Şimdi Ara

Fujifilm Finepix s1xxx ve S2xxx - Fotoğraf Paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
0
Favori
6.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar malumunuz diğer başlıkta sürekli aynı sorular soruluyor. O kadar ısrarla sormamıza rağmen forumde bir yöneticiye ulaşamadık.
    Bu başlık altında sadece ama sadece çekilen fotoğraflarımızı paylaşmak ve hangi değerlerle çektiğimizi yazarak benim gibi yeni başlayan arkadaşlara yardımcı olmaz.

Kesinlikle "yok hb den aldım kaç günde gelir,yok gg den aldım kaç günde gelir,yok pil aldım kaç günde biter,yok kart aldım kaç gün gider" gibisinden sürekli sorulmuş ve cevaplanmış sorular bu başlıkta sorulmasın.O tür sorular zaten diğer başlıkta mevcut.

Sadece Fotoğraf paylaşımı ve hangi modda hangi değerler kullanıldığı yazılacak. Tabi siz değerli arkadaşlarımızın katılımıyla olacak.
    Eklenen Fotoların altına
    *Makina modeli
    *Hangi modda çekildiği
    *hangi değerlerde çekildiği (ISO,f vs...)

Fotoğraf paylaşımıyla ilgili sorular haricinde sorulabilecek diğer sorular kesinlikle cevaplanmayacak.

Sadece Fotoğraf paylaşımı için.......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adiniunutma -- 5 Temmuz 2011; 17:51:39 >

• Siftah benden olsun...

Ayrıca; çok iyi düşünülmüş bir başlık. Ancak böyle gelişim sağlanabilir...

Süre 8 saniye, f/6,4 ISO 100

Dün gece can sıkıntısından dolayı ortaya çıkan kare... Uzun pozlamayla elde edilen sonuç... Saatin kadranındaki saniyenin de 8 olduğunu sayabilirsiniz...

• quote:

Orijinalden alıntı: e-rose

Siftah benden olsun...

Ayrıca; çok iyi düşünülmüş bir başlık. Ancak böyle gelişim sağlanabilir...

Süre 8 saniye, f/6,4 ISO 100

Dün gece can sıkıntısından dolayı ortaya çıkan kare... Uzun pozlamayla elde edilen sonuç... Saatin kadranındaki saniyenin de 8 olduğunu sayabilirsiniz...

Orijinali İçin...

• quote:

Orijinali İçin...

Alıntıları Göster
    E-rose

Güzel çalışma fakat süreyle biraz daha oynayıp parlamayı engelleyebilirsin. Çok aydınlık olmuş ve parlama yapmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: Piêr Dé Sans

E-rose

Güzel çalışma fakat süreyle biraz daha oynayıp parlamayı engelleyebilirsin. Çok aydınlık olmuş ve parlama yapmış.

Süreyle nasıl oynanıyor anlatırmısın?
  • quote:

quote:

E-rose

Süreyle nasıl oynanıyor anlatırmısın?

Alıntıları Göster
    8 saniyeye nasıl düşürdün? Otomatik mi ayarladı? Manual ayarlarda süreyi değiştirebiliyorsun. Ordan değiştirip biraz daha karanlık çekmesini sağlayabilirsin.

• quote:

8 saniyeye nasıl düşürdün? Otomatik mi ayarladı? Manual ayarlarda süreyi değiştirebiliyorsun. Ordan değiştirip biraz daha karanlık çekmesini sağlayabilirsin.

Alıntıları Göster
    Güzel başlık olmuş,bende çalışmalarımı burada paylaşırım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extravaganza*

Güzel başlık olmuş,bende çalışmalarımı burada paylaşırım :)

Alıntıları Göster
    fotoğraf hakkındaki bu başlık çok güzel olmuş teşekkür ederim.

fotoğrafa gelince makro çekimlerde alan derinliğini artırmak için ben makro moda alıp normalde çekeceğim mesefaden daha uzağa gidip optik zoom yapıyorum bunu denersen alan derinliğin daha iyi olacaktır. bir diğeri ise diyagramı 3.2f e aç bu da alan derinliğini artırır. ışık biraz patlamış onu da arkadaş söylemiş ensatanteneyi biraz daha kısarak halledebilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: teyo58

fotoğraf hakkındaki bu başlık çok güzel olmuş teşekkür ederim.

fotoğrafa gelince makro çekimlerde alan derinliğini artırmak için ben makro moda alıp normalde çekeceğim mesefaden daha uzağa gidip optik zoom yapıyorum bunu denersen alan derinliğin daha iyi olacaktır. bir diğeri ise diyagramı 3.2f e aç bu da alan derinliğini artırır. ışık biraz patlamış onu da arkadaş söylemiş ensatanteneyi biraz daha kısarak halledebilirsin

Alıntıları Göster
    başlık için teşekkürler. Bende böyle bir konu arıyordum. Paylaşımlarımı kısa zamanda burada paylaşacağım.

