Şimdi Ara

Fx 8320 ve Gigabyte Gtx670 sli Darboğaz Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba şu an sistemimde fx 8320 işlemci ve Gigabyte gtx670 4gb lık ekran kartım mevcut.. Ekran kartının aynısından bir tane daha almayı düşünüyorum sli yapmak için. Fakat işlemcim darboğaz yaparmı diye düşünüyorum. Oc yapıyorum işlemciye fakat sabit olarak 4.4 ghzde durmuyor anakartın bios ayarları yüzünden sanırım. Yükte 4.4 ghz cıkıyor ama bosta ıken 1.5ghz de felan çalısıyor.. İşleme göre otomatik olarak ghz ve voltajını yükseltiyor yada azaltıyor.. Bu şekil kullanımda Gtx670 sli yapmak darboğaza yol açarmı battlefield 4 gibi multi oyunlarda...

• Zaten tek başına güçlü olan kartlarla sli yapmak için işlemcinizinde extreme olması gerekir kanaatindeyim , illaki bir miktar darboğaz olacaktır fx le ..Satıp elindekini GTX780ti alabilirsin...
  • serty23 kullanıcısına yanıt
    670 sli fp olduğu için tercih sebebim.. 780 haketmediği bir fiyat aralığında benim için...
  • quote:

Orijinalden alıntı: elfuerte

670 sli fp olduğu için tercih sebebim.. 780 haketmediği bir fiyat aralığında benim için...

İkinci elde ucuz bulduysan bilmiyorumda , 900 lira filan o kart nette.. Nasıl fiyat performans oluyor anlamadım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: serty23

quote:

İkinci elde ucuz bulduysan bilmiyorumda , 900 lira filan o kart nette.. Nasıl fiyat performans oluyor anlamadım..

Nerede 900 tl link atabilirmisiniz... 1000 den aşağıya görmedim de
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serty23

quote:

Nerede 900 tl link atabilirmisiniz... 1000 den aşağıya görmedim de

Valla benim baktıklarım 2gb olanmış

• serty23 kullanıcısına yanıt
    Bende fiyatı o kadar düştü diye şaşırdım biraz ;) 1100 civarı idi ne zaman baksam.. Evet bu arada 2. El aldım uygun sayılacak fiyata.. 2 giga 670 titandan hızlı yada denk diyorlar forumda... Titan 3000 tl bu sli bana maliyeti yarısı'na geliyor
  • quote:

Bende fiyatı o kadar düştü diye şaşırdım biraz ;) 1100 civarı idi ne zaman baksam.. Evet bu arada 2. El aldım uygun sayılacak fiyata.. 2 giga 670 titandan hızlı yada denk diyorlar forumda... Titan 3000 tl bu sli bana maliyeti yarısı'na geliyor
    Macera aramayın efenim

670 SLI için hiçbir sebep yok.
    Yoksa benim bilmediğim 3d animasyon film sektöründe film mi yapıyorsunuz diyeceğim ama o da olmaz çünkü Quadro serisi kartlar var. Aynı anda 3 ekran kullanan simülasyon oyunu mu oynuyorsunuz desem yine zannetmiyorum.

Uzun lafın kısası Gtx 670 den bahsediyoruz fazla yoruma gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hbg_ant2

Macera aramayın efenim

670 SLI için hiçbir sebep yok.
    Yoksa benim bilmediğim 3d animasyon film sektöründe film mi yapıyorsunuz diyeceğim ama o da olmaz çünkü Quadro serisi kartlar var. Aynı anda 3 ekran kullanan simülasyon oyunu mu oynuyorsunuz desem yine zannetmiyorum.

Uzun lafın kısası Gtx 670 den bahsediyoruz fazla yoruma gerek yok.

