Şimdi Ara

Evden Çat Çut Gelen Ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
13.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhabalar, yeni bir eve taşınalı 15 gün oldu ve beni inanılmaz uykusuz bırakan daha önce hiç başıma gelmemiş nurtopu gibi bir derdim var.Öncelikle belirteyim ev ikiz villa tipi, yapımı yaklaşık 1990’lara dayanan bir yapı yani anlayacağınız ev baya eski.Sorunuma gelecek olursam özellikle geceleri yatak odama sanki tepemden aşağı bir bilardo topu çarparcasına gelen ara ara ani ÇAAT diye bir ses.Öyle ki bazen yataktan hopladığım oluyor.Bu sesin şiddeti bazen az, bazen çok olabiliyor.Bu sesin çatı katından geldiğine eminim (eğer başka bir yankı beni yanıltmıyorsa) ama tam kaynağı bulamıyorum.Odada 2 radyatör var daha hiç dokunmadığım, birde resimde görülecek olan borular ama onlarla ilgisi ne alaka olabilir bilmiyorum. Kafayı yemek üzereyim, kimse anlam veremiyor duruma.Var mı başına gelen? Lütfen olsun bana bir akıl verin…

Evden Çat Çut Gelen Ses

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turanla -- 19 Mayıs 2022; 21:49:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Evden Çat Çut Gelen Sese Ne Sebep Olur ve Nasıl Çözülür

Evden gelen "çat çut" sesleri, ev sahiplerini rahatsız edebilir ve endişelendirebilir. Bu seslerin çeşitli nedenleri olabilir ve bunları belirlemek çözüm için çok önemlidir.

• Tavandan Çıt Çıt Ses Gelmesi: Tavandan gelen çıt çıt sesleri, genellikle tavan arasına giren hayvanlardan kaynaklanır. Kemirgenler, sincap ve kuşlar, tavan aralarında yuva yapabilir ve hareket ederken bu seslere neden olabilir.

• Duvardan Gelen Çıtırtı Sesleri: Duvardan gelen çıtırtı sesleri, borulardaki gevşek bağlantılardan, duvar boşluklarına giren hayvanlardan veya yapısal sorunlardan kaynaklanabilir.

• Asma Tavandan Ses Gelmesi: Asma tavanlardan gelen sesler, tavan plakalarının birbirine sürtünmesinden veya tavanın arkasındaki kablo ve borulardaki titreşimlerden kaynaklanabilir.

• Evden Çıt Çıt Ses Gelmesi: Evden genel olarak gelen çıt çıt sesleri, ahşap çatlama, boru gürültüsü veya metal bükülmesi gibi çeşitli nedenlere sahip olabilir.

Bu sesleri çözmek için şu adımları izleyebilirsin:

• Sesi Kaynağını Belirle: Sesi kaynağını belirlemek için dikkatlice dinle ve sesin nereden geldiğini tespit etmeye çalış.
    • Hayvanları Kontrol Et: Tavan arası veya duvar boşluklarında hayvan olup olmadığını kontrol et. Gerekirse, bir haşere kontrol uzmanını ara.
    • Boruları ve Kabloları İncele: Borularda ve kabloların gevşek veya hasarlı olup olmadığını kontrol et. Gerekirse, bir tesisatçı veya elektrikçi çağır.
    • Yapısal Sorunları Denetle: Çatlak duvarlar, tavan sarkması veya yer karolarındaki boşluklar gibi yapısal sorunları kontrol et. Gerekirse, bir yapısal mühendisle görüş.

Çat çut seslerini çözmek, genellikle sorunun kaynağını belirlemek ve uygun önlemleri almakla mümkündür. Bu sesleri görmezden gelmemek önemlidir, çünkü bunlar daha ciddi sorunların işareti olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Çok ilginç

• Ben de yeni eve tasindim benzer sorunum var. en ust katta oturuyorum meger catidaki plastikimsi zemine karga inip uzerinde kosturuyomus. Nasil cozulur bilmiyom 10 gunde alistim 😂

• ollicanolli O kullanıcısına yanıt

Valla keşke alışılacak bir ses olsa ama uyutmuyor 🥴 yaşadığım yerde hayvan popülasyonu fazla, buraları iyi bilen insanların dediği o ki karga veya baykuş yuvalıyor ve yumurtasını atıyor doğru mudur sizce çok saçma bir soru farkındayım ama bir şekilde teselli bulmam lazım😅 birde siz nasıl farkettiniz acaba durumu 

• Aynı sorunu yaşıyordum, huzurum kalmamıştı.
    Kiraya taşındım, kurtuldum...

• Âyet-el-kürsi, İhlas, Muavvizeteyn ( felak ve nas süreleri) ve Fatiha surelerini sık sık oku. Bir de böyle düşün ve buna göre hareket et

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Gittiğiniz evde nasıl garanti ettiniz ki tekrar olmayacağını.. 15 gün oldu zaten ben yeni eve taşınalı 1 sene sonra gidecek dahi olsam bir çözüm bulmalıyım neticede

• turanla T kullanıcısına yanıt

Önceki ev cenabet bir mahallenin cenabet bir apartmanındaydı...

• Çatıya çıkıp bakmanız lazım. Kuş sebep oluyorsa sizin çatı sıkıntılıdır. Yalıtımı vs tekrar yapılması gerekebilir. Ev sahibiyle konuşun.

• Çatıya çıkıp baktınız mi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kuşlar ağızlarındaki sert maddeleri ve yiyecekleri kırılsınlar diye yere atarlar. Kargalar ceviz vs. atar mesela. Çok büyük ihtimalle ondandır merak etme.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Obsidian80 O kullanıcısına yanıt

Merhabalar, bana da civarda denk gelenlerin söylediklerine göre karga veya baykuşun yumurtasını attığını yuvalandığını şimdilik belli bir süre dokunamacayağımız söylendi fakat sizce beni ara sıra yataktan zıplatacak kadar şiddetli (bazen az şiddetli) kendinden büyük ne atabilirler ki bu ufacık hayvanlar? Şaştım kaldım ☹️

• NeyzenEfendi kullanıcısına yanıt

Henüz değil, baktırıcam böyle giderse

• laminatlardan olabilir. duvar kenarlarına yakın kesim yapılmışsa genleşmeden atma yapabilir. süpürgelik altından duvara dayanıp patlama sesi çıkartabilirler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.