• quote:

Nasıl değiştireceğimi izah et ben de nasıl düşürmediğimi anlatayım...

Bütün uğraşlarıma rağmen 8 saniyenin üzerine çıkamadım, bütün sınırları zorlayarak bu fotoyu yakaladım... ISO 100 bu karede arttırınca zaten süre tamamen kısalıyor, ISO yu düşürmek için tek ihtimal 64 kalıyor onu da yapınca saatin kadranı yani asıl mesele olan saniye görünmüyor...

Özetle; 8 saniyenin üzerine çıkamadım, galiba bu makinalarda sınır bu... Bu yüzden diyorum, süreyi nasıl oynayabiliyorsun diye... Bildiğim kadarıyla pozlama süresini ayarlayamıyorsun, yanlış da biliyor olabilirim, izah edersen de sevinirim...

Hz.Ali ne demiş; bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum...

Saygılar...

Mesaj boş geçmesin bi foto daha paylaşayım bari;

ISO 64-f/5,2- Süre 5 sn.- Odak 28 mm

• quote:

quote:

Nasıl değiştireceğimi izah et ben de nasıl düşürmediğimi anlatayım...

Bütün uğraşlarıma rağmen 8 saniyenin üzerine çıkamadım, bütün sınırları zorlayarak bu fotoyu yakaladım... ISO 100 bu karede arttırınca zaten süre tamamen kısalıyor, ISO yu düşürmek için tek ihtimal 64 kalıyor onu da yapınca saatin kadranı yani asıl mesele olan saniye görünmüyor...

Özetle; 8 saniyenin üzerine çıkamadım, galiba bu makinalarda sınır bu... Bu yüzden diyorum, süreyi nasıl oynayabiliyorsun diye... Bildiğim kadarıyla pozlama süresini ayarlayamıyorsun, yanlış da biliyor olabilirim, izah edersen de sevinirim...

Hz.Ali ne demiş; bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum...

Saygılar...

Mesaj boş geçmesin bi foto daha paylaşayım bari;

ISO 64-f/5,2- Süre 5 sn.- Odak 28 mm

Alıntıları Göster
    @e-rose Yanlış anlamadıysam Piêr Dé Sans ikinci koyduğun fotoda nasıl 5 sn yapmışsın onun gibi biraz daha (1 sn yada daha düşük) düşük süre yaparsan daha karanlık olur. Böylece parlamayı önleyebilirsin demiş. He öyle yapınca saniye kadranı 8 tane kırmızı çizgi oluşturmaz o da ayrı bir konu.
    Kusura bakmayın araya atlamış gibi oldum ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bomb_tr -- 6 Temmuz 2011; 14:39:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bomb_tr

@e-rose Yanlış anlamadıysam Piêr Dé Sans ikinci koyduğun fotoda nasıl 5 sn yapmışsın onun gibi biraz daha (1 sn yada daha düşük) düşük süre yaparsan daha karanlık olur. Böylece parlamayı önleyebilirsin demiş. He öyle yapınca saniye kadranı 8 tane kırmızı çizgi oluşturmaz o da ayrı bir konu.

Araya atlamak deyimini kabul etmiyorum; çünki herkes bir fikir beyan edecek ki bilgilenelim, öğrenelim...

İkinci foto birincinin orijinali yani ikisinde de süre 8 saniye olarak gerçekleşti... Makina da süreyi ayarlama gibi bir imkan yok diye biliyorum ve bu yüzden soruyorum...

Ben ayarları yaptım ve o poz 8 saniye ile çekilmiş oldu, yani ben 8 saniyede çekeyim diye ayar yapmadım, varsa da bilmediğim için soruyorum...

İlgine ayrıca teşekkürler.

• quote:

quote:

Araya atlamak deyimini kabul etmiyorum; çünki herkes bir fikir beyan edecek ki bilgilenelim, öğrenelim...

İkinci foto birincinin orijinali yani ikisinde de süre 8 saniye olarak gerçekleşti... Makina da süreyi ayarlama gibi bir imkan yok diye biliyorum ve bu yüzden soruyorum...

Ben ayarları yaptım ve o poz 8 saniye ile çekilmiş oldu, yani ben 8 saniyede çekeyim diye ayar yapmadım, varsa da bilmediğim için soruyorum...

İlgine ayrıca teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Yanlış anladınız. İkinci fotoğraf derken "ISO 64-f/5,2- Süre 5 sn.- Odak 28 mm" bunu kastetmiştim. Bir de fotoğrafları A modunda çekiyorsanız süreyi otomatik ayarlar, sadece f değerini ayarlayabilirsiniz. M moduna alınca süreyi(enstantane) siz kontrol edebilirsiniz.

