mu..hem sanane milletin parasindan ister fransiza verir ister koreye ister almana ister japona ister italyana cebimizin kahyasimisin! uyuz oluyorum diyosun sen kimsin basbakan mi! ......

TURKIYE DE YERLI MONTAJ FRANSIZ ARACLARI VE O FABRIKALARDA EKMEK YIYEN INSANLAR VAR AYIP YA

• fransız araç larını kıskanıyorlar,kendi arabaları çok yaktığı için

• 2 gun once tv de haberlerde vw bora kopege carmamak.icin araziye girmis bi aile vefat etti..o tok kapi sesi kurtarmadi....yollar curumus yamulmus 98 kasa polo dolu ...98 kasa megane 1 ler halen tas gibi yollarda internetlerde duruyor acin bakin ...alman alman diyenler turk leri en rezil goren assalayan toplumda yine almanlar unutmayin turkleri dislerine ellerine kilosuna bakarak calistirmak icin alanlarda o yere goge cikardiginiz almanlardi

• Adam arabayı tam istediğim gibi yapmışsa tercihimi ondan yana kullanırım, bu kadar basit. 3-4 ay önce aile arabası bakarken gördük işte tüm markaları ve piyasaya sürdükleri modelleri, ya düz binek oto gibi gibi alçak tavanlı ve içi dar ya SUV gibi yüksek ama bagajı dar ya model güzel ama opsiyonlarla fiyat göğe yükseliyor ya da dizel otomatiği yok ve çok yakıyor. Sonunda baktım aradığım tüm özellikleri barındıran ve fiyatı alım gücümü aşmayan tek bir model var, Fransızmış felan demedim, gittim aldım. Çok da memnunum. Ha diğer ülkenin markası da beni adam gibi görseymiş de adam gibi fiyat isteseymiş, başka markanın full + full için istediği paraya direksiyon, motor ve tekerlekten fazlasını verseymiş elbette onu da değerlendirirdik. O nedenle o ülkenin cumhurbaşkanı değil o ülkenin firması beni adam yerine koyuyor mu ben ona bakarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: obmann

quote:

Orijinalden alıntı: parker48

Fransız arabaları sevimesede ülkemiz orta direk vatandaş tarafından fiyatına göre makul olduğu için (bende dahil) alınıp binilmekte, foruma kalsa herkesin Audi, Vw, Honda, Ford vb binmesi gerekirdi.

O cliolara 50-60 bin vermek orta hallilik mi oluyo?

Valla ben 2013 şubatında 50 bine sıfır 2013 modelFluence 1.5 dci aldım (touch donanım), gayet memnunum geniş ferah tutumlu motor, jetta 60 bin civarıydı (2012 comfort manuel) Şuan da fiyatlar ister istemez bu noktaya geldi, isteyen BMW alsın isteyen Lada alsın çok da umurumda değil açıkçası milletin alacağı arabanın derdi bana düşmez.
  • Marmaratic M kullanıcısına yanıt
    testlerde ben de sadece pasif güvenlikten puan kırıldığını düşünmüştüm. Fakat inceleyince megane nın kafalıklar sorunlu yolçuların boynu kırılır o kafalıklarla.... vücudu koruyor ama boynu koruyamıyor...
  • Doğrudan konu başlığına cevaben:

Şahsen ben çoğunu görsel olarak seviyorum. PUG 206 ilk çıktığında tip olarak yakıcı idi. Hala bakıyorum eskimemiş. Bir Honda bir Opel böyle değil. İkisi de uzay gemisi gibi arabalar üretiyorlar. Allah aşkına bir eski kasa Accorda şimdi bir bakın. Benim gözüme hala şık; ama çok eski ve alışıldık geliyor. Opel Insignia ilk çıktığında tipini çok sevmiştim. Eskidi şimdi. Gözüme sıradan ve hatta kaba geliyor. İlk çıktığında kabalığı modern hatlarla birleştiği için gözüme sadece kaslı geliyordu. Ama PUG genelde çok daha başarılı kasa konusunda. 206 sıradanlaştı belki; ama hala eskimedi. Citroen zaten görsel işlerin şiarında takılıyor. Saygımız sonsuz. Görsel olarak Reno bana uymuyor. Eskilerden Megane Coupe ve Cabrio severdim. Arada sevdiğim bir modeli olmadı. Şimdi Clio'yu çok canavar yaptılar. Saygı duydum. Ama genel sürüş özellikleri, motor ve karakter olarak bana uymuyor.

PUG'a gelince: Çoğu pug stok hali ile bana uymazken, amortisör ve jant/lastikte uygun oynama ile çok çok eğlenceli bir hal alabiliyor. Keyifli araba yapmayı çok iyi biliyorlar. Ancak çok sorunla karşılaşılabiliyor. Durmadan. Aralıksız. Sorun çıkarabiliyor. Öyle ki, belli bir yaşa gelmiş, 1.6 206 ile aynı yaşta bir A3'ün bakım masrafları eşit olabiliyor (!?) ve hatta kendisinden çok daha yaşlı bir Honda motorlu 1.8 Rover 200 daha masrafsız ve sorunsuz olabiliyor (!?) Ancak bu aracın keyifsiz olduğu anlamına gelmez. Çok keyifli. O yüzden biraz tercih meselesi.

Citroen aslen PUG'u kullansa da, Pug'dan hep 2-3 yıl sonra model yeniliyor. Sebebi PUG'da o modeldeki hatalar tespit edilip düzeltiliyor, aynı sınıf Citroen modeli öyle çıkıyor. O yüzden daha sorunsuz. Aynı mantıkla bir PUG modelini ilk çıktığında almak yerine, 3 yıldır üretilirken almak daha mantıklı. Benden söylemesi. Mesele şu an 508 için bildirilen problemlerin çoğunu çözmüşlerdir.

