Şimdi Ara

Genç yaşta kalp damarı tıkanırmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sigara kullanmıyorum ama sağlıksız besleniyorum hareketsizim çoğu gün yaş 19 bu yaşlarda kalp damarının tıkanma ihtimali varmıdır ? genelde hep yaşlılarda oluyor ama bazen göğüs ağrısı yaşıyorum bunlar genelde vur kaç tarzı olan ağrılardan hemen hafifçe vurup gidiyorlar kolumada vuruyor bazen ama hiç uzun sürmüyor şiddetli değiller nefes darlığı yada yürürken tıkanma gibi sorunlar falan hiç yok ama her ağrıda aklım kalp krizine gidiyor okul varken haftada 3 gün 3 km civarı falan yol yürürdüm okul kapanınca oda gitti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 19 Haziran 2017; 0:4:44 >

• Koşu bandı al

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar
    Bence bir dahiliye doktoruna gözükmelisiniz gerekli gördüğü takdirde size test ve tahliller yapıcaktır.Eğer kendi branşı dışı bir sıkıntı var ise kardiyoloji ya da kalp damar adlı branşlara yönlendirebilir..
    Geçmiş olsun
  • Hocam muhtemelen ergenliktendir, 2 seneye geçer. Haa bu yaşlarda kalp damarlarında tıkanıklık olur mu, ender de olsa oluyor maalesef. Sigara, alkol kullanmayıp 23 yaşında kalp krizinden vefat eden arkadaşım var. Gidin bir profesyonel destek alın. Sağlık forum sitelerinden öğrenilmez.
  • yaasink kullanıcısına yanıt
    bencede ergenliktendir yada göğüs kafesi falan gelişiyordur kime sorsam yaşıtlarıma onlardada varmış 1-2 gündür yok ağrı falan
  • Bir şey olduğunu sanmıyorum ama içinin rahatlaması için bir kardiyoloji doktoruna görünmende fayda var.
    Eforlu EKG testi iste olmadı. Muhtemelen efor esnasında o ağrı olmayacağı için olumlu geçecek testlerin.
    Haftada 6 gün düzenli tempolu yürüyüş yapmanda ve yediklerine dikkat etmende fayda var.
    İleri ki yaşlarda ortaya çıkan rahatsızlıkların bir çoğu gelişme çağında edinilen alışkanlıklardan kaynaklanıyor.
  • SKYSOL!D kullanıcısına yanıt
    30 una kardiyolojiden randevu aldım bakalım ne diyecek zaten büyük ihtimal kansızlık var bende ellerim herzaman soğuktur yazın gelmesiyle biraz azaldı ama soğuk olunca hep morarıyor ellerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 24 Haziran 2017; 15:15:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kardiyoluğa gitmeden önce genel kan testi yaptırıp sonuçlarla birlikte gidersen hem doktorun işini kolaylaştırmış olursun hem de tanı sürecini hızlandırırsın. Zaten burada amacımız bir şeyinin olmadığını ispatlamak :) Ne kadar kapsamlı bakarsak o kadar doğru sonuç alınır.
    orda ister doktor sanırım kan testi falan zaten girmeden önce ekg istiyorlar direk
  • Bazı testler gün içinde çıkıyor ama bazıları bir kaç gün sürüyor. Boşuna git gel yapmak zorunda kalma diye dedim.
    olsun ben yinede gideyim kalbe şimdi dahiliyeye gidince neden kalbe gitmedin demesin göğüs ağrısı için
    hocam gittim değerler baya yüksek çıktı ekg de heyecan yaptıydım ondan oldu sanırım tansiyon 14 9 civarı sınırda dedi kan verdim çarpıntı ilacı yazdı yarın tekrar gideceğim bide heyecan anında tansiyon yükselirmi ? ölçüm esnasında falan bayağı adrenalin vardı ekg de 141 çıkmış kalp atışı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 28 Haziran 2017; 17:42:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master Mirror

hocam gittim değerler baya yüksek çıktı ekg de heyecan yaptıydım ondan oldu sanırım tansiyon 14 9 civarı sınırda dedi kan verdim çarpıntı ilacı yazdı yarın tekrar gideceğim bide heyecan anında tansiyon yükselirmi ? ölçüm esnasında falan bayağı adrenalin vardı ekg de 141 çıkmış kalp atışı

Nabzın 141 çıkması hiç normal bir şey değil siz yanlış görmüş olabillirsiniz. Baya yüksek bir değer.
  • Look At Me kullanıcısına yanıt
    141 bpm yazıyor sağ üstte doktor görünce bu ne çarpıntı dedi zaten heyecan en üst düzeydeydi ölçüm anında yazdığı ilaçta nabızı düşürüyormuş 1 saat önce içtim cidden normale döndü kalp atışlarım insan gibi atıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 28 Haziran 2017; 20:40:24 >
  • bir sıkıntı yokmuş kanda psikolojik diyor doktor sakinleştirici yazsın ordan randevu al dedi yani kalpte bir sıkıntı yok
  • Ben de böyle senin gibi gitmiştim üniversiteye hazırlandığım sene, stresle karışık küçük çaplı panik ataklar geçiriyordum. İlk başlarda küçük dozda yatıştırıcı ilaç verip tuz diyeti falan uygulandı ama faydası olmadı. Gitmediğim doktor, gitmediğim hastane kalmadı. Hiç bir bulguya rastlanmamasına rağmen kan basıncı değerlerim hep yüksekti. Efor testinde falan 20'yi geçiyordu büyük tansiyon... Sonunda hipertansiyon uzmanı tansiyon ilacı yazmak zorunda kaldı. 20 yaşından beri çarpıntı/tansiyon ilacı kullanıyorum. Alkol ve sigara kullanıp, fast food yiyip kendime kötü davrandığım zamanlar çok oldu. Şimdi onların ekstra pişmanlığını yaşıyorum. Doğru bir beslenme diyeti ve düzenli egzersizle normale dönebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SKYSOL!D -- 30 Haziran 2017; 9:42:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    tansiyon konusunda bilmiyorum ölçülürken sakin değildim belki ondanda olabilir ama evde belirtilerini yaşıyorum nadiren baş dönmesi kulak çınlaması oluyor kısa süreli bide yazdığı ilaç beta bloker tarzıymış sabah akşam kullan dedi iyice kalp atışlarım normal olunca kullansam riskli olmazmı
  • Sabah akşam biraz ağır kaçmış ama doktor nihayetinde ilacın ve rahatsızlığının karakteristik özelliğine göre yazmıştır.
    Ben mesela 25mg Beloc ile başlamıştım lakin şikayetlerimin tam olarak geçmemesi üzerine bir kaç ay sonra 50'ye yükseltmişti. 9 sene kullandıktan sonra hareketsiz yaşam, kötü beslenme ve bunlar neticesinde kilo almam yüzünden ilaca rağmen rahatsızlığım tekrar hortladı. Bu sefer ilaç değişti sabah akşam 40mg Dideral yazıldı. Emin ol ilacın sana hiç bir zararı olmayacak. Aksine gereksiz heyecan ve stresin vücutta yaratacağı tahribatı önler. Sınavlarda, mülakatlarda, sahneye-topluluk önüne çıktığında gümbür gümbür kalbin atmaz, yüzün kızarmaz, ellerin titremez :) Migren, anksiyete ve ateşli hastalıklarda da takviye olarak verilir beta blokerler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.