* Bozuk para boyutuna ininceye kadar sıkıştırıldınız ve kütleniz orantısal yoğunluğunuzu koruyacağınız kadar ufaldı. Ardından bir kıyıcı (blender) içine atıldınız ve 60 saniye içinde çalışmaya başlayacak. Ne yapardınız?
* Veritabanının ne anlama geldiğini sekiz yaşındaki kuzeninizin anlayacağı bir şekilde açıklayın.
* Saatin akrep ve yelkovanı günde kaç kere üst üste gelir?
* A noktasından B noktasına ulaşman gerek ama başaracağın kesin değil. Ne yaparsın?
* Dolabında o kadar çok tişört var ki seçmekte zorlanıyorsun. Daha kolay seçim yapmak için ne yaparsın?
* Bir köyde her 100 evli çiftin birinde koca, karıyı aldatıyor. Her kadın kendi kocası dışında hangi erkeğin aldattığını biliyor. Köyde zina yasak ve kadına kocasının aldattığını ispatladığı anda öldürme yetkisi veriyor. Hiçbir kadın bu kurala karşı koyamıyor. Bir gün kraliçe köyü ziyaret ediyor ve en azından bir erkeğin zina yaptığını söylüyor. Ne olur?
* Hep erkek çocuk istenen bir köyde aileler erkek çocuk doğuncaya kadar doğurmaya devam ediyor. Erkek doğarsa da artık çocuk yapmıyor. Bu köyde kızların erkeklere oranı ne olabilir?
* Bir otoyolda 30 dakika içinde bir araca rastlama oranı yüzde 0,95 ise 10 dakikada rastlama oranı nedir?
* Kolundaki saat 03:15. Akrep ve yelkovanın açısı kaçtır? (Sıfır değil!)
* Dört kişi gece karanlığında bir ip köprüden geçmek zorunda. Ancak sadece bir el fenerleri var ve içindeki pil 17 dakika yetecek. Köprü aynı anda iki kişiden fazla taşıyacak kadar sağlam değil ve el feneri olmadan geçmek için çok tehlikeli. Her kampçının geçiş hızı da farklı. Bir 1 dakikada, diğeri 2 dakikada, diğeri 5 ve en yavaşı 10 dakikada geçebiliyor. Nasıl olur?
* Bir partidesin. Sen ve arkadaşınla birlikte 10 kişi var. Arkadaşın seninle aynı gün doğmuş her kişi için 1 dolar vermek üzere bahse giriyor. Ama bulamadıkların için de 2 dolar alacağını söylüyor. Bu bahse girer miydin?
* Dünyada kaç piyano akortçusu var?
* Aynı boyda sekiz topun var. Hepsi aynı ağırlıkta ancak bir tanesi biraz daha ağır. Bir terazide sadece iki defa tartarak hangi topun daha ağır olduğunu nasıl bulabilirsin?
* 5'ten 1'e doğru azalan rütbelerle beş korsanın var. En rütbeli korsan toplam 100 altının nasıl bölüşüleceğine karar verme hakkına sahip. Ancak diğerleri de onun kararına oy veriyor ve yarısından azından oy alırsa öldürülüyor. Kendi payını en fazla tutup hayatta kalması için nasıl bir paylaşım yapmalı? (İpucu: Korsanlardan biri altının yüzde 98'ini alır)
Eskiden baya konuşuluyordu burada bu sorular. Bu sorulara verilen cevaplarda genellikle enteresan cevaplar bekliyorlar. Bu soruya cevap veren insanlar arasından sıyrılmanız lazım anlayacağın. Google'n çalışma ortamını da, disiplinini de çok severim harika bir yer.
quote:
Orijinalden alıntı: AnotheRDie
Eskiden baya konuşuluyordu burada bu sorular. Bu sorulara verilen cevaplarda genellikle enteresan cevaplar bekliyorlar. Bu soruya cevap veren insanlar arasından sıyrılmanız lazım anlayacağın. Google'n çalışma ortamını da, disiplinini de çok severim harika bir yer.
kaç kere gittin aga
quote:
Gördün mü ?
