Şimdi Ara

Fransız mallarına boykot çağrısı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
1
Favori
10.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dünyanın hiçbir yerinde ekonomisini bu kadar krize ve çıkılmaza sokan başka lider görmedim . Kırılgan ekonomiye sahip bir ülkenin cumhurbaşkanı boykot çağrısı yaparsa bu seni bitirir . Çünkü zaten çalkantılı dış ve iç siyasetin yüzünden kimse güvenip sana yatırım yapmıyor . Sende olanı zorla kaçırmak için 40 takla atıyorsun . Fransızlar'ı sevmem ancak onların bu ülkeye yaptığı sayısız yatırımı ve istihdamı göz ardı etmek olmaz. Şimdi sen Macron'a kızıp ülkende binlerce kişiye ekmek kapısı olan Oyak-Renault'u mu boykot edeceksin ? Yoksa CarrefourSA'yı mı ? Veya her yıl binlerce turist ağırlayan Accor Hotels? İstiyorsunuz ki onlarda kapatsın dükkanı gidip X ülkeye yatırım yapsın karşılığında işsizler ordusuna binlerce kişi daha eklenip ekonominden koca koca delikler açılsın . Böyle politika olmaz .

Macron'un yaptığını savunmuyorum ancak laik bir ülkenin cumhurbaşkanı çıkıp dini ülke çıkarlarının önüne koyması kanunen bir kere yanlış. Hadi duygusal hareket ediyorsun çık olayı kına bitir . Ne diye ekonomik savaşa sokuyorsun zaten bitmişsin . Uluslararası yatırımcıyı acaba yarın benim ülkemle sorun yaşarsa beni de boykot ederler mi korkusunu ne diye vurguluyorsun ?

• quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Bunu önce devllet yapmalı.

Türkiye’de üretilen araçlar dışında makam aracı alamazsın desinler de görelim

Doğrusu bu.

devlet yerli ürünlere destek veriyor ama milletvekilleri yerliye destek vermiyor. devlet ile milletvekilleri birbirine zıt ne yazıkki.

ayrıca devlet dediğin zaten halkın geçmişidir, halk ta devletin geleceğidir. halk geçmişte ne yönde gittiyse, devlet gelecekte o yönde gider. devlet adamlarıda bu halkın içinden çıkıyor. milletvekillerini zamanında halkın içindeki ana babalar yerliye destek şeklinde yetiştirselerdi şimdiki milletvekilleride ona göre hareket ederdi. bazı şeyleri o anda değiştirmek zordur. önceden müdahale edilmeli. biz şimdi çocuklara göstereceğiz neden yabancı alıyorsun gel yerli alalım şeklinde ki onlarda ileride milletvekili oldumu böyle devam etsin.

• cabriyo kullanıcısına yanıt

Yahu ne alakası var

Geçmişin ve tarihin komasından çıkın artık.

Tek bir kararnameden bahsediyorum.

“Belediye başkanlarına da milletvekillerine de ve hatta bakanlara vesairelere de makam aracı olarak Türkiye’de üretilen araç dışında araç tahsis edilemez”

Bitti bu kadar.

Boykot deyip duranlar önce bunu başarsınlar.

Ben çocuğuma bişey dersemmiş de bişeymiş. Allalalala. Sen bugün doğru olduğunu bildiğin şeyi dur önce bi çocuklarımıza öğretelim diye başlarsan hiç bir doğruyu zamanında uygulayamazsın. Onu sen yine yap brn yine yapayım. Ama hükümet de yapsın. Bu kadar basit. Passat mı çekeyim diye ağlayanlara iki çift laf etmek için enim velede vereceğim eğitimi bekleyecek kişilerdense beklemeden doğruları yapacak kişileri seçerim olur biter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 27 Ekim 2020; 10:43:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Yahu ne alakası var

Geçmişin ve tarihin komasından çıkın artık.

Tek bir kararnameden bahsediyorum.

“Belediye başkanlarına da milletvekillerine de ve hatta bakanlara vesairelere de makam aracı olarak Türkiye’de üretilen araç dışında araç tahsis edilemez”

Bitti bu kadar.

Boykot deyip duranlar önce bunu başarsınlar.