• quote:

Yanlış anladınız. İkinci fotoğraf derken "ISO 64-f/5,2- Süre 5 sn.- Odak 28 mm" bunu kastetmiştim. Bir de fotoğrafları A modunda çekiyorsanız süreyi otomatik ayarlar, sadece f değerini ayarlayabilirsiniz. M moduna alınca süreyi(enstantane) siz kontrol edebilirsiniz.

Hep M modunda çekerim... Çok acilse durum P modunda çekerim...

De;

Söyleyin şu süre ayarlama işini de biz de bilgi sahibi olalım... Zahmet olmazsa tabi.

Bahbetmiş olduğunuz ikinci karede de ben süreyi ayarlamadım, diyafram/enstantane ayarlarını yaptım ve çektim... Bu ayarların dışında süre nasıl ayarlanıyor onu merak ediyorum sadece...

Teşekkürler.

• quote:

quote:

Hep M modunda çekerim... Çok acilse durum P modunda çekerim...

De;

Söyleyin şu süre ayarlama işini de biz de bilgi sahibi olalım... Zahmet olmazsa tabi.

Bahbetmiş olduğunuz ikinci karede de ben süreyi ayarlamadım, diyafram/enstantane ayarlarını yaptım ve çektim... Bu ayarların dışında süre nasıl ayarlanıyor onu merak ediyorum sadece...

Teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Diyaframı biraz kısıp enstantene ile oynayın süre değişecektir. Mutlaka birisinde süreyi değiştiriyorsunuz. makineyi kullanmadığım için bilemicem ama bu tarz makinelerde süreyi mutlaka değiştirirsiniz. Ben fz7 kullandım onda bile 60 sn pozlama mevcut idi. Biraz karıştırın mutlaka vardır.

• quote:

Diyaframı biraz kısıp enstantene ile oynayın süre değişecektir. Mutlaka birisinde süreyi değiştiriyorsunuz. makineyi kullanmadığım için bilemicem ama bu tarz makinelerde süreyi mutlaka değiştirirsiniz. Ben fz7 kullandım onda bile 60 sn pozlama mevcut idi. Biraz karıştırın mutlaka vardır.

Alıntıları Göster
    Evet biraz karıştırın, ayarlarla oynayın çözersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bomb_tr -- 6 Temmuz 2011; 19:28:47 >
  • quote:

quote:

Ben de zaten ayarlarla oynayarak maksimum 8 saniyeye çıktım, daha ötesi için parlama ya da karanlık oluyor... Benim bildiklerimi siz yine bana söylüyorsunuz...

Makina da zamanı bire bir ayarlama gibi bir şey yok... Varsa da söyleyin diyorum işte... Ama sizin verdiğiniz cevap zaten benim bildiklerim ve uyguladıklarım...

Ben ayarlarla oynayarak süreyi uzatıp kısaltabiliyorum, yoksa direkt süre 15 saniye olacak diye bir ayar yok diyorum...

Enst. ve diyafram ile oynayarak maksimum 8 saniyeye çıkabildim...

İlgi için çok çok teşekkürler... Bi foto daha koyayım bari, çok konuştuk...

ISO 200- Süre 1/500 sn-Odak 5 mm- f/3,1

• quote:

quote:

quote:

Ben de zaten ayarlarla oynayarak maksimum 8 saniyeye çıktım, daha ötesi için parlama ya da karanlık oluyor... Benim bildiklerimi siz yine bana söylüyorsunuz...

Makina da zamanı bire bir ayarlama gibi bir şey yok... Varsa da söyleyin diyorum işte... Ama sizin verdiğiniz cevap zaten benim bildiklerim ve uyguladıklarım...

Ben ayarlarla oynayarak süreyi uzatıp kısaltabiliyorum, yoksa direkt süre 15 saniye olacak diye bir ayar yok diyorum...

Enst. ve diyafram ile oynayarak maksimum 8 saniyeye çıkabildim...

İlgi için çok çok teşekkürler... Bi foto daha koyayım bari, çok konuştuk...

ISO 200- Süre 1/500 sn-Odak 5 mm- f/3,1

Alıntıları Göster
    Bunlarda Benim Denemelerim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Specialite

Bunlarda Benim Denemelerim :)

Alıntıları Göster
    Saat haricinde gayet başarılı, meyve tabağı da iştah açıcı...

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e-rose -- 6 Temmuz 2011; 23:39:50 >

• quote:

Saat haricinde gayet başarılı, meyve tabağı da iştah açıcı...

Teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Zevkler ve renkler tartışılmaz derlerdi ya doğruymuş. Aksine benim de saat hoşuma gitti. :D

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.