Şimdi Ara

Geri Viteste Kalkamamak, Vitesin Titremesi ve Motor Sesi [Videolu]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Araç 172000 Km'de, 2009 Mitsubishi Colt.
    Yaklaşık 20 Gün önce aldim, henüz 15-20 km yol yaptik, ehliyetim yok, eşim kullandı. Ben de ehliyeti bir kaç haftaya alacağım.
    Neyse, aracı geriye takıp debriyajdan ayağımı kaldirmaya başlayınca motordan ses geliyor ve vites videoda olduğu gibi titriyor, araç kalkmıyor. 3 defa deniyorsam 1 inde bu sekil, kontağı kapatip tekrar açınca düzeliyor bazen, bazen bir kac defa kapatıp açınca düzeliyor. Expertizde de motor %97 dendi, hic bir sekilde oynama yok vs sorun görmediler. Aracı alırken de hic gözüme çarpmadı. Bakımlarına da daha 4-5 Bin km var. Bu sorun neden kaynaklanabilir ?

Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3 yıl Mitsubishi Colt kullandım ancak benimki yarı otomatik olandı. Farklı bir durum yoksa debriyaj balatası sıyırmış olabilir mi acaba? Daha önce değişmedi ise zamanı gelmiş de geçiyor bile olabilir.

• Vites geçmiyor dişli sıyırıyor bence. Altını mı vurdunuz aracın
    Yada baskı balata yeni değiştide ayarmı yapılmadı..

• quote:

Orijinalden alıntı: sissil

Vites geçmiyor dişli sıyırıyor bence. Altını mı vurdunuz aracın
    Yada baskı balata yeni değiştide ayarmı yapılmadı..
    Hocam aracın altını vurmadim ki araç kasisten bile geçmedi aldıktan sonra.

Koç oto expertiz'e götürdüm ki baya övülen bir yer, expertiz raporunda ok ile gösterdiğim şeyden bahsetmislerdi, aracı da uyguna aldim sayilir bir kaç bin lira ona baktıririm diye düşünüyordum ama sanzimani elime alacağım diye korkuyorum

Bununla alakası olabilir mi ?

Geri Viteste Kalkamamak, Vitesin Titremesi ve Motor Sesi [Videolu]

Ama bana da sizin dediğiniz vites geçiş sorunu geldi arada geçiyor arada geçmiyor, dişilerde vs sorun varsa tahmini masrafı ne olur ki hocam şanzıman değişmek zorunda kalmaz inşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Divinita- -- 25 Temmuz 2020; 22:56:33 >

• Evet baskı kaçırıyor demekki bitmiş. Volana zarar gelmeden değiştir.

Test etmek istiyorsan 3 cü vitese tak aracı kaldır stop etmezse baskı balata mafiş.

• quote:

Evet baskı kaçırıyor demekki bitmiş. Volana zarar gelmeden değiştir.

Test etmek istiyorsan 3 cü vitese tak aracı kaldır stop etmezse baskı balata mafiş.
    Ben 1. Viteste de stop ettiriyorum hocam kurstaki araç dizel bunda pratik için denedim kolay stop ediyor ama 3te mi denemek lazim ?

• 1 de stop ediyorsa balata kaçırmaması lazım. Şöyle söyliyim balata kaçırıyorsa eğer araç kolay kalkar belli birşey sonra gaza basarsın viteste iken devir artar sonra azalır. En sonunda da viteste bile olsan gaza basarsın araç boşta gibi ses yapar gitmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 25 Temmuz 2020; 23:2:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gaz pedalında ki son tık sesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

1 de stop ediyorsa balata kaçırmaması lazım. Şöyle söyliyim balata kaçırıyorsa eğer araç kolay kalkar belli birşey sonra gaza basarsın viteste iken devir artar sonra azalır. En sonunda da viteste bile olsan gaza basarsın araç boşta gibi ses yapar gitmez.
    Ediyor hocam, debriyajdan ayağımı hızlı kaldırınca. Teşekkür ediyorum yorumlarınız için.

