Şimdi Ara

Geçirdiğim trafik kazasıyla ilgili bilgi almak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    30 temmuz 2014 bayramın üçüncü günü bir yaralamalı kazaya karıştım.
    sağa tali yola girmem gerekirken yolu geçtiğim için geri geri giderken bir taştan kaçmak için direksiyonu sola kırdım ve fark etmeden aracın arkasını karşı şeride geçirdim. hızlı gelen bir motorlu da sol arkadan bana çarptı ve takla attı.

Ben o anki şok ve vicdan azabıyla arkadaşın masraflarını ödeyeceğime dair ifade verdim ve imza attım. Henüz trafik raporlarını almadım ama %100 suçlu büyük ihtimalle ben çıkacağım

Allah'tan ki arkadaşta önemli bir durum yoktu. ambulansla hastaneye kaldırıldı ufak tefek sıyrık ve ağrıları haricinde bur sorunu yok.
    ben onun motorunun masraflarını sigortam ile karşılayacağım.

Arkadaş şikayetçi olmuş ve davanın görüleceği tarihi bekliyoruz.

Fakat arkadaş 21 günlük iş göremez raporu almış ve benden günlüğü 75 lira olmak üzere 1500 ve kaskı kırıldığı için 300 olmak üzere 1800 TL para istiyor. bunun karşılığında davanın ilk duruşmasında şikayetçi olmadığını uzlaşmayı kabul edeceğini söyledi.

Benim sorum şu ben bu durumda mahkemenin ilk celsesini ve davacı olmasını beklemeli miyim, yoksa bu parayı ödeyerek arkadaşla arayı bulmalı mıyım ?
    Bir kaç avukattan aldığım bilgiye göre ben bu parayı şimdi ödesem de o kişi dava açabilirmiş. Benim nasıl bir yol izlemem gerekiyor ? Eğer mahkemede davacı olmasını göze alırsam 21 günlük iş göremez raporu tazminat için ne kadar bir meblağa neden olur ?

Bu konular hakkında bilgisi olan arkadaşlarımın yardımcı olmasını rica ediyorum. Biraz uzun bir yazı oldu sonuna kadar okuduğunuz için teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SteelHelm -- 6 Ağustos 2014; 23:47:22 >

• Geçmiş olsun. Bence mahkeme gününü bekleyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avukat tanıdıklarınızla görüşün parayı vermeyi kabul ederseniz ( meblağ yüksek ama suçlusunuz ve daha fazla uzamaması için ) noter huzurunda masraflarını karşıladığınıza ve bu konuyla ilgili şikayetçi olamayacağına dair imzalı kağıt alırsınız. Yinede başka avukatlardan da bilgi alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsun__ -- 6 Ağustos 2014; 23:42:57 >
  • hocam ufak bir kazaymış.
    uzlaşın ve masraflarını ödeyin.
    kaybederseniz bir sürü avukat parası,dosya parası vs verirsiniz. suçlu bulunacağınızı düşünüyorsunuz.
    parayı elden değil, hesabına yatırın.
    sadece öneridir.
    www.engelliler.biz sitesinde butür kazalarla ilgili bilgi de edinebilirsiniz
    geçmiş olsun.
  • SteelHelm S kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun.

Bence önce bir şükredin o sürücüye birşey olmadığı için ve ödeyin.

Yaptığınız ciddi bir hata ve buna benzer hatalar yüzünden birçok ölümlü kaza oluyor.
  • Karşı taraf nasıl bir insan bilemiyorsunuz.Ödemenizin yasal bir dayanağı yok ödemeyi yaparsanız yine şikayetci olabilir yine para almaya çalışabilir.

Karşı taraf şikayeti geri çekse bile kamu davası görülür yaralamalı kaza olduğu için.Karşı taraf dava açsa ona göre çıkan cezayı ödemeniz o da risk.

En az zararı karşı taraf şikayetçi olmazsa alırsınız.

İşiniz zor allah kolaylık versin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 7 Ağustos 2014; 0:23:51 >
  • Yarısı mahkemeden önce yarısı mahkeme bitince değin.

Ehliyeti var mı araştırın derim.Motor ehliyeti yoksa hiçbir

kuruş ödemeyin.Mahkeme de hesaplaşırız değin.İşlem için

ehliyet dotokopisi isteğin adamdan motor için.Bence

uzlaşmacı ile uzlaşırsınız.Ama dava lapanmaz sanırım

yaralanmalı sonuçta.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geçmiş olsun... Ne yapmanız gerektiğini bilmiyorum ama ne yapmamanız gerektiğini biliyorum.

Bir taş bir insanın hayatına mal olabilirdi. Trafikte hareket ederken daha fazla düşünün lütfen. Bu tarz kazalar maalesef motorlu sürücüler için çok tehlikeli. Daha sonra motorun adı çıkıyor ama düşüncesiz otomobil kullanıcısının adı çıkmıyor.

