Şimdi Ara

Golf 4'mü BMW E36'mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
5.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle selamlar, saygılar arkadaşlar.
    Başlıkta gördüğünüz iki araçtan birini almak istiyorum. Kararsızlık yaşıyorum. Bu kasa BMW'ler çocukluğumdan beri hayalimdir. Her ne kadar piyasada temizini bulmak zor olsa da halen temiz kalabilmiş makinalar var. Bütçe maksimum 20.000 TL.
    Bir de Golf 4'ler var. Bu arabanın da yine eskiden beri hayranıyım. Fakat dediğim gibi kararsızlık yaşıyorum.
    Sorun çıkarmaması elbette önemli. Tabii ki bahsettiğimiz araçlar nereden baksanız 10 yıllık araçlar fakat ikide bir arıza açıp uğraştırmasını istemiyorum. Bu anlamda hangisi beni daha çok tatmin eder. BMW'lerin genelde hor kullanıldığını biliyorum. Bu yüzden masraflı olma ihtimali var ama o kasadan da vazgeçemiyorum

Sonuç olarak bu iki araçtan hangisini önerirsiniz acaba?

• doğru şeyleri yazmışsınız. ilanlara bakıyorum arada sırada "yan makinası" "drift king" arabayı pazarlarken bunları yazıyorlar. kim bilir neler yapılmıştır.

golfün ise temizleri rahatlıkla bulunabilir. hor kullanılan bir araç değil.

bütün e36 larında öyle olacak hali yok . temiz bir araç elbet bulursunuz. yalnız bmw yi alacaksanız biraz sermaye olsun kenarda parçaları vs sıkıntı yaratmasın.

mesela bmwlerde otomatik vitesli olan araçlara bakabilirsiniz. motoru fazla zorlayamazlar, yan vs yarım debriyaj yok direk bunları yapanlar aradan elenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 31 Ocak 2011; 11:36:09 >
  • Cılkı çıkmamış E36 bulmak çok zor, riskli oynamayın diyorum.
  • Zaten daha çok böyle kurcalanmamış, jant kapaklı, siyah tamponlu, orta yaşlı kişilerin kullandığı araçlara bakıyorum BMW'de. Golf'ler ise daha temiz kalmış. Daha az risk olur sanırım.

Ayrıca temiz E36'ların fiyatları ciddi anlamda uçuk. Buldum bir tane 96 model 3,20. Araç hakikaten güzel fakat 22.000 TL istiyor. Son 20,500'e iniyor. Bu parayı bu araca bağlamak ne kadar mantıklı olur bilemiyorum.
  • Hocam az çok anlayabiliyorum sizi bende de e46 kasa hastalığı var.Fazla hırpalanmamış bir e36 kasa bulabilirseniz kaçırmayın derim bence asıl hayaliniz bu kasadır büyük ihtimal. Fakat bulamazsanız da sağlık olsun hiç kumar oynamaya gerek yok direk Golf 4 e yönelin onunda sizi üzmeyeceğini belirtmişsiniz..
  • Aynen hocam asıl hayalim E36. Golf 4 ise o hayali az da olsa bastırabilecek bi alternatif sadece

quote:

Orijinalden alıntı: G M

Hocam az çok anlayabiliyorum sizi bende de e46 kasa hastalığı var.Fazla hırpalanmamış bir e36 kasa bulabilirseniz kaçırmayın derim bence asıl hayaliniz bu kasadır büyük ihtimal. Fakat bulamazsanız da sağlık olsun hiç kumar oynamaya gerek yok direk Golf 4 e yönelin onunda sizi üzmeyeceğini belirtmişsiniz..
  • hayallerinizin peşinden koşun ve e36 alın. bende de e30 hastalığı var bakalım 6-7 seneye alacağım. o zamana kadar piyasada temizi kalmazsa e46 ya geçiş yapabilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mazda 6 Mı BMW F30 mu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kesinlikle istediginin peşinden git hocam e36 istiyorsun ve onu alın
  • quote:

Orijinalden alıntı: erAn_

Zaten daha çok böyle kurcalanmamış, jant kapaklı, siyah tamponlu, orta yaşlı kişilerin kullandığı araçlara bakıyorum BMW'de. Golf'ler ise daha temiz kalmış. Daha az risk olur sanırım.