Edit

Hocam bugün arabada onu farkettim, debriyaji yarilayip gaza basiyorum(yavaşça ayak debriyajdan çekiliyor gaza yükleniyor) devir yükselip azalıyor kendi kendine gibi geldi yani o devrin yükseldiği kadar güç vermiyor araca. Böyle motor sesi yükseliyor devir 2500 gibi oluyor ama araç henüz yavaş, sonra devir 2000 e düşüyor kalkıyor garip bir şeyler. Herhalde dediğiniz durum bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Divinita- -- 25 Temmuz 2020; 23:6:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -Divinita-

Ediyor hocam, debriyajdan ayağımı hızlı kaldırınca. Teşekkür ediyorum yorumlarınız için.

Edit

Hocam bugün arabada onu farkettim, debriyaji yarilayip gaza basiyorum(yavaşça ayak debriyajdan çekiliyor gaza yükleniyor) devir yükselip azalıyor kendi kendine gibi geldi yani o devrin yükseldiği kadar güç vermiyor araca. Böyle motor sesi yükseliyor devir 2500 gibi oluyor ama araç henüz yavaş, sonra devir 2000 e düşüyor kalkıyor garip bir şeyler. Herhalde dediğiniz durum bu

Alıntıları Göster
    Ayağın debriyajda değilken dip gaz yap mesela 2 ye taktıktan sonra devir artıp düşüyorsa kaçırıyor.

• hocam araç 172bin km yol yapmış ve muhtemelen baskı-balata hiç değişmemiş sizden önceki sahiplerinde. o kadar km gitmiş olması bile çok iyi, normalde ortalama 120bin km civarı değişir manuel vites araçlarda. zaten birazda bu bakım işleri yaklaşınca elden çıkarmaya bakar insanlar, satayım başkası uğraşsın mantığı. experde çıkmış zaten siz bu tür şeyleri pazarlık yaparken fiyattan düşeceksiniz "bak bunun baski-balatası değişmesi lazım" diyeceksiniz. önceki sahibi %100 biliyordur bu durumu eğer çok acemi biri değilse.

@Konu Sahibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 25 Temmuz 2020; 23:12:12 >
  • quote:

Ayağın debriyajda değilken dip gaz yap mesela 2 ye taktıktan sonra devir artıp düşüyorsa kaçırıyor.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler hocam yorumunuz için. Aracı çıkaracağım zaman uygun an olursa (anca elli metrelik site içerisinde birinci vites ile gidip gelebiliyorum şu anda) deneyeceğim.

• Vites geriye tam geçmiyor böyle denerseniz dişliyi sıyırırsınız yakında. R ye aldığınızda elinizde yuvaya oturduğunu hissetmeniz lazım eğer oturumuyorsa aracı 1. Vitese alın çok az ileri alın sonra tekrar geriye takın geçecektir.

• Sorun debriyaj sisteminde
    Bizde de aynı sorun vardı hatta baskı balata yeni değiştikten sonra yapmaya başlamıştı.
    Ustaya götürdük aracı sert kaldırıp denedi bunda bişe yok vs. Dedi geçti.
    Ama özellikte bayırda devir 4.000'e kadar çıkıyor hızlanmıyordu. En son video çekip verdik aracı gaz kelebeği adaptasyonu yaptım diyip verdi aracı (Aslında iyi bir usta arızayı hemen anlar)
    Verdikten sonra arıza biraz daha azalmıştı ama devam ediyordu ta ki geçen haftaya kadar hepten sıyırmaya başladı başka bir ustaya götürdük sorun üst hidrolik merkezi arıza veriyor baskının üstüne yağ damlatıyor ve sıyırma yapıyor.