quote:
Cevaplar nedir? :D
quote:
eskiden calistin galiba ustad.bencede adamlar zeki insan ariyor sorulara zekice cevap verebilen kisiler ariyolar
arkadsim sorular mantik sorulari cogunlugu.. kisiden kisiye gore degisir dedk ya adamlar soruya vereblcek en zekice cevabi ariyolar
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-0DECB8E5A
quote:
Orijinalden alıntı: El Cezeri
Cevaplar nedir? :D
cevaplar yok
arkadsim sorular mantik sorulari cogunlugu.. kisiden kisiye gore degisir dedk ya adamlar soruya vereblcek en zekice cevabi ariyolar
Alıntıları Göster
Ben olsam ilk soruya otobüsün alabildiği kadar derdim mesela kişiden kişiye göre değişen sorularmış gerçekten
quote:
Orijinalden alıntı: BreakBeaT
4. sorunun cevabı 24
cidden bunun zor bir kısmı yok da 3:15 saat açısını bulamadım
quote:
Orijinalden alıntı: War Ensemble
quote:
kaç kere gittin aga
Malesef gidip görmek nasip olmadı. Bir kaç yerde haberini görünce merak etmiştim ve bir süre araştırdıktan sonra bir çok video, resim her şeye rastlıyorsunuz ve yeterince eğlendiriyor onlar sizi zaten (:
quote:
Orijinalden alıntı: bu noğluyor?
Ben olsam ilk soruya otobüsün alabildiği kadar derdim mesela kişiden kişiye göre değişen sorularmış gerçekten
Alıntıları Göster
evt guzel bir cevap olurdu dostm :) seni alirlardi basvursan iste
quote:
eskiden calistin galiba ustad.bencede adamlar zeki insan ariyor sorulara zekice cevap verebilen kisiler ariyolar
Alıntıları Göster
soru 2 - dik dururdum soru 3 - çocuğa buzdolabını gösterirdim işte veritabanı bu derdim eğer veritabanı bozulursa yani buzdolabı içindeki tüm yiyecekler yani database kaybolur silinir bozulur.bu veritabı yemekleri saklamak ve biriktirmek işine yarar. soru 6- gözüm kapalı elimi atarım ilk gelen t-shirti giyerim soru 9 - yüzde 95 soru 11- 1 dakikada geçen elemanla 10 dakkada geçeni aynı anda geçiririm geri kalan 2-5 dakikalıkta tek tek geçer
ötekiler hakkında birşey demiyeceğim ama düşündükçe enteresan şeyler bulunur tabi ki. sonuç: elendim.
quote:
evt guzel bir cevap olurdu dostm :) seni alirlardi basvursan iste
Alıntıları Göster
quote:
Bir otoyolda 30 dakika içinde bir araca rastlama oranı yüzde 0,95 ise 10 dakikada rastlama oranı nedir?
AYNIDIR
quote:
Orijinalden alıntı: egemenurl
quote:
Orijinalden alıntı: BreakBeaT
4. sorunun cevabı 24
cidden bunun zor bir kısmı yok da 3:15 saat açısını bulamadım
7.5 derece
quote:
Orijinalden alıntı: bu noğluyor?
Alıntıları Göster
internetin hayırlı olsun
quote:
Orijinalden alıntı: Zyx
internetin hayırlı olsun
Alıntıları Göster
internetin hayırlı olsun
quote:
Orijinalden alıntı: Havenless
quote:
Bir otoyolda 30 dakika içinde bir araca rastlama oranı yüzde 0,95 ise 10 dakikada rastlama oranı nedir?
AYNIDIR
Alıntıları Göster
google da ırlandadakı merkezde calısan bayan bı akrabam var caycı olarak alırlarmı benı acaba orda calısan bırıyle evlendı gecen yaz bızde burda ulan bee
quote:
Orijinalden alıntı: karaçalı
google da ırlandadakı merkezde calısan bayan bı akrabam var caycı olarak alırlarmı benı acaba orda calısan bırıyle evlendı gecen yaz bızde burda ulan bee
Alıntıları Göster
saolun arkadslar neti yeni baglattim 32 mbt iyi mi.
quote:
saolun arkadslar neti yeni baglattim 32 mbt iyi mi.