Şimdi Ara

Gerçekten Özgür Müyüz? Determinizm Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu anda bu yazıyı hepiniz okuyorsunuz. Peki gerçekten buna siz mi karar verdiniz?” Evet, tabii ki ben karar verdim. İstersem okumayabilirdim de” diyebilirsiniz. Tamam o zaman isteyen çıkabilir. Sadece konuyu öğrenmeye gerçekten kararlı ( olması belirli ) kişiler bu yazıyı okuyabilir. Ama ne olursa olsun bu yazıyı okumaya devam edenler de etmeyenler de buna kendileri karar vermedi. Neden mi? Determinizm denen bu felsefi akımı hadi hep birlikte inceleyelim...

Yazının devamına https://www.pilibitik.com/gercekten-ozgur-muyuz-determinizm-nedir/ adresinden ulaşabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-596C9B846

Bu mesaj silindi.
    Peki şöyle bir şey düşünelim.

Kapalı alana determine olmuş birine 2 kapı sunuluyor.(ve bu 2 kapıdan birinden geçmesi zorunlu) 2 kapıdan 1'i açık alan diğeri kapalı alan olacak şekilde. Açık alanın içine öldürücü bir zehir konuyor ve bu kişi bu kapıdan girerse ölecek. Eğer kapalı alana açılan kapıdan geçerse yaşayacak. Şimdi bu kapalı alan korkusuna sahip olan biri zehirli kapıdan girmek zorunda kalmaz mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Dışsal olarak kısıtlamayı bilerek yaptım. Amacım içsel bir kısıtlamanın özgür irade ile gerilim içinde oldugunu anlatmaktı. Hali hazırdayken dışsal bir kısıtlama yapmasaydım kişi baştan bir seçim yapmayabilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 15 Haziran 2020; 22:1:45 >
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Senin için bir sorun yok. Sen liberteryen özgür iradeci değil miydin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 16 Haziran 2020; 0:47:34 >
  • determinizm denen şey kaderin değişmeyeceğidir.

daha kütle çekimimi yoksa balık gibi "suyun" içindemi yaşıyoruz onu araştırıyoruz.

100 200 yıl önce bulunmuş formüle edilmmiş olması onu 1000 2000 3000 yıl önce peygamberlerin söylemesinden daha doğru yapmıyor.
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Sorun o ben de başlıyor işte.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.