Şimdi Ara

Full Hd Lcd Tv'yi Notebook'a Bağlamakla İlgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Şöyle bir sorum olacaktı:
    Lcd Tv almayı düşünüyoruz. Notebook'umda HDMI çıkış var; HDMI kablosunu kullanarak PC'deki DivX film görüntülerini LCD'ye aktarabilir miyim ? Bunu şu nedenle soruyorum: Benim evdeki home sistemin player'ı DivX'leri doğru düzgün okuyamıyor, sıkıntı çekiyorum. LCD'yi aldığımızda, bu bahsettiğim çözüm işe yarar mı acaba ?

• quote:

Orjinalden alıntı: doyidoyi

Merhabalar,
    Şöyle bir sorum olacaktı:
    Lcd Tv almayı düşünüyoruz. Notebook'umda HDMI çıkış var; HDMI kablosunu kullanarak PC'deki DivX film görüntülerini LCD'ye aktarabilir miyim ? Bunu şu nedenle soruyorum: Benim evdeki home sistemin player'ı DivX'leri doğru düzgün okuyamıyor, sıkıntı çekiyorum. LCD'yi aldığımızda, bu bahsettiğim çözüm işe yarar mı acaba ?

Merhaba,

Gayet uygundur ve işine yarar. Zaten Lcd'si olupta pc bağlantısı yapmayan yok gibi. Ayrıca ben bir aralar pc ve lcd bağlantısı ile ilgili bir konu açmıştım. İmzamda var. Vga bağlantı için anlatmıştım. Ama genel mantık aynı olduğu için işine yarar...
  • Hmm, sevindirici haber. Peki Pc'deki müziklerimi de aynı kablo ile ses sistemimde dinleyebilir miyim ? (Şu anki Tv'mizin ses çıkışı bir ses sistemine bağlı durumda, scart girişiyle bağlanan bir sistem) Ses sisteminde HD sisteminin olmamasının ne dezeavantajı vardır ? Yardım için teşekkürler bu arada...
  • quote:

Hmm, sevindirici haber. Peki Pc'deki müziklerimi de aynı kablo ile ses sistemimde dinleyebilir miyim ? (Şu anki Tv'mizin ses çıkışı bir ses sistemine bağlı durumda, scart girişiyle bağlanan bir sistem) Ses sisteminde HD sisteminin olmamasının ne dezeavantajı vardır ? Yardım için teşekkürler bu arada...

Müzik dinlemek içinde değişik yollar var tabi.

Örneğin: O imzadaki konudaki benzer bir kablo ile sesi ses sistemine girebilirsin ki ben bunu kullanıyorum. Veya notebook'unda s-pdif ses çıkışı var ise ve ses sisteminde de optik, coaksiyel ses girişleri varsa onları kullanabilirsin. Veya hdmi ile görüntü ve sesi önce tv'ye aktarıp tv'nin (bazı lcd'lerde optik ses çıkışı olabiliyor. Araştırırken buna dikkat edebilirsin) optik çıkışından sesi tekrar alıp ses sistemine aktarabilirsin vs. Yani seçenek çok. Ve senin elindeki cihazlara uyan bir yöntem mutlaka vardır. Endişen olmasın.

Hd ses dediğin olaya gelirsek..Bu konudan fazla anlamam ama kısaca değinirsem...Blu-ray film ve hdmi bağlantı ile birlikte alışık olduğumuz dolby digital ve DTS gibi ses formatlarının biraz daha gelişmişi ortaya çıktı. Mesela bir blu-ray film seyrederken bu yeni formatlardan yararlanmak istiyorsan hdmi.1.3 kablo ve bu aktaraılan sesi işleyebilecek yeni ses sistemlerine ihtiyacın olur. Forumun ses sistemleri bölümüne şöyle bir göz gezdirdiğimde bunun gerçekten fark oluşturduğu ile igili bir fikir oluştu bende.

Ama şahsım adına söyleyebilirim ki şimdilik bana DD ve DTS sesler yetiyor. Zaten diğer türlü o yeni ses formatlarının hakkını verecek hoparlör gibi ek donanımlara da ihtiyaç olacak. Yoksa sıradan hoparlörlerle de olacak en azından hakkını verecek bir şey değil gibi geliyor bana.

Yine de bu işe meraklıysan ses sistemleri bölümünde bu işilerin kompedananı denecek şahsiyetler mevcut. İstersen danışabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 22 Şubat 2009; 18:45:56 >

• İmzanızdaki konuyu inceledim, çok güzel anlatmışsınız. VGA çıkışı sanırım benim notebook'ta da var; bir de is400 yazan bir çıkış var onu hiç bilmiyorum. (Notebook'um: SONY VGN-FW21E) Biraz kafam şuna takıldı: Görüntü için HDMI çıkışından LCD HDMI girişine bağladık diyelim; ses sistemini Tv'ye bağlayacağım yoksa Notebook'a mı ? (Ses sistemim de: Panasonic SC-HT885)
  • doyidoyi pc yi tv ye baglayıp hd film izlersenız cok daha ıyı olur divx fılan sıze artık camur gibi gelır bence hd fılmleri deneyın derım:)
  • quote:

İmzanızdaki konuyu inceledim, çok güzel anlatmışsınız. VGA çıkışı sanırım benim notebook'ta da var; bir de is400 yazan bir çıkış var onu hiç bilmiyorum. (Notebook'um: SONY VGN-FW21E) Biraz kafam şuna takıldı: Görüntü için HDMI çıkışından LCD HDMI girişine bağladık diyelim; ses sistemini Tv'ye bağlayacağım yoksa Notebook'a mı ? (Ses sistemim de: Panasonic SC-HT885)

İkiside olur. Duruma göre veya deneme yanılma yöntemiyle hangisi iyi sonuç verirse onu kullanırsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anlıyorum. Çok sağolun, o zaman LCD araştırmalarına başlayım ben yavaş yavaş, tekrar danışırım ilerde...
  • Merhaba, belki de sorumun cevabı verilmiştir daha önce, ancak aradım tam olarak anlayamadım tekrar sordu isem kusura bakmayın..
    Benq R55 notebookum var. Ayrıca 42LG6000 Lcd...
    Amacım HDMI bağlantı sağlamak.. Nortebookumun HDMI ve DVI çıkışı yok.. VGA çıkışdan nasıl LCD min HDMI girşine bağlantı yapıp film izleyebilrim ...
    Şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: sadali

Merhaba, belki de sorumun cevabı verilmiştir daha önce, ancak aradım tam olarak anlayamadım tekrar sordu isem kusura bakmayın..
    Benq R55 notebookum var. Ayrıca 42LG6000 Lcd...
    Amacım HDMI bağlantı sağlamak.. Nortebookumun HDMI ve DVI çıkışı yok.. VGA çıkışdan nasıl LCD min HDMI girşine bağlantı yapıp film izleyebilrim ...
    Şimdiden teşekkürler

direkt VGA/HDMI kablosuyla bağlayamazsınız,zaten böyle bir kablo da yok.ancak VGA/HDMI konverter isimli cihazlarla bunu yapabilirsiniz ki, bu cihazlarda pahalıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.