Şimdi Ara

G-mail e Dikkat !..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gmail'in pek dikkat edilmeyen bir kullanıcı anlaşması ve kullanım şartları sözleşmesi var. Satıraralarıysa üye olma konusunda sizi bin kere daha düşündürecek detaylar saklıyor. İşte benim dikkatimi çekenler:

• Google, bu sistemi desteklemek için her mesajın altına diğer ücretsiz e-posta hizmetlerinde olduğu gibi reklam ekleyecek. Ancak bu alanda da farkını ortaya koyarak reklamı mektubunuzun içeriğiyle ilgili seçecek! Aynen öyle. Yani Gmail sizin yazdığınız mektubun konusunu algılayacak (tekniği açıklanmıyor) ve ona göre bir reklamı altına koyup yollayacak. Örneğin bir arkadaşınıza yeni aldığınız otomobiliniz ile ilgili bir şey yazıyorsunuz. Gmail altına (varsa) o otomobil üreticisinin reklamını yerleştirecek. Yani Gmail'de yazdığınız her şey bir otomasyon yazılımıyla 'okunacak'. Aynı tekniğin daha gizli amaçlarla kullanılmayacağına dair hiçbir güvence de yok.
    • Gmail posta kutunuzdan sildiğiniz mektupları kendi arşivinden silmeyecek. Yani tüm mektup arşiviniz Google tarafından bir yerlerde saklanacak. Peki neden; tahmini olan var mı?
    • Gmail üyeliğinden ayrılırsanız size ait yazışmaların kayıtları silmeme hakkı saklı tutuluyor. En mahrem detaylarınız Google'ın doyumsuz arşivinde sonsuza kadar kalacak.
    • Her ne kadar Google yetkilileri arama hizmetiyle posta hizmetini birlikte kullanmayacaklarını sözlü olarak belirtse de, aradıklarınız, okuduklarınız, yazdıklarınız, yazıştıklarınız; kısacası interneti kullanım oranınıza göre kendinizle ilgili hemen her şeyi Google'ın ellerine vereceksiniz.

Eğer 1GB alan sizin için çok önemliyse biraz dişinizi sıkın; şimdiden aynı alanı, yine ücretsiz veren rakipler belirmeye başladı bile.
    Google geçen sene 25 milyar dolarlık değeriyle Amazon'u geçti. Yeni hizmetiyle arayı daha da açacak. Ve yazacak daha çok ayrıntısı var.

• belki mynet hotmail v.s. hepsi aynıdır !!! dikat
  • quote:

Orijinalden alıntı: felixagu

belki mynet hotmail v.s. hepsi aynıdır !!! dikat
    GünaydınnnnnOhoooo bu ne zamandan beri yazılıp çizikliyor senin bu yazıyı buraya taşıman iyi oldu hiç olmazsa millet bilgilenir ben bu yüzden kullanmıyorum onun yerine daha iyi hizmet veren servisler var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adoniss

GünaydınnnnnOhoooo bu ne zamandan beri yazılıp çizikliyor senin bu yazıyı buraya taşıman iyi oldu hiç olmazsa millet bilgilenir ben bu yüzden kullanmıyorum onun yerine daha iyi hizmet veren servisler var.

Alıntıları Göster
    Yahoo! ya üye olduğun zaman da bir sürü çöp e-mail geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saltuk

Yahoo! ya üye olduğun zaman da bir sürü çöp e-mail geliyor.

Alıntıları Göster
    bunu herkes yapıyor..
    bana göre turkcell de yapıyor..
    çünkü kontor bilgisi ile gelen mesaj, mesaj ile alakalı oluyo genelde
  • quote:

Orijinalden alıntı: drony

bunu herkes yapıyor..
    bana göre turkcell de yapıyor..
    çünkü kontor bilgisi ile gelen mesaj, mesaj ile alakalı oluyo genelde

Alıntıları Göster
    YAHU ben de anlamıyorum bütün firmalar her şekilde zaten bilgilerimizi alıyolar.Bunu google yapmış başka firma yapmış ne önemi var.Biliyorsunuz yeni çıkan yasa ile telefon görüşmelerimiz bile kayıt altına alınırken varsın mail adresimide depolasınlar.Herkese tavsiyem bütün bunları bilelim ama yakınmayalım.Önlemimizi alalım.Çok özeli bilgilerimizi nete taşımayalım.Kaldı ki ben alışkanlıklarımı izleyip bana bu şekilde mesaj göndermelerini de çok doğal buluyorum.Şirketler artık müşteri ilişkileri yönetiminde eskisinden çok daha profesyonelce çalışıyorlar.Müşterilerini seçmek istiyorlar.Kendi ürünlerinin müşteri grubunu teşhis edip ürünlerini müşteriye özel olarak üretmek bence çok mantıklı.Neyse nerden nereye...Anladınız siz beni