Aracınızı vereceğiniz ustayı iyi seçin iyi usta olduğu kadar allah korkusu olan biriside olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: suatcagdas

hocam araç 172bin km yol yapmış ve muhtemelen baskı-balata hiç değişmemiş sizden önceki sahiplerinde. o kadar km gitmiş olması bile çok iyi, normalde ortalama 120bin km civarı değişir manuel vites araçlarda. zaten birazda bu bakım işleri yaklaşınca elden çıkarmaya bakar insanlar, satayım başkası uğraşsın mantığı. experde çıkmış zaten siz bu tür şeyleri pazarlık yaparken fiyattan düşeceksiniz "bak bunun baski-balatası değişmesi lazım" diyeceksiniz. önceki sahibi %100 biliyordur bu durumu eğer çok acemi biri değilse.

@Konu Sahibi
    Suat hocam teşekkür ediyorum yorumunuz için. Muhtemelen öyledir, ben aracı da biraz uyguna aldım sayılır muadillerine göre. Birazdan kastım belki 2-3 bin Tl. Onu da bu masraflar için düşünmüştüm, expertiz yaparken oradaki çalışan 1100-1300 lira arası baskı balata demisti, tamam dedim bende. Sorun inşallah odur diyorum. Daha ağır, masraflı bir şeyler çıksın da istemiyorum. Motor performansı dyno testte 97 çıkınca, çok da km'ye takılmadan almak istedim aracı.

• quote:

Orijinalden alıntı: e30 m3

Vites geriye tam geçmiyor böyle denerseniz dişliyi sıyırırsınız yakında. R ye aldığınızda elinizde yuvaya oturduğunu hissetmeniz lazım eğer oturumuyorsa aracı 1. Vitese alın çok az ileri alın sonra tekrar geriye takın geçecektir.
    Aracı geriye alınca 'dııt' diye ötüyor hocam, tam geçmese ötmez diye düşünmüştüm ama ?

• Öyle ötmesi dişlinin oturduğu anlamına gelmez. dediğimi deneyin rahatça geçecektir genelde renault araçlarda böyle olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: iCrush

Sorun debriyaj sisteminde
    Bizde de aynı sorun vardı hatta baskı balata yeni değiştikten sonra yapmaya başlamıştı.
    Ustaya götürdük aracı sert kaldırıp denedi bunda bişe yok vs. Dedi geçti.
    Ama özellikte bayırda devir 4.000'e kadar çıkıyor hızlanmıyordu. En son video çekip verdik aracı gaz kelebeği adaptasyonu yaptım diyip verdi aracı (Aslında iyi bir usta arızayı hemen anlar)
    Verdikten sonra arıza biraz daha azalmıştı ama devam ediyordu ta ki geçen haftaya kadar hepten sıyırmaya başladı başka bir ustaya götürdük sorun üst hidrolik merkezi arıza veriyor baskının üstüne yağ damlatıyor ve sıyırma yapıyor.

Aracınızı vereceğiniz ustayı iyi seçin iyi usta olduğu kadar allah korkusu olan biriside olsun.
    Teşekkürler hocam yorumunuz için. Dediğiniz aklımda bulunsun. Evet usta işi çok önemli, İstanbul'da FSM otomotiv varmış İzmit'ten oraya götüreceğim ehliyeti alir almaz bakım için inşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: e30 m3

Öyle ötmesi dişlinin oturduğu anlamına gelmez. dediğimi deneyin rahatça geçecektir genelde renault araçlarda böyle olur.
    Teşekkürler hocam. Sitenin icinde ileri geri yapiyorum geçmediği zaman oyle yapip deneyeyim, en azından sorun neyse yarın bir gün yol ortasinda problem yaratmasin geçici çözümü olsun

• Bence acemisiniz hocam biraz geliştirin kendinizi ayrıca arabada yeni yani alışmak lazım bir iki gün.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Süleyman Çakır.

Bence acemisiniz hocam biraz geliştirin kendinizi ayrıca arabada yeni yani alışmak lazım bir iki gün.
    Hocam ben de en başlarda öyle düşündüm ama altı üstü ayağımı debriyajdan hafifce kaldiriyorum, bazen geri gidiyor bazen gitmiyor yaptığım hep ayni hareket bende ne sorun olabilir ki

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.