Şimdi Ara

Golf mü kötü Egea mı iyi anlamadım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
6.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Forumda olsun, inceleme videolarinda olsun Egea hakkında kimi yerde konforsuz kimi yerde yeterli konforu var gibi çeşitli yorumlar gördüm. Ancak Golf hakkında her zaman "çok konforlu" "yumuş yumuş" gibi yorumlar gördüm. Biri de bu golf konforsuz demez yani.

Her neyse kısmet oldu da Egeaya sürekli bindiğim bir dönemde Golf 7 ye bindim. Evet torpido içinde kumaş var, kapi içlerinde ama bunlar mesele mi? Değil 250tl ye konfor paketi satılıyor her arabaya bunu çözerim de, benim asıl takıldığım nokta: Süspansiyon konforu

Egeanin bozuk yollardaki yumuşaklığı, çok konforlu Golfden bana daha iyi geldi. Çok büyük fark var mı? Hayır. egea bir tık daha iyi emiyor ve kabin içerisine daha az konforsuzluk yaratıyor ama insanlarin yere göğe sığdıramadığı Golfun, milletin ikiye bölündügü Egeadan iyi olmasını beklerdim.

Ben bu tecrübemden şunu farkettim ki, insanların bir kısmı ALGI oyunlarına çok güzel kanıyor. Bu arada iki araç da 205/55/r16 lastik ölçüsüne sahip Golfde falken ziex310 ecorun var ve de Egea sedanin lastikleri de 6 yıllık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALPHA LION KING -- 25 Temmuz 2022; 15:3:34 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Golfun süspansiyonu Egeadan daha kötü ben bundan bahsediyorum. Motor berbat derken mesela 1.4 95hp motor aldınız da adamlar sizi kandırıp içine 1.2 70 hp motor mu koydular? Bu arada Golfde de 110 120 den sonra rüzgar sesi bariz geliyor. Kütüphane sessizliği var sanır gören de. Plastik kokusunu da bilmiyorum her binen mis gibi kokuyor içerisi diyor Egeada da.

Egea parasını hakediyor ama Golf kat kat fiyat farkına rağmen kat kat bir konfor kalite sunamiyor üzgünüm.
    Golf ile egea kıyaslanamaz ki

2016 da golf aldım sattım 2019 da aldım 2021 de sattım 5 yıl boyunca 2 tane golfe bindim ikiside sıfırdı.
    Para lazım oldu araç segment düşürdüm egea aldım sıfır yine 1 ay dayanabildim hemen sattım motor berbat yalıtım berbat o plastik kokusu hala aklıma gelince midemi bulandırıyor yol tutuşu rezalet ses rezalet kısacası berbat bi araba

Geçen gün 740Lxd bindim, Egea süspansiyonu ile arasında fark var mı ? Çok az. Değmez.

Hele ki o 1.3 Multijet yok mu, off o Egea ile 740lxd avcısı oldum rampalarda bi 7 serisi gelse de tokatlasam diye bekler oldum.

Virajlarda 740Lxd Egea'dan iyi kabul ama çok fark yok, aradaki paraya değmez.

Hele o Easy paket yok mu, o janlar yok Almanlarda...

Golfe konforlu diyen konforun k'sinden anlamıyor bence. Yalıtımı iyi, malzeme hissiyatı iyi hissettirince konforlu algısı oluşuyor hemen. Kütük gibi araba. Egea da kütük gibi geldi bana. Günümüz araçlarında konforlu süspansiyonu olan araç fazla yok. Premiumlar dahil. C segmentte nispeten corolla civic iyi, onlarda da jantlar büyüyünce hemen gidiyor konfor.

