Şimdi Ara

geçmeyen titreme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle merhaba. forumu uzun süredir takip ediyorum.sizden çözemediğim sorunum için yardım istiyorum.

öncelikle araç lada vega 8v sedan 2005 model 65000km ve lpgli .sorun şu araçın ön kısmında ve direksiyonunda titreme mevcut. daha açık şöyle anlatıyım; cama yapışık navigasyon tutucusu sürekli titriyor. ayrıca direksiyon 90 - 100 km den sonra resmen tutulamaz oluyor zangır zangır titriyor.fakat titreme harici ses, uğultu tarzı bişey mevcut değil ama sanki ara sıra bişey tak tak ediyor, psikolojik olabilir emin değilim.

yapılanlar;
    -Sağ aks körüğünde yırtık vardı aks körüğü değiştirildi.
    -2 kez farklı yerlerde rot ve balans yapıldı.
    -4 lastik petlas elegant pt311 ile sıfır olarak değiştirildi.
    -4 saç jant sıfır alındı.
    -tekrar farklı yerlerde 2 kez balans yapıldı yine bir gelişme olmadı.
    -ön fren diskleri ve balataları değiştirildi.
    - araç üzerinde ve lastikler sökülerek 2 kez daha balans yapıldı sonuç yine hüsran.
    rot balans yaptırmaktan cebimde para kalmadı lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benhur14 -- 6 Kasım 2014; 0:16:53 >

• Aldığınızda mı titreme vardı yoksa sonradan mı oldu? Sonradan olduysa arabayı önden veya alttan çok sert vurdunuz mu? Bir de şasi ve amortisör kulelerinde çürük var mı?
  • seyir halindeki titreme motor bloğuna işaret eder. çünkü aracı titretecek başka bir eleman bulunmuyor. motoru şasiye sabitleyen takozlara bir baktırın.
  • aldığımda mevcuttu fakat çok dikkat edilirse hafif hissediliyordu. arabayı alalı 11 ay ve 5000 km oldu. şuan çekilmez bir hal aldı.
  • motor kulaklarından yapabilir.eskiyip çürüdüyse vuruntu yapar titretmesi normal
  • quote:

Orijinalden alıntı: tassa

motor kulaklarından yapabilir.eskiyip çürüdüyse vuruntu yapar titretmesi normal

peki direksiyonu zangır zangır titreticek kadar sarsıntıya sebeb olabilir mi? 100 km altı hızlarda hiç bir sorun yok.
  • Viteste giderken kol titriyorsa motor veya şanzuman kulağından olması kesin diyebilirim fakat direksiyonun titremesi motorun yerleşiminden dolayı oluyorsa bilemem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.