• quote:

Orijinalden alıntı: PeMbEpAnTeR

YAHU ben de anlamıyorum bütün firmalar her şekilde zaten bilgilerimizi alıyolar.Bunu google yapmış başka firma yapmış ne önemi var.Biliyorsunuz yeni çıkan yasa ile telefon görüşmelerimiz bile kayıt altına alınırken varsın mail adresimide depolasınlar.Herkese tavsiyem bütün bunları bilelim ama yakınmayalım.Önlemimizi alalım.Çok özeli bilgilerimizi nete taşımayalım.Kaldı ki ben alışkanlıklarımı izleyip bana bu şekilde mesaj göndermelerini de çok doğal buluyorum.Şirketler artık müşteri ilişkileri yönetiminde eskisinden çok daha profesyonelce çalışıyorlar.Müşterilerini seçmek istiyorlar.Kendi ürünlerinin müşteri grubunu teşhis edip ürünlerini müşteriye özel olarak üretmek bence çok mantıklı.Neyse nerden nereye...Anladınız siz beni

Alıntıları Göster
    internet gizli bir dunya değil msn de yaptığımız görüşmeler gizlimi hayır değil.

abd nin uydu sistemleri var ve saniyede 2.5 milyon tel. görüşmesini dinliyebiliyorlarmış şimdi bu tekneloji dahada ilerledi. msn de usame bin laden diye birşey yazsanız kelimelere duyarlı olan bu teknoloji hemen abd ve onun yanında ileri teknelojiye sahip ülkelere gidiyor ve değerlendirliyor yani adam bedava bu işleri yapmıyor değilmi o yuzden bilerek bu interneti kullanıyoruz yuzde yuz guvenlik olabilirmi.

allahıızı severseniz siz böyle bi yapı hazırlasanız bigünde merak edip ya ne gönderilmiş diye bakmazmısınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: selenvirus

internet gizli bir dunya değil msn de yaptığımız görüşmeler gizlimi hayır değil.

abd nin uydu sistemleri var ve saniyede 2.5 milyon tel. görüşmesini dinliyebiliyorlarmış şimdi bu tekneloji dahada ilerledi. msn de usame bin laden diye birşey yazsanız kelimelere duyarlı olan bu teknoloji hemen abd ve onun yanında ileri teknelojiye sahip ülkelere gidiyor ve değerlendirliyor yani adam bedava bu işleri yapmıyor değilmi o yuzden bilerek bu interneti kullanıyoruz yuzde yuz guvenlik olabilirmi.

allahıızı severseniz siz böyle bi yapı hazırlasanız bigünde merak edip ya ne gönderilmiş diye bakmazmısınız.

Alıntıları Göster
    ellerinde bu teknoloji olmasına ragmen demekki tam kullanımoyorlar ki ha bire el-kaide bir yerleri bombaliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: holywars

ellerinde bu teknoloji olmasına ragmen demekki tam kullanımoyorlar ki ha bire el-kaide bir yerleri bombaliyor

Alıntıları Göster
    Yaw onlarda biliyor böyle teknolojileri ama el kaidenin nosunu nerden bulacaklar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: trivia

Yaw onlarda biliyor böyle teknolojileri ama el kaidenin nosunu nerden bulacaklar?

Alıntıları Göster
    trivia ABD hukumeti olsun firmalari olsun e-mail telefon vs. vs. bilişim alanındaki herseyı kontrol etikleri icin diyorum icinde malum kelimelerden olanları dikkatle arastirdiklari icin ne yapacakları yada nereyi vuracaklarıı bilmeleri gerek diyorum ama halaa yeterli seviyeye gelmemiş ki halaa bombalama eylemleri suruyor demekkki düşündükleri bu yol teknolojiye ne kadar da hakim olsalar bir acik kapi birakabiliyor ki kac yıl oldu ikiz kululeri vuran ladin'i bulamadilar demekki dünya teknoloji ile ufalmadıki adami bulamiyorlar

