Şimdi Ara

Görüntü kalitesi ile ilgili bir soru?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar PS3 ya da PC almak arasında kararsız kaldım, oyun amaçlı alacağım. 106 ekran LCD TV ye bağlayacağım her iki durumda da. Size sorum PS3'ü LCD ye bağlamakta herhangi bir problem olmadığı açık ve net, peki PC'yi LCD ye bağlayınca görüntü kalitesi kaybı yada titreme vs. yaşarmıyım?
    2. sorum aşağıdaki özelliklere sahip PC ile PS3 görüntü kalitesini ve performansını geçebilirmiyim LCD TV de?

AMD Phenom II x4 965 3.4GHz
    HD5850 Ekran Kartı
    4GB RAM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunterorion -- 8 Haziran 2010; 20:43:44 >

• Film izlerkenmi soruyorsun?Hiçbir sorun yavaşmazsın,bağlarsın hdmi dan taş gibi kullanırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarikanarya567

Film izlerkenmi soruyorsun?Hiçbir sorun yavaşmazsın,bağlarsın hdmi dan taş gibi kullanırsın.
    Oyun önemli daha çok
  • quote:

Orijinalden alıntı: hunterorion

Oyun önemli daha çok

Alıntıları Göster
    oyun önemliyse ps3 al bu cok acık bi durum. pc yi lcdye baglamakta da hicbir sorun yok neden olsun ki. senin tercihine kalmış. pc ile ps3 ü karşılaştırmak pek mantıklı degil. yazdıgın sistemle piyasadaki oyunları rahat oynarsın, ps3 le zaten oynarsın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: malki35

oyun önemliyse ps3 al bu cok acık bi durum. pc yi lcdye baglamakta da hicbir sorun yok neden olsun ki. senin tercihine kalmış. pc ile ps3 ü karşılaştırmak pek mantıklı degil. yazdıgın sistemle piyasadaki oyunları rahat oynarsın, ps3 le zaten oynarsın..

Alıntıları Göster
    Daha çok strateji ve Call of Duty türünde oyunlar seviyorum bu yüzden ps3 tercih etmiyorum. Birde ps3 ün oyunları pahalı, değiştirmeyle fln da uğraşmak istemiyorum. Eğer kopya cd olayını çözselerdi ps3 alacaktım ama bu orjinal cd fiyatları çok yüksek...

• quote:

Arkadaşlar PS3 ya da PC almak arasında kararsız kaldım,

Daha çok strateji ve Call of Duty türünde oyunlar seviyorum bu yüzden ps3 tercih etmiyorum. Birde ps3 ün oyunları pahalı, değiştirmeyle fln da uğraşmak istemiyorum. Eğer kopya cd olayını çözselerdi ps3 alacaktım ama bu orjinal cd fiyatları çok yüksek...

nasıl oluyorda ps3 ile pc arasında kararsız kalıyorsun o zaman :)
  • quote:

quote:

Arkadaşlar PS3 ya da PC almak arasında kararsız kaldım,

nasıl oluyorda ps3 ile pc arasında kararsız kalıyorsun o zaman :)
    Pc'yi Her Şartta Tek Geçerim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kalitesi hakkında soru
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bionic.

Pc'yi Her Şartta Tek Geçerim

Alıntıları Göster
    PS3

Artılar
    Kurulumu çalıştırması kolay
    Virüstü formattı anakart yandıydı derdi yok
    Takılma, donma, vs.. sorunu yok

Eksiler
    Kullanım alanı sınırlı
    Yazılımlar pahalı
    Her tür oyun aynı keyfi vermiyor. Sırf arkadaşlarla PES atmak için de PS3 alınmaz (bence)
    Ek donanımlar mevcutsa bile bulunması zor ve pahalı
    GELİŞTİRME İMKANI YOK. PS4 ÇIKTIĞINDA MECBUR ONU ALACAKSIN! SONRA 5, SONRA 6...

PC

Artılar
    Kullanım alanı çok geniş. Yarın öbür gün oyundan başka bir şey için lazım olduğunda senin için orada olacak iyi bir dosttur PC
    Evet belki bir sürü sorun çıkartıyor ama görüyorsun ya sırf bu sorunlar sayesinde biz DH olarak büyük bir aileyiz Camiya yaratır PC :D
    Sorun çözdükçe ilim irfan sahibi olursun, çok ekran yalarsın. Güzel hobidir bilgisayarcılık
    GELİŞTİRME OLANAKLARI NEREDEYSE SINIRSIZ. 10 YILLIK KASAMI DAHA GEÇEN GÜN DEĞİŞTİRDİM. PARÇA PARÇA YENİLEME ŞANSIN VAR. SÜREKLİ UFAK HARCAMALARLA SON SİSTEM TUTABİLİRSİN BİLGİSAYARI
    PC teknolojisi PS teknolojisine göre daha hızlı gelişiyor.
    Yedek parça ve yazılım bulması ucuz ve kolay
    Depolama olanakları çok geniş. Sayıları arttıkça korkunç yer kaplayan, kalabalık yaratan DVD'lere mahkum olmadan arşiv yapabilirsin (Aman PS3 depolama birimlerinden bahsetmeyin aman!)
    İstediğin boyutta istediğin ekranı bağlarsın hiçbir sorun olmaz!

• quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

PS3

Artılar
    Kurulumu çalıştırması kolay
    Virüstü formattı anakart yandıydı derdi yok
    Takılma, donma, vs.. sorunu yok

Eksiler
    Kullanım alanı sınırlı
    Yazılımlar pahalı
    Her tür oyun aynı keyfi vermiyor. Sırf arkadaşlarla PES atmak için de PS3 alınmaz (bence)
    Ek donanımlar mevcutsa bile bulunması zor ve pahalı
    GELİŞTİRME İMKANI YOK. PS4 ÇIKTIĞINDA MECBUR ONU ALACAKSIN! SONRA 5, SONRA 6...

PC

Artılar
    Kullanım alanı çok geniş. Yarın öbür gün oyundan başka bir şey için lazım olduğunda senin için orada olacak iyi bir dosttur PC
    Evet belki bir sürü sorun çıkartıyor ama görüyorsun ya sırf bu sorunlar sayesinde biz DH olarak büyük bir aileyiz Camiya yaratır PC :D
    Sorun çözdükçe ilim irfan sahibi olursun, çok ekran yalarsın. Güzel hobidir bilgisayarcılık
    GELİŞTİRME OLANAKLARI NEREDEYSE SINIRSIZ. 10 YILLIK KASAMI DAHA GEÇEN GÜN DEĞİŞTİRDİM. PARÇA PARÇA YENİLEME ŞANSIN VAR. SÜREKLİ UFAK HARCAMALARLA SON SİSTEM TUTABİLİRSİN BİLGİSAYARI
    PC teknolojisi PS teknolojisine göre daha hızlı gelişiyor.
    Yedek parça ve yazılım bulması ucuz ve kolay
    Depolama olanakları çok geniş. Sayıları arttıkça korkunç yer kaplayan, kalabalık yaratan DVD'lere mahkum olmadan arşiv yapabilirsin (Aman PS3 depolama birimlerinden bahsetmeyin aman!)
    İstediğin boyutta istediğin ekranı bağlarsın hiçbir sorun olmaz!

Alıntıları Göster
    hd5850'nin PS3'ün ekran kartını en az 3'e veya 4'e katlıyor olması lazım.

hem ps3'de hem PC'de olan oyunlarda PC lehine eşşek gibi kalite farkı var.

• quote:

Orijinalden alıntı: annihilator

çok açık bi şekilde söylüyorum yok öyle bişey.

her zaman ki gibi birini ilah yapıp digerini yerin dibine vurma mantıgı. kesinlikle katılmıyorum arkadaşa.
  • quote:

quote:

her zaman ki gibi birini ilah yapıp digerini yerin dibine vurma mantıgı. kesinlikle katılmıyorum arkadaşa.

e iyi katılma da 2 kere 3'ün 6 olduğuna katılmamak gibi bişey bu. ps3'ün ekran kartı RSX. Performans olarak 7900 GTX'ten düşük, hadi o kadar diyelim.

8800 GTX, 7900 GTX'in iki katı performans olarak. 8800 GTX'in performansı da 9800 GT ile aynı aşağı yukarı. HD5850 de 9800 GT'nin tam iki katı (hatta daha fazla) olduğuna göre arada en az 4 kat fark var.

görüş uzaklığı ve texture kalitesine bakarsan PC ve PS3 arasında FERSAH FERSAH fark var.

• quote:

quote:

quote:

e iyi katılma da 2 kere 3'ün 6 olduğuna katılmamak gibi bişey bu. ps3'ün ekran kartı RSX. Performans olarak 7900 GTX'ten düşük, hadi o kadar diyelim.

8800 GTX, 7900 GTX'in iki katı performans olarak. 8800 GTX'in performansı da 9800 GT ile aynı aşağı yukarı. HD5850 de 9800 GT'nin tam iki katı (hatta daha fazla) olduğuna göre arada en az 4 kat fark var.

görüş uzaklığı ve texture kalitesine bakarsan PC ve PS3 arasında FERSAH FERSAH fark var.

ps3 ve pc nin donanım özellikleri birbiriyle aynı degil bu elmayla armutu karşılaştırmak. ne ps3 ün görüntü hızlandırıcısı 7900gtx den düşük dolayısıyla ne de bahsettiğin geçişlerde 4 kat fark var. bu terazinin ps3 kesesine 1kg digerine de 7900gtx in üzerine her koydugun seri için 1kg pc için koymak yok böyle bi fark. üstelik alacagın görüntüde oynadıgın oyunun kalitesi kadar olacaktır olayı teoriden biraz pratiğe getirmek amacım. sana katılmadığım konu da tam bu noktadan çıkıyor pc ile ps3 arasında ne eşşek gibi ne de fersah fersah fark var bana göre.

