Şimdi Ara

Getir küçülmeye gidiyor: FreshDirect ve BiTaksi'nin satılması planlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Getir küçülmeye gidiyor: FreshDirect ve BiTaksi'nin satılması planlanıyor
    Hızlı market ve yemek teslimatı şirketi Getir, elindeki bazı markaları satmayı planlıyor. İngiliz Sky News’in edindiği bilgilere göre FreshDirect ve BiTaksi’nin satılması değerlendiriliyor.

İki gün önce çıkan haberlerde Getir’in yeniden yapılanma hakkında radikal kararlar almak istediği ortaya çıkmıştı. Hızlı bir şekilde büyüyen ve satın alımlarla birlikte genişleyen Getir, bazı ülkelerdeki faaliyetlerini sonlandırmıştı.

Sky News’in bugün yayımladığı haberde Getir’in azınlık hissedarı olan Abu Dabili yatırımcı Mubadala’nın birçok varlığı satmak istediği belirtiliyor. AlixPartners isimli şirket, Getir'in yeniden yapılanma süreci için danışmanlık desteği veriyor.

Ayrıca Bkz.X (Twitter), yeni kullanıcılar için ücretli oldu

Getir, beş ülkede faaliyetini sürdürüyor

Getir, bir dönem yaklaşık 12 milyar dolarlık değerlemeye ulaşmıştı. Sonrasında düşüşe geçen Getir; Fransa, İtalya, İspanya ve Portekiz gibi ülkelerden çekildi. Getir hali hazırda Türkiye, İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD olmak üzere beş ülkede faaliyetini sürdürüyor.

Getir, ABD’de online market hizmeti sunan Freshdirect’i 2023 yılında satın almıştı. BiTaksi ise ülkemizde taksi çağırma hizmeti sunuyor. Bu iki şirketin satışı için potansiyel müşterilerle değerlendirmeler yapılacak.

Kaynak:https://news.sky.com/story/grocery-delivery-app-getir-eyes-disposals-amid-crunch-talks-13116411

• Hızlı giden atın bir şeyleri seyrek düşmeye başlıyor.

• Buyuk ihtimalle buyuk sehirlerdeki taksi yapilanmasinda revizyona gidilecek. O yuzden daha degersizlesmeden elden cikarilmak isteniyor diye dusunuyorum.

• Hızlı yükselişin sonu hızlı düşüş olur. Pandemi döneminde çok büyüdüler, aynı talebin devamlı geleceğine inandılar sanıyorum. İnsanlar marketlere dönünce agresif büyümenin sonuçları ortaya çıkmaya başladı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çok değerlenen şirketlerinde çok fazla yatırım alması tehlikeli işte.

Çok para gelince çok fazla yatırım yapıyorsun anlamsız şekilde oraya buraya sonra dönüp dolaşıp patlıyor yine sana.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bi ara gerçekten faydalı olduğuna inandığım bi uygulamaydı. Arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine kullanıp yine arkadaşlara tavsiye etmiştim ki en faydalı reklam da budur, bi anda gönderim ücreti olarak 50 tl kesmeye başladılar. İş şova döndü. Bence de azalarak bitmeli.

• fatihgeyikci kullanıcısına yanıt

Binmediğim ve gelmeyen taksiye 20₺ ücret çıkarmıştı Bitaksi sildim direk uygulamayı. 20₺’sinde değilim ben almadığım hizmete, gelmeyen taksiye para ödemem. 50₺’ye çıkmış demek ki gönderim ücreti.. Taksiciler meydanı boş buldukça daha çook halkımız zulüm görür.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.