Şimdi Ara

Golf 5 1.6 8v Tiptronik Küçük Sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. 2006 model golf 5 1.6 8v 102hp (BSE motor) 6 ileri tiptronik vites 110000 kmde araca sahibim.

8v motorların uzun ömürlü olmasından, sorunsuzluğundan dolayı ve LPG takılabildiğinden dolayı bu aracı tercih ettim. Yaklaşık 35.000kmdir araca sahibim. Aracımdan genel anlamda çok memnunum.
    Fakat son 5000kmdir hissettiğim bir sorun var. Araca binenler yada sürenler genelde anlamasa da ben bir sorun olduğunu hissediyorum. Bildiğiniz üzere golf 1.6 8v motorların orta devirleri(3000-5500) canlıdır. Genelde aracımı da sollamalar esnasında bu devirlere çıkarttığım oluyor. Fakat son zamanlarda 3000 devirle 4300 devir arasında sanki daha isteksiz olup 4300 devirden sonra vtec açarcasına bir canlanma hissediyorum. Araç 4300devire gelmeden önce sanki yığılarak devirleniyor, 4300den sonra ise sesi aniden artarak daha canlı hale geliyor. Bazen rampalarda 4200-4300devirde tıkanıyor gibi sabit kalıp o devri geçebilirse hızlanma devam ediyor. Bütün viteslerde durum aynı. Araçta LPG yok ve şanzıman yağı 10000km önce değişti.
    Ustaya da gösterdim onlar durumu farkedemediler ve performansının iyi olduğunu söylediler ama bence kesin bir sorun var. Ustanın birisi benzin pompasından olabilir dedi. Bujiler orjinal NGK ve yeni değişti, bakımları zamanından önce yaptırıyorum.

Fikri olanlar ya da benzer sorunu kendi aracında da yaşayanlar varsa yorumlarını bekliyorum. Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
    İyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Acr07

Merhabalar. 2006 model golf 5 1.6 8v 102hp (BSE motor) 6 ileri tiptronik vites 110000 kmde araca sahibim.

8v motorların uzun ömürlü olmasından, sorunsuzluğundan dolayı ve LPG takılabildiğinden dolayı bu aracı tercih ettim. Yaklaşık 35.000kmdir araca sahibim. Aracımdan genel anlamda çok memnunum.
    Fakat son 5000kmdir hissettiğim bir sorun var. Araca binenler yada sürenler genelde anlamasa da ben bir sorun olduğunu hissediyorum. Bildiğiniz üzere golf 1.6 8v motorların orta devirleri(3000-5500) canlıdır. Genelde aracımı da sollamalar esnasında bu devirlere çıkarttığım oluyor. Fakat son zamanlarda 3000 devirle 4300 devir arasında sanki daha isteksiz olup 4300 devirden sonra vtec açarcasına bir canlanma hissediyorum. Araç 4300devire gelmeden önce sanki yığılarak devirleniyor, 4300den sonra ise sesi aniden artarak daha canlı hale geliyor. Bazen rampalarda 4200-4300devirde tıkanıyor gibi sabit kalıp o devri geçebilirse hızlanma devam ediyor. Bütün viteslerde durum aynı. Araçta LPG yok ve şanzıman yağı 10000km önce değişti.
    Ustaya da gösterdim onlar durumu farkedemediler ve performansının iyi olduğunu söylediler ama bence kesin bir sorun var. Ustanın birisi benzin pompasından olabilir dedi. Bujiler orjinal NGK ve yeni değişti, bakımları zamanından önce yaptırıyorum.

Fikri olanlar ya da benzer sorunu kendi aracında da yaşayanlar varsa yorumlarını bekliyorum. Biraz uzun oldu kusura bakmayın.
    İyi forumlar.

Aracın aynısına sahibim.galiba aynı problem bende de var.bendeki problem tam olarak şöyle;araç bazen 4000 4500 devirde vites yükseltiyor hatta bazen 5000e kadar çıkıyorm bu ara özellikle ve vites yükseltirken tekleme yapıyor bunun sebebini ben de merak ediyorm bazen araç 3000 4000 devirdeyken vites bile yükseltmiyor nedenini bilen yardımcı olursa...

• Katalizöre bi göz attır hocam istersen

• Sgc1993 S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Bi kontrol ettireyim olabilir belki. Gerçi kilometre daha 112000 ama belli olmaz.

• Ateşleme ve yakıt sisteminde sorun yoksa muhtemelen eksoz sistemi üzerinde olan bir tıkanıklıktır gibime geldi. Rica ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.