• quote:

quote:

quote:

quote:

ps3 ve pc nin donanım özellikleri birbiriyle aynı degil bu elmayla armutu karşılaştırmak. ne ps3 ün görüntü hızlandırıcısı 7900gtx den düşük dolayısıyla ne de bahsettiğin geçişlerde 4 kat fark var. bu terazinin ps3 kesesine 1kg digerine de 7900gtx in üzerine her koydugun seri için 1kg pc için koymak yok böyle bi fark. üstelik alacagın görüntüde oynadıgın oyunun kalitesi kadar olacaktır olayı teoriden biraz pratiğe getirmek amacım. sana katılmadığım konu da tam bu noktadan çıkıyor pc ile ps3 arasında ne eşşek gibi ne de fersah fersah fark var bana göre.

Alıntıları Göster
    @malki

Haliyle butun oyunlar once Xbox 360a yapilip oradan diger platformlara uyarlaninca grafikler arasinda asiri bir fark ortaya cikamiyor. Ama konsol grafikleri AA , gorus mesafesi , doku yukleme hizi gibi konularda bilgisayarlarin cook gerisinde bunuda normal karsilamak lazim 3-4 senelik cihazlar. Potansiyel olarakta bilgisayar konsollarin kat kat kat kat ilerisinde sadece bu potansiyelin kullanilmasi icin uygun ortam yok.

Konu uzerinde ise konsolda oyundan oyuna cok fark var PC PS3 karsilastirmasi yapmak icin. Ama PS3 un ustun olacagi durumlar nadirdir. Sozun ozu senin sisteminle PS3 PC ayni oyunu karsilastirdiginda PS3 un daha iyi olacagi bir durum dusunemiyorum.

• quote:

quote:

quote:

Ps3 ünde işlemcisi pc den daha üstün
    Ps3 ün asıl artısı exc oyunlarında

• quote:

Orijinalden alıntı: GwynBlade

quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    exc derken?

• quote:

exc derken?

ps3 e özel oyunlar
    uncharted serisi gow3 gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: elhussoo

quote:

exc derken?

ps3 e özel oyunlar
    uncharted serisi gow3 gibi

Alıntıları Göster
    hiçbir pc konsolun yerini tutamaz,grafik olarak pc daha üstün olabilir ama konsol daha zevklidir ki ex oyunlarda konsollar baya iyi şeyler ortaya koyuyor ki bu iyi dediğim oyunların grafik kalitesi pc'de yok ör/ps3:killzone 2,uncharted 2-xbox360:gears of war 2-alan wake-forza 3,alacaksan eğer 1 ay civarı bekle xbox360 slim al yada beklemeden jasper anakartlı bir xbox360 al konsolun neler yapabildiğini göre 5 senelik konsol neler yapabiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Physicist_

Hayır ne işlemcisi ne ekran kartı üstün değil.
    Konsolların en büyük artısı pc lerde olmayan standart bir donanıma sahip olması. Eğer bu avantaj kullanılabilirse o makinadan beklenmeyecek grafik kalitesi ve hıza ulaşılabiliyor. Ama bu avantajın kullanılabilmesi için oyunun sadece o konsola özel çıkması gerekiyor aksi halde en güçsüzüne göre yapılıp kolay yoldan port ediliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BF8E9B238

quote:

Orijinalden alıntı: Physicist_

Hayır ne işlemcisi ne ekran kartı üstün değil.
    Konsolların en büyük artısı pc lerde olmayan standart bir donanıma sahip olması. Eğer bu avantaj kullanılabilirse o makinadan beklenmeyecek grafik kalitesi ve hıza ulaşılabiliyor. Ama bu avantajın kullanılabilmesi için oyunun sadece o konsola özel çıkması gerekiyor aksi halde en güçsüzüne göre yapılıp kolay yoldan port ediliyor.

Alıntıları Göster
    sanırım ps3 üzerindeki işlemcinin neler yaptığından yada ne olduğundan haberin yok

• quote:

Orijinalden alıntı: sendomi

hiçbir pc konsolun yerini tutamaz,grafik olarak pc daha üstün olabilir ama konsol daha zevklidir ki ex oyunlarda konsollar baya iyi şeyler ortaya koyuyor ki bu iyi dediğim oyunların grafik kalitesi pc'de yok ör/ps3:killzone 2,uncharted 2-xbox360:gears of war 2-alan wake-forza 3,alacaksan eğer 1 ay civarı bekle xbox360 slim al yada beklemeden jasper anakartlı bir xbox360 al konsolun neler yapabildiğini göre 5 senelik konsol neler yapabiliyor

XBOX360 Slim'in PS3'e göre artıları nelerdir? Oyunları PS3 oyunları kadar pahalı mı ya da şöle sorayım XBOX360'da kopya oyun bulabiliyormuyuz yani kırıldı mı XBOX?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.