2004 golf 5 1.6fsi atmosferik araç sahibiyim. Aylardır aradığım ve cevap bulamadığım bir konuyu size danışmak istiyorum. Araç 4000 devire geldiği zaman sanki herhangi farklı bir araç 6000 devirdeymiş gibi bağırıyor. Bağırmasından ötürü 4000 devirden daha fazla çevirmeye korkuyorum fakat aracın teknik verilerinde en yüksek torku 4000 devirde almaya başladıgı yazıyor. Nasıl kullanmalıyım? |
GOLF 5 1.6FSI
![](/static/forum/img/populer-yerinde.png)
![](/static/forum/img/populer-yerinde.png)
![Daha fazla göster butonu](/static/forum/img/Layer_3.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Hocam aynı aracın manuel vites 2005 olanından bendede var.
Genelde ben 2500-3000 devir aralığında kullanıyorum. 4000 devirlere çıktığımda oldu ama öyle aman aman bariz daha fazla bağırma gibi birşeye şahit olmadım.
Yada bağırmadan kastınız nedir onu tam daha iyi açıklarsanız daha hızlı çözüm bulabiliriz. Belkide 4000 devirdeki çıkan ses normal olması gereken sestir ama size yüksek geliyorda olabilir.
Ayrıca motor yağınızın seviyesi ne durumda? Ben şöyle birşey farkettim. Haliyle 20 yaşında araçlar kullanımdan dolayı haliyle yağ eksiltme yapabiliyor motorun yaşından dolayı.
Benim aracımda motor uğultu sesi bana daha öncesine göre biraz daha yüksek uğultulu geldiğinde motor yağına baktığımda yağ seviyesinin düşük olduğunu görüyorum ve üzerine ekleme yapıyor en full olması gereken yere getiriyorum bariz şekilde motor sessizleşiyor. Acaba sizdekide böyle birşey olabilirmi ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X