• quote:

trivia ABD hukumeti olsun firmalari olsun e-mail telefon vs. vs. bilişim alanındaki herseyı kontrol etikleri icin diyorum icinde malum kelimelerden olanları dikkatle arastirdiklari icin ne yapacakları yada nereyi vuracaklarıı bilmeleri gerek diyorum ama halaa yeterli seviyeye gelmemiş ki halaa bombalama eylemleri suruyor demekkki düşündükleri bu yol teknolojiye ne kadar da hakim olsalar bir acik kapi birakabiliyor ki kac yıl oldu ikiz kululeri vuran ladin'i bulamadilar demekki dünya teknoloji ile ufalmadıki adami bulamiyorlar

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: holywars

ya arkadaşım ne alaka?
    eğer önceden bazı kodlar hazırlanmışsa usame yerine mehmet john gibi isiler kullanılırsa elbette anlaşılmaz artı ikiz kule olayı haber alınmış gerçekte abd nin kendi içinden kaynaklanan bir olaydır.

abd istihbarat servisine günlük girilen veri sayısı 14 kamyon dılusu kadar dökümanmış bunlardan yarısı gerekli görülüp arşivde saklanıyormuş. diğer yarısı gereksiz diye ayıklanıyormuş istihbaratı elde etmek ayrı olaydır bunları anlayıp deşifre etmek yani değerlendirmek değer verip vermemek ayrı olaydır.

• quote:

Orijinalden alıntı: selenvirus

quote:

ya arkadaşım ne alaka?
    eğer önceden bazı kodlar hazırlanmışsa usame yerine mehmet john gibi isiler kullanılırsa elbette anlaşılmaz artı ikiz kule olayı haber alınmış gerçekte abd nin kendi içinden kaynaklanan bir olaydır.

abd istihbarat servisine günlük girilen veri sayısı 14 kamyon dılusu kadar dökümanmış bunlardan yarısı gerekli görülüp arşivde saklanıyormuş. diğer yarısı gereksiz diye ayıklanıyormuş istihbaratı elde etmek ayrı olaydır bunları anlayıp deşifre etmek yani değerlendirmek değer verip vermemek ayrı olaydır.

Alıntıları Göster
    selen seni kırmak istemem ama dediğim gibi o zaman bir .oka yaramiyor diyorumm...

adamlar ne kadar yazilim yada teknoloji gelistirirse gelistirsin ne kadar e-mail telefon dinlerse dinlesin baş edemiyorlar/ezler

bide el-kaide icin demiyorum o sadece bir ornekti..
    şirketler icinde gecerli bu tip gizli e-mailler vs..

quote:

Orjinalden alıntı: selenvirus

quote:

ya arkadaşım ne alaka?

• quote:

selen seni kırmak istemem ama dediğim gibi o zaman bir .oka yaramiyor diyorumm...

adamlar ne kadar yazilim yada teknoloji gelistirirse gelistirsin ne kadar e-mail telefon dinlerse dinlesin baş edemiyorlar/ezler

bide el-kaide icin demiyorum o sadece bir ornekti..
    şirketler icinde gecerli bu tip gizli e-mailler vs..

quote:

Orjinalden alıntı: selenvirus

quote:

ya arkadaşım ne alaka?

Alıntıları Göster
    AMannn mesajlarımı saklasa ne saklamasa ne?? Çok önemli değil saklasın istediği kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: :::Banner:::

AMannn mesajlarımı saklasa ne saklamasa ne?? Çok önemli değil saklasın istediği kadar

Alıntıları Göster
    ysn haklı noolcak sanki o kadar özel ne varki maillerimizde?? bizim kişisel sırlarımızlada google ın ilgileneceğini sanmıyorum.. suçluluar düşünsün.. ben çok sevdiğim müziklerimi atıyorum gmailime paşalar gibi interneti olan her yerde indirip dinleyebiliyorum.. rahat olun biraz yaa..

• quote:

Orjinalden alıntı: felixagu

. Yani Gmail sizin yazdığınız mektubun konusunu algılayacak (tekniği açıklanmıyor)

bu çokta ahım şahım birşey değil adsense reklamlarıda aynı sistemle çalışıyor sayfayı indexliyor ona göre reklam koyuyor

-----

ek olarak google zaten istikbarat servisi gibi çalışıyor..

