Şimdi Ara

görüntü sallanması,titremesi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aradım taradım benzer şeyler buldum ama onlarda bi cevap olmadı
    ofisimde 2 adet bilg. var ve ikisinin de görüntüleri sallanıyor
    monitörler 1152*864 çözünürlükte ve 60 hertz e ayarlı
    görüntü yenilemeyi daha yukarı çıkarttığımda mesela 70-75 hertz e
    bu sefer sallanma daha kısa aralıklara geçip titremeye dönüyor.
    elektrikten kıllandım gittim komşudan ups aldım geldim
    ups i şarj ettim ve elektriğini kesip ups den monitöre elektrik verdim
    hiçbişe değişmedi yine sallanmaya devam.

ups den aldığım cevap sonucu sanki elektrikte bir sorun yokmuş gibime geldi. ama bu seferde iki bilg. ın mönitörlerini yer değiştirdim halen sallanmaya devam.
    nedir bu sorun bir bilen açıklayıversin lütfen :(

• uydunet veya tv kartı kullanıyormusunuz

kablolu tv kullanıyorsanız lcd lerde titreme yapabiliyor vga bağlantı ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 26 Ocak 2010; 17:37:20 >
  • çoktandır crt monitör kullanmadığım için menüde tam olarak ne yazdığını hatırlamıyorum ama mıknatıslamayı deneyebilirsiniz. birde monitörler 1152x864'ü desteklemiyor olabilir elbette, 1024x768'de denemenizi öneririm. eğer sonuç alamıyorsanız monitörleri çok yakın çalıştırdığınızdan böyle bir sorun yaşıyorda olabilirsiniz. iki monitörde birden aynı sorun olduğu için donanımsal olma ihtimali düşük gibi, zaten. bunun dışında aklıma farklı bişey olabileceği ihtimali de gelmiyor.
  • uydunet veya tv kartı da kullanmıyorum
    dümdüz makina yani
    bu arada monitörün türünü sölemeyi unutmuşum
    monitörler crt monitör

farklı farklı çözünürlüklerde farklı farklı hertzlerde de denedim yine de sorun değişmedi

bu monitörlerin birbirne yakınlık meselesi nasıl birşey?şu an 2 monitörün arası yaklaşık 1 metreden biraz fazla. ama 2. monitör çoğunlukla kapalı.
  • crt monitörler birbirlerine çok yakın olduğunda (1 metre yeterli sayılabilir mi bilmiyorum açıkçası ama kapalı diyorsunuz durum değişir) eğer birde eski monitörlerse birbirlerini etkilerler, bu yeni nesil crt lerde pek raslanan bir durum değil elbette ama aklıma başka birşey gelmiyor, ha belki başka tür bir magnetik alan ikisini birden etkiliyor olabilir, benim kişisel önerim monitörlerden birini tuvalette çalıştırmayı denemeniz. genelde evlerde (ve ya ofislerde) magnetik etkileşimin en düşük olduğu yer tuvaletler oluyor.
  • Monitörlerini başka bi bilgisayarda dene (Hatta mümkünse başka bi binada), ve çözünürlüklerini 1024X768 85Hz ye ayarla,,
    farklı bi monitörüde kendi sisteminde deneyebilirsin
    bunlardan birini yaptığında sorunu anlayacaksın,, kolay gelsin,,
  • monitörün ve kasanın güç kablosu aynı prize bağlı ise (üçlü veya dörtlü prize) monitörü farklı bir yere takmayı deneyin.
    Bu sorunu lcd monitör ile yaşamıştım farklı bir ara kablo ile çözülmüştü.
  • şu anda ne olduysa gayet güzel görüntüm sallanma kesildi(hiçbirşey yapmadım)
    1-2 aydır ara ara yapıyor bu sallanmayı
    acaba yakınlarda bir yerde çalışan makina aşırı manyetik alan yayıyor olabilir mi?
  • dediğim gibi muhtemelen öyle bir sorun. aklıma başka türlü mantıklı bir şey gelmedi benimde.
  • bugün 2. monitörü öğlene kadar hiç açmayıp
    öğleden sonra açmayı denemeyi düşünüyorum
    bakalım açınca titreme yapacaklar mı?
    zaten monitörlerin arka kısımları birbirine 1 metre kadar yakın olması bu ihtimali daha da güçlendiriyor
  • aynı sorun bizim lcd monitörlerde vardı işte...

ne yaptıysak fayda etmedi, en sonunda monitörlere yakın bir yazıcı vardı, onu kaldırdık, sorun kalktı ortadan :)

siz de deneyin bi...
  • valla monitörün tam dibinde bir yazıcı var ama nokta vuruşlu
    onu da fatura kesmeden kesmeye açıyorum sanırım o pek etkilemez benim monitörü
  • evet yaklaşık yarım saat önce diğer bilgisayarı ve monitörü açtım
    benim monitörde yine titreme başladı
    sanırım benim sorunumun sebebi kesinlikle diğer monitör.
    umarım birbşkasının başına geldiğinde buradan faydalanabilir.

yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.