Aslında ilk seri başından beri kafasına göre gidiyordu ama oralra girmeyelim çıkamayız.Evet ilk seriden ayrıldığı yere geldi nihayet.O Xing li karakterleri küçümsemeyin,tek bir şey diyorum onlar için rentanjatsu..........
Xing karakteri iyimi kotumu? Bana kotu gibi geldi ama, iyi gibide geliyor, karistim bu konuda biraz!
(Manga okuyanlar, spoiler icinde cevap verebilir mi?)
Mangayı okumayan biri olarak
Al ın transmutation circle olmadan alchemy yapması cok sasırttı beni, bedeni yok olurkenki gercekleri gormesinin sonucu bu tabi, al icin iyi olsada ed icin iyi olmadı gibi. Hic ustunlugu kalmadı al a gore
quote:
Orjinalden alıntı: kaplanmete
Xing karakteri iyimi kotumu? Bana kotu gibi geldi ama, iyi gibide geliyor, karistim bu konuda biraz!
(Manga okuyanlar, spoiler icinde cevap verebilir mi?)
Ne iyi ne kötü kendi amacına doğru gidiyor kardeşlerle yolu kesişiyor öyle elriclerle pek bi işi yok esasında ama sonuçta aynı yolda yürümek zorunda kalıcaklar
quote:
Orijinalden alıntı: RoyalFlush
Mangayı okumayan biri olarak
Al ın transmutation circle olmadan alchemy yapması cok sasırttı beni, bedeni yok olurkenki gercekleri gormesinin sonucu bu tabi, al icin iyi olsada ed icin iyi olmadı gibi. Hic ustunlugu kalmadı al a gore
aynen ya :D hatta al daha üstün oldu çünkü kalıplı adam yani
15. bölümün tr aLyazısı çıkmadı mı ben mi bulamıyorum 16.bölüm çıktı ama hala 15.bölümün tr altyazısı yok
Bazı şartlardan ötürü güncel takip edemiyorum daha yeni izledim netten 15. bölümü bir şey dikkatimi çekti.Opening de ileride olacak olaylardan kareler koymuşlar,spoiler vermişler üstü kapalı.
Mangasını başından beri takip ederim,okurken hep derdim birileri alsa şöyle güzel bir ova seri yapsa mangaya tamamen sadık diye.Yok ya bones bu seriyi yapacak kaliteden yoksun galiba.Mangadaki kurgunun içine sıçtılar zaten.
May ve edwardın maden kasabasında ipini çektiği bıyıklı tip gökten düşer gibi scarın yanında buluverdi kendini,aferim bones böyle devam.
Dikkatimi çeken bir nokta daha var o da seri acayip hızlı ilerliyor.Bu hızla giderlerse manga bitmeden soluğu alacaklar manganın yanında ama ortada dolaşan bir söylenti arakawa ustanın mangayı 100. sayıda bitireceği yönünde yani üç sayı kaldı.Manga sona bayağa yaklaştı ama üç sayı içinde bitecek gibi durmuyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Kymophobia
quote:
Orijinalden alıntı: JoKeRiZiNaTioN
15. bölümün tr aLyazısı çıkmadı mı ben mi bulamıyorum 16.bölüm çıktı ama hala 15.bölümün tr altyazısı yok
14 ve 15'in çevirisi bitti, kontrolleri yapıldı, dosyaya gömülüyor. 16'nın çalışmaları da bu gece bitse, yarın öğleye doğru hepsi hallolur. :)
çok teşekkürler fakat bu altyazılar nerede yayımlanıyor ben divxplanet e bakıyorum fakat orda 14 ten sonrasının çevirisi yok. birde bu altyazılar 720p versiyonuna uyumlu değil mi?
Herhalde çeviriyi yapan bütün gruplar renkinjutsu ve rentanjatsu ayrımını nasıl yapsakda çevirsek diye takılmışlardır
quote:
quote:
14 ve 15'in çevirisi bitti, kontrolleri yapıldı, dosyaya gömülüyor. 16'nın çalışmaları da bu gece bitse, yarın öğleye doğru hepsi hallolur. :)
animetre fansub a baktım ama bulamadım 15.bölümü yoksa altyazı çoktan yayımlandıda benmi yanlış yere bakıyorum biri beni aydınlatsın yahu hiçm fma yı tr altyazı ile izleyen yok
quote:
quote:
quote:
animetre fansub a baktım ama bulamadım 15.bölümü yoksa altyazı çoktan yayımlandıda benmi yanlış yere bakıyorum biri beni aydınlatsın yahu hiçm fma yı tr altyazı ile izleyen yok
Divxplanete 15. bölümün altyazısı düşmüş ama fansub yapan gruplar henüz çıkarmamış fansub olarak.Herhalde müsait değil fansub yapan arkadaşlar,tahminimce biriken bölümleri topluca vereceklerdir,bizde sabırla bekleyeceğiz artık Ben çoktan ingilizce altyazıyla izledim ama fansub çıkınca indirip türkçe olarakda izleyip arşive atacağım.
