Arkadaşlar merhaba, gazi elektrik elektronik mühendisliği %30 kazandım. Gaziden savunma sanayiye giden çok oluyormuş. Savunma sanayi işe alım kriterleri %100 ingilizce okuyanların ielts, toefl vs. ingilizce yeterlilik sınavlarına girmesine gerek olmadigini fakat %30 okuyanların ingilizce seviyelerini belgemeleri gerektigini söylüyor. Bu durum gazi üniversitesinde de geçerli olur mu yoksa üniversiteden dolayı herhangi bir ayrıcalık vs. oluyor mu? Ingilizce seviyem B1-B2 arası kötü de değil iyi de değil. Aselsan ielts 6 ve üzeri, tai 6,5 ve üzeri istiyor. Bunlar da upper intermediate, advanced ve proficieny (B2+, C1 ve C2) seviyelerine denk geliyor. Pek kolay elde edilecek puanlar değil açıkçası. Bu yollardan geçmiş, özellikle gaziden mezun arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. |
Gazi Üniversitesi / Savunma Sanayi
-
-
4 senede çok rahat 6 alırsın ieltsten
-
Senin seviyende biri rahat IELTS 6 alır. Peki YDS ve YÖKDİL de geçerli miymiş? Çünkü bu bahsettiğin sınavlar gerçekten pahalı.
-
Aselsanda geçerli yökdil ve yds fakat tai ve havelsanda öyle bir ibare göremedim. Bölüm %30 olarak kağıt üstünde, derslerin %80-90i ingilizce yaklaşık.
-
Bir de asıl sormak istediğim, %30 olduğu için üniversite farketmeksizin belgelemem gerekiyor mu ingilizce seviyemi? -
ben de girecektim sınava 5 bin lirayı duyunca vazgeçmiştim
-
🤣 Şimdi ne yapıyorsunuz, nereden mezunsunuz?
-
mezun değilim ya ingilizceyi ölçmek için girecektim
-
quote:
Orijinalden alıntı: yardımiçinaçtımhessabıben de girecektim sınava 5 bin lirayı duyunca vazgeçmiştim
Maaş zammından sonra gelen zamlar ieltsi de vurmuş. %20 zam gelmiş 6 bin lira olmuş sınav ücreti
-
Evet -
6 almak çok kolay b2 başları oluyor.
Ben 7.0 aldım, ingilizceni geliştirip tüm denemeleri çözersen 7.0 veya 7.5 alınır.
7.0 da c1 başı bu arada -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-2C95D464A
6 almak çok kolay b2 başları oluyor.
Ben 7.0 aldım, ingilizceni geliştirip tüm denemeleri çözersen 7.0 veya 7.5 alınır.
7.0 da c1 başı bu aradaTeşekkürler hocam. Ingilizceyi geliştirmeye diğer derslerden vakit kalıyor mu, tecrübeleriniz neler aktarabilir misiniz? Neler önerirsiniz ingilizce geliştirmek için? Matematik, fizik gibi bir şey değil sonuçta. Daha farkli bir yol izlemek gerekiyordur.
-
ingilizceyle beraber ders ortalamanıza odaklanınız.
-
Adam bilkentte oldugu icin zorla yazmayı fln öğretmislerdir diğerleri kendiliğinden pratikle gelişiyor bence. 6 icin rahatlıkla diğerlerinş yaparsınız ama bazı yerler 6.5 wr fln isteyebilir. Zamanı geldiğinde bi 5-10ders sadece writing icin bie hocayla calısmanızı öneririm. Çünkü mantığını yada formülünü bilmeden veya sağlam bir temelin yoksa yazı yazmak sıkıntı olabiliyor: ielts pek bilmiyorum fakat wr icin destek alınabilir. Gazide yazı yazmakla ilgili çok birsey öğreteceklerini dusunmuyorum ondan dedim. Ek olarak gazi gayet iyi okul ortalamanızı 3üstünde tutarsanız savunma sanayide ciddi bir sansınız olabilir.
başarılar dilerim.
-
writingden 7 üstü bile alan çok az gördüm. onların istediği şekilde yazmasan ya da kalıpları kullanmazsan çok puan kırıyorlar. Çok resmi, günlük hayatta kullanılmayan ingilizce yazmanı istiyorlar çok geri kafalılar.
-
-
YDS'ye öylesine girip 97 almıştım. Yanlış doğruyu götürmüyor, kolay bir sınav. Dinleme, yazma ve konuşma becerisi ölçmüyor. İngilizce bilmeyen bile 70 alabilir bence.
-
ielts ve toefl zor. yds ve yökdil kolay sınavlar sadece okuma bilgisi. ielts ve toefla göre çok daha kolaylar.
-
hocam ben ingilizceyi hazırlıkta öğrendim tamamen.
günde 30dk 1 saat ayırsan bile mezun olana kadar b2 seviyeye gelir 6.5 alırsın en kötü.
şöyle bi rehber yazmıştım bak istersen
https://forum.donanimhaber.com/bilkent-hazirlikta-basarili-olma-rehberi--158359207
-
valla ben 7 aldım hazırlıkta benden başka writingten 7 alan yoktu. shakespeare'in kayıp torunu gibi yazmıştım. neredeyse kusursuzdu ona rağmen 7 verdi allahsızlar. yani dediğin gibi 7 üstü çok çok zor.
mesela ingilizce altyazı olmadan dizi ve filmi anlamıyorum ama listening'te 8.5 aldım. bu da c2 oluyormuş ama alakası yok, bu da ayri bir zırva.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2C95D464A -- 6 Eylül 2024; 20:51:48 >
Benzer içerikler
- gıda mühendisliği mezunları yorumları
- ybs hangi üniversitede okunur
- bilgi sarmal paragraf zor mu
- öğretmenlik ilk atama nereye olur
- ders çalışırken dikkat dağınıklığı için ilaç reçetesiz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X