yarym?ar çay barda?y çekilmi? ceviz içi veya fyndyk 1 tatly ka?y?y kadar toz ?eker, tuz, 100 gram kadar galeta unu, 2 yemek ka?y?y zeytinya?y, bir kahve fincany kadar su, 5-6 tane defne yapra?y 1 tane limonun suyu, 5-6 dal maydanoz, yarym kilo hamsi,
YAPILI?I
Fyrynda hamsi dolmasy, tarifimiz için öncelikle hamsilerimizi bir güzel temizleyelim ve iyice yykayalym. Ayny ?ekilde di?er ye?illikleride yykayyp hazyrda beklemeye alalym.
Uygun bir kabymyzda cevizi, galeta ununu, maydonozu ve bir tutam kadar da tuzu güzelce kary?tyralym. Temizledi?imiz hamsilerden 7-8 tanesini ufak ?ekilde do?rayalym ve kary?yma ilave edelim. Yyi kary?ty?yndan emin olalym.
Daha önceden hazyrlady?ymyz hamsilerden geri kalanlarynyn içleriniz açalym ve yapty?ymyz kary?y?y doldurup kapatalym. Hamsilerimizi tepsimize dizelim ve dizerken açyk kysymlaryn üst kysma gelmesine dikkat edelim. Tamamen dizdikten sonra defne yapraklaryny dik ?ekilde koyup zeytinya?y gezdirelim.
Uygun bir kabymyzy alalym ve limon suyu ile bir tutam tuz ve ?ekeri kary?tyralym. Bu kary?ymy tepsimizin üzerinde gezdirelim. Tepsinin üzerini alüminyum folya ile kaplayalym. Kaplamadan önce folyayy yslatyrsanyz daha iyi yapy?yr ve güzel pi?er. Tepsimizi fyryna yollayalym.
Yakla?yk olarak önceden ysytty?ymyz 180 derecelik fyrynda 15 dakika kadar pi?irelim. 15 dakika sonra folyayy alalym ve 5-6 dakika daha pi?irelim. Sycak ?ekilde ve ye?illiklerle servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun ve yorumlarynyzy unutmayynyz. Kaynakça tarifalpisir