Lütfen trafikte önce kendiniz için sonra trafikte bulunan diğer canlılar için daha dikkatli davranınız. Kaza yapılabilir adı kazadır da bir taşın üstünden geçmemek için yapılan ani hareket kaza değildir. O taşı uzaktan görüp ona göre hareket etmeniz lazımdı. Hadi görmediniz diyelim gördüğünüzde aynalara ve önünüze bakmadan hareket etmeniz çok yanlış. Etrafa bakacak vakit ve yeterli fren mesafesi yoksa o taşın üstünden geçilir arkadaş. İşte o taşın üstünden geçip kendi aracınıza bir hasar verirseniz kaza olur. Yaptığınız şey kaza değildir. Eminim sizin de amacınız kötü değildi. İnsanlık hali olur böyle şeyler. Herkese söylüyorum daha fazla dikkat... Ve sizin de korktuğunuza eminim...

Tekrar geçmiş olsun. Ve lütfen trafikte daha fazla dikkat. Herkes için...

• karşı taraf şikayetten vazgeçse de, size dava açılacak; kamu davası... yani mağdur kişi şikayetçi olmasa bile, devlet sizi, vatandaşına zarar verdiğiniz için dava edecek. yaralama olduğu, ölüm olmadığı için de cezanız muhtemelen paraya çevrilecek (daha önce benzer vukuatınız, sabıkanız yoksa).

para ödeme konusunda ise, mağdur tarafın kaskının ücretini de hastane ve diğer masraflarını da sigortanız karşılamak zorunda. motosiklet kaskları, sürüşün bir parçasıdır ve zorunludur. yani motorun aldığı hasardan ayrı tutulamaz. arkadaşın diğer mağduriyeti içinse sigorta şirketlerinin bu işler için ayrılmış bir fonu vardı yanılmıyorsam (sigorta ve reasürans şirketleri birliğince işletilen bir fon). yapılan her sigorta poliçesinden çok cüzi bir miktar bu fona aktarılıyor böyle durumlar için diye biliyorum. yani cebinizden tek kuruş para çıkmaması lazım. bu konuyu biraz daha araştırın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Yarısı mahkemeden önce yarısı mahkeme bitince değin.

Ehliyeti var mı araştırın derim.Motor ehliyeti yoksa hiçbir

kuruş ödemeyin.Mahkeme de hesaplaşırız değin.İşlem için

ehliyet dotokopisi isteğin adamdan motor için.Bence

uzlaşmacı ile uzlaşırsınız.Ama dava lapanmaz sanırım

yaralanmalı sonuçta.

Hocam bildiğim kadarıyla dava açsa ehliyetliymiş gibi bir sonuç çıkıcak kazanırsa alacağını alıcak sonra motosikletliye ehliyetsiz olduğu için para cezası verilicek diye biliyorum
  • bnym97 kullanıcısına yanıt
    Hakimin görüşünü değiştirir.Abimiz de suç var ama ehliyeti olan bir motorlu olsa belki kurtarırdı.Yani kaza da abi suç olabilir ama motor sürücüsüde kazayı engelleyebilir.

• quote:

Hakimin görüşünü değiştirir.Abimiz de suç var ama ehliyeti olan bir motorlu olsa belki kurtarırdı.Yani kaza da abi suç olabilir ama motor sürücüsüde kazayı engelleyebilir.

Hocam ehliyeti olan bir motorlu olsa nasıl kurtarıcaktı?Ehliyet sürmüyor motoru.
  • bnym97 kullanıcısına yanıt
    Ehliyet değil ama ehliyet alırken ki eğitim sürüyor.Üstelik ehliyet sizin motorsiklet kullanmaya yeterli olduğunuzu belirtiyor.O zaman ben ehliyetsiz çıkıp kullanayım bir şey olmaz .Neden alıyım ki o zaman zaten şehiriçinde polis durdurmuyor.Sonra 15-16 yaşında çocuklar ölünce de yazık Allah Rahmet eylesin yazarsınız.

• quote:

Ehliyet değil ama ehliyet alırken ki eğitim sürüyor.Üstelik ehliyet sizin motorsiklet kullanmaya yeterli olduğunuzu belirtiyor.O zaman ben ehliyetsiz çıkıp kullanayım bir şey olmaz .Neden alıyım ki o zaman zaten şehiriçinde polis durdurmuyor.Sonra 15-16 yaşında çocuklar ölünce de yazık Allah Rahmet eylesin yazarsınız.

Hocam yanlış anlamayın fakat saçmaladığınızın farkında değilsiniz galiba belki başka ülkelerde ehliyet taşıtı kullanmak için yeterli olduğunu gösteriyordur fakat bizim ülkemizde göstermiyor bunda hem fikir olmalıyız bence.Bizim ülkemizde ehliyet çevirmelerde ceza yememek için var başka birşey için değil

• geçmiş olsun ciddi bir kaza atlatılmış. sizin yüzünüzden bir kişi ölebilirdi.
  • geçmiş olsun kötü bir durum
  • Şu avukatlar her zaman işi yokuşa sürüp davayı sürdürme eğilimindeler.
  • Para verecek olursanız bunu sakın elden ödeme şeklinde yapmayın. Banka havalesi ileride ispatlamak açısından yeterli olur diye düşünüyorum.
    Parayı vermeniz şikayetten vazgeçileceği anlamına gelmez ancak şayet dava süreci olursa bu ödediğiniz para çok daha az bir cezayla kurtarmanızı sağlar.
    Geçmiş olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.