Şimdi Ara

Frene Basınca Gelen ÇOK Rahatsız Edici SES

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
10.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Durmaya yakın frene HAFİF basınca metal metale sürtme benzeri çok tiz bir ses geliyor.Sert, orta şiddetli ve ani frenlerde herhangi bir ses yok.Ses dışarıdan epey dikkat çekecek seviyede rahatsız edici.Disklere göz kararı baktığımda oyuk, derin çizik göremiyorum.
    Ses kayıtlarını aşağıda paylaşıyorum.Açılmazsa söyleyin pc den upload ederim.

https://www.dropbox.com/s/y7hhikywqe7csrt/Yeni%20Kay%C4%B1t.m4a?dl=0

https://www.dropbox.com/s/upljgvpkdttllmz/Yeni%20Kay%C4%B1t%202.m4a?dl=0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodeSpr -- 9 Aralık 2015; 4:43:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• balataların bitmiş kaliperler diske sürtüyor

en son balataları ne zaman değiştirdiniz ?
  • Balata ve disk arasına toz toprak girmiş. Aracı yıkadıktan sonra ses kesiliyormu.

• Dediğin sesi biliyorum.sanki tekerleği olmayan bir objenin asfalt üzerinde sürtünmesi gibi bir ses. Balatalarin bitmiş

• kullandığım balata çok toz bırakıyor, frene ne zaman bassam ince tiz ses geliyor, sanayiye gittiğimde balata spreyi var ondan sıktırıyorum bir süre idare ediyor,

ya da balatan bitmiş,
  • CodeSpr kullanıcısına yanıt
    dostum
    araç nedir
    kaç model
    kaç km de
    ne sıklıkla kullanıyorsun
    bunların hepsi etkiliyormuş balata sesini

örneğin bnm araçta da benzer ses var
    araç 1 yaşında 1.5 tondan ağır 10bin km den az
    servis yeni tip balata (aspestsiz) yüzünden diyor yapacak bişi yok diyor
    sanayi ustası da aynını söyledi

fark ettiğim bir durum ise kışın çok az yazın çok sık kullanıyorum aracı
    az kullandığım zaman ses geliyor
    sık kullandığım zaman ses gelmiyor

ama çok rahatsız edici oluyor ses gelince
  • CodeSpr kullanıcısına yanıt
    Bazı balatalar ses yapıyor maalesef. Tabi balatalar bitince uyarı vermesi için üzerine monte edilmiş metal plaka da diske sürtüyor olabilir.
    Yeni taktırdığım aramid spor balatalar da (EBC YellowStuff) aynı şekilde durmaya yakınken frene çok hafif basıldığında metal sesi yapıyor (balata bitme uyarı sesinden farklı). Fren soğukken ses yok, ısınınca durk kalklarda yapıyor. Bir kaç bin km sonra bu ses gidecek, aynı balatanın ilkinde böyle olmuştu. Yalnız orjinal balatalar hiç ses yapmıyordu (Nissin).
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Orjinal balata kullanın ..

• Araçta balata ikaz fişi var, 6bin km daha gider diyor önler.Ses arkadan geliyor, arka balatalar daha epey gider.

Frenler soğukken sürekli yapıyor, ısındığında her zaman yapmıyor.Ya da öyle denk geldi bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodeSpr -- 9 Aralık 2015; 12:17:35 >
  • Balataları orjinal balata ile değiştikten sonra aynı sorun bende de oldu. 4 bin km dir ses kesilmedi. Üşengeçlikten gidip gösteremedim ama ses çıkınca dönüp herkes bana bakıyor. Çok acayip itici bir ses.
    Soğukken sıkıntı yok, ısınınca başlıyor ciyaklamaya
  • yeni konu acmıcam,devam
    benimde frene basınca sorun yok her bırakmada ciyk sesi var.düz yerde yada yokuş aşşağı oluyor
    ara arada kesiliyor,freni bıraktıkca cıyk sesi
  • balatalarda artık asbest maddesi yok ve ısınınca ses yapıyor ne yazık ki. her ses yapması balatanın bittiğini göstermez... mesela trw balatalar ısınınca çok ciddi ses yapıyorlar
  • Aracın durmasına yakın garç diye ses geliyor
    Kalkışta da garc diye ses geliyor

Bu ses normal mi yoksa servise mi gitmeliyim?

Araç 2015 qashqai
  • BreakBeaT kullanıcısına yanıt
    Bizim de balatalar değiştikten sonra aynısı başımıza geldi.3000 km iğrenç bir sesle yolculuk yaptıktan sonra en sonunda fırsat bulup aracı gösterdiğimizde arka balataların ters takıldığını öğrendik. Düzelttirdikten sonra ses anında kesildi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.