Ben çocuğuma bişey dersemmiş de bişeymiş. Allalalala. Sen bugün doğru olduğunu bildiğin şeyi dur önce bi çocuklarımıza öğretelim diye başlarsan hiç bir doğruyu zamanında uygulayamazsın. Onu sen yine yap brn yine yapayım. Ama hükümet de yapsın. Bu kadar basit. Passat mı çekeyim diye ağlayanlara iki çift laf etmek için enim velede vereceğim eğitimi bekleyecek kişilerdense beklemeden doğruları yapacak kişileri seçerim olur biter

devlet kanun çıkarsın tamam, bende bunu istiyorum, her devlet adamı türkiyede üretilen araç alsın kanunu. peki sence bu kanun ne kadar işler?

tesla abd üretimi ama avrupada hollandada fabrika kurmuş, 220v olması için 3-5 parçayı hollandada takıyor araca, araç oluyor hollanda malı biliyor musun? türkiyeye ab ürünü diye giriyor, ve abd ürünlerine fazladan uygulanan vergi teslaya uygulanmıyor. bizim millet vekilleride mersedes s320 için bir atölye açarlar, koltuğu türkiyede takar işte türkiyede üretiliyor der alırlar o arabayı. sen 1001 türlü dalavere çeviren dalaverenin babası tiplerden bahsediyorsun. bunları kanun ile durduramazsın. ayrıca kanunu kendileri çıkarıyor. kendi ayaklarına sıkarlar mı? gerçekçi olalım. uygulanamayacak bir fikir ortaya atmak problemi çözmez. uygulanabilir olması gerek. ki neden milletvekili oluyorlar sence? bu halkı çok sevdiklerinden 650 hayırsever mecliste oturuyor mu zannediyorsun? 650 dava adamı mı var orada zannediyorsun? kendilerine ait range rover lar s320 ler garajda beklerken bunlar corollaya mı binecek milletvekilliği süresince? bunların çoğu zaten zengin ve alıştıkları s320den corollaya geçmezler. "neden türkiyede üretilen varken yabancı ülkede üretilene biniyorum" lafını milletvekili olacak kadar ülkesini seven birisi kendi kendine demeli önce. bu da sonradan olacak iş değil. çocukken başlar bu eğitim. kanun ile kısmen bunu sağlarsın, ama çocukken başladığın eğitim kanun olmasa bile işe yarar sonuçlar verir. o yüzden kanun çıkması tek başına işi kökünden çözmez. çocukluktan eğitim zihniyet oluşturmak şart.

• cabriyo kullanıcısına yanıt

O kanun o atölyeyi açtırıyorsa

o atölye de ekonomiye ciddi katkı verir.

Bir başlangıç olur, doğru niyeti görürürüz. Kanunu modifiye edersin olur biter. Oranlar tanımlarsın hadi başta yapamadın diyelim, sonrasında yaparsın.

Ortada niyet olmadıktan sonra sadece dış politikayı iç politikaya alet etme komiklikleri ve saçmalıkları ile sınırlı kalır.

• REV0 R kullanıcısına yanıt

beyfendi güzel yazmıssınız türkiyenin en çok alışveriş yapılan yerindeki bim marketlerinde ki dost süt de fransız malıdır

eger inanmayanlar için video

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 27 Ekim 2020; 12:12:7 >
  • translator66 T kullanıcısına yanıt

Megane sedan ve Clio Türkiye de üretiliyor yada montajlanıyor yada vidası sıkılıyor fark etmez netice 70 farklı ülkeye burdan ihraç ediliyor made in Turkey olarak satılıyor..

Bugün Avrupa'da yollarında olan bütün Megan sedan ve Clio lar Türkiye Bursa'daki fabrikadan çıkıyor..

Neticede burdan ihraç edilen faturası kesilen her ürün bu ülkeye katma değerdir.. ayrıca burdan yan sektörlerle beraber ekmek yiyen on binlerce insanıda unutmamak lazım..

Ben genel anlamda olandan bahsettim pandemi dönemi üretim düşmüştür yada bizde araba az olur yüksek vergilerden bu şu an konuştuğumuz konu dışı ayrı bir konu açılır orda konuşulur.

Sadece demek istediğim Türkiye de ki en büyük sigorta acenteleri , gıda firmaları,kozmetik firmaları Fransız , en büyük araba firması Fransız neyin boykoytunu yapıcaksın gene zararı sana bugün o firmaları boykot ettinmi milyar dolarlık sermayesi olan firmalar çok mu umursar gider fabrikayı bulgara açar yada başka yere açar..

Olan gariban emekçi Türkiye de o firmalarda fabrikalar da çalışan onbinlerce insana olur.. Basit bir Tefal hiç çalışmıyorsa bünyesinde binlerce insan çalıştırıyordur... Perakende de zaten çok güçlüler Türkiye'de...

Senin Fransız malı diye bir malı boykot etmen o firmaya çokmu dokunur hayır dokunmaz o firmada zarar ettikçe işçi çıkartır en olmadı dükkanları fabrikayı kapatır gider.. orda çalışan işçiler insanlar işden çıkartılır..

