Şimdi Ara

geri viteste ilerlerken gelen ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
44.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merak ediyorum.neden arabalar ileri doğru giderken şanzumandan ses gelmiyor da geri vitese takıp giderken jiiijjjjjjjjjjjjj diye bir ses çıkıyor.sebebini bilen varmı?ben opellerde çok duyuyorum.benim araççtada var.benimkide opel

• Yapay Zekanın Yanıtı

Geri Viteste İlerlerken Gelen Ses Nedenleri ve Çözümleri

Geri vitesteyken arabanızdan gelen sesler, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bu sesler, uğultudan gıcırtıya kadar farklılık gösterebilir ve genellikle bir sorunun göstergesidir. İşte geri viteste ses gelmesinin yaygın nedenleri ve olası çözümleri:

• Uğultu sesi: Geri vitese taktığınızda uğultu sesi duyuyorsanız, bu dişli kutusu sorununa işaret edebilir. Dişli kutusunun yağ seviyesini kontrol edin ve gerekirse yağı değiştirin.
    • Gıcırtı sesi: Geri geri giderken gıcırtı sesi duyuyorsanız, bu genellikle fren balatalarının aşınmasından kaynaklanır. Fren balatalarını kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
    • Çatırtı sesi: Geri vitesteyken çatırtı sesi duyuyorsanız, bu genellikle şanzıman montajlarının gevşemesinden kaynaklanır. Montajları sıkın veya gerektiğinde değiştirin.
    • Sürtünme sesi: Geri vitesteyken sürtünme sesi duyuyorsanız, bu genellikle debriyaj plakasının aşınmasından kaynaklanır. Debriyaj plakasını kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
    • Çarpma sesi: Geri vitese takarken veya geri geri giderken çarpma sesi duyuyorsanız, bu dişli kutusunda hasar olabileceğine işaret edebilir. Bir tamirciye danışın.

Geri viteste gelen sesleri görmezden gelmek, daha ciddi sorunlara yol açabileceğinden tavsiye edilmez. Sesleri duyduğunuzda, sorunun kaynağını belirlemek ve çözmek için arabanızı bir tamirciye göstermeniz önerilir. Bu, maliyetli onarımları önlemenize ve aracınızın güvenli ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlamaya yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • eğer araç hafifde olsa ileriye doğru kayıyorsa veya gidiyorsa bu sesi yapıyo birde debriyaja tam basılmadığında bu sesi çıkarıyor bütün arabalarda olur bu opellere has değil yani
  • ne kayışı bu?
    dişliden diye biliyorum
  • ben de dişlilerden diye biliyorum ama

arac gerı gerı gıderken 1, vetese takarsanız bıse olmuyor ama tersını yaparsanız jiiiijjjjt

not :sırf bu yuzden şikayetım var adresıe adam opele sıkayette bulunmustu opelde bu soruyu cevaplamıstı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _maTrax_ -- 7 Nisan 2007; 15:48:33 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: _maTrax_

ben de dişlilerden diye biliyorum ama

arac gerı gerı gıderken 1, vetese takarsanız bıse olmuyor ama tersını yaparsanız jiiiijjjjt

not :sırf bu yuzden şikayetım var adresıe adam opele sıkayette bulunmustu opelde bu soruyu cevaplamıstı

arkadaş bence geri giderken gelen sesten bahsetmiş, ileri geri konum değiştirme değil..
  • Geri vites dislisinin cinsi ve mekanizmasi, ileri vites dislilerininkinden farklidir. Ses bu nedenle gelir.
  • Pc data arkadaşımızında dediği gibi bu geri viyes dişli mekanizmasından kaynaklanır normalde şanzımanda bi çeviren yani motordan gelen gücün verildiği birde çevrilen diferansiuyele giden dişli vardır. geri viteste ise bu iki dişli için tekerlerin ters dönmesini sağlayan yardıncı bir dişli gelir ve ses bundan gelir. normaldir. kayış falan yoktur sesin tek kaynağı ara dişlidir.

gelelim geriden ileriye rahat geçmeye fakat ileriden geriye gıcırtılı geçmeye arkadaşlar araçların %90 ınında geri viteste senkromenç denen dişli yoktur ve buna gerekte yoktur. bunun amacı ileri viteslerde geçiş sırasında frenleme yaparak örneğin 1 den ikiye geçerken dişlilerin hızını ayarlayıp geçişi kolaylaştırmak şanzıman ömrünü korumak ve darbesiz bir geçiş yapmaktır ve bu ileri viteslerde mecburidir ancak siz ileri bir manevrada aniden geri manevra yapmayacağınızdan geri viteste bu frenleme tertibatına ihtiyaç duyulmaz bu sebeplede bir anda geriye geçerken o malum ses çıkar bunuda engellemek için

1- geri manevra yapmadan aracın mutlaka durdurun
    2- geri vitese geçerken debriyaja tam basın
    3-eğer yarı kademe geçerse yani vites tam geçmeyipte debriyajdan ayak çekilince araç gırç sesi yapar ve boşta gibi ileri gider yada hareket etmezse vitesi boşa alın debriyajı bırakın ve tekrar basıp yavaşça tekrar geriye geçin....

varmı soru?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim aracımda normalden farklı olarak buna benzer bir ses duyuluyor.

Geri giderken araçtan gelen " jiiijjjjjjjjjjjjj" şeklinde, kayış sıyırmasına benzeyen normalden farklı olarak duyduğumuz bu sesin kaynaklandığı sorun araç uzun süre kullanıldığında başka problemlere sebeb olur mu?

Birde bu geri vites dişlisi ile ilgili fiyat verebilir misiniz? Sorun sizce bu parçada mıdır?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.