Şimdi Ara

Gitar amfisini akü ile çalıştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
2.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Meraba arkadaşlar. Benim bir gitar amfim var 15w gücünde. Gitar amfisini akü ile çalıştırma
    Bunu dışarda da kullanmak istiyorum.(piknik sokak dağ bayır vs.)
    Bunun için bir akü almayı düşünüyorum. Ama nasıl bi akü almam gerek akü dışında başka bir işlem yapmama gerek var mı ?

Amfinin şöyle bir trafosu var Gitar amfisini akü ile çalıştırma

Yardımcı olur musunuz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Sadece trafo resminden ve cihazın ses yükselticisi olması göz önüne alınarak besleme katının +12(15)VDC ...0VDC... -12(15)VDC gibi simetrik besleme olduğu tahmininde bulunulabilir.

Trafonun devreye bağlanan kısmının detaylı ve farklı açılardan çekilmiş resimlerini eklerseniz daha doğru cevaplar alabilirsiniz.
  • rafet32 kullanıcısına yanıt
    Eğer tahmininiz doğruysa bir yükselteç devresi mi yapmam gerek.
    Akşam dediğiniz gibi detaylı resim yüklemeye çalışacağım yanıtlarınızı bekliyor olacağım

• 15V simetrik besleme ile çalışan amplifikatör büyük ihtimal 12V simetrik besleme ilede çalışacaktır. Tabi bu durumda max çıkış gücünde bir miktar düşme meydana gelecektir, fakat ses seviyesinin dış ortamda sizin işinizi göreceğini tahmin ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rafet32

15V simetrik besleme ile çalışan amplifikatör büyük ihtimal 12V simetrik besleme ilede çalışacaktır. Tabi bu durumda max çıkış gücünde bir miktar düşme meydana gelecektir, fakat ses seviyesinin dış ortamda sizin işinizi göreceğini tahmin ediyorum.
    Trafo etiketinde 0,3A diyor.
    Akü yerine ucuz bir UPS alsa idare edemez mi?
    Ya da bilemiyorum. Amfinin yapısı simetrik girişli değilse diyot köprüsü çıkışlarına da bağlasa olur.
    Tek sorun trafo çıkışlarının nereye nasıl bağlandığını görebilmek.
    Bu da arkadaşın detaylı foto paylaşmasına bakar.
  • Gitar amfisini akü ile çalıştırma Gitar amfisini akü ile çalıştırma Gitar amfisini akü ile çalıştırma

Evet bu şekilde cekebiliyorum isterseniz başka yerini de çekeyim daha detaylı. Sadece baskı devrenin alt bağlantı kısmını çekemiyorum sabit olduğu için

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 4 adet diyot var hemen yanında da 2 adet kapasitör var benim tahminimce 15-0-15 köprü bağlantı ile 0-15 olarak kullanılıyor. Yapmanız gereken köprü diyot çıkışına 12v aküyü bağlamak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Akünün amperinin bi önemi yok dimi uzun süre kullanma dışında (saat olarak) birde hangi diyotun çıkışına bağlıyacagim

• quote:

Orijinalden alıntı: Metris41

Akünün amperinin bi önemi yok dimi uzun süre kullanma dışında (saat olarak) birde hangi diyotun çıkışına bağlıyacagim
    Amperin bir önemi yok. Aküyü direk kapasitorun artı ve eksisine bağlayın yeterli. 2 adet büyük var ya ... Onlardan birine..

Buda baskı devre kismi Gitar amfisini akü ile çalıştırma
    Kondansatör un gri tarafındaki bacak eksi bacak oluyor dimi

• quote:

Orijinalden alıntı: Metris41

Buda baskı devre kismi
    Kondansatör un gri tarafındaki bacak eksi bacak oluyor dimi
    Evet hocam eksi kısmında uzun gri şerit mevcut.

Benim takıldığım küçük bir nokta var. Üç uçlu trafoda doğrultma işlemi iki diyot ile yapılır. Kartın arka yüzüne bakmadım ama, arkadaşın amplisinde iki büyük kondansatör ve dört diyot görünüyor. Simetrik besleme olmasın mı?...

Değildiyse uygulama doğru.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 24 Temmuz 2019; 20:56:48 >
  • Valla napcamı bilemedim ben 😊 amfi yanmasından da korkuyorum kaldım öylece cevaplarinizi bekliyorum 😃

• Simetrik besleme kullanılmış. 2 adet 12V luk aküyü aşağıdaki gibi seri bağlayın. Trafodan çıkan siyah kabloyu iki akünün birleşme noktasına, diğer kırmızıları akülerin boşta kalan diğer uçlarına bağlayın. Kırmızıların sırasının bir önemi yok, devredeki diyotlar polarite problemini çözecektir.

Akünün amperi ne kadar yüksek olursa o kadar uzun süre şarj etmeden kesintisiz kullanabilirsiniz.

Gitar amfisini akü ile çalıştırma

• İlave açıklama: Trafo bağlantılarını kestikden sonra aküleri bağlayın yoksa akü kutupları trafonun sekonder sargıları bir birine bağlanmış olur. Seconder sarım sayısı az olduğu için trafoya zarar verebilirsiniz.

Bu şekilde değilde doğrultucu çıkışından lehimleme imkanınız varsa, büyük iki kapasitörün bacaklarından 3 kablo çıkartıp yine çalıştırabilirsiniz.
    Çok teşekkür ediyorum.
    Usta sizinle nasıl iletişime gecebilirim. İnstagram whatsap veya Facebook kullanıyor iseniz birkaç sorum daha olacak burayı meşgul etmek istemiyorum

• Forumdan devam edebilirsiniz. Forumlar karşılıklı bilgi paylaşımı için varlar, meşgul ediyorum diye düşünmeniz yanlış olur.
    Hem konu başlığı altında ilerlenirse üretilen içeriğik zengin olur ve daha fazla kişi faydalanır.
    Dediğiniz gibi 2 akü birleştirip simetrik beslemeyi sağlayabiliyorum usta ancak 2 akü almak biraz maliyetli geliyor bunun başka bir yöntemi yok mu.
    Dfk24 isimli arkadaşın dediğini uygulasam yani kondansatörlerin ayağına 12 v akü baglasam olmaz mı yada başka bi yöntemi yok mu

Veya 12 v tek aküyü simetrik yapsam voltajı bölerek +6v 0 -6v olucak şekilde düzgün verim alamazmıyım normalde en yüksek sesin yarısı kadar ses çıksa yeterli olur benim için

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.