Ayrıca temiz E36'ların fiyatları ciddi anlamda uçuk. Buldum bir tane 96 model 3,20. Araç hakikaten güzel fakat 22.000 TL istiyor. Son 20,500'e iniyor. Bu parayı bu araca bağlamak ne kadar mantıklı olur bilemiyorum.

dediğin gibi jant kapaklı siyah tamponlu 95 model bi 3.18 var eniştemde araba tertemiz komple orjinal ve 90 bin kmlerde... 4 yıl önce 70 li yaşlarda bi amcadan bulup almıştı kendisi amca ilk sahibiymiş arabanın zaten ve hiç zorlamamış az kullanmış araba pırıl pırıl bide lpg taktırdı kullanıyor çok memnun ve 20 bin lira teklif eden olmasına rağmen satmayı düşünmüyor...

bence acelen yoksa e36 ara illaki temizi vardır denk gelir biyerlerden ama acele etmemek lazım... fiyat konusunda çok uygun olacağını sanmıyorum ama gerçi 99 golf 4 yerine aynı paraya 95 e36 daha mantıklı...

• Evet evet. Bu saatten sonra öylesini bulmak lazım.
    1-2 milyar her neyse kaçmamak lazım. Arabayı alırken kazanmak lazım satarken değil
    Aslında bir ara bu tarif ettiğimiz şekilde bir araç buldum 3-4 gün geçmeden satıldı. O ara hem param yoktu hem niyetim. Dediğiniz gibi en iyisi acele etmeden araştırmaya devam etmek.

quote:

Orijinalden alıntı: samet

quote:

Orijinalden alıntı: erAn_

Zaten daha çok böyle kurcalanmamış, jant kapaklı, siyah tamponlu, orta yaşlı kişilerin kullandığı araçlara bakıyorum BMW'de. Golf'ler ise daha temiz kalmış. Daha az risk olur sanırım.

dediğin gibi jant kapaklı siyah tamponlu 95 model bi 3.18 var eniştemde araba tertemiz komple orjinal ve 90 bin kmlerde... 4 yıl önce 70 li yaşlarda bi amcadan bulup almıştı kendisi amca ilk sahibiymiş arabanın zaten ve hiç zorlamamış az kullanmış araba pırıl pırıl bide lpg taktırdı kullanıyor çok memnun ve 20 bin lira teklif eden olmasına rağmen satmayı düşünmüyor...

bence acelen yoksa e36 ara illaki temizi vardır denk gelir biyerlerden ama acele etmemek lazım... fiyat konusunda çok uygun olacağını sanmıyorum ama gerçi 99 golf 4 yerine aynı paraya 95 e36 daha mantıklı...

• quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

Cılkı çıkmamış E36 bulmak çok zor, riskli oynamayın diyorum.
  • Aslinda butceyi birazcik zorlamayla 3.16 compact alinabilir diye dusunuyorum. Daha yeni kasa ic konsol e46 .. begendigim bir arac ama illede bu 2 arasinda golf 4 derim
  • BMW NİREEEEEE GOLF NİREE HAYALLERİNİN PEŞİNDEN GİT BENCE
  • Eğer istanbuldaysanız yakından tanıdığım bir dostumun e36 kasa 3.20i ´si var. 140 binde. LPG li.
    İlânın o kadar eski olduğuna bakmayın, tok satıcı olduğundan böyle.

Aracın fotoğraflarını da ben çektim

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-3-serisi-tamamen-orjinal-lpg-li-3-20i/detay
  • En iyi yorumu ben yapabilirim sanırım snaa.. Bnede senin gibiydim E36 diye parçaladım kendimi.. Tek cümle sana: Ne kadar temiz olursa olsun bulaşma...

Aracımdan memnunmuyum tabiki memnunum.ben arabama aşığım yoksa çoktan satmışrtım. ama başıma gelen sorunları snaa yazıyım istersen belki almaktan vezgeçersin

1. bir sabah arabanın kapılarını açtım araba alarm çalmaya başladı.. Alarmı susturamadık elektrikçi geldi bişiler yaptı alarm sustu bu seferde araba çalışmadı.. beyin alarm beyni vs derken baya bi uğraştuk çalıştırmak için ama bayada para gitti

2. Direksiyon sola dönmemeye başladı.. direksiyon kutusuna 300 lira pompasına 300 lira sıkışmış

3. arabanın motorundan ilk çalıştırnmada acaip sesler gelmeye başladı triger zinciri palet gergi değişti.. 250 tl civarı

4. araba durup duruken ötmeye başladı rolanti dengesizleşmeye başladı..sesin kaynağını bulmak 15 gün sürdü.. üst kapaktan bir hortum hava giriş boğazına bağlanıyor orda bir siyah kutu var ismni bilmiyorum içinde sibop varmı o patlamış.. 50 lira + sağı solu aramak ustalık vs derken 100 lirada öyle gitti

5. motordan yağ atmaya başladı bu seferede.. neymiş efendim krank keçesiymiş eyvallah dedik onuda değiştirdik 50 tl + zaman + işçilik +kargo bekle vs vs

