Şimdi Ara

Gelecek Belediye Yerel Seçimlerinde İstanbul Ve Ankara, Akpartiye Geçebilirmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İmamoğlu İstanbulu dahada kazanırmi sizce?
    Veya Ankara yi Mansur Yavaş?

Çoğu insan tam tersini düşünüp bunları yazarken bana katilmayabilir.

İmamoğlu, İstanbulu gelecek seçim yine kazanacaktır sebebi ise Kürt oyudur icraatleri değildir. 800 bin farkla almaz ama %51 alabilir, yani 31 mart 2019 da aldığı oyla.Karşısında gelecek seçimde Binali gibi güçlü adayda olmiyacak tir.

Ankarayi ise CHP büyük ihtimal Mansur Yavaşi 2023 Cumhurbaşkanı adayı gösterecek bunu yaparak Ankarayi teslim edecektir.Chp nin eğer Ankara için güçlü bir adayı olmazssa Akparti Ankarayi geri alacaktir

Burda Mansur Yavaşin, Recep Tayyip Erdoğan karşısında kaybetme ihtimali ve CHP nin İstanbul ve Ankarayi kaybetme ihtimali var. Ozaman CHP bavulunu toplayıp partiyi kapatabilir bence.

Bunları yazarken günümüzü baz alarak yazıyorum yoksa 4 sene sonra Akparti oylarını düşürebilir daha fazla farkla belediye seçimleri kaybedebilir veya CHP oylarını düşürerek İstanbul ve Ankarayi her ikisini kaybedebilir.

Not:Tamamen objektif tarafsız bir değerlendirmedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepImpact. -- 19 Mart 2020; 23:47:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İmamoğlunun bu iki hatasi olumsuz bir etki yaratti.

1-Istanbul sel baskınında Bodrum tatilinde olması sonra İstanbul'a dönüp tekrar geri dönmesi

2-Elazığ'a deprem olduktan sonra Uludağ'a gidip kayak yapmaya gidip yine tatil yapması. Yinede 2024 yerel seçimlerinde kazanma ihtimali var.

Birde bir hata yapiyorsan özür dile samimi ol, ama sen bahaneler üreterek haklı olduğunu söylüyorsun.
  • Siyasi fikirlerimden arınarak yorum yapacak olursam bence İstanbul'u kaybedip Ankara'yı kazanacaktır. Ekrem İmamoğlu İstanbul'da dikiş tutturacak gibi bir izlenim vermiyor bana.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • imamoğlunun ne olduğunu kendi seçmeni de gördü. muhtar bile olamaz bundan sonra.
  • He he geçer.

İmamoğlunu bilemem ama Mansur yavaş yükseldikçe ülke kazanır. Partizanlığın alemi yok. Ülke hepimizin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emreemustafa kullanıcısına yanıt
    İmamoğlunun bu iki hatasi olumsuz bir etki yaratti.

1-Istanbul sel baskınında Bodrum tatilinde olması sonra İstanbul'a dönüp tekrar geri dönmesi

2-Elazığ'a deprem olduktan sonra Uludağ'a gidip kayak yapmaya gidip yine tatil yapması. Yinede 2024 yerel seçimlerinde kazanma ihtimali var.

Birde bir hata yapiyorsan özür dile samimi ol, ama sen bahaneler üreterek haklı olduğunu söylüyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepImpact. -- 19 Mart 2020; 23:43:25 >
  • ankara chp de kalbilirde istanbul artık çok zor ...
  • millet can derdinde, adam neyin derdinde... amma acıtmış arkadaş... Akıllarından çıkmıyor bir türlü. Tamamen tarafsız mış bir de...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulashcan

millet can derdinde, adam neyin derdinde... amma acıtmış arkadaş... Akıllarından çıkmıyor bir türlü. Tamamen tarafsız mış bir de...
    Beni tanımadan hakkimda lütfen yorum yapmayınız. Ben yazımda herhangibir taraflilik görmedim.

• Akp diye bir parti kalırsa belki diyecem ama imkansız.Akp sonun başlangıcında ekonomik olarak ülkeye vereceği birşey kalmamış krizlerin yoklukların, baskının ve sansürün partisidir.
  • Geçebilir ama kalabilir de. Her şey ihtimal dahilindedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeepImpact.

Beni tanımadan hakkimda lütfen yorum yapmayınız. Ben yazımda herhangibir taraflilik görmedim.

Alıntıları Göster
    daha 4-5 yıl var ne acelesi var bunun şimdi.derdimiz corana veya ülkemizdeki depremler...ayrıca diğer ciddi ülke sorunları..
  • 2024'e kadar kim öle kim kala, o zamana kadar köprünün altından çok sular akar...

bir de şöyle birşey var: erdoğan'ın bu itirafından sonra akp ancak yozgat, konya gibi yerleri alır gibime geliyor...

dediğim gibi zaman...
  • Ankara ve İstanbulu bilmem ama böyle giderse İzmiri kazanacağı kesin
  • Ankara Mansur kaldığı sürece Chp nin kalesi olur.
    Millet ne olursa olsun Akp ye tepkili. İstanbul seçimini İmamoğlu kazanmadı. Muharrem İnceyi de koysan o da alırdı. İstanbulu millet İmamoğlu için değil Akp ye tepki için vermiştir ve tepkilerin azalmadığı da aşikar. Akp önümüzdeki seçim de bu iki şehirde yerel seçimleri alamaz.

