Arkadaşlar bu aralar bir makine almayı düşünüyorum.Beğendiğim ve fiyat yönünden bana uygun gelen bu iki makine oldu.İkisi arasından tercih yapmam gerekirse sizce hangisini almalıyım.Detaylı bilgiye sahip değilim.Kullanışlı olup olmadıklarını alan ve kullanan arkadaşlara danışmak istedim.
Canonun IS özelliği var fazla olarak . Gerisi hemen hemen aynı sayılır .
Canonda IS olması, fujinin kabullenebilir ölçülerin dışında barrel distortion ve mor saçaklanma göstermesi, Canonun iki adet pille çalışması (fuji 4 pille çalışıyor),Canonun Made in Japan olması ve Full Manuel kullanıma izin vermesi...Vs..vs..İbre Canondan yana ama yine de deneyerek ve netten bolca okuyarak karar verebilirsin..
Lens yönünden tercihiniz hangisi olabilir.? Yorumlarınız için teşekkürler... :)
quote:
Orjinalden alıntı: atalayalper
Canonda IS olması, fujinin kabullenebilir ölçülerin dışında barrel distortion ve mor saçaklanma göstermesi, Canonun iki adet pille çalışması (fuji 4 pille çalışıyor),Canonun Made in Japan olması ve Full Manuel kullanıma izin vermesi...Vs..vs..İbre Canondan yana ama yine de deneyerek ve netten bolca okuyarak karar verebilirsin..
Bu bilginin kaynağı nedir acaba ? Çünkü bunca zamandır kullanıyorum öyle birşeye rastlamadım veya ben farketmedim .. Bu arada Manuel ayarların hepsi fujide de var. İstediğiniz gibi manuel ayar yapılabiliniyo .
Demek ki çok dikkatli bakmadınız veya yüksek kontrast ve aksi koyu renk herhangi bir cisimin kesiştiği bir fotoğraf çekmediniz, trustedreviews.com ve bunun gibi birçok sitede bu bilgilere ulaşabilirsiniz..Hatta bazı siteler artık bu sorunu "Fujifilm'e özgü mor saçaklanmalar" gibi tabirlerle anlatıyorlar...Makinanız sınıfının iyi makinalarından ama eksileride yok değil yukarıda bahsettiğim eksiler mesela..
Umarım verdiğim linklerdeki sayfalarda bulunan croplar ve sample'lar bu durumdan haberdar olmanıza yetmiştir..
Saygılar, atalayalper
S5700 sahibiyim. 5800ile arasında megapiksel farkı var sanıyorum bide ccd/süper ccd farkı var ki bu da muallak.Tartışma dönüp duruyordu 5800ccd, 5700süper ccd vs.. diye. 5700 süper ccd tamam, ama 5800ü bilmiyorum. Elbet fujifilm üreticilerinin bir bildiği vardır 5800ü çıkartırken. Fuji güzel makine, başarılı başarısız binlerce fotoğraf çektim. Amacım fotoğraf dünyasına adım atmak, temel kavramları kafama oturtabilmekti. Bunu bana sağladı ama şahsen ama belli bir yerden sonra makine size yetmez oluyor. 5800ü bilmiyorum, yani belki geliştirdiler belki geliştirmediler ama 5700de iso değerini 400 ve yukarı değerlere çıkartamıyorum, fotoğraflarda çok fazla noise oluşuyor, bu konuda hep sıkıntı çektim. canonda nasıl bilemiyorum, biraz araştırman gerek. 5800ün diyafram aralığı F3,5 – F13,6 iken canon f/2,8 - f/4,3 5800 enstantane 4 – 1/1000 saniye arası iken canon 15 – 1/2.500 (şahsen 15-1/2.500 keşke benim s5700m de olsa diyorum, çünkü 4 saniye çok kısa bir süre uzun süreli pozlamalarda,1/2500 ise bu sınıf için güzel bir değer) arasında bir de görüntü sabitleyici (IS) farkı var ki ben bu canonun IS özellikli makinelerinin forumda hep tercih sebebi olduğunu gördüm, başarılı olduğunu söylüyorlar. umarım yardımcı olmuşumdur, biraz da karıştır oku. 5700/800 çok konuşuldu buralarda, almadan iyice oku, elbet sx100ünde sayfaları vardır. sevgiler
Değerli yorumlarınız için teşekkürlerimi bir borç bilirim.Beni bazı bilgiler ışığında aydınlattınız. Aslına bakarsanız tercihim Canon'dan yanaydı.Şimdi eşit gibi.Yeni özelliklerini araştırıyorum ama kullananlar daha iyi bilirler... :) :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme