Şimdi Ara

=== FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
765
Cevap
0
Favori
106.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekran kartının kaçlık olduğunu merak eden arkadaş aşağıdaki resime bakabilir. (Önceden yollamıştım foruma) Birde forumda fişe takılı kullanacaksanız pili çıkarın deniyor aksi halde pil ömrü düşüyormuş, ayrıca yazıldığına göre herhangi bir şebeke probleminde bilgisayar değil sadece adaptör zarar görüyormuş. Pilsiz kullanmamı bana Teknodaki satıcıda söylemişti... Ama ben napıyorum derseniz şu an pil ile kullanıyorum pil bitince tekrar sarj ediyorum.

En azından pil kendini bulana kadar (ne demekse) böyle devam ederim herhal...

• quote:

Orjinalden alıntı: emrahyaz

Simdi söyle bisey var, eger pili cikartip da direkt adaptöre baglayip o sekilde kullaniyorsan hayatinin hatasini yapiyorsun tabii makine senin,zevk senin ama bu sekilde kesinlikle kullanilmamasi gerekir laptopun, ani bir elektrik kesintisinde ölü pixel olusumu ve de cihazi kaybetme riski masaüstü sistemlere göre belki 10 kat daha fazla, 100 dolarlik pil icin 170-1800 ytl lik aleti risk etmeye degmez...

pil 100 dolar mı yaw baya pahalıymıs . Ok olu pizel olayını bilmiordum . Dikkat etmek lazım o zaman
    quote:

Yok eger pili sarj edip adaptörü cikartip, pil ile kullaniyorsan bu durumda da sonuc ayni olacaktir, her kullandigin, her sarj ettigin ve bosalttigin pilin ömrü de, dayanikliligida gün gectikce azalacaktir.

Bu konuda yanılıyorsun sarj olan bir pilden enerji kullanmakla sarj olmayan pilden kullanmak cok farklıdır.
    Hatta onceki klaptopumu 3-4 gun kullandım sadce pille ve hic dusmedi 2:30 dan

ikincide aynı surede 30 dk dustu ... Bu konu gercekten onemli cunku ceptelefonlarında da olay aynı laptoplarda da sarjlı tras makinelerinde de
    quote:

Burda secim tamamen kullanicilara ait, isterseniz pili saklayip kullanmayip, makineyi riske atarsiniz, isterseniz pili göz ardi edip makine güvenligini ön planda tutarsiniz, dedigim gibi secim tamamen size ait...

quote:

Orjinalden alıntı: predrag_dt

Ne olabilir ki ? Nasl olabilir vede anlatsana . Bu sekilde kullandıkca pil kesin gidiyor gun gectikce. Arkadasımda war fs 30 dk gidiyor artık ...

quote:

Orjinalden alıntı: emrahyaz

anlamadigim bi nokta var, pili cikarip adaptörü mü bagliyorsun? yoksa pili sarj edip adaptorü cikartip, pil ile mi kullaniyorsun?
    quote:

Orjinalden alıntı: predrag_dt

walla ilk aldıgımda 2:30 full sarjda gosteriyordu . pilli sarjda kullandım simdi 2:00 a indi .! haftadır bi daa pilliyken sarja takmadım .... Sende takma

HErkes tercihlerinde serbesttir ama kesin zorda kalmadıkca hem sarjda pilli ve pilsiz sekilde kullanmıcam.
    Doldurur, doldurur kullanırım.

• arkadaslar formu bugun okuma fırsatım oldu ben bıraz acemıyım...bende cıhazı teknosadan aldım ...ekran kartı kac m.b nasıl ogrenebılırım ..bunu bana acıklayabılırmısınız ...hangı sekmelere gırmem lazım bılgısayarda
  • şimdi herkes pilli pilsiz bişiler yazmış.

ben emrahyaz'ın tam olarak nasıl kullandığını merak ediyorum birincisi.

ikincisi de diyelim ki adaptörsüz ve sadece pilli kulalnıcaz. pil bitince de doldurup tekrar kullanıcaz.
    pil bittiginde şarja takıp kullanmaya devam mı ediyosunuz ? yoksa pil dolana kadar laptopu kapıyor ve kullanmıyor musunuz ?

kafam karıştı
  • AFROOO SENİN SAYFANIN BAŞINDA GÖDTERDİĞİN SKORLARDAN BİRİ BU.PEKİ NEDEN MEMORY VE TEXTURE SİZE 64 DİYOO???

• Ekran kartı 128, doom3'ü denemedim ama benim eski bilgisayardaki 5200 ile oynadıgım oyunları full detay 1024*768 fps atlamadan oynadım, gerçi oyunlar eski ama olsun,
    birde şu ölü pixel olayı, bende hiç yok ne zaman ölecek bu pixeller? Herkes bu ölü pixel olayından bahsediyo ya acaba default ölü pixelli mi oluyo?
  • Klavye update ini yaptım, yanlız biraz uzun sürdü , beni epey korkuttu birşey oldu diye. Neden uzun sürdü bilmiyorum. Emrahyaz'a teşekkürler.

Yanında gelen Norton orjinal, ancak internet üzerinden update aboneliği sınırlı. Yani max 3 ay veya 12 ay her ne ise , internet üzerinden güncelleme yapılabiliyor. Kurulum CD si yanında geliyor, üzerinde tools & utilities veya benzer birşey yazıyor.

Bir de adaptoru takınca ekran parlaklığı artıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i386 -- 19 Ekim 2005, 14:17:11 >
  • masaüstünde sag tusa bas, özelliklere gir, gelismis, bagdastirici sekmesine bas, oradan bellek boyutuna bak, yada pcwizard2005 i yükleyip, daha detayli bilgi alabilirsin...
    quote:

Orjinalden alıntı: chirkincocuk

arkadaslar formu bugun okuma fırsatım oldu ben bıraz acemıyım...bende cıhazı teknosadan aldım ...ekran kartı kac m.b nasıl ogrenebılırım ..bunu bana acıklayabılırmısınız ...hangı sekmelere gırmem lazım bılgısayarda
  • klavye sorununun halolduguna sevindim adaptörü takinca ekran parlakliginin artmasi cok normal, cünkü pil ile calisirken sistem bazi ayarlari kisiyor bunlardan biri de ekran parlakligi eger böyle olmasa pilin sarji cok cabuk biter, yani bu islem tamamen pilin dayanma süresini uzatmak icin...

quote:

Orjinalden alıntı: i386

Klavye update ini yaptım, yanlız biraz uzun sürdü , beni epey korkuttu birşey oldu diye. Neden uzun sürdü bilmiyorum. Emrahyaz'a teşekkürler.

Yanında gelen Norton orjinal, ancak internet üzerinden update aboneliği sınırlı. Yani max 3 ay veya 12 ay her ne ise , internet üzerinden güncelleme yapılabiliyor. Kurulum CD si yanında geliyor, üzerinde tools & utilities veya benzer birşey yazıyor.

Bir de adaptoru takınca ekran parlaklığı artıyor.

• Ben pil ile birlikte adaptörü de takiyorum, bu sekilde belki pil belli bir süre sonra 2 bucuk saat yerine 1 bucuk saat ( cogu kisi böyle dedigi icin yazdim ama teknik servisle cesitli görüsmelerimde bana söylenen sey "buna gerek yok cünkü tipki ceptelefonlarinda oldugu gibi alet sarj olunca elektrik pile gitmez" )dayanicak ama benim icin daha önemli olan bilgisayarin güvenligi

Makineyi aldigimdan beri 3 kez elektrik kesildi, 4 kez de voltaj gidip geldi, hepsinde de pil otomatik olarak devreye girdi ve sistem 0 risk ile calismaya devam etti. Cihazin pilini cikartip direkt adaptöre baglasam neler olurdu düsünmek bile istemiyorum.

Pili cok önemseyen arkadaslar, su islemleri yapmak durumundalar CİHAZ KAPALIYKEN pili sarj edip daha sonra adaptörü cikararak öyle kullanmalari gerekir bu da bana tamamen ters, 2 saat kullanicam, yarim yada 1 saat (tam bilemiyorum sarj süresini) bekliycem sarj olmasini ve makinem kapali olacak kullanamiycam sonra tekrar kisir döngü gibi ayni islemleri yapicam, yok artik...

Tabii sunu da belirtmek gerekir ki herkes istedigini yapmakta özgür...

quote:

Orjinalden alıntı: afro

şimdi herkes pilli pilsiz bişiler yazmış.

ben emrahyaz'ın tam olarak nasıl kullandığını merak ediyorum birincisi.

ikincisi de diyelim ki adaptörsüz ve sadece pilli kulalnıcaz. pil bitince de doldurup tekrar kullanıcaz.
    pil bittiginde şarja takıp kullanmaya devam mı ediyosunuz ? yoksa pil dolana kadar laptopu kapıyor ve kullanmıyor musunuz ?

kafam karıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahyaz -- 19 Ekim 2005, 16:03:32 >

• emrah yaz ..sagolasın bakabıldım ekran kartının kaclık oduguna 128 yazıyor..bunun 68 den farkı nedır? ıyı mı kotu mu yaı..ben teknosadan aldım rdakı cocuk kendınden cok emın bı sekılde abı bunun 128 ı yok dedı bana....
  • Jackal78 isimli arkadaşın dikkatine bahsettiğin pazarlama hilesi komplosunu toshiba nın şu modeline de bakarak türetebilirmisin?
    http://www.toshibashop.it/default.aspx?sku=692018
  • Arkadaşlar bu Forum konusunu açan arkadaşa ve bilgi paylaşan herkese teşekkür ederim. Jackal78 Arkadaşımız bir teori sunmuş ben bunu Geçen gün teknosa yetkilisinden de duydum oda teknik servisten öğrenmiş ama yarımyamalak bi ayarlar felan değiştiriliyor diye söyledi banada. İçimde şüphe doğdu bu modeli kullanan arkadaşlar setup 'a girip Jackal78 in dediği ayar varmı yokmu bakabilirmi, Şayet varsa 64 yapıp save edip tekrar bakın bakalım durum ne? Şayet bu gerçekse insanlar bariz kandırılıyor demektir. Bende buna istineden gönül rahatlığıyla 128 MB X300 almak istiyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: Jackal78

HEPİNİZZ YANACAKSINIZZZZ!!!!..HEHEHE...BU ARADA ŞU 64 MB-128 MB OLAYINI ÇÖZDÜM GALİBA ARKADAŞLAR. AMA BENDE BU NOTEBOOK OLMADIĞI İÇİN BİOS'UNA GİRİP BAKAMIYORUM. SANIRIM SİZİN EKRAN KARTLARI HARİCİ OLARAK 32 MB. VE BUNU HYPERMEMORY TEKNOLOJİSİ SAYESİNDE 128 MB'A ÇIKARABİLİYOSUNUZ. BU NEDENLE BAZI NOTEBOOKLAR 64 BAZILARI 128 GÖZÜKÜYOR.BIOS'A GİRİP Bİ BAKIN DERİM TABİ BU AYAR ORADAN YAPILABİLİYOSA...EĞER DURUM BÖYLE İSE BU EKRAN KARTINI 128 MB OLARAK TANITAN SATICI FİRMALAR ÇOK BÜYÜK BİR KANDIRMACA YAPIYOR DEMEKTİR.

• ATI'NİN KENDİ WEB SAYFASINDAN ALINTILAR( DETAYLI BİLGİ İÇİN:http://www.ati.com/products/mobilityradeonx300/ )

Support for multiple mobile form factors:
    Discrete
    On-chip 32MB DDR (64-bit)
    On-chip 64MB DDR (64-bit)

HyperMemory™ is ATI’s innovative technology that enables a reduction in the amount of on-board memory on a graphics card without compromising its overall performance.

Its advanced memory management technology makes more efficient use of all the available memory in computers with PCI Express® technology. Graphics applications can share system memory and use fast on-board memory for real-time processing between the graphics card and the computer’s memory. This ultimately increases the affordability of ATI’s RADEON® graphics technology.

İNGİLİZCESİ YETERLİ OLMAYAN ARKADAŞLAR İÇİN NE ANLADIĞIMI SÖYLİYİM.X300 EKRAN KARTI 32 MB (64-BİT)VE 64 MB RAM( 64 BİT ) ON-CHIP ( GRAFİK İŞLEMCİSİ ÜSTÜNDE ) OLMAK ÜZERE 2 MODELDEN OLUŞUYOR. SÖYLENENE GÖRE HYPERMEMORY TEKNOLOJİSİ SAYESİNDE BİR UYGULAMA SIRASINDA İHTİYACI OLAN EXTRA MEMORY'İ NOTEBOOK'UN RAMİNDEN SAĞLIYO. ŞİMDİ BU NOTEBOOK SAHİPLERİ BANA GELİP ŞUNU SÖYLİCEKLER :'' EE AMA BEN BİLGİSAYAR RAMİME WİNDOWS ÜZERİNDEN BAKINCA HALA 512 ( VEYA 1024 ) GÖSTERİYO!!!!''...HAKLILAR,ÖYLE GÖSTERİCEK TABİİ ÇÜNKÜ O ANDA SENİN YAPTIĞIN İŞLEM EXTRADAN BİR MEMORY'İYE İHTİYAÇ DOĞURMUYOR YANİ O ANDA RAMİNDEN BİŞEY ÇALMIYOR. AYRICA SENİN ATI DRİVER KISMINA GİRDİĞİNDE ORADA 128 MB YAZIYOR OLMASI BU EKRAN KARTININ İHTİYACI OLDUĞUNDA 128 MB RAM'İ KULLANABİLECEK KAPASİTEDE OLMASINI İFADE EDİYOR. SÖYLEDİĞİM GİBİ BU NOTEBOOK BENDE OLMADIĞI İÇİN YAKINDAN İNCELEME VE BU SORU İŞARETLERİNİ KESİN OLARAK SİLME GİBİ Bİ ŞANSIM YOK. ANCCCAAAAKKK ATİ'NİN GLOBAL SAYFASINDA BU ÜRÜN HAKKINDA VERİLEN BİLGİLERDEN YOLA ÇIKARAK BU KADARINI SÖYLEYEBİLİRİM.

NOT : X300 On-chip 64MB DDR (64-bit) MODELİ İSE HYPERMEMORY SAYESİNDE ''İHTİYAÇ DUYDUĞUNDA'' MAX 256 'YA ÇIKABİLİYOR ( BAKINIZ ati.com ). ''BENCE '' BURDAN ÇIKARILACAK SONUÇ SİZDEKİLER x300 On-chip 32MB DDR (64-bit) .

AYRICA BUNLARI BU MAKİNEYİ ALAN ARKADAŞLAR İÇİN DEĞİL ALMAK İSTEYENLER İÇİN BİR ÖNBİLGİ OLUŞTURSUN DİYE YAZDIM.ALAN ARKADAŞLARA HAYIRLI OLSUN..GÜLE GÜLE KULLANSINLAR..BU FİYAT İÇİN İYİ BİR MAKİNE!!!

• Teknosa 'dan aldim, isinma problemi hic olmadi, islemci ve disk sicakliklari gayet normal, uzun sure acik tutuyorum (isim geregi) ve hic bir kitlenme problemi yasamadim. Gerci ben aleti cok fazla zorlamiyorum ama, 4 gundur hic bir sorun yasamadim cok sukur.

XP Home Ed. kuruluydu ama bana xp pro lazimdi, OEM xp pro kurdum, kurulum sonrasinda 2 adet driver (modem ve ses karti) sorun cikartti (windows tanimadi) ve urun ile birlikte gelen cd 'de bu parcalarin driverlari yoktu, fujitsu-siemens.com/support adresinden gerekli driverlari indirip kurduktan sonra problem cozuldu.

Fanin bir calisip bir durmasi ise sicaklik ortalamasi ile ilgiliymis(teknik servis), eger oyleyse onunda bir problem cikartacagini zannetmiyorum.

Son olarak ekran karti, benim icin cok fazla onemli degildi, zira aleti cok fazla zorlamayacagim ve oyun vs. oynamayacagim ama @Jackal78 'nin de bahsettigi gibi, -ve benimde bildigim kadari ile- bu ATI 'nin kullandigi hyper-trading benzeri bir teknoloji..

Saygilar..

• Arkadaşlar Bu bilgisayarın ekran kartı 32 MB mı? 64 MB mı? 128 MB mı? Benim iice kafam karıştı, 128 MB ekran kartı olduğunu idda eden arkadaşlar bu bir hileylemi 128 oldu, yani setup ta bu özellik mi açıkta 32MB ekran kartı 128 MB görünüyor? Bu konuya bir açıklık getirmemiz gerek bence?
  • Arkadaşım bugün Teknosa dan aldı cihazı, özellikle Ekran kartı 128 MB olan cihazdan istedik. Ayrıca arkadaşa almadan evvel bios undan iyice bir bak demiştim, hem kendisi hemde teknosadaki görevli cihazın setup ını iice karıştırmışlar vga ekran kartını 32 den yada 64 ten 128 yapmaya yarayan menü bulamamışlar. Ayrıca Pcdepo.com uda ayrıca aradım, setup üzerinden ekran kartı belleği ayarlamanın mümkün olmadığını yeni gelen partinin hepsinin 128 MB ekran kartı taşıdığını iletti, hem 128 Setup tan olsaydı 64 MB tını cihazın 512 MB raminden eksiltmesi gerekirdi dedi pcdepo.com personeli. Buradanda anlaşılan 2 seri var 1.si 512 MB DDR1 (Max 1024) rami olan 64 MB X300 ekran kartlı model 2. si 512 MB DDR2 (Max 2048) rami olan 128 MB X300 Ekran kartlı model.
    Ben 2.sini almayı tercih ederim doğrusu. Bilgilerinize...
    quote:

Orjinalden alıntı: Jackal78

ATI'NİN KENDİ WEB SAYFASINDAN ALINTILAR( DETAYLI BİLGİ İÇİN:http://www.ati.com/products/mobilityradeonx300/ )

Support for multiple mobile form factors:
    Discrete
    On-chip 32MB DDR (64-bit)
    On-chip 64MB DDR (64-bit)

HyperMemory™ is ATI’s innovative technology that enables a reduction in the amount of on-board memory on a graphics card without compromising its overall performance.

Its advanced memory management technology makes more efficient use of all the available memory in computers with PCI Express® technology. Graphics applications can share system memory and use fast on-board memory for real-time processing between the graphics card and the computer’s memory. This ultimately increases the affordability of ATI’s RADEON® graphics technology.

İNGİLİZCESİ YETERLİ OLMAYAN ARKADAŞLAR İÇİN NE ANLADIĞIMI SÖYLİYİM.X300 EKRAN KARTI 32 MB (64-BİT)VE 64 MB RAM( 64 BİT ) ON-CHIP ( GRAFİK İŞLEMCİSİ ÜSTÜNDE ) OLMAK ÜZERE 2 MODELDEN OLUŞUYOR. SÖYLENENE GÖRE HYPERMEMORY TEKNOLOJİSİ SAYESİNDE BİR UYGULAMA SIRASINDA İHTİYACI OLAN EXTRA MEMORY'İ NOTEBOOK'UN RAMİNDEN SAĞLIYO. ŞİMDİ BU NOTEBOOK SAHİPLERİ BANA GELİP ŞUNU SÖYLİCEKLER :'' EE AMA BEN BİLGİSAYAR RAMİME WİNDOWS ÜZERİNDEN BAKINCA HALA 512 ( VEYA 1024 ) GÖSTERİYO!!!!''...HAKLILAR,ÖYLE GÖSTERİCEK TABİİ ÇÜNKÜ O ANDA SENİN YAPTIĞIN İŞLEM EXTRADAN BİR MEMORY'İYE İHTİYAÇ DOĞURMUYOR YANİ O ANDA RAMİNDEN BİŞEY ÇALMIYOR. AYRICA SENİN ATI DRİVER KISMINA GİRDİĞİNDE ORADA 128 MB YAZIYOR OLMASI BU EKRAN KARTININ İHTİYACI OLDUĞUNDA 128 MB RAM'İ KULLANABİLECEK KAPASİTEDE OLMASINI İFADE EDİYOR. SÖYLEDİĞİM GİBİ BU NOTEBOOK BENDE OLMADIĞI İÇİN YAKINDAN İNCELEME VE BU SORU İŞARETLERİNİ KESİN OLARAK SİLME GİBİ Bİ ŞANSIM YOK. ANCCCAAAAKKK ATİ'NİN GLOBAL SAYFASINDA BU ÜRÜN HAKKINDA VERİLEN BİLGİLERDEN YOLA ÇIKARAK BU KADARINI SÖYLEYEBİLİRİM.

NOT : X300 On-chip 64MB DDR (64-bit) MODELİ İSE HYPERMEMORY SAYESİNDE ''İHTİYAÇ DUYDUĞUNDA'' MAX 256 'YA ÇIKABİLİYOR ( BAKINIZ ati.com ). ''BENCE '' BURDAN ÇIKARILACAK SONUÇ SİZDEKİLER x300 On-chip 32MB DDR (64-bit) .

AYRICA BUNLARI BU MAKİNEYİ ALAN ARKADAŞLAR İÇİN DEĞİL ALMAK İSTEYENLER İÇİN BİR ÖNBİLGİ OLUŞTURSUN DİYE YAZDIM.ALAN ARKADAŞLARA HAYIRLI OLSUN..GÜLE GÜLE KULLANSINLAR..BU FİYAT İÇİN İYİ BİR MAKİNE!!!

• Bu bilgisayardan önce HP nx7010 kullanıyordum ve birgün olsun sürekli fan sesi duymamıştı, hemde bu seviyede. Sistemde işlemci ve güç için iki ayrı fan var, güç için olan hiç susmuyor ve diğerini bastırıyor zaten. Bunun herkezin yaşadığı birşey mi, benim aldığım ürünemi ait olduğunu araştırıyorum. Deneyimlerinizi paylaşıranız sevinirim.
  • ne yazıkki öyle.bende daha önce biçok laptop kullandım.ama hiç bu kadar fan sesi duymadım...
  • Yalnız aynı gün iki tane aldık. Birtanesi arkadaşımda. İfadesine göre onun ki çok sessiz çalışıyormuş. Daha önce laptop kullanmadığı için ya mukayese edemiyor, yada gerçekten şansa bağlı sessiz çalışan ürünler var piyasada. Ben FS gibi bir firmadan, fabrika çıkışı bu kadar değişken ürünler beklemiyorum. Buna rağmen insanın aklına takılıyor, bu fan sesi normal mi diye. Okadar program ve düzenlemeden sonra bilgisayarı servise göndermeye kıyamıyorum. Üstelik makinaya ısınmaya başladım. Performansı oldukça yüksek.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.