Şimdi Ara

Full Petrol: Yakıtla İlgili Tepkiler Hızla Büyüyor! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
304
Cevap
1
Favori
24.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Full'un dogan'a satilisi rezalet bir karardir. Dogan in hulle operasyonunun bir parcasidir. İki yil sonra yabanci rakiplerinden birine satilacak full'de tarih olacaktir. Bu karara imza atanlar vatan hainidir. Dogan'in petrol ofisinde yaptiklarini bilmeyenler, buyuk akaryakit firmalarinin full e tepkilerini gormeyenler olayin farkinda degil. Bir turk sirketinin yabanci destekle ayakta kalan, adi bir suru yolsuzluga karismis, darbe destekciligini yapmis bir firmaya satisina devlet izin vermemelidir. Ustelik cogunluk payini almaya nasil izin verilmistir full tarafindan ciddi olarak incelenmelidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tubul

ooncan bey,

biz de full'den yakıt aldık, araç durduğu yerde takla atmaya başladı..sonra rakip şirketlerden yakıt aldık,araba takla atmayı bıraktı,düz bir şekilde gidebiliyor artık.

İnanır mısınız takla yüzünden 5-6 kez tavanı düzelttirip,boyatmak zorunda kaldık.Ama tamir faturası ,servis kaydı filan yok.Tavan da artık düz , kanıtlayamam bu yüzden.

• quote:

Orijinalden alıntı: kujo

Full'un dogan'a satilisi rezalet bir karardir. Dogan in hulle operasyonunun bir parcasidir. İki yil sonra yabanci rakiplerinden birine satilacak full'de tarih olacaktir. Bu karara imza atanlar vatan hainidir. Dogan'in petrol ofisinde yaptiklarini bilmeyenler, buyuk akaryakit firmalarinin full e tepkilerini gormeyenler olayin farkinda degil. Bir turk sirketinin yabanci destekle ayakta kalan, adi bir suru yolsuzluga karismis, darbe destekciligini yapmis bir firmaya satisina devlet izin vermemelidir. Ustelik cogunluk payini almaya nasil izin verilmistir full tarafindan ciddi olarak incelenmelidir.

satışın bir kısmıda üstü örtülü bir şekilde parlementodaki birinin yada akrabasının üstüne geçecekse devlet neden izin vermesin.
    örnekleri yok değil
  • Full neden katkı kullanmıyor ? Beceremiyormu ? işinemi gelmiyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: msdisa

Full neden katkı kullanmıyor ? Beceremiyormu ? işinemi gelmiyor ?

Aslında 97 dıye gecen benzini katkılı 95, zaten aynı fiyat 95liği ile. belki de o yüzden ihtiyaç duymuyordur.
  • doğan alırsa kullanmam
  • Bir allahin kulu su yakitlari teste falan gonderse de ne olup bittigi belli olsa ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben aslında motorinden bahsetmiştim, tek tip motorin satıyorlar.
  • Arkadaşlar, benim şirketimin iki adet mercedes minübüsü var ve Full çok iyi bir indirimle bizim firmamıza geldi. Başka bir firmayla anlaşmamız var fakat indirim oranı full kadar iyi değil. Full Fiyatı zaten piyasan düşük olduğunu ve bize teklif ettikleri ekstra indirimle çok çok iyi bir teklif aldık. fakat fiyatın bu kadar ucuz olması beni düşündürdü ve araştırmaya başladım. internetten bu forum sitesini buldum ve bütün cevapları okudum. Açıkcası hiçbir cevap beni tatmin etmedi çünkü internette yanlış veya yalan beyanda bulunmak çok kolay. hiçbir kanıta dayanmadan birilerini karalamak çok basit. Bende en doğru bilgiyi yetkili mercedes servisinden bulabileceğimi düşünerek onları aradım ve ustabaşı ile görüştüm. Bana söylediği aynen şöyle: Fiyatı çok düşük firmalardan alınan(sadece full değil, hepsi için) benzinler yakıt filtrelerine ve motora ciddi derecede zarar veriyorlar. Bu yerlerden yakıt almamı ve piyasada bulunan büyük firmaları yakıtını kullanmamı tavsiye etti. Keşke farklı söyleseydi ve ben ucuza yakıt alıp şirket maliyetlerini düşürmeyi çok isterdim. Benim için araştırma bugün itibari ile sona ermiştir. Konuyu merak eden herkes kendi yetkili servislerini arayarak doğru bilgiye ulaşabilirler. Saygılarımla...

