Şimdi Ara

Freesync + nvidia

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Rx lerin fiyatı malum bu mönitöre gtx 1060 veya 1070 olur mu ?
    İşlemcim 4590

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• olur sadece freesync özelligini kullanamzsınız
  • Çok bişi kaybeder miyim freesync kullanamayınca

Bir de asus rx570 nasıldır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kolibandı -- 9 Eylül 2017; 16:17:48 >
  • benzınlı bır araca normal ve super benzın konur
    2sındede gıder mı ?
    evet
    ama super benzın 100 oktan alırsanız ve aracınız performans aracı ıse arac daha ıyı bır performans verır
    durumun ozetı bu
  • Ben kullanıyorum Asus VG245 ile 1070 sıkıntı yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız. Freesync + GTX 1070 kullanıyorum herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Freesync özellikli bir monitörde ve amd ekran kartında oyunlarda daha az kırılma yaşarsın.

Freesync + nvidia
  • Amma abartiyorsunuz su freesync olayini yahu. Yillarca kullanmis, deneyimlemis olmasam surada ki yazilanlara inanip dunyanin parasina gidip RX580 falan alirdim herhalde.

Suan XF240H monitor + 1050ti kullaniyorum. Ozetlemek gerekirse bir cok online (PUBG, BF1, Dota 2) ve hikaye bazli oyunlar oynadim, oynuyorum hic birinde kirilma vs yasamadim. Bos bir teknoloji mi? Kesinlikle degil ama forumda belki de hayatinda hic kullanmamis adamlarin boyle atip tutmasi da garibime gidiyor yada millet sadece AMD tarafindan tanitilan freesync videolarini izledigi icin boyle konusuyor.

Bana kalirsa su piyasada hic bir sekilde freesync icin AMD kart kovalamaya gerek yok. Ben bile uzun sureli kullanim icin freesync i gozden cikardim 1060-1070, bakiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Freesync için monitörümü ekran kartımı degistirdim yıllar sonra amd ye döndüm ama dönmez olaydım adamlar freesync ile yırtılmalara son diyorlardı bf1'de freesync açık 60-70 fps aralığında bariz yırtılma oluyordu. Oyun Monitörün freesync aralığının (48-72) dışına çıkmıyordu ama Her gelen driver güncellemeleri ile bu yırtılmalar artıyordu yani işin aslı freesync şu aralar pek stabil bir teknoloji değil gsync deseler input lag yaptığına dair yabancı forumlarda bir kaç konu gördüm, üstüne birde çok pahalı yani bu teknolojilere su an için para yatırmayı düşünmüyorum. bana göre şimdilik gereksiz geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 11 Eylül 2017; 1:19:6 >
  • Bebdede 75 hz + 1060 var fastsync işini iyi yapıyor, pek yırtılma yok.

Freesync ye pek gerek yok.

• Siyah Kalem kullanıcısına yanıt
    Gsync olsun freesync olsun ikisi de cok cok faydali teknolojiler. Fazla abartiliyor demek haksizlik olur. Gercekten goruntuyu akici hale getiren bir teknoloji bu. Gsync in farkini gormek icin sayisiz test yaptim kisisel bilgisayarimda. Mesela patlama sahnesi, donen bir pervanenin yapraklari, ya da yanip sonen elektrik akimi goruntusu hepsinde gsync in farkini oyle net goruyorsunuzki. Belki oyunun akisina kaptirinca siz farketmiyor onemsemiyor olabilirsiniz. Ama bazi insanlarin gozu daha hassastir. Bu tip yirtilmalar onlar icin cok rahatsiz edici olabilir. O yuzden kesinlikle bos bir teknoloji degil.

• Fastsync çok sağlam bir teknoloji bence, uzun zamandır kullanıyorum. İşini rahatlıkla görür.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • canskru kullanıcısına yanıt
    Nvidia G-Sync teknolojisinde harici olarak kendi modülüne sahip olduğu için FreeSync teknolojisinden biraz daha iyi. Ayrıca bu modül Nvidia tarafından patentlidir. Bu sebeplerden G-Sync monitörler daha pahalıdır. Ama biraz ucuz olsalar daha iyi olacaklar. Arada bayağı fiyat farkları var. Bu arada, G-Sync teknolojisinin fps aralığı daha geniştir. Uygun monitör ile 180Hz değerinde bile G-Sync kullanabilirsiniz. FreeSync teknolojisinde bu 72Hz ile sınırlı.

Sizin G-Sync aktif iken önlediğiniz kırılmalar FreeSync aktif iken önlenemiyor olabilir. Orasını bilemeyeceğim. Sahne bazlı değişim olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: canskru

Gsync olsun freesync olsun ikisi de cok cok faydali teknolojiler. Fazla abartiliyor demek haksizlik olur. Gercekten goruntuyu akici hale getiren bir teknoloji bu. Gsync in farkini gormek icin sayisiz test yaptim kisisel bilgisayarimda. Mesela patlama sahnesi, donen bir pervanenin yapraklari, ya da yanip sonen elektrik akimi goruntusu hepsinde gsync in farkini oyle net goruyorsunuzki. Belki oyunun akisina kaptirinca siz farketmiyor onemsemiyor olabilirsiniz. Ama bazi insanlarin gozu daha hassastir. Bu tip yirtilmalar onlar icin cok rahatsiz edici olabilir. O yuzden kesinlikle bos bir teknoloji degil.