Bırakın hocam bunlara birşey anlatamazsınız. Çoğu araçları kullanmadan kulaktan dolma bilgilerle,süregelen ön yargılarla alışılmış basma kalıp bilgilere göre hareket ederler.Zaten bu toplumun önemli bir kısmının malesef yapısı böyle.Hele bir de söz konusu alman aracıysa hali hazırda olan kusurları da kusur satılmaz.Yahu golf değil mi geyik testinde 65 km ile orası burası dağılan,n-cap testinde kapısı açılan...Her ne hikmetse ne kadar rezil olursa olsun ne kadar çuvallarsa çuvallasın sürekli önümüze referans olarak konuyor.Bu aracın dizel motoru 240 torkla 5 ileri manuel vitesi ile performans anlamında hicbir şekilde iddiası yok.Bu aracın dsg otomatik şanzımanı güven vermeyip arızalanmasıyla hiçbir konuda sağlamlık iddiası yok.Bu aracın yol tutuş testlerinden de göreceğimiz gibi yol tutusta hiçbir iddiası yok.Bu aracın donanım yönünden diğer rakiplerine göre hiçbir artısı yok.Bakın 2016 model golflere.Allah için 15 jant hangi C sınıfı rakibinde var?C sınıfı aracın direksiyonunda tuş yok.Millete bakıyorsun sanki hiç bilmediğimiz sürmediğimiz görmediğimiz bir araçmış gibi golfe adeta uzay mekiği muamelesi yapıyorlar.Golf 4,golf 5,golf 6,golf 7 dsg hepsini kullandım.Hiç kusura bakmayın cahilliğiniz paçalarınızdan akıyor.Olmayan bir şeyi varmış gibi söyleyip ona tapıyorsunuz.Golf 6 yı kaç kez kullandım.Benim bravoda olan yol tutuşu kesinlikle yok o araçta.Hatta hiçbir golfün iddia ediyorum;bu sınıfta referans olacak,örnek gösterilecek bir tarafı yok .Hepsi abartıdan,köpürtmeden ibaret başka birsey değil.Öyle olsaydı ben aracımı sattığımı hesap ederek 350000 lira paraya egea değil golf bakardım.2016 hecbek egea ile 2014-15 golfler hemen hemen aynı fiyat.Peki golf bu kadar iyiyse sorarım size;ben neden bu paraya golf değil de egea,guilietta,bravo bakıyorum.
    Algı yaratmak, algılara kanmak böyle bir şey olsa gerek. Bazen objektif olmayı bilmek lazım. Golf sonuç olarak Türkiye yolları düşünülerek üretilmiş bir araba değil. Egea ise öyle. Yani bazı konularda Golf kendisinden çok daha uygun fiyata satılan Egeadan kötü olabilir demek ki. Almanyanin kaymak gibi çukursuz yollarında veya bizim otobanlarimizda Golf tabi ki bu yönden de eksiksiz.
  • @goodorevil bu konudaki yorumunuz nedir hocam?

• İnanmıyorsanız da insanların kutsalına saygı duyun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golfe konforlu diyen konforun k'sinden anlamıyor bence. Yalıtımı iyi, malzeme hissiyatı iyi hissettirince konforlu algısı oluşuyor hemen. Kütük gibi araba. Egea da kütük gibi geldi bana. Günümüz araçlarında konforlu süspansiyonu olan araç fazla yok. Premiumlar dahil. C segmentte nispeten corolla civic iyi, onlarda da jantlar büyüyünce hemen gidiyor konfor.

• commandx C kullanıcısına yanıt

Her dediğinize katılıyorum, yalnız konforlu normal araçlara C4 ve C5, konforlu premiumlara da DS7 ve DS9 örnek verebiliriz sanıyorum. Birkaç kere binme şansım oldu, çok iyiler.

• Golf ile egea kıyaslanamaz ki

2016 da golf aldım sattım 2019 da aldım 2021 de sattım 5 yıl boyunca 2 tane golfe bindim ikiside sıfırdı.
    Para lazım oldu araç segment düşürdüm egea aldım sıfır yine 1 ay dayanabildim hemen sattım motor berbat yalıtım berbat o plastik kokusu hala aklıma gelince midemi bulandırıyor yol tutuşu rezalet ses rezalet kısacası berbat bi araba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugur.k U kullanıcısına yanıt
    Golfun süspansiyonu Egeadan daha kötü ben bundan bahsediyorum. Motor berbat derken mesela 1.4 95hp motor aldınız da adamlar sizi kandırıp içine 1.2 70 hp motor mu koydular? Bu arada Golfde de 110 120 den sonra rüzgar sesi bariz geliyor. Kütüphane sessizliği var sanır gören de. Plastik kokusunu da bilmiyorum her binen mis gibi kokuyor içerisi diyor Egeada da.

Egea parasını hakediyor ama Golf kat kat fiyat farkına rağmen kat kat bir konfor kalite sunamiyor üzgünüm.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • oneyy1905 kullanıcısına yanıt

Eski aracım xv idi. Xv grubuna sorsan hepsi çok konforlu der. Süspansiyon yol tutuş anlamında fena çalışmıyordu ama arka taraf kısa tümseklerde o kadar rahatsız ediyordu ki 3 yaşındaki çocuk bile tümsek görünce uyarıyordu. Şimdiki aracımda çok farklı değil. C segment araç, 19 jant var. Kütük gibi gidiyor. Sert haliyle. Ama sahiplerine sorsanız çok konforlu der.

Araçların sertleşmesinin bir diğer nedeni de emisyon. Süspansiyonun yumuşak olması aracın gücünü az da olsa törpülüyor. Bu da tüketimi olumsuz etkiliyor.