Chp nin C.başkanlığı seçimlerinde yapacağı en iyi şey Mansur Yavaş'ı aday göstermek olur. Ankara'da ki yerini de doldurabilecek yine çok güçlü bir aday var Yıllardır Ankara Yenimahalle de belediye başkanlığı yapan Fethi Yaşar'ı da Büyükşehire aday gösterse yine Chp Ankara'da kaybetmez.. En doğru strateji de zaten bu olur.
    Olur da İmamoğlu'nu aday gösterecek olursa da bence Mansur Yavaşı İstanbul belediyesine aday koyup Ankara'ya yine Ankaralıların empati duyduğu Fethi Yaşar'ı çıkarması gerekir.
    Ama İmamoğlu'ndan veya İnce'dense Mansur Yavaşı C.başkanı adayı göstermeleri sağ kesim tarafından da daha pozitif karşılanacaktır.

• CHP'lilerin Mansur Yavaş diye övdükleri de Eski MHP'li, yani CHP'nin kendi içinden çıkan biri değil hep başka yerden devşirdiği adamlar, genel seçime de sağcı Abdullah Gül aday çıkarırsa şaşırmayın. Bazen düşünüyorum bu CHP neden var ki..
  • Bir asır geçse kaybetmezler. Ankara, İstanbul, İzmir bu 3 büyükşehir bugünün muhalefeti yarının iktidarı olacakların kalesidir artık!

Millet can peşinde tüm halk virüs ile mücadele verirken, AKP liler kaybettikleri belediyelerinin derdinde.. Bu kafayla belediye meclisindeki koltukları da kaybedeceksiniz. Çünkü seçilmiş başkanları çalıştırmamak için elinden geleni ardına koymayan, yetkilerini kısıtlamaya yada almaya çalışan AKP-MHP koalisyonunun gerçek yüzünü net bir şekilde halk gördü. Bu başkanlar bugün aday olsa yine seçilirler. AKP ve MHP nin gerçek yüzünü gören partililerde muhalefeti desteklemesi olağan.

Virüs ile mücadelede bile AKP hükümetinin attığı adımlardan çok daha etkin mücadele veriyorlar ve özellikle esnaflar için destekleyici paketleri açıklamaları takdirle karşılandı. Belediyenin esnaflardan kira alacaklarını ertelemesi gibi..

• Olay parti meselesi değil, CHP hiç değil. Ankara ve İstanbul'u sanki CHP almış gibi inatla CHP vurgusu yapılmasının ne kadar yanlış olduğu çok yakında anlaşılacak. Her şey aynen böyle devam etse bile (ki etmeyecek) yani RTE karşıtlığı ve yandaşlığı şeklinde statüko devam etse bile artık FEDAKARLIK sırası CHP'de olacak. CHP İYİ ve HDP sayesinde kazandı, CHP sayesinde İYİ ve HDP kazanacak şeklinde karşılıklı kazan kazan şeklinde bir fedakarlık bu. Azınlıkta olan CHP'ye sırf RTE karşıtlığı için oy veren (CHPli olmayan ve CHP'ye oy vermeyen ve vermeyecek olan) diğer çoğunluk gelecek seçimlerde her durumda her yerde CHP'ye kazandırmak, CHP'yi iktidar yapmak için yine CHP'nin yanında saf tutacağını sanan varsa avucunu yalar. RTE'ye karşı toplumsal İttifak CHP'nin yanında yer almak şeklinde devam etse bile (ki etmeyecek) örneğin CHP yerel seçimlerde Ankara İstanbul İzmir'de İYİ parti'ye destek vermesi gibi fedakarlıklar gibi seçeneklere destek vermesi gerekecek. Tabi en önemli olgu Kürtler yani HDP; zira milliyetçi Kürtler en kilit konumda olacak. CHP için en kötü senaryo RTE faktörünün devre dışında olduğu bir stakükodur. RTE'nin olmadığı bir siyaset arenasında CHP'nin bırak İstanbul Ankara'yı almasını Türkiye'nin çoğunda esamesi bile okunmaz. Nasıl ki CHP zihniyeti (CHP partisi değil) karşıtlığı RTE'yi iktidara taşımışsa, RTE karşıtlığı da CHP'ye İstanbul ve Ankara'yı kazandırmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 20 Mart 2020; 1:22:49 >

• Benim merak ettiğim konuysa sağlık sorunlarının baş gösterdiği ülkemizde neden siyaset olması gerekenden fazla konuşulur oldu + herkes bi imamoğlu imamoğlu. La bu adam size ne etti!

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.