Şimdi Ara

rölantide titreme sorunu ön konsolda titreşim sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aracım nissan qashqai benzin+lpg araç yaklaşık olarak 61 bin küsür km dir lpg li (anlık km 128 binde) ama arabamda rolantide bekleme esnasında yoğun bir titreşim söz konusu ön konsol göğüste tırrrrr diye titreşimden ses çıkıyor gaza hafif dokunayım tık yok anında kesiliyor rolanti de milimetrik oynamaları saymaz isek kayda değer seviyede oynama yok sırasıyla yaptırdığım işlemler

bosch double platinum buji yaklaşık olarak 28 30 bin km önce takıldı takım şekilde değişim sağlandı

motor alt takozu yaklaşık 5 bin km önce takıldı

egzoz dan kaynaklı ses yapıyordu garç garç diye egzoz elden geçirildi oradan gelen ses kesildi belki etkiliyor diye düşünmüştüm

ön arka takım 4 amortisör komple a dan z ye ön takım arka takım 100 binde komple yenilendi

şu ana kadar araçta yapılan işlemler bunlar ama fayda etmedi sorun halen çözülemedi maalesef artık çözüm için bir şeyler arıyorum başka kontrol edilmesi gereken değişmesi gereken parçalar varmıdır ?

• motor üst takozu değiştimi? kaputu açınca soldaki motor kulağı yani?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berke_17. kullanıcısına yanıt
    Araç hareket halinde iken ayağınızı gazdan çektiğinizde de bu titreme oluyor mu?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: suatcagdas

motor üst takozu değiştimi? kaputu açınca soldaki motor kulağı yani?

Yok hocam sanayiden bi ustaya sordum ondan yapmaz dedi diye ellemedim halen fabrikasyon takılı üzerinde

• quote:

Orijinalden alıntı: ermanerz

Araç hareket halinde iken ayağınızı gazdan çektiğinizde de bu titreme oluyor mu?

Hatırladığım kadarıyla öyle bir problem söz konusu değil herhangi bir titreşim olmuyor sadece rolantide yinede tekrardan dikkatli şekilde kontrol ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: berke_17.

Yok hocam sanayiden bi ustaya sordum ondan yapmaz dedi diye ellemedim halen fabrikasyon takılı üzerinde

Alıntıları Göster

bence ondan kaynaklı sizin sorun. tabii bu tür parçaları yan sanayi değil orjinal parça ile değişmeniz lazım.

• Sadece lpg'de mi yapıyor, yoksa benzinde de yapıyor mu? Gaz ayarı ile çözülebilir bir durum da olabilir yani. Eski aracımda aynı sorunu yaşamıştım, gaz ayarı yapılınca kesilmişti.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: suatcagdas

bence ondan kaynaklı sizin sorun. tabii bu tür parçaları yan sanayi değil orjinal parça ile değişmeniz lazım.

Alıntıları Göster

Benim araçta maalesef bulunduğum yerde orijinal zor hocam yinede yan sanayi kullanılsa sorun olur mu

• quote:

Benim araçta maalesef bulunduğum yerde orijinal zor hocam yinede yan sanayi kullanılsa sorun olur mu

Alıntıları Göster

orjinal tavsiye ediliyor ama yinede bi şansınızı deneyin hocam. aslında nette orjinal parça vardır biraz pahalı oluyor orjinal olduğu için ama netten temin edip işçilik verip ustaniza taktirabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 29 Mayıs 2021; 0:38:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuş Kafası

Sadece lpg'de mi yapıyor, yoksa benzinde de yapıyor mu? Gaz ayarı ile çözülebilir bir durum da olabilir yani. Eski aracımda aynı sorunu yaşamıştım, gaz ayarı yapılınca kesilmişti.

Benzinde biraz belli belirsiz azalıyor Titreşim lpg ye göre yine devam ediyor Titreşim lpg ayarı hiç yapılmadı 61 bin km önce ne takıldı ne ayar yapıldıysa o şekilde druyor

• berke_17. kullanıcısına yanıt
    Hocam lpg parçaları zamanı gelince değişmeli, tıpkı periyodik bakım gibi. Sen iyisi mi, güzel bi bakım da yaptır, hem de gaz ayarı da yaparlar. Geçen hafta atikede 100tl tuttu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kuş Kafası

Hocam lpg parçaları zamanı gelince değişmeli, tıpkı periyodik bakım gibi. Sen iyisi mi, güzel bi bakım da yaptır, hem de gaz ayarı da yaparlar. Geçen hafta atikede 100tl tuttu.

bulunduğum ilde olmaması sebebiyle şehir dışına gitmem gerekli maalesef ama yapıcak bir şey yok hafta sonu bi geçsin bakacağım artık

• Motor takozları (kulakları) orijinal olmadığı sürece bi halta yaramıyor, servise gösterin en iyisi

• quote:

Alıntıları Göster
    Orjinal motor kulağı almayın sizde. Yan sanayiyede düşmeyin. Gidin Lemförder, Febi, Swag, Meyle markalarına bakın bunların motor kulakları iyidir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • lemförder iyidir kauçuk parçalarda.

• quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Orjinal motor kulağı almayın sizde. Yan sanayiyede düşmeyin. Gidin Lemförder, Febi, Swag, Meyle markalarına bakın bunların motor kulakları iyidir

Alıntıları Göster

hocam internet üzerinden bulamadım size zahmet uygun fiyatlı olan ürün linki atar mısınız

• quote:

hocam internet üzerinden bulamadım size zahmet uygun fiyatlı olan ürün linki atar mısınız

Alıntıları Göster
    Aracın yılını, kasa kodunu, motor kodunu vs biliyorsanız söyleyin bakıyım ben bu sitelere

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Aracın yılını, kasa kodunu, motor kodunu vs biliyorsanız söyleyin bakıyım ben bu sitelere

Alıntıları Göster

Araç Nissan qashqai 2008 j10 tekna modeli hocam

• Ben başka bir öneride bulunacağım. Eşimin Clio’su da rölantide titreme yapıyordu. Servise götürdüm. Kaput ayarı yapmışlar ve ses tamamen kesildi.
    Belki sizin aracınızın da çaresi basit bir kaput ayarıdır.

• araç 8 enjektörlü ve otomatik ise Allah size kolaylık versin
    motor kompresyonunu bir baktırın subaplar rahmetli olmuş olabilir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.