Mesela üst seviye dağ bisikletlerine bakın, süspansiyonda kilitleme özelliği vardır. Gücü törpülüyor diye. Yarışlarda vs gerekmediği durumda basıp kapatılıyor. Pedala her bastığında süspansiyon hareket ediyor. O hareketi veren güç bizden çıkıyor. Arabalarda da benzer.

• Yaklaşık 6 yıl kullanılmış ve eskimiş süspansiyonlu araç ile sıfır aracı sanırım kıyaslamışsınız. Bana göre de Leon oldukça konforlu geliyor. Biraz kişisel durum konfor olayı. Maalesef rüzgar sesini db ile ölçebiliyorlar ama konforu daha ölçebilen çıkmadı..

• Golf her serisine bindim hiçbiri egea ile kıyaslanmaz, kıyaslayan kişiler arabadan zerre kadar anlamıyor demektir, boşuna laf anlatmaya gerek yok

• brkprlk35 kullanıcısına yanıt
    Hocam egea da 2016 model.

• Melikşah_38 M kullanıcısına yanıt
    Hükmün için teşekkürler üstadım, bir hata ile kıyaslamış bulunduk.

• Acil Stop kullanıcısına yanıt

Hiç Golf kullanmadım şimdi ne desem yalan olur. Ancak Egea'nın modern C sınıfı araçlara göre eksiklerinin olduğu bir gerçek. Ha aracın parasına bakarsanız B sınıfı fiyatlarına satıldığı için, aslında B sınıfının konfor / kalite standardını karşılıyor.

Mesela rüzgar sesi aerodinamisi sebebiyle az ancak hava rüzgarlı ise 110 ile giderken dahi foşur foşur rüzgar sesi alıyor. Çünkü yalıtım zayıf. Yine motor benzinli olduğu halde içeriye motor sesini -rahatsız etmese de- aldığı bir gerçek.

Ha kötü araba mı? Kesinlikle değil. O paraya daha iyisinin olmadığını düşünüyorum. Kendisinden 200-300 bin lira daha fiyatlı arabalarla doğrudan karşılaştırılması yanlış. Golf, Megane, Civic gibi arabalar bir bütün olarak Egea'dan daha iyi hissettiriyorlar. Bunu 1000 km'lik Megane yolculuğundan inip Egea'ya geçtiğimde hissettim.

• Golf diye bindiğin araç başka bir şey olabilir. Egea, Golf'ün ancak servis aracı olabilir.

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    Evet hocam katılıyorum. Bir bütün olarak golf, egeadan daha iyi bir araba. Lakin Egea parasına göre rakipsiz.
    Benim burada dikkatimi çeken ise burada dahi rakip bile olamaz denilen konforlu Golf süspansiyonu, bazılarının burun kıvırdıgi egeadan dahi konforsuz. Yoksa Egeanin 2 kat fiyat farkına satılan bir arabadan her yönden iyi olmasını bekleyemeyiz.

• por favor kullanıcısına yanıt
    Algı yaratmak, algılara kanmak böyle bir şey olsa gerek. Bazen objektif olmayı bilmek lazım. Golf sonuç olarak Türkiye yolları düşünülerek üretilmiş bir araba değil. Egea ise öyle. Yani bazı konularda Golf kendisinden çok daha uygun fiyata satılan Egeadan kötü olabilir demek ki. Almanyanin kaymak gibi çukursuz yollarında veya bizim otobanlarimizda Golf tabi ki bu yönden de eksiksiz.

• Boşver başkan. Millet golfe o kadar para bayilinca mükemmel olmasını istiyor. Toz kondurmuyor. Fiyatına göre egea kral bir araba. Türkiye de f/p dediğin zaman Egea liderdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Golf 'u bırakın, Polo'nun bile süspansiyonu Egea'dan daha iyidir.

Bindiğiniz araç oynanmış olabilir mi?

• Geçen gün 740Lxd bindim, Egea süspansiyonu ile arasında fark var mı ? Çok az. Değmez.

Hele ki o 1.3 Multijet yok mu, off o Egea ile 740lxd avcısı oldum rampalarda bi 7 serisi gelse de tokatlasam diye bekler oldum.

Virajlarda 740Lxd Egea'dan iyi kabul ama çok fark yok, aradaki paraya değmez.

Hele o Easy paket yok mu, o janlar yok Almanlarda...

• zero01 kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam bindiğim golf hatasiz boyasiz ve düşük km. Oynama da yok. Tamamı ile orjinal bir araba. Sahibi de baya sakin efendi birisi zaten oynama hayatta yapmaz. Ben de şahsen Poloyu düşünmemistim ama Golfun süspansiyonunu daha konforlu bekliyordum. Alt takımda ses vs de yoktu golfun ki yetkili servis harici bir yere gitmiyor o golf

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.