Şimdi Ara

Gigabyte anakart kullananlar, bios programlarına dikkat edin!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Epox anakartımın arıza yapmasından sonra Gigabyte M720-US3 adlı anakartı aldım.
    Sonra ilgili anakartın montajını yapıp incelemeye başladım.

İlk önce biosta yaptığım ayarlar bilgisayarı kapatıp bir süre bekleyince siliniyordu.
    Dos ortamından güncel biosu yüklediğimde bu sorun kayboldu.

Sonra anakart cd sini takıp içeriğine baktım. Keşke bakmasaydım :(
    Başlangıçtaki atlama ekranını (splash screen) değiştirebileceğim programı gördüm.
    Daha önce epox anakartımda atlama ekranının resmini defalarca değiştirmiştim.

Neyse programı çalıştırıp uygun renk derinliğindeki ve çözünürlükteki resmimi programa gösterdim. Ve resmi kayıt ettim.
    Herangi bir sorun çıkmadı. Program biostaki resim olarak benim belirlediğim resmi gösteriyordu.

Bu işlemi windows xp üzerinde yaptım. Resmimi görmek için sistemi yeniden başlattığımda ekrana görüntü dahi gelmedi. Yani bios arızalandı.

Gigabyte anakart CD sinde bulunan bios ile ilgili programları windows üzerinden kullanmayınız.
    Bios update eylemlerini dostan veya bios üzerindeki programla yapmak en sağlıklısı.

• Yanlış Yapmadıktan Sonra Aynı İşlevlik Olması Lazım Ama ?
  • By işler dos ta yapmak hem daha güvenli hem de daha zevkli.
  • Yazılım windows uyumlu değilse (installer yoksa) sorun sizin,ama yazılım windows uyumlu ve bu uyarı varsa o zaman saçmalık.
  • Öncelikle program windows uyumluydu ve installer şeklinde anakart cd sinden yüklemiştim.
    Program kullanıcı hatalarını azaltmak için sade bir arayüze sahip.

Gigabyte anakart kullananlar, bios programlarına dikkat edin!

Kullanıcı load image ile resmini belirleyip save ile kayıt edebiliyor. Bende öyle yaptım.

Tabiki benim karşılaştığım bu sorun sizde olmayabilir. Benimkisi sadece bir uyarı.
    Bendeki oluşan bu sorun belki arkaplanda çalışan bir program yüzünden (Nod32 vs gibi) , veyahut daha önceden biosu güncellediğim için oluşmuş olabilir.
    Tam bir fikrim yok ve ben bu konularda deniyimsiz birisi deyilim.

Kullanıp kullanmamak sizin bileceğiniz iş.
    Saygılar........

• Asus,MSI Bir Sürü Anakarta Windows Üzerinden Güncelleme Yaptım Hiçbir şekilde sorun olmadı... TABİ TEMİZ Formatlı XP"de..
  • 3 tane giga anakartımda windows üzerinden 10 a yakın bios güncelledim, hiçbir sorun yaşamadım ve çok basitçe bios güncelleyebildim.

Genelleme yapmaktan kaçınınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • floppy yi söktüğümden beri mecburen win üzerinden bios güncelliyorum ve şimdiye kadar hiçbir sorun çıkmadı.
  • Anakart Dual BIOS değil mi?
  • MSı anakart kullanıyorum sıtesınde update yaptım ama tehkıle ıs elektırık gıtıgı an bıos ucabılıyor kesıntısız guc kaynagı var oyuzden korkmadım hızlı sekılde bıos onlıne update yaptım
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

3 tane giga anakartımda windows üzerinden 10 a yakın bios güncelledim, hiçbir sorun yaşamadım ve çok basitçe bios güncelleyebildim.