Ben Fransız karşıtı değilim; ancak tek tük birkaç modeli dışında Reno almam. Bana uymuyor dediğim gibi. PUG'u elimdeki bütçe ile benzer keyifte başka bir alet alamıyorsam alırım. Citroen'i biraz daha az düşünerek alırım.

• Gökhan Göçer kullanıcısına yanıt
    Ağzınıza sağlık hocam cok güzel anlatmıssınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersinbektas

1)Alman
    2)Japon
    3)İtalyan
    4)Amerikan

Başa Türkiye yazmak isterdim ama...

Hazır konu açılmışken bende fikirlerimi paylaşmak istedim.

Dünyada 6 ana oto üreticisi ülke var kendi beğeni algıma göre sıralıyorum.

1- İtalyanlar (ferrari,mas,alfa,aston martin ) bu markalar zaten bizim için ulaşılması zor.
    2- Almanlar (Porche,BMW,Mercedes,Audi) kendini ispatlamış markalar
    3- Amerikan (Ford)
    4- Japon
    5- Kore (Hyundai Kia ) İyi yoldalar ama daha katetmeleri gereken çok yol var
    6- Fransızlar ( Renault,Peugeot,Citroen)

Hepsi ile ilgili tamamen subjektif düşüncelerim şöyle;

italyan arabaları kesinlikle heyecan verici, Ancak satın alıp kullanmak çok riskli

Alman arabaları tabiki harika ama genelde hepsi premium sınıfta olduğu için bizim ülkemiz standartlarını aşıyor.

Japon milletini aslında hepimiz çok severiz ama arabalar iyi olsa da çok çirkin toyota corolla, honda civic dış tasarım olarak bir türlü belli bir çizgi tutturamıyorlar. Birde japon
    otomobillerini çok yumuşak buluyorum genelde konfor odaklı ve kullanımı zevksiz

Kore otomobilleri hem teknolojik hemde işçilik olarak henüz emekleme aşamasında ama taktire şayan bir ilerleme kaydettiler darısı başımıza kişisel olarak tercih etmiyorum. (henüz)

Fransızlara gelirsek fransızlar arasında en çok renaultu beğenirim zaten reanult dünyanın en önde gelen motor üreticilerinden biridir. Ancak arabaları tasarlarken ne düşünüyorlar anlayamıyorum. Geçen gün arkadas megane almış crusi kontrol vites topuzunun altında arkadaşım orada ne işi var onun şirketin fluence var gecen gün aldım bir yere gidicem radyoyu acık bırakmışlar kapatana kadar göbeğim çatladı. önce klimayı kapattım malum arac sürerken bu işleri göz ucu ile yapmanız gerekiyor. sonra radyoyu kapatıcam derken kanal değişti sesini kısayım dedim başka bişi oldu nerdeyse kaza yapacaktım sonra sağa çekip bir kaç dakika radyonun nasıl çalıştığını anlamak için çabaladım ( bu arada 2 unv mezunuyum birisi fizik müh.) epice bir kafa yorduktan sonra durum düzeldi. Citreon öyle biliyorsunuz bazı modellerde ön göstergeler ortada çok uyuz bir durum yada direksiyon ortası dönmez bütün markalar silecek mekanizmasını sola koyar fransızlar sağa koyar mesela la olum ne içiyorsunuz siz, zaten fransızlar toplumsal ve sosyal olarak ta dünyadan çok kopuk itici ve pek sevilmeyen bir millettir. hep öyle olmuştur.

Fransız arabalarını fransız filmlerine benzetirim hem içinde her şey vardır hemde hiç bir şey yoktur.

Şimdi kişisel tercihime gelirsek amerikan arabalarının arasında ülkemizde alıp ta kullanılabilen yegane marka Ford olur tamam bir çok eksiği olabilir. Ama gerek satın alma eşiği
    gerek otomobillerin zevk vermesi ne bileyim bir çok konuda optimum seviyeyi yakaladıklarını düşünüyorum ( otomatik vites konusu hariç) araçların ülkemiz iklim ve yol koşullarına uygun olması yani bütün bileşenleri bir araya getirince bence ülkemizde kullanılabilecek en makul markanın Ford olduğunu düşünüyorum.

Saygılarımla yorum ve önerilerinizi izliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

Hayatta binmem fransız aracına. Alman ve İngiliz gerisi tırı vırı.

İngiliz arabası ne?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeRaT_chevy

Senin psikolojik sorunlarin var heralde ilaclarini duzenli kullan olur mu..hem sanane milletin parasindan ister fransiza verir ister koreye ister almana ister japona ister italyana cebimizin kahyasimisin! uyuz oluyorum diyosun sen kimsin basbakan mi! ......

TURKIYE DE YERLI MONTAJ FRANSIZ ARACLARI VE O FABRIKALARDA EKMEK YIYEN INSANLAR VAR AYIP YA

Anlasildin sen de forumu kirleten ergenlerdensin. Benimle duzgun konus yazdigin kelimelerden anladim bunu. Normal akli basinda insanlar daha saygili tartisirlar. 15 yasindaki cocukla tartismaya luzum yok. Bi daha beni alintilama.

• Fransızlar yaptığı araçların hep tel maşa olmasındandır sevilmemeleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugtim

quote:

İngiliz arabası ne?

Range Rover en basiti. Gerçi marka sahibi değişti ama kökeni İngiltere.
  • deserthawk D kullanıcısına yanıt
    Türkçe katliamı
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugtim

quote:

İngiliz arabası ne?

Arkadas cok zengin heralde rolls Royce, land rover takiliyo. Hatta onlarda tam ingiliz olduğu soylenemez bazı parçalarını almanlar uretiyo.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.