''Bos bir teknoloji mi? Kesinlikle degil''

Yazdıklarımı bir daha oku.
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    freesync açıkken oyun ayarlarından vsync de açmak gerekiyor. ilk duyduğumda baya şaşırmıştım ve saçma gelmişti ama durum bu.
  • almamater kullanıcısına yanıt
    Öyle saçma şey mi olur freesync gsync teknolojileri vsync'e alternatif olarak çıkan teknolojiler kaldiki freesync ve vsync açıkken de denedim yırtılmalar yok oluyor ama bu seferde micro stuttering ve input lag baş gösteriyor. birisi duzelirken diğeri bozuluyor. Şu aralar sırf freesync icin sistem kuruyorum diyenler 2 defa düşünsün gsync için bir şey diyemem kullanmadim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 11 Eylül 2017; 10:42:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: techniquest35

Nvidia G-Sync teknolojisinde harici olarak kendi modülüne sahip olduğu için FreeSync teknolojisinden biraz daha iyi. Ayrıca bu modül Nvidia tarafından patentlidir. Bu sebeplerden G-Sync monitörler daha pahalıdır. Ama biraz ucuz olsalar daha iyi olacaklar. Arada bayağı fiyat farkları var. Bu arada, G-Sync teknolojisinin fps aralığı daha geniştir. Uygun monitör ile 180Hz değerinde bile G-Sync kullanabilirsiniz. FreeSync teknolojisinde bu 72Hz ile sınırlı.

Sizin G-Sync aktif iken önlediğiniz kırılmalar FreeSync aktif iken önlenemiyor olabilir. Orasını bilemeyeceğim. Sahne bazlı değişim olabilir.

Harici modül olması onu daha iyi yapmaz çünkü bu iş için harici modüle ihtiyaç yok. Bu teknoloji vesa standartlarında var zaten. Nvidia aç gözlülüğünden bu dünya standartını desteklemeyip kendi modülünü çıkartmış.

Freesync aralığı da 72hz ile sınırlı değil. Piyasada birçok 144hz freesync monitör var. Hatta 240hz bile var.

http://www.144hzmonitors.com/list-of-freesync-monitors/

• Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    ne yazık ki durum böyle. ben de baya hayal kırıklığına uğramıştım ama çözüm bu. gerçi oyundan oyuna değişiyor, fps'ı sabitlerseniz oyun ayarlarından veya catalyst'ten bazı oyunlarda işe yarıyor, vsync'e gerek kalmıyor.
  • Turuncu Sakal kullanıcısına yanıt
    Mesela bazı kırılmalar yaşandığında G-Sync'te görülmez iken FreeSync'te belli oluyor. Bu belki fps aralığı seçilmediğinden belki de arada fark olduğundan olabilir. Mesela kimisinin 75Hz monitörü var. Ekran kartı olarak ta Rx 580 kullanıyor diyelim. Oyunda 90fps alıyor fakat kırılma yaşıyor. Fps limitini 72 ve ya 74 yaparsa bu kırılmaların önüne geçebilir.

Ama G-Sync kullanan herhangi bir 75Hz monitör zaten yok. Ben bunu kast etmek istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 11 Eylül 2017; 12:06:21 >
  • Freesync kesinlikle çok iyi bir teknoloji aksini iddia edenlere inanmayın. Denendi onaylandı. Diğer yandan, Freesync özelliği olmadan monitörünüzü kullanabilirsiniz. G-Sync ile Freesync arasındaki tek fark birinde modülün monitörde olması diğerinde ise ekran kartının üzerinde olması ve monitörü displayport ile sürmesidir. Onun dışında fark edebileceğiniz hiçbir kalite farkı yoktur. Yanlış bilgilendirmeyelim . 72Hz ile sınırlı olma gibi bir durum da söz konusu değil.
  • almamater kullanıcısına yanıt
    Freesync kullananlarin ilk yapmasi gereken zaten crimson ayarlardan monitör freesync aralığına gore fps sabitlemek zaten onu her driver güncellemesinde yapıyordum sürekli sifirlaniyordu, bunun dışında oyundan oyuna değişiyor bu konuda katılıyorum hic oynamadigim bir oyunda freesync i? yaparken çok oynadığım bir oyun olan bf1 de ise yaramiyordu üstelik amd destekli bir oyun defalarca amd'ye feedback attım düzeltmediler ee o zaman bende nvidia ya geçerim ki geçtim fast sync ile bf1 yirtilmasiz guzel bir deneyim sunuyor mis gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 11 Eylül 2017; 13:34:35 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.