Ne oldu gene kendimiz ettik kendimiz bulduk olur gene bu işin zararı sadece bize dokunur... kendi elinle kendi insanını işsiz bırakmış oluyorsun işte.. gene kendine ediyorsun ne edersen...

• darkmoon34 kullanıcısına yanıt

Cok güzel yazmıssınız. Ama sorun zaten bunları bilen tepe yönetimin , cahil halkı yonlendirmesi. Sonucta fatura bu yabancı menseili firmalarda calışan , vatandaşlarımıza olacak. Kendi üretimimiz olan ürün o kadar az ki, hepsine dışa bağımlılık.

togg mesela , hadi alman ürünlerine ambargo koydun , elektirik motoru almanyadan , ne olacak ???

bence talihsiz ve ortamı geren bir acıklama. Umarım halkınız sağduyulu davranır.

• darkmoon34 kullanıcısına yanıt

Ben dikkat ettiyseniz işin boykot kısmına hiç girmedim. Bunun artısını eksisini bir kağıda yazar karşılaştırırsınız fakat Reno, Megan vs. gibi arabaların ülkemizde üretildiğine pek inananlardan değilim her ne kadar ülkemizde evet işsizliğe bir nebze olsun faydası oluyor olsa da. Pandemi döneminde üretim mi düştü yoksa yetiştiremiyorlar mı ya da sınırlı sayıda üretilen (ben ona vidası sıkılan diyeceğim) arabaların alıcısı öncelikle Avrupa ülkeleri mi (veya Fransa mı) bilemiyorum. Eğer böyle bir öncelik varsa, önceliğin madem ülkemizde üretiliyor, Türkiye olması lazım diye düşünüyorum.

Galerileri hiç dolaşmadım ama bildiğim kadarıyla sıfır araba ülkemizde hiç yok/üretilmiyor. Ya da parça temin edilemiyor.

• Kusura bakmasın MOTULdan vazgeçemem

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu adam kadar dini kullanan bir insan görmedim ülke kan ağlıyor bu fransızlara saldırıyor islama saldırıyormuş sanane be adam ama burdanyürümen lazım ancak burdan vuruyorsun çünkü ah benim anadolum

• ülkeyi tarumar eden etrafını zenginleştiren kendini bu ülkenin sahibi zanneden yeteneksize bak fransayı boykot etmemizi söylüyor

• içim süt yerli diye biliyordum her yerde ak gurp falan çıkıyor bi araştırdık lactalis diye bi şirketle güçlerini birleştirmiş.Lactalis te fransız.Bu iş aynı istanbul tohumculuk markası ile tohum satan firmaya benziyor marka istanbul tohumculuk tohum italya,hollanda fransa ve amerika.

• Acaba Fransız markaların 20 senede sağladığı istihdamı devlet sağlamış mıdır çok merak ediyorum. Yerli ve milliyiz ya hani. Avrupa bizi kıskanıyor ya hani.

• Sen ekonomiyi inşaat üzerine kurarsan ne boykotu yaparsan yap fayda etmez.

• Eker , erikli , sırma bunlar fransız ortaklı veya sahibi tümden fransız değil mi?

Bunları söyleyen yok özellikle "eker"

Total'in Türkiye'deki hakları Ordu Yardımlaşma Kurumu'na ait. Yani direkt oyak'ı hedef alıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7735754F2 -- 27 Ekim 2020; 20:23:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: halil altın

Fransa nın bizim malları boykot ettiğinin farkındasınız herhalde. Gerçi fransizlara laf anlatılmaz ama
  • Cidden hala dolarmış ekonomik sıkıntıymış bunlarla tayyibin oylarının azalacağını zannedenler var.Hiçmi etrafınıza bakmıyorsunuz.Hiçmi sokak anket video larını izlemiyorsunuz.Öyle bir oy kitlesi varki Dolar 10 olmuş 20 olmuş zerre umurlarında değil.Ekonomileri bitmiş ekmek alamayacak konumda olsalar yine gidip tayyibe oy verecekler.Ben demiyorum kendileri diyor.Böyle dış güçler falan ile zaten iyice ekmeğine yağ sürüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo

HAHAHHAHAHA

Bizim İslami burjuvazinin kadınları 50bin liralık Fransız çantalarını, makyaj malzemelerini kullanamayacak mı artık yani? 😂😂 ah Tayyip ah, millet nerdeee sen nerdesin.

Herkese benden çaaaay

Bunu her zaman söylüyorum bu ülkede hiçbir zaman yeşil sermaye bitmez.

• Fransız mallarına boykot çağrısı
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.