-----

hepsi aynı zaten... mynette mail listleri satıyor diye birşey duymuştum

-----

hatalıysam arayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: guenen

quote:

. Yani Gmail sizin yazdığınız mektubun konusunu algılayacak (tekniği açıklanmıyor)

bu çokta ahım şahım birşey değil adsense reklamlarıda aynı sistemle çalışıyor sayfayı indexliyor ona göre reklam koyuyor

-----

-----

-----

hatalıysam arayın
    Aslında Google ın politikası Microsofttan bile tehlikeli. Bir tekel olma yolunda hızla ilerliyor ve rakiplerine yaşam hakkı tanımamak için elinden geleni yapıyor. Kişisel gizlilik ve üvenlik kurallarını hiçe sayıyor ve şirket yetkilileri bu konuda kendilerine sorulan soruları geçiştirmekle yetiniyor. Şu anda alternatifleri olduğu için de gerçek yüzlerini tam olarak gösteremiyorlar. Bu politikayla gelişmeye devam ederlerse ilerde microsofttan bin beter olacakları aşikar.

• quote:

Orijinalden alıntı: guenen

quote:

-----

-----

-----

hatalıysam arayın
    isteyen istediğini dinler arkadaşalar önüne geçilemez bir teknoloji bu hiç kasmaya gerek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Hussein Genghis

isteyen istediğini dinler arkadaşalar önüne geçilemez bir teknoloji bu hiç kasmaya gerek yok

Alıntıları Göster
    aamaan benim kız arkadaşıma gönderdiği maili okusa ne olur elin amerikalısı

saka biyana önemli adamlar önemli gorusmeler yapanlar ücretsiz mail kullanmaz zaten kasıcak birşey yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cehennemden_Cennete

aamaan benim kız arkadaşıma gönderdiği maili okusa ne olur elin amerikalısı

saka biyana önemli adamlar önemli gorusmeler yapanlar ücretsiz mail kullanmaz zaten kasıcak birşey yok

Alıntıları Göster
    Ya orası öle sen ben abd nin işine gelmez ama bu sadece netin ne kadar tehlikeli olduğunu gösterir bize.
    PC dünyası Kısmen Microsoft un elinde va yani ABD pc ye el koymu durumda.Şuan Windows işletim sistemini devletten askeriyeye bütün ülkeler kullanıyo kullanmayan yok.Mesala Farklı bi teoride Adamlar arrtık uydu ile karadeliği bile inceliyolar işletim sistemine gömülmüş bi program ile senin butün yazışmalarını hayli hayli deşifre edebilirler
    asıl teklike bence windows bence bundada ABd sinsi bi plan içerisinde olabilir.Tabi bu öle 2-3 senelik bi plan değil 15-20 seneye yayılan bi plan
    İlk kendine mecbur ediyo sınra ise senin zaten yapacak bişiyin kalmıyo....

• quote:

Orijinalden alıntı: felixagu

Ya orası öle sen ben abd nin işine gelmez ama bu sadece netin ne kadar tehlikeli olduğunu gösterir bize.
    PC dünyası Kısmen Microsoft un elinde va yani ABD pc ye el koymu durumda.Şuan Windows işletim sistemini devletten askeriyeye bütün ülkeler kullanıyo kullanmayan yok.Mesala Farklı bi teoride Adamlar arrtık uydu ile karadeliği bile inceliyolar işletim sistemine gömülmüş bi program ile senin butün yazışmalarını hayli hayli deşifre edebilirler
    asıl teklike bence windows bence bundada ABd sinsi bi plan içerisinde olabilir.Tabi bu öle 2-3 senelik bi plan değil 15-20 seneye yayılan bi plan
    İlk kendine mecbur ediyo sınra ise senin zaten yapacak bişiyin kalmıyo....

Alıntıları Göster
    Aslında çok da şaşırılacak bir durum değil bu.Daha interneti tanımazken e-mailin adını ilk defa duyduğum zamanlarda olayın mantığını kavramış ve bu işin böyle olacağını ta o zamandan tahmin etmiştim.Sonuçta sonsuz verinin bir yerlerde depolanması birileri tarafından deşifre edilmesi dünyanın bu koşullarında çok da şaşılacak bir durum değil.Çok mahrem şeyleri e-mail ortamına taşımamak lazım.Askeri sır saklamıyoruz ya nihayetinde.
    Hiç bir haberleşme türünde zaten yüzde yüz emniyetten söz edilemez.
    Sevgilinizden gelen mektubu posta memurunun açıp okumadığını nereden bileceksiniz....

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.