Şimdi Ara

Google, uBlock Origin'i daha fazla tarayıcıda engellemeye başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Google, uBlock Origin'i daha fazla tarayıcıda engellemeye başladı
    Google, yeni uzantı standardı Manifest V3'e geçişle beraber, daha fazla kullanıcı için uBlock Origin reklam engelleyicisini devre bırakmaya başladı. Google'a göre yeni standart, gizliliği ve güvenliği iyileştirmeyi amaçlıyor, ancak aynı zamanda bazı reklam engelleme uzantılarının çalışmasını da engelliyor.

Kullanıcılara uyarılar gösteriliyor

Reddit ve X'te bazı kullanıcılar, Chrome'un güncel olmayan uzantıları kaldırdığını bildiriyor. Chrome'da, tarayıcı görev çubuğundaki uzantılar sekmesinin altında, etkilenen uzantıların kapatıldığı ve artık desteklenmediğine yönelik uyarıların yer aldığı belirtiliyor.

Google'ın Chromium tabanlı tarayıcılarda uBlock Origin'i aşamalı olarak kaldırma girişimi Ekim ayında başladı, ancak son haftalarda daha geniş çaplı olarak uygulanmaya başladı. uBlock Origin'in dışında, Manifest V3'e güncellenmemiş tüm uzantılar aşama aşama sonlandırılıyor.

Ayrıca Bkz.Google Chrome’dan kritik güvenlik uyarısı: Bu eklentileri derhal silin!

uBlock Origin eklentisini kullananlar, Manifest V3'ün reklam engelleme kısıtlamaları nedeniyle selefinden daha sınırlı filtreleme yeteneklerine sahip olan uBlock Origin Lite'a geçiş yapabilir.

Manifest V3'ün kullanıma sunulmasından etkilenen tek tarayıcı Chrome olmayacak. Microsoft Edge gibi diğer Chromium tabanlı web tarayıcıları da V2 desteğini kaybediyor. Brave tarayıcısı, tüm Manifest V2 öğeleri Chrome Web Mağazası'ndan kaldırıldığında yalnızca sınırlı destek sunabileceğini söylüyor. Mozilla ise, Firefox'un her iki uzantı standardını da desteklemeye devam edeceğini söylüyor.

Kaynak:https://www.theverge.com/news/622953/google-chrome-extensions-ublock-origin-disabled-manifest-v3

• macos kullanan varsa wipr indirsin en iyi reklam engelleyici

• Bütün chromium tabanlı tarayıcılar bundan etkilenecek. Haziran da tamamen destek kesilecek. Firefox ile devam edebilirsiniz veya brave gibi yerleşik reklam engelleyicisi olan tarayıcı tercih edin

• chrome kendi ayağına sıkar..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Google ana gelirini reklamlar üzerinden kazanan bir firma. Reklamları engelleyen yazılımlar Google’ın gelirlerine darbe demektir. Bu da Google’ın hiç hoşlanmadığı bir durum. Dolayısıyla reklam engelleyicilere saldırması şaşırtıcı bir durum değil. Fakat işin kötü yanı bu yazılımların engellenmesi kullanıcı güvenliğini riske etmesi. Çünkü sitelerde zararlı yazılım yahut kimlik avı gibi tehlikeler olabiliyor. Hal böyleyken bu yazılımları işlevsiz hale getirmek kullanıcı güvenliğini tehlikeye atmaktır. NSA bile kullanıcılara mutlaka reklam engelleyici kullanmasını tavsiye ediyor.

Mis gibi LibreWolf tarayıcı var. Masaüstünde güvenlik ve gizlilik odaklı en iyi tarayıcı. uBlock Origin içinde yüklü geliyor. LibreWolf güvenlik ve gizliliğe hastalık seviyesinde takıntılı kişiler tarafından yapılmış özgür yazılım ve açık kaynaklı güvenilir bir tarayıcıdır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha tam engellenmedi aslında kullanmaya devam et diyip kullanabiliyorsun, tamamen engellenirse Firefox'a geçmek en mantıklısı temelli.

• chrome tabanlı hiçbir tarayıcıda ublock işe yaramıyor engellese bile yarım yamalak çalışıyor ben bu haberler çıktığında bir forumdaşın floorp tan bahsettiğini görüp resmi olmayan firefox yeniden derlenmiş veya editlenmiş firefox ' ları aramaya başladım benim güvenlik endişem sıfır bu edit firefox 'u biraz tesadüfle buldum bu arada ( tüm tipleri denedim en stabil bu çalışıyor çünkü firefox temelde aksak ve ağır çalışır fakat bunu güncelleme gereksinimi bile duymadım, ayrıca popup engellemesi tam olarak mükemmel ublock dışında tek bir eklentiye ihtiyaç kalmıyor )
    eclipse.cx
    Eclipse r3dfox web browser
    https://eclipse.cx/projects/r3dfox

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozanbey86 -- 5 Mart 2025; 0:16:31 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peki Android kullanıcıları ne yapacak? Arkadaş Firefox Android tarafında çok çok yavaş çalışıyor, Brave desen Bloatware gibi tarayıcı, Edge ise Chrome'un laciverti (Reklam engelleyici hariç). Şimdi biz n'apalım, Firefox Fork'larını söylemeyin, hepsini denedim ve Official Firefox'tan bile hantallar...

• Kaldırmayın uzantılara gidin tekrar etkinleştirin.

• Surface Area S kullanıcısına yanıt

Green Tuber uygulamasini kullanin YouTube icin. Telefonda reklam görmemek icin de ayarlardan özel dns yi bulup dns.adguard.com yazin reklamlardan kurtulun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Tarayıcı olarak da Operayi tavsiye ederim, komple bir tarayıcı

• Firefox desen verileri satacak. İşlerin tadı kaçtı. Ki bu daha fragman...

Asıl olay Widevine benzeri dayatmalarla olacak. İşte o zaman hiçbir şeyi engelleyemeyiz. Hiçbir veriyi indiremeyiz. Onlar ne kadar izin verdiyse o kadar hakkımız olacak.

• Bilmeyenler için uBlock Origin Lite versiyonu halen Chrome'de çalışıyor.

• Adguard premium kullanıyorum memnunum.

Opera ve cromite kullan . Ama ben yıllardır opera kullanıyorum çokta memnunum.

• Brave yükleyin geçin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Alfa sürümlerinden beri Firefox kullanıyorum. Özellikle Quantum sonrası Firefox resmen uçuşa geçti. Hantal diyenleri bir türlü anlamıyorum. Amacınız gizlilikse son euladaki sıkıntı hariç hala Firefox başa güreşir. Tor Browser boşuna Firefox Uzun Destek temelli çalışmıyor.

• Bunun olabileceğini tahmin etmiştik. O yüzden chromium tabanlı tarayıcı kullanmanın da manası yok.

• Chromium tabanlı olduğu için Opera'yı da vuracak galiba. Gerçi hiç olmadı kendi gömülü reklam engelleyicini kullanırım ama Ublock iyi iş çıkarıyordu. Reklam engellemeler iyi çalışmazsa Firefox'a dönerim belki. Alışkanlıkları kırmak zordur ama napalım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.