Şimdi Ara

Garibanlık Anılarınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
3
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, çoğumuz hayatımızın belli dönemlerinde sıkıntılar çekmişizdir. Bunları paylaşalım diye açtım bu başlığı. Önce ben başlayayım :D

Üniversitenin ilk senesiydi. İstanbul'u kazandim geldim. Babam memur emeklisi ben üniversiteye hazirlanirken bir dolandırılma olayı geçti başlarından. Zaten iyi değildi durumumuz artık babamın bütün maaşı kredi borçlarına gidiyodu. Ablam yeni mezun olmuştu o da çalışmaya başladı annemlere yardımcı olmak için. Annemler de o dönem ben universite gidicem diye para ayirmişlar aldim parayi geldim Istanbula. 4 yil onceydi. Liseden 3 kişi eve çıkmış Mecidiköyde ben de yanlarına gittim cok samimi degildim onlarla, onlar da beni umursamiyodu zaten. Neyse o yıl zaten başka para gönderemediler. Bazen 50 lira falan yatirdilar. Ben de zaten o zamanlar para isteyemezdim, hem o durumdan hem yaşımdan dolayi gücüme giderdi. Gereksiz bi kompleks yapmiştim. Bir sürü part-time işlere, burslara başvurdum ara ara çalışıp harçligimi biriktirdim. Yani durum böyleydi zaten bütün garibanlik hikayelerim burdan doğdu :D

Neyse Kasim ayinin 20siydi sanirim 9 lira para kalmisti cebimde. Bir brosur dagitma isi olmustu ordan para almam gerekiyodu adam anca 1inde yatiririm diyodu. Hal oyle olunca ben parasiz kaldim. Bi ajans gibi bi yere basvurmustum baska bi is icinden. Ordan aradilar stand isi var dediler bi urun tanitimi gelir misin, parasi cok iyi geldi kabul ettim hemen. Yol parasi+yemek parasi hepsi ucrete dahil dediler, is bitince 1 hafta sonra dediler. Ben isi kabul ettim sozlesmeye imza attim ama soyle bi sorun vardi ben mecidikoydeydim is kadikoydeydi. Yani en az hergun 2 lira gerekiyodu karsiya vapurla gecmek icin, is 10 gundu. Normalde toplam 40 lira lazimdi yol icin ama ben gunde 4 saat yuruyerek bunu gunde 2 liraya inderebiliyodum. Benim 9 liram oldugu icin 4 gun gidip geldim 5. Gun donuste kadikoy sahilde kalakaldim. Yok en son care ablamin arayayim dedim. Ablamla cok iyidir aramiz annem gibidir en yakin arkadasim gibidir. Ama ben kimseden para istemeyi sevmiyodum fakat baska carem yoktu. Mesaj attim once cevap gelmedi sonra aradim acti sesim titredi benim konusurken, abla is buldum ama yol param yok varsa 15 lira yollar misin dedim, yollarim tabi ablam dedi anladi kotu oldugumu uzatmadi yolluyorum simdi dedi kapatti. Kapatir kapatmaz ben aglamaya basladim hala aklima gelince gozum doluyo. O gun sahilde 1 saat agladim. Hic boyle olmamistim salya sulmuk aglamiyodum sadece gozumden yas geliyodu ama durduramiyodum. Istanbula geldigimden beri cektiklerimin hepsini birden atiyo gibiydim. O 10 gun boyunca tattirdigim cilek ve kayisi receliyle doydum baska bir sey girmedi ağzıma evden kap getirir doldurur eve gidince de onu yerdim. Kimse o kadar caresiz duruma dusmez umarim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodiac Killer -- 9 Ocak 2014; 21:35:25 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Okuyun devam kardesim ins suan iyi durumdasindir

• oha adam fakirmiş lan banlayın direk , modlar adminler nerdesiniz!!!

bu foruma zengin olmayanlar 190dan kısa olanlar giremez ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byob -- 9 Ocak 2014; 21:27:03 >
  • Okudum kardeşim Allah kimseyi zor duruma düşürmesin. Benim de otobüs param olmuyor bazen başkasından istiyorum ya da arada kaynıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deo4531

Okuyun devam kardesim ins suan iyi durumdasindir

Saol duzeldik tabi o sene oyle oldu gecti. Olsun bu durumlar da insana bir seyler katiyor :)

Herkese: ben herkes bi seyler paylassin diye actim konuyu benim hikayem uzerinden devam etmezse sevinirim :D

• Kardeş senin ki garibanlıktan dahada ileri bir durumu olmuş valla hem güldüm hem üzüldüm

şimdi bende bir şeyler yazardım ama senin bu olaylardan ne desek boş :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Narc0s3 -- 9 Ocak 2014; 21:32:57 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lise anılarınız ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • normalde biz zenginiz yani bende ünide rahat okuyorum geçen afyon terminaldeyim 2 liram eksik gittim adamın birinden istedim buda böyle bir anımdır csb degil hayatta dahada utanmamıştım
  • @Zengin Züppe
  • hocam olayını okudum, içim burkuldu
    garibanlık mı bilmem ama 1 liraya lahmacun 2 liraya 100 gr döner+ayran yediğim günleri hatırlıyorum
    açlıktan öğlen bime gidip ekmek niyetine 1 liraya şu büyük kekler varya onlardan alırdım 35 kuruşta le kola o şekilde bir ortaokul geçirdim.
    lise de durumlar biraz değişti.evden getirir oldum.kantine dayanılmıyor haliylen.üzerinde 50 kuruş yazan çikolatayı 1 liraya 75 kuruşa satıyorlar.sen düşün.
    üniversite de aynı şekilde olacak diye korkuyorum.hadi hayırlısı
  • Ben yazsam mı acaba

Bir gün fake bir hesap ile bütün hayat hikaye mi yazıya dökeceğim. Bakalım bu kadarına katlanabilen başka bir insan daha çıkacak mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 9 Ocak 2014; 21:44:58 >
  • arkadaşlar gel mcye gidelim diyor yok ben tokum diyorum hatta bikeresinde kız ısmarlamıştı utançtan yiyememiştim
  • Yazasim yok .

