< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
God of War: Ragnarök (2024) PC ANA KONU #Türkçe (30. sayfa)
-
-
Nvidia denetim masasından exe’yi seçip düşey senkronizasyon açtım ancak değişen pek bir durum yok. Dodi update için exe dosyası yüklemiş. Onu indirip kurdum bakalım umarım eskisinden daha iyi olur. 6GB VRAM düşük geliyor yoksa mid-high ayarlarda gayet güzel performans alıyorum. Bir türlü düzgün oynayamamak canımı sıktı. Mecbur FG kapatıp oynayacağım.
Edit: Fps limitini kapatınca yırtılmalar büyük oranda çözüldü. Şu an sorunsuz oynanıyor. Yardımcı olanlara teşekkürler, herkese keyifli oyunlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peace Sells.. -- 24 Eylül 2024; 20:59:16 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ya arkadaş ne optimizasyon yapmışlar ilk bölüm süper gerisi problem hep. Out of memory hatası alıp duruyorum sabahtan beri… bellek sızıntısı mı var bu oyunda?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba arkadaşlar sorunu orjinal oyun ile mi yaşıyorsunuz.yoksa kırılmış oyun ile mi ona göre satın alacağım orjinal kullanıp sorun yaşayan lütfen yazabilir mi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Amd Frame Gen çok daha iyi çalışıyor. DLSS’de frame pacing sorunu var. 120 fps de bile akıcı gelmiyor.
Evet tam düzgün değil halen. Menüden oyuna geçerken birkaç saniye donuyor vs. Amd'nin stabil.
-
İlk bölüm daha kapalı alan olduğu için ikinci bölümde performans ciddi oranda düşüyor. 3 saat oynadım ikinci bölümde ve VRAM kullanımı 11.5 Gb’a sabitlendi. (16 gb kart ile)
The Last of Us’da da böyleydi. 12 gb kart bile yetmiyordu ama patch’ler ile VRAM kullanımını 8’lere düşürdüler.
Zorla vsync açıyorsan frame gen ile birlikte input lag uçuşa geçer. GSYNC, Freesync, VRR vb. olmadan frame gen kullanılmamalı.
Bende 8gb ekran kartı var last of usta bile böyle problem yaşamadım. Alfheim a geldim geleli her 20 dakikada bir oyun çöküyor Out of memory hatası alıyorum vram den dolayı
Demek herkeste düzelmemiş halen. Frame gen açıksa o epey vram arttırıyor. Dlss / Fsr upscaling ise düşürür. Texture ayarını da medium'a almak fayda edebilir. Bu arada 1080p dimi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 25 Eylül 2024; 7:47:36 >
Hocam frame gen kapalı ayarlar high da ama 30 fps oynuyorum oyunu. Çok garip bi şekilde Alfheim a kadar problem olmayan vram burada dolmaya başladı. Oyuna başladığımda 6.9 gb vram kullanımıyla başlayıp 8 i dolduruyor ve Out of memory hatası verip çöküyor oyun. Ben mi yanlış biliyorum bu ayarlarla 6.9 gb vram kullanıyorsa orada sabit kalması gerekmez mi? Dokuları düşürsem vram kullanımı azalsa leak problemi olduğu için yine 8 gb ı doldurup çökmeyecek mi?
Evet bu arada 1080p oynuyorum fsr kapalı ama dediğim gibi 30 fps oynuyorum görüntüden feragat etmemek için fpsten feragat ettim :D fsr de açacaksam vay haline bu bilgisayarın hem 30 fps hem fsr açık olmaz :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemo94 -- 25 Eylül 2024; 7:52:36 >
Alfheim'da artması leak değil bence orada daha fazla ve detaylı texture var. Oyunun sistemi yoran bölgelerinden biri. Ona yakın bir yer daha var sonra. Karlı bölgeler dışında böyle biraz genel olarak. Upscaling açık değilse onu balanced yapıp, texture medium yapıp bir dene istersen. Yapacak bir şey yok yani o bölgede işini görsün en azından. Beklemek mantıklı olmayabilir bunun için patch.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 25 Eylül 2024; 7:54:52 >
Valla 30 fps çekilmez bence. Pc'nin farkını görmek lazım. Quality ve balanced modu kötü değil bence. Ki zaten mecbursun gibi duruyor şu an.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 25 Eylül 2024; 7:55:54 >
Ps5 üzerinde yağ gibi akıyordu oyun ama belli ki pc optimizesi ciddi sıkıntılı. Buradaki çoğu arkadaşın sabit 60 fps alması lazım normalde. İyi ki zamanında konsolda oynamışım. Sonradan pcye gelen portların az da olsa bir kısmı problemli geliyor. Bu oyunun portunu kim yapmış?
-
Hocam bende ps4 var ben bu oyunu 60 fps hayaliyle steam de aldım 7 saat oldu iade de edemiyorum 30 fps oynayacağımı bilseydim keşke ps4 de alsaydım oyunu :D fsr balanced 30 fps hali ps4 den bile kötüdür PC’de :D
Sanmıyorum şahsen. Her hali pc'nin Ps'ten iyidir benim gözümde. Kart neydi senin?
Jetpack interactive diye bir firma yaptı ilk oyunun portunu da bunlar yapmıştı ilk oyun fena değildi ama bu rezalet
Rx6600 hocam
Fsr Quality, Texture ve Tessellation Medium dene bence. Tessellation bazı yerlerde fps killer. Şu fast travel yaparkenki boyutta feci fps düşürüyor mesela.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 25 Eylül 2024; 8:1:54 >
Monitör freesync.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X