6. Şöfor tarafının camı indi kalkmaz.. Motor bitmiş.. motor değiştiçç 120 tl

7. Klimayı açınca kompresör ötemeye başladı.. bilyasıymış. eyvallahd edik yaptırmya yolladık geldi 3 gün sorna gene aynı.. 300lira verdim çıkmasının getittirdim şu an sorun yokj

8. araba birden hararet yapmaya başladı.. termostat değiştir 200 metre sonra hareret yapar.. radyatörü söktür şişlet yine hararet yapar.. tam üst kapaıağı sökecektikki. yeni aldığımız termsotat arızalıymuışş .. nerdden bileceksin boşuna bir hafta arıza aradık durduk.. giden?? zaman + uğraşma + para

9. bir sabah arabayı çalıştırdım haydaaaa.. eksoz patlamış ula yatarken ne oldu sana be kardeşim... egsoz manifoltunun saplamalarından biriş kesmiş..,
    işin yoksa motorcuya ordan tornacıya sonra egsoz contasını değiştir tabi bunlar zaman + upğraşma + kargo + masraf

10.Abs denen en gerkeli şey.. bir çalışır bir çalışmaz... 2 kere kaza yaptım bu abs yüzünden aracın kızağa binmesinden dolayı...daha onun masraflarını saymıyorum.. neymiş efendim ön sağ taraf sensörüymüş
    tamam değiştirelim .. ne kadar 120 tl cik.. ee sonuç?? yine aynı kafasına göre birçalışıyor bir çalışmıyor sonuç?? giden para + zaman + kargo + uğraşmak + hala arızalı

11. arka taraftan cık cık cık ses gelir .. oraya bak yok buraay bak yok.. kapı döşemeleri koltuklar derken geldik arka tarafa.. viraj bilmem nesi dediler değiştirelim yok ses gitmedi.. arka bilyamıdır nedir değiştireelimdediler depğiştirelim ses gitmedi.. en sonunda buldular.. amartisörün kafası bagajın iç kısmında kalan yer kırılmış amartisör vuruyormuş.. giden: kafa yorgunluğu + uğraşmak + zaman + para

12. araba bir gün birden çalışmamaya başladı yine.. marş basıyor araba çalışmıyor.ç. elektrikçi geldi arka koltuğun altına 2 -3 kere tıkladı çalşıştı.. sonyuç benzin pompası.. değitirelim abi...

13. şimdi sırada ne var?? şanzıman normalde ekonomi moduyla kalkış yapıyor 200 metre sonra otonmatik kar moduna geçiyor.. aracı stop etmedende düzelmiyor.. kısaca şanzıman inecek 3 gündür yatıyor araç.. nalet ettim arkadaş .. rampa çıkmıyor kalkış yapmıyor yapsada kocakarı gibi kalakamıyor yerinden.. yola çıkımnca 3 bin deviri geçmiyor.. şimdide böyle bir sorun var başımda

daha bunlar aklıma gelenler.. aklıma gelmeyen bir sürü şey vardır eminim...

hala daha E36 almak istiyormusun???

daha bunlar aklıma gelenler

bu liste böyle uzayıp gider...........

11

• Aşk işte, aşık olunca bütün kusurlar örtülüyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: newmonarch

Aşk işte, aşık olunca bütün kusurlar örtülüyor...

Aynen öyle kardeşim.. yolda giderken bir anda Kick down yapıp devir saatinin 7-8 bine geldiğini görmek ve herkesin bir anda size dönmesi
    herşeye bedel :)o andaki motorunun sesinin güzelliğini sanırım anlatmaya gerek yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: husam74

quote:

Orijinalden alıntı: newmonarch

Aşk işte, aşık olunca bütün kusurlar örtülüyor...

Aynen öyle kardeşim.. yolda giderken bir anda Kick down yapıp devir saatinin 7-8 bine geldiğini görmek ve herkesin bir anda size dönmesi
    herşeye bedel :)o andaki motorunun sesinin güzelliğini sanırım anlatmaya gerek yok..

Ahh Kickdown'un zevkini bilmezmiyim. Birde araba V8 olacak tabi...Grand Cherokee ile ne zevk alırdım ondan...Ahh ahh çok özledim onu... Sevenler ayrılmasın. Benzinin litresi 4 lira olmasına rağmen onu tekrardan öyle bir zevkle kullanacağım. Hiç bir şey aramıza giremez.

• Abicim bu nasıl aşk böyle. Böyle aşk mı olur
    Yemin ederim soğuttunuz beni arabadan.
    Sizin 3,18i kaç modelki. Acaba siz mi çok sorunlusuna denk geldiniz
  • @husam74

Dostum senin aşkın sana acı vermeye başlamış, yarın öbür gün sanayii de bir vw ile aldatırsa seni hiç şaşırma
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.