arkadaşlar ebay üzerinden kompakt bir fotoğraf makinası almayı düşünüyorum ve başlıktaki 2 model arasında kaldım. fotoğraf ile ilgili en ufak bir bilgim yoktu yeni yeni araştırmaya ve öğrenmeye başladım. o yüzden size danışmak herhalde en doğrusu olacak. s5800 bilndiği üzere fujinin bu fiyat aralığında beğenilen modellerinden hakkındaki genel yorumlar olumlu. Ama s1000 hakkında pek bilgi yok internet üzerinde, aynı zamanda herhalde pek kullanıcısıda yok. Sizce s1000 daha yeni ve daha yüksek özelliklere (mesela 10mp ve 12x optik zoom) sahip olmasına rağmen s5800 daha mı iyi?? hangisini tercih etmeliyim?? S1000 hem fiyat olarak daha uygun (30 milyon civarı) hem de eğer onu alırsam beraberinde hafıza kartıda gelecek. Sizin tercihiniz hangi yönde olurdu??
Şimdiden Teşekkürler
s1000 in kullanıcı yorumlarını okudum da s5800e göre kıyasladığımızda s5800den memnun olanlar daha çok (tabi kullanıcısı daha çok olduğundan dolayı) ayrıca s5800ün pixel density rakamı daha düşük (yani daha iyi) zoom açısından baktığımızda ise s1000 daha geniş açıda 12x optik zooma sahip ama genel olarak düşündüğümüzde yaklaşık aynı ayar makineler çok kasmaya da gerek yok bence... hangisi uygun geliyorsa sana onu al gitsin eğer sadece bu iki model arasında kaldıysan...