Şimdi Ara

G-Sync Mouse Delay Saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu özellikten iyice sıkılmaya başladım. Eskiden V-Sync açtığımızda mouse imlecinde lag olurdu bilirsiniz. Input lag mı adı tam bilmiyorum. Oyun içerisinde zaman G-Sync açsam 140 FPS ve altı) mouse imleci yavaşlıyor. G-Sync aralığından çıktığında (144 FPS ve üstü) normale dönüyor fakat yırtılma efekti oluşuyor özellik devre dışı kaldığından.

Sizde bu G-Sync devredeyken mouse lag sorununu yaşıyor musunuz?

• Hocam düz 144hz panel kullanıyorum, syncsiz. Nvidia denetim masası düşey senkronizasyon bölümünde son zamanlarda gelen "Fast Sync" ayarı var. Fps limitlemeden öncelikli frameleri ekrana getirmeyi sağlıyor, min input lag. Bi deneyin.
  • ahmettsezis kullanıcısına yanıt
    Fast Sync aktif edince G-sync devre dışı kalıyor galiba. V-sync açık veya kapalı G-Sync çalıştığında mouse lag oluşuyor. İmleç daha ağır ve yavaş hareket ediyor. FPS oyunlarında çok fark ediyor bu olay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Methoxyphenyl

Fast Sync aktif edince G-sync devre dışı kalıyor galiba. V-sync açık veya kapalı G-Sync çalıştığında mouse lag oluşuyor. İmleç daha ağır ve yavaş hareket ediyor. FPS oyunlarında çok fark ediyor bu olay.

G-sync ile beraber çalışması lazım, bir deneyin.
    G-Sync range dışı çıktığında 142 fps ve üstü yırtılma olmuyor. Ama G-Sync devreye girdiğinde 142 fps ve altında gene Input lag mevcut. Turnuvalarda da G-Sync monitörler kullanılmıyor diyorlar, bu sebepten ötürü mü acaba?
  • Methoxyphenyl kullanıcısına yanıt
    Eski yabancı bir konuda, G-Sync'in aktif belleği üzerinden son kare görüntüye dönüştürülüyor deniyordu. Böyleyse 1 kare gecikme yapması kaçınılmaz. Siz yine de dpc latency sayacından duruma bir bakın. 50ms üzeri gecikme değerleri, işletim sistemi kaynaklı gecikmeleri açıklar.
  • Methoxyphenyl kullanıcısına yanıt
    evet comp oyunlarda kullanılmıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monitör Önerisi (G-SYNC)
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Latency 1000 ms civarında. DPC Latency Checker'dan baktım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Methoxyphenyl

Latency 1000 ms civarında. DPC Latency Checker'dan baktım.

Vsync ile bile 600ms civarlarında oluyor. Değer çok yüksek
    DPC Latency Windows 10'da gerçek sonuç vermiyor diye yorum okumuştum zamanında. LatencyMon indirdim, düzgün çalışıyor bir uyarı vermedi bilgisayar. Ne yapmam lazım değeri düşürebilmek için? Çünkü formattan sonra bile sürücüleri kurmadan 900-1000 arası değer alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Methoxyphenyl -- 25 Aralık 2017; 13:31:32 >
  • gysnc de benim de kafam takılan mevzu; gsync le beraber denetim masasından vsync de beraber açmazsam kırılmalar oluşuyor. o zaman kendime soruyorum bu gsync tek başına bu tip sorunları çözümüyor muydu?
  • G-Sync kötü bir çözümdü, patenti de AMD'ye aitti, meydanı bırakmamak için donanıma bağladılar. Şimdi de aksilikleri çıkıyor ortaya.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.