• 3 aydır Full lpg kullanıyorum.İsmi lazım olmayan diğer markalardan 1 depoda en az 50 km fazla gidiyorum.Benzin de ise bir fark yok aşağı yukarı aynı.
  • İstasyon lar cok fark ediyor. Kurtkoyden (havaalaninin oradakinden) lpg almistim. Bitsin diye dualar etmistim. Memnun kalanlar aldiklari istasyonu da yazarlarsa daha guzel olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Full'ün de sonu Petrol Ofisi gibi olacak
  • bu konu var ya... artık arabanın camına taş deyse yakıttan bilicekler...
  • Çok fazla km yapanlar için Full istasyonları avantajlı olabilir ancak sıradan bir araç kullanıcısı olarak ben yakıt bitip yolda kalmadıkça Full'den almayı düşünmüyorum..
  • Can sıkıntısı ile mesajları okurken yaşadığım iki olayıda ben yazayım. Full için firma olark birşey diyemem ama istasyonlarda bir problem olduğunu düşünüyorum. Bursada yaşıyorum. Bilenleri çin tam olark anlatayım. Küçük sanayide aracıma sıralı otogaz taktırdım 43 lit lik simit depo. Sanayi çıkışı carrefoura gelmeden opette depoyu fulledim. 67 TL lik gaz aldı. 20 25 tllikde sanırım montajı yapan firma almıştı. %20 boş kalma oranı çıkınca 35 Litre gibi bir gaz dolmuş oldu depoya. Opetten depoyu fulledikten sonra FSM bulvarından direk işyerime geldim. (Emekteyim). Tabi merakta var ne kadar yakıyor bir bakalım diye işyerime 1 1.5km mesafedeki Full istasyonuan gittim. 35 TL lik LPG (15 litre civarı) aldı depo gittiğim yol 10km yoktur. Bu oranı görünce aklıma gelen sanırım bu Full %20 lik boş kalması gereken kısmıda dolduruyor. Motorda titreme arasıra stop etme oluyordu onada dedim yeni olduğu için herhalde. LPG göstergesi 2 ışığa inmişken (17-20 litre arası gaz vardır tahminen) %12 indirim smside geldi. Dedim fırsat bu fırsat bir fulleyeyim. Yanlış hatırlamıyorsam 2.18 e inmişti LPG. Önce 50 TL lik benzin aldım sornada LPG yi full dedim. HEsabına göre 35 40 tl de lpg tutar. Başladı bizim depo dolmaya. Pompada rakamlar atıyor amma benim depoda dolma yok. 50 60 gidiyor. Baktım olcak gibi değil 67 TL de yeter kardeşim kapat dedim. Yoska bizim depo hala doluyor. Bizim depo tam rakam hatırlamıyorum ama 28 ile 30 litre arası gaz aldı kapattırmasam hala dolacak. Ee zaten bu depo %20 pay ile 35 litre alıyor 4 göstergenin 2 side dolu gösteriyor. Benim depo 80 likti benimmi haberim yok onuda anlamadımya. O günden sonra bir daha o istasyona girmedim. 50 TL lik benzin zaten gazdan önce bitti nasıl oldu ise onu hiç çözemedim. Her istasyonda bu olaiblir demiyorum. Bir esnaf komşumun 2 3 gün önce bana söylediği bir cümlede konuyu özetliyor. Az önce fullden depoyu fulledim 160 TL lik gaz aldı depom dedi. Sordum depon kaçlık 40 litrelik. 40 litrelik depo 70 litre gazı nasıl aldı hala merak ediyorum.

