Şimdi Ara

God of War: Ragnarök | Çıktı | PC ANA KONU #Türkçe (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
820
Cevap
18
Favori
28.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Düzelmedi hocam en azından bende hala sıkıntı devam ediyor. Bugün yaklaşık bir saat oynadım. 3080 kartimla 130 fps lerde başladığım oyun 60 fps lere kadar dustu 1 saat içinde pc ye restart attim düzenldi. Bakalım ne zamn düzenltecekler. Son sürümdeyim buarada.

• macorono34 kullanıcısına yanıt
    Hocam oyunda iki ayrı leak var bence. Vram sızıntısı fps düşüşüne neden oluyor anlık fps drop shuttering mevzusu var. Bir diğer sıkıntı ise oyundaki ram kullanımı bir süre sonra uçup gidiyor. Kendi adıma şöyle örnek vereyim. 16 gb ram im var.8-9 hadi max 10 oluyor tamam diyorum sıkıntı yok. Sonra misal 1 saat sonra 11-12-13-14-16 olunca kilitlenip kalıyor. Crash yiyorum. Son update ile bendeki vram sorunu çözüldü. Fps drop yok. Ama ram den dolayı çökme oluyor bazen.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ThomasAngelo89 kullanıcısına yanıt
    Hocam muhtemelen son fix ile vram ihtiyacını pc belleginden karşılıyor. Benim pc 16 gb ama 24 gb 3090 var. Bellekte hiç şişme olmadi, fps düşüşüde yok. Onun dışında ne bellek ne gpu değiştirmeye değecek bir oyun değil asla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaViTz -- 23 Eylül 2024; 13:17:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • LaViTz kullanıcısına yanıt

Bu hep böyledir zaten normalde. Vram dolduğu an ram'e gider oyun. Ama ram vram'e kıyasla çok yavaş olduğu için fps düşüşleri başlar. Varsayılanı budur yani. Bunlar başta onun getirdiği droplardan laf yemeyelim diye vram limiti koymuş direkt oyun açılmasın diye. Ram leak de olabilir ama oyunda. Benim 32 olduğu için dolmaz diye bakmıyorum genelde ama mümkündür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 23 Eylül 2024; 14:30:35 >
  • LaViTz kullanıcısına yanıt
    Yine de tam oturmamış gibi leak sorunu. Bir iki patch daha alırsa çözülür 🙂

• Arkadaşlar 2K 165 Hz monitör ile oynuyorum, 4080 var.

DLSS, FSR gibi özellikleri açmıyorum, 120 FPS e sabitliyorum ancak 120FPS sabitleme seçeneği ile 72 FPS sabitleme seçeneği arasında fark olmuyor.

72FPS sabit oynarken de aynı 120 FPS sabit oynarken de aynı akıcılık gibi geliyor.

Oyunda mı acaba bir sorun var ?

• Cemo94 kullanıcısına yanıt

Aynı sorunu ben de yaşadım, PC den hem Xbox controller takılı, eğer controller ile oynarsam, mouse çalışmıyor, oyunu kapatıp açınca controllera hiç dokunmazsam direkt klavye mouse düzgün çalışıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kage.

Bu berserkerlar ilk oyunun valkyrie'leri mi?

Aynen ilk oyunda ki Valkyrie yerini berserkerler almış, 2 tanesinde çok zorlanmışımtım bakalım şimdi ne olacak.
    Yalnız şunu söyliyeyim, Wukong'dan sonra fightlar bana basit geliyor, zorda oynamama rağmen.

• Lion_Army kullanıcısına yanıt

Give me god of war, ilerledikçe zorlaşıyor hocam. 1.oyunda evden dışarı adım attığımız an zordu, hpler çok yüksekti vs. Ragnarok'da bu zorluğu biraz daha dinamik yapmışlar. Başta çok kolaydı da, şuan bayağı ölüyorum bazı counterlar gerçekten çok zorluyor, ve vurdukları hasar arttı bayağı. Normal yaratık tek vuruşla yüzde 80 canımı yiyor, canım bir de bayagı fazla yani %100 leyerek oynuyorum, her şeyi yaparak. Gerçi dediğiniz gibi tek bosslarda çok zor değil çünkü genelde saldırı paternleri aynı 3 tane falan ayrı saldırı yapıyorlar da, etrafta çok düşman varsa zorlamaya başlıyor bayağı.