Genelleme yapmaktan kaçınınız.

ben de aynı şeyleri söyleyebilirim.ama istisna olarak 2000 li yıllarda bu işlemi yaptığımda gigabyte anakartım yanmıştı.
  • Bios update gerçekten riskli bir iş. Eğer gerçekten bios update size fazla bir şey kazandırmayacaksa yapılmamalıdır.
    Windows ortamında bu işlemi yapmak biraz daha risk oramnın arttırıyor. Mümkünse dos ortamına düşüp yapmak veya anakartınızın biosunda gerekli seçenek mecutsa onun üzerinden update yapmak risk oranını düşürecektir.

Bildiğimiz gibi artık disket sürücüsü bir çok bilgisayarda yok. Ama dos ortamına düşmek içinde illa disket sürücüsüne gerek yok.
    Dos ortamına düşmek için iligli bios update programının kullanarak bootlu cd veya dvd hazırlamanabilir. Ayrıca usb flash disk gibi aygıtlardan da faydalanabiliriz.
    Ben dos ortamına düşmek için grub4dos tan faydalanıyorum. "Ghost kullanmak için vs. "

Arızalanan anakartımda dual bilos özelliği bulunmaktaydı.
    http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=3006

Bu arada bir düzeltme yapım. Programda load image ardından auto ile seçtiğim resmi yüklemiştim.

• anakart cd sinden çıkan program en güzeli

eski pc mde de cd den çıkan programla güncelleme yapıyodum yenide de cd den çıkan programla yapıyorum hiç bi sorunla karşılaşmadım

Programın adı: @BIOS
    http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Utility_List.aspx
  • Bende anakartın orjinal cd sindeki programı kullandım zaten. :(

Bu arada windows üzerinden böyle bir işlem yapmak ikinici kez başımı ağrıttı.
    Tarihi yanlış hatırlamıyorsam 2004 senesinde windows üzerinden markasını hatırlamadığım bir anakartada bios update yapmıştım. Ve anakart mefta olmuştu.
    Bu arada aynı anakartta aynı program ile daha öncelerde sorunsuz update yapmıştım ve sorun çıkmamıştı.

Buda demek oluyorki arada istisnai durumlar çıkabiliyor....

Bu arada anakartımdaki arıza garanti tarafından karşılanmıştır... (Yeni aynı model anakart yollamışlar.)
  • @bios yazılımı ile defalarca bios güncellemesi yaptım şükürler olsunki hiçbir sorunla karşılaşmadım. Bu yazılımı kullanmaktaki asıl amacım siteden farklı olarak daha güncel bios sürümlerini indirebilmesiydi.
  • bende 10larca kez giga anakartlara bios yükledim windows ve q-flash ile hiçbir problem çıkmadı.bence sizin gözden kaçırdığınıuz bir nokta var
    face wiazrd da kullandım hiçbir problem çıkarmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 30 Eylül 2009; 21:38:44 >
  • Tabiki dos daha güvenli bu tarz işlemlerde ama, gigabyte anakartlarda güvenli bios güncellemesi için dos'a gerek yok, güncel biosu bi flash diske atıp bios üzerindeki qflash yazılımıyla biosu gayet sağlıklı bir şekilde işletim sistemi devrede olmaksızın güncelleyebiliyorsunuz... Bugüne kadar ben hep bu şekilde yaptım ve hiç sorun yaşamadım... @BIOS gibi windows üzerinden bios güncelleyen programlara güvenemiyorum buna rağmen bi kaç kez kullandım sıkıntı yaşamadım. Belki sizin boardunuzda gözlemleyemediğiniz bi sorun söz konusuydu yada o an için işletim sisteminizdeki bi problem, çalışan bi program buna sebep oldu... Bilemiyorum... Yetkili Servis bu konuda sorun çıkarmaz. Geçmiş olsun Bios güncelleyecek arkadaşlarımız uyarını inşallah dikkate alırlar... Basit olduğu için windows üstünden bios güncelleyip anakartı riske atmaya değmez...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BiLgiSeaRcheR -- 27 Eylül 2009; 17:28:56 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.