• sürekli ist-ank arası uzun yol yapıyorum.

normal şartlarda bir depo lpg ile bu yolu tamamlıyorum, yani 425km

geçen cuma günü bir de bunu deneyeyim diye FULL den doldurdum depoyu,

350km de LPG bitti, yolun geri kalanını benzin ile devam etmek zorunda kaldım.

daha önceden aldığım firmalarda bu değer en fazla 400km lere kadar düşüyordu ,

bu kez çok fazla oldu malesef...

hava bastılar...

saygılar.
  • Birkaç kez yakıt aldıktan sonra FULL'e ola inancım tamamen bitmiş durumda!

Bir defa bahsedilen indirimler yok, %7'ye kadarmış! Yani %0,0001 de olabilir %7'de, dahası şu ana kadar tam olarak %7 inidirimli benzin hiç alamadım.

Hadi onu geçtim güya daha düşük fiyata yakıt alıyoruz, haliyle daha fazla litre yakıt giriyor depoya. Ama deponun daha fazla dolmasına rağmen daha az km gidiyoruz. Bunun mantığını açıklamak için "sürüş tarzı, yol koşulları, mevsim vs." gibi havada kalan ifadelere gerek yok. Belli ki FULL ethanol ya da benzeri katkıları yüksek tutarak ve standartları kıl payı tutturarak yakıt satıyor. Doğal olarak da daha az km yapıyoruz.

Diğer yandan aynı km yi yapsak bile neden gidip ucuz yakıt alayım ki? Giden Shell'den, Total'den alırım, en azından kafamda "acaba" olmaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

Bir allahin kulu su yakitlari teste falan gonderse de ne olup bittigi belli olsa ;)

Koskoca firmanın yakıtıda test edilmiyor değilmi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mahell

Arkadaşlar merhaba;

Sigara Satış Distribütörü olan bir firmada çalışmaktayım ,

Firmamızın aynı zamanda 4 adet OPET benzinliği bulunmakta.

Tabii şirket toplantılarında OPET çalışanları ilede görüşme fırsatımız oluyor , en son görüşmemizde aklımda kaldığı kadarıyla ,

"Petrol , motorin bütün firmalarda aynı sadece Gramlarla ölçülen miktarlarda firmaların kendi özel formülleri oluyor ve onu katıyorlar yakıta" denmişti.

Şimdi bu mantıkla sanmıyorum ki FULL 'deki yakıt farklı LUK 'daki yakıt farklı OPET' teki yakıt farklı olsun.

Ama tabii Doğu taraflarında kaçak yakıtlar illaki sıkıntıya yol açacaktır ..
    -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmosphere -- 7 Haziran 2012; 16:46:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fizan

Arkadaşlar merhaba;

Sigara Satış Distribütörü olan bir firmada çalışmaktayım ,

Firmamızın aynı zamanda 4 adet OPET benzinliği bulunmakta.

Tabii şirket toplantılarında OPET çalışanları ilede görüşme fırsatımız oluyor , en son görüşmemizde aklımda kaldığı kadarıyla ,

"Petrol , motorin bütün firmalarda aynı sadece Gramlarla ölçülen miktarlarda firmaların kendi özel formülleri oluyor ve onu katıyorlar yakıta[/]" denmişti.

Şimdi bu mantıkla sanmıyorum ki FULL 'deki yakıt farklı LUK 'daki yakıt farklı OPET' teki yakıt farklı olsun.

Ama tabii Doğu taraflarında kaçak yakıtlar illaki sıkıntıya yol açacaktır ..

bu bahsettiğiniz şeyin ismi MARKER'dır.

şu an enerji piyasasında bu bir şart ve kuraldır.

ULUSAL MARKER: devlet eliyle depolara belli miktarlarda konur. kaçak yakıtın önlenmesi amacı ile eklenir. mecburidir.
    ŞİRKET MARKERI: bu ise petrol firmalarının yakıtın kendilerine ait olduğunu tescillemek için kattıkları markerdır.

siz yakıt kaynaklı bir problemden dolayı başvurduğunuzda deponuzdaki yakıttaki marker onların kendi markerları ile eşleşmeli. zaten kimyasal-özel bir formüldür. muhakka eşleşir

fakat depoda farklı bir yakıt daha varsa, bu durumda o zaman yakıt kaynaklı problemden mesuliyet kabul etmezler. çünkü analizde diğer şirketin markerı da yakıt numunesinde çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atmosphere -- 7 Haziran 2012; 12:58:32 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.