Alıntıları Göster
    670sliyi kaldırmaz o işlemci

• quote:

Orijinalden alıntı: ChainFrost

doğru i3-3220 anca o sli kaldırır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkknight02

quote:

Alıntıları Göster
    4.6 ghz 1.4v civarında ayarla 4.6 ghz darboğaz yapmıyacağını düşünüyorum ve yapmazda zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkknight02 -- 15 Kasım 2013; 15:20:59 >
  • Bende öyle düşünüyorum ama yeni çıkan r9 290x kafa karıştırıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elfuerte -- 15 Kasım 2013; 15:24:54 >
  • quote:

quote:

boş boş yorumlar atma.hemen ağlama kullandığın işlemciye kötü demedik.sli cf işlerinde amdnin iyi olmadığını herkes biliyo zaten.sli cfde tam performans için 2600k filan lazım en aşağı
  • quote:

quote:

quote:

boş boş yorumlar atma.hemen ağlama kullandığın işlemciye kötü demedik.sli cf işlerinde amdnin iyi olmadığını herkes biliyo zaten.sli cfde tam performans için 2600k filan lazım en aşağı

sen ağlamaktan bir hal olmussun baksana.bu arada uygun fiyatlı olduğu için öneri yaptık yoksa i7-3960x alsın ozamn cfx ve sli da en iyi çözümlerden. 40 hatlı Pcı-ex yoluyla en iyisi 2011 pinler ama burda uygun fiyatlı bişey öneriyoruz.parası varsa 4960x extreme edition alsın en iyi verim en az kayıp bu işlemciyle olur.

• quote:

quote:

quote:

quote:

sen ağlamaktan bir hal olmussun baksana.bu arada uygun fiyatlı olduğu için öneri yaptık yoksa i7-3960x alsın ozamn cfx ve sli da en iyi çözümlerden. 40 hatlı Pcı-ex yoluyla en iyisi 2011 pinler ama burda uygun fiyatlı bişey öneriyoruz.parası varsa 4960x extreme edition alsın en iyi verim en az kayıp bu işlemciyle olur.

Alıntıları Göster
    kimin ne bildiği ortada dostum .2600k ile tam performans demenden belli.bilseydin i7-2600knın 16 hatlı pcı-ex sahip olduğunu bilseydin böyle yorumlar yazmazdın

• Darkknight02 kullanıcısına yanıt
    4770kyla karıştırmış olabilirim.yetersizlik konusunu şurda gördüm 8350 7850cf http://forum.donanimhaber.com/m_80504636/f_//tm.htm#80504636
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slim Charles

4770kyla karıştırmış olabilirim.yetersizlik konusunu şurda gördüm 8350 7850cf http://forum.donanimhaber.com/m_80504636/f_//tm.htm#80504636
    fiyat /performans olarak en iyi işlemciler olduğu için öneririm.tomshardwarede CFX sonuçlarına bak bir cok büyük fark yok arada
  • quote:

fiyat /performans olarak en iyi işlemciler olduğu için öneririm.tomshardwarede CFX sonuçlarına bak bir cok büyük fark yok arada
    O anakart ile overclockta yükte hız düşürme olayını halledemediysen hiç SLI işine girme. Yüzüne gözüne bulaşır.
    Konu ile ilgili mesajlar bi hayli var,bi araştır.

Ayrıca , halletsen bile SLI da tam istediğiniz performansı almanız ,zor.
  • Bilen birine yaptıracağız artık :+) Ama öyle söylemeyin bu anakartta overclock yapabilmek marifet istiyor. Fortumlarda ortak kanı bu anakartın ayarlarını bilmemek bulamamak :) ... Halbuki anakart gayet güzellikler yapıyor kullanıcıya.. Boşta iken gücü minumuma çekiyor yükte iken otomatik voltajı ve carpanı ayarlıyor. 4,6 ghz de 1.436 volt veriyor oto olarak ve prime95de 30 dakika tutuyorum hiç sıkıntı olmuyor sıcaklık ise bu aylarda 46 derece civarı. Yazın 4.5de iken 53 derece oluyordu max... Ama aradaki farkı ben anlayamadığımdan default kullanmayı tercih ettim. @metin abi 52
  • quote:

kimin ne bildiği ortada dostum .2600k ile tam performans demenden belli.bilseydin i7-2600knın 16 hatlı pcı-ex sahip olduğunu bilseydin böyle yorumlar yazmazdın

Değişik bir şey okudum. Bilmediğimden soruyorum. Tam olarak bu konuyu biraz açarmısınız ? 16 hat olayı nedir?
    fx-8320 m5a97 r2.0 anakart kullanıyorum . Bizde durum nasıl ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.