• Ayakta durabilmisin ne mutlu sana.

• Hocam geçmiş olsun öncelikle liseyi dışarıda okudum bilen bilir yurdunda olmayan baba parasına muhtaç yaşayan evden uzakta ayağını yorganına göre uzatamıyor ( üniversitede o yok kimden istesem para yolluyorlar.) işte o zamanlarda 2 hafta aç gezip para yattığı zaman kebapçıya 60 lira bırakmıştım 1 hafta sonra kaldığı yerden devam .

• Adam harbi garibanlık çekmiş . Benimki garibanlık sayılmaz ama ;

halı sahaya gittik arkadaşlarla yanımda da 7-8 lira para var . 3,50 halı saha parası 2 lira dolmuş kalan 2 lira geri dönüş parası . Neyse maç bitti akşam 8 sularında bende bu tarafların yabancısıyım dolmuş geldi orda da Bi adam vardı yolda dolmuşları tarif ediyor görevi neyse fatih köprüsünden geçiyor mu dedik geçer dedi bindim ben para bitti . Gidiyoz gidiyoz yok . Biraz da çekingenim en son dedim geçer mi yok sen yanlış binmişin şu köprünün üstünden dolmuşa bin ulaşırsın dedi şoför ama içimden sövüyorum . İndim çaresizce bakındım yok birinden para isteyecek halimde yok en son telefonun haritadıysa bizim evi işaretledim 5 km yol çıktı . O haritayla eve geldiğimi bilirim . Ne yollar , sokaklar geçtim hala unutamam birde hamlamışım halı sahada öğün bu gündür yanımda en az 10 lira zula yaparım (Olay bu yıl gerçekleşti)

• ben yazsam oturup ağlarsınız lan
    babam ben 12 yaşımdayken vefat etti . emekliliği dolmuştu ama patron bozuntusu eksik göstermiş tam 1 yıl maaş gelmedi . ben pazarda ablam markette çalıştı annem yazlık ayakkabı üstlerini ördü. ev kira , birde babam ölmeden 2 ay önce kooperatife girmiştik onun taksitide var. akşamları pazara gider sebze toplardık pazar dagıldıktan sonra . okulda millet ekmek arası köfte , tost yerken ben bakkaldan kuru ekmek alır onu yerdim . servise verecek para yok otobüse binecek para yok okula ya bisikletle giderdim yada yürüyerek . bisikletin lastigi patladı mı o da kalırdı yaz kış 14 yaşıma kadar günlük 12 km 14 yaşımdan sonra günlük 18 km yol yürüdüm . yaz yaz bitmez . parasızlık çok zor bişeydir . hani derlerya sağlık herşeyden önemli diye yalanın en büyük daniskası . para varsa sağlıgında bi şekilde oluyor . hem maddi hem manevi şekilde çok sıkıntılar çektim . konya hukuk fakültesini kazandım kayıt yaptıracak para bulamadım . sonra erzurum hukuk fakültesini kazandım parasızlık yüzünden 3. sınıfın başında bıraktım . kimse yardım etmedi , kimsede sizin ihtiyacınız var demedi akrabalardan . yaşadıklarımın tamamını yazmaya kalksam en az 150 sayfalık roman olur . hoş bunu bile okumayacak kimsede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Raven -- 9 Ocak 2014; 21:51:59 >

• Black Raven kullanıcısına yanıt
    Oyle kardesim herkesin derdi kendine, kimse kimsenin umrunda degil. Geldi mi her sey ust uste gelir bir de hastalik, olum. Sabir iste yapcak bir sey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Black Raven

ben yazsam oturup ağlarsınız lan
    babam ben 12 yaşımdayken vefat etti . emekliliği dolmuştu ama patron bozuntusu eksik göstermiş tam 1 yıl maaş gelmedi . ben pazarda ablam markette çalıştı annem yazlık ayakkabı üstlerini ördü. ev kira , birde babam ölmeden 2 ay önce kooperatife girmiştik onun taksitide var. akşamları pazara gider sebze toplardık pazar dagıldıktan sonra . okulda millet ekmek arası köfte , tost yerken ben bakkaldan kuru ekmek alır onu yerdim . servise verecek para yok otobüse binecek para yok okula ya bisikletle giderdim yada yürüyerek . bisikletin lastigi patladı mı o da kalırdı yaz kış 14 yaşıma kadar günlük 12 km 14 yaşımdan sonra günlük 18 km yol yürüdüm . yaz yaz bitmez . parasızlık çok zor bişeydir . hani derlerya sağlık herşeyden önemli diye yalanın en büyük daniskası . para varsa sağlıgında bi şekilde oluyor . hem maddi hem manevi şekilde çok sıkıntılar çektim . konya hukuk fakültesini kazandım kayıt yaptıracak para bulamadım . sonra erzurum hukuk fakültesini kazandım parasızlık yüzünden 3. sınıfın başında bıraktım . kimse yardım etmedi , kimsede sizin ihtiyacınız var demedi akrabalardan . yaşadıklarımın tamamını yazmaya kalksam en az 150 sayfalık roman olur . hoş bunu bile okumayacak kimsede

Şimdi nasılsınız hocam?

• takip
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.