quote:
quote:
quote:
valla anitoryum yayınlıyalı çok oldu ben ordan izledim 15 i
Kymophobia'yı bekliyorum ben hala. 13'den sonrasını izleyemedim. Geçmiş olsun sanada bilgisayarlar çobuk ömrünü tüketiyor vallahi para tuzağı. Bölümleri bekliyoruz.
anitoryum 16. bölümüde çıkardı.
quote:
Benim bilgisayar çöp oldu gibi, o yüzden başka bir arkadaş tekrar yapıyor dosyaları. Malesef battık. Yeni bilgisayar gelene kadar böyle gibi :D
@vayuz Yok yahu öyle bir ayrım, sıkıntı yok ^^
Sıkıntı yoksa çok iyi olmuş çünkü ikisini çeviri yaparken çevirmenin gerçekten zor olacağını düşünmüştüm.xing simyası ve amestris simyası olarak çevrilebilir ve aradaki fark yansıtılabilir ama buda bayağa uzun bir çeviri olurdu.Bence en iyisi olduğu gibi bırakmak,zaten ileride ikisinin arasındaki fark anlatılacak.
İlk anime ile ikinci animenin farkları dikkatimi çekti. *Hughes telefon kulübesinde öldü. *İlk bölüm normalde yok. *Kapı ikinci bölümde ortaya çıkıyor. Kapının önünde bembeyaz bir Gluttony var. Ben ışık, evrenim diyor. (???) *Scar Shou Tucker ve Nina'yı öldürdü. Bu ileride çok şey değiştirebilir. *Pinako teyze evi ziyaret edince, Greed'i gördü. *Birçok karakter yok. Sahte Edward ve Alphonse Elric kardeşler (Gerçek adını hatırlamıyom) yok mesela.
Çok fark var ama, bunlar önemli farklar. NOT: Şimdilik 10 bölüm izledim.
quote:
Orijinalden alıntı: muratoski01
İlk anime ile ikinci animenin farkları dikkatimi çekti. *Hughes telefon kulübesinde öldü. *İlk bölüm normalde yok. *Kapı ikinci bölümde ortaya çıkıyor. Kapının önünde bembeyaz bir Gluttony var. Ben ışık, evrenim diyor. (???) *Scar Shou Tucker ve Nina'yı öldürdü. Bu ileride çok şey değiştirebilir. *Pinako teyze evi ziyaret edince, Greed'i gördü. *Birçok karakter yok. Sahte Edward ve Alphonse Elric kardeşler (Gerçek adını hatırlamıyom) yok mesela.
Çok fark var ama, bunlar önemli farklar. NOT: Şimdilik 10 bölüm izledim.
1- ilk animedede hughes telefon kulübesinde ölüyodu 2- bu anime birazdaha kısaltılmış ilk olaylar nerdeyse aynı olduğu için 3- anlamadım bunu gluttonye benzemiyodu o valla 4- Evet baya değiştiriyor 5- Pinako teyze? bunuda anlamadım açıklarmısın? 6- mangada yok bu seridede yok
Olmaması normal çünkü onlar gayet esas konudan esinlenen apayrı bir evrende geçen full metal alchemist ti. Su an Brotherhood olarak yayınlanan FMA ise tam anlamıyla Manga'yı takip eden onu izleyen bir seri ve Tamemen gerçek konuyu baz alan bir seri. Yani ilk seri ile 2. seriyi konu açısından karsılaştırmak mantıksız. Ancak işleniş tarzından dolayı eleştiri yöneltebiliriz tabiki. Özellikle ilk serideki o ağır kasvetli havanın yerine Brotherhood da tamemen neşeli chibi karakterlerin oluşturduğunu bilmek bende hayal kırıklığı yaratmıştı :D Özellikle birçok kişi Hughes'un cenazesinde gözyaşlarını zor tutmuştur.(ilk serideki) ancak yeni seride felsefe taşının içerini öğrendiklerinde bile o eski ''yuuuhh'' dedirtcek bi hava yoktu. Ama ilerleyen bölümler daha da ekşın ve güzel olacağından henüz birşey söylemek için erken olabilir.
Not=mangayı tamamen okumuş biri olarak konuşuyorum :D
ilk seri daha karanlık olmasının nedeni tüm yük erlic kardeşlerinin üzerine yığılmştı. ama manga ve bu yeni seride mustang ve diğerleride olaylarda rol alıyorlar. özellikle roy mustang bu seride daha aktif davranıyor. ayrıca homonculus'ların diğer karakterlerle bağlantıları olmamalarıda seriyi daha az karanlık kılıyor.
m.ross 17.bölümde gerçekten öldümü bana roy mustang birşeyler çeviriyor gibime geldide