• İlk oyunda valkyrielerle güzel anlar yaşamıştım poz bile vermiştik.

God of War: Ragnarök | Çıktı | PC ANA KONU #Türkçe
  • arkadaşlar nvidia 1000 serisinde amd FG'yi nasıl açabiliyorsunuz? 1000 serisinde yapay zeka çekirdekleri yok benim bildiğim yani açamamanız lazım normalde ama 1650 modeli özelse sonradan çıktıysa 2000 serisiyle birlikte onu bilmiyorum. var mı başka 1060 1070 1080'de amd FG açabilen. 3.1 gelecek dediler 3.1 gelmiş o bakımdan helal yani cp2077 gibi çamura yatıp 3.0 getirmemişler yoksa DLSS ile amd FG açamazdınız.

• Jake Lockley kullanıcısına yanıt
    Amd Fg yazılım tabanlı olduğu için her kartla çalışıyor neredeyse. Çıkmıyor mu sizde?

AMD'nin FG modeli yazılımla çalışıyor. İşlemci çekirdeklerine ihtiyacı yok. DLSS ve Nvidia FG de esasında yazılımla çalışıyor ama onun için biraz uğraşmak gerekiyor.

• JePinkman kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk oyunda da vardı aynı vram sorunu, yine last of us tada vardı, uncharted ta aynı sekilde. Ps ex oyu lafında var böyle enteresan bir durum gercekten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaViTz -- 23 Eylül 2024; 19:41:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fsr3 yazılımsal değil. RT'nin yapay zeka çekirdeği gerektirmesi gibi bu da nvidia'nın tensor cores dediği çekirdekleri kullanıyor ama açık kaynak yazılım olduğu için nvidia'nın yapay zeka çekirdeklerinde de çalışıyor o yüzden yazılımsal gibi geliyor ama o yazılımı çalıştıracak donanım da lazım. 1060 1070 1080'de zinhar çalışmaz amd FG yaptım diyen gelsin.

Supported:

AMD Radeon RX 5000 Series Graphics and above

NVIDIA GeForce RTX™ 20 Series and above

https://www.amd.com/en/products/graphics/technologies/fidelityfx/super-resolution.html

1600 serisi turing tabanlıymış yani yapay zeka çekirdekleri var.

bende 4060ti 3080 7900xtx var.

@Hudson51

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 23 Eylül 2024; 20:48:53 >

• oyun ben tatildeyken çıktı şansa o yüzden okudum yorumları ve sıkıntılı olunca 11900kf 4060ti sistemde ilkinin yanına almayayım bir deneyeyim önce dedim. 2k DLSS FG DLAA Ultra 60 fps sabit güzel oynatıyor ama 2 saat sonra gümledi vram leak var. 16gb olanı yoktu ben alırken zaten nelerden düşüp resmen bunu almak durumunda kaldım 3 kez iptal vs olunca siparişlerim rog gsync monitör var diye yoksa başka şeyler almıştım. 3080'e hiç kurmayacam o zaman onda da 2.5 saat sonra dolar. 1.2 sürümü. 27" 2k'da ne hale geldim 32" 4k'da işkence olur bana ve vram leak vram leaktır yani 24gb de olsa kurtarmayabilir bir hafta sonu uzun süre oynarsam. bir iki yama daha çıksın acelesi yok.

• RX6000 ve üstü amd kart varsa oyun içindeki frame gen. den daha iyi çalışan oyun dışı frame gen AFMF2 yi kullanın.

Ben 7900xt ile kullanıyorum negatif etkisi yok çünkü.

AFMF2 Sürücüsü: https://www.amd.com/en/resources/support-articles/release-notes/RN-RAD-WIN-AFMF2-TECH-Preview.html

Ekran 2K ise alttaki gibi 1080p ise otomatikte bırakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 23 Eylül 2024; 20:57:17 >

• şu puzzle resmen canımı sıktı. çözdükten sonra çıktım balkona bi sigara yaktım sinirlerimi bozdu :)

Kendim 1650 kullanıyorum ve AMD FG açtım. 1070 de de açan var Youtube da, bakabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha yeni yaptım burayı.Bug mu oldu nedir bi denk gelmedi.Sonra amann dedim salladım tuttuGod of War: Ragnarök | Çıktı | PC ANA KONU #Türkçe  Ama ufak çaplı